Perjantai 25.5.2018

”Onko hallitus perussuomalaisten haamun panttivanki?” Kansanedustaja vaatii isompaa pakolaiskiintiötä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.6.2017 10:12
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Kuvituskuvassa syyrian pakolaisia. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on esittänyt ensi vuoden pakolaiskiintiön nostamista 300:lla nykyisestä 750:stä.
|

Kansanedustaja Joona Räsänen (sd.) vaatii hallituspuolueita nostamaan pakolaiskiintiötä ja ryhtymään ”sanoista tekoihin”.

Keskustan ja kokoomuksen useammat ministerit ovat aikaisemmin ilmoittaneet valmiudestaan korottaa pakolaiskiintiötä. Viimeksi pakolaiskiintiöstä keskusteltiin viime viikolla, kun kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo sanoi, että pakolaiskiintiötä voisi nostaa sisäministeri Paula Risikon (kok.) esittämällä tavalla. Uusi vaihtoehto -ryhmän Simon Elo ja Sampo Terho tyrmäsivät ajatuksen heti.

Räsäsen mielestä Suomi auttaisi hädänalaisia ihmisiä eniten nostamalla pakolaiskiintiötä.

─ Niin pääministeri Sipilä kuin valtiovarainministeri Orpo ovat julkisuudessa väläyttäneet tahtoaan nostaa Suomen pakolaiskiintiötä nykyisestä. Pakolaiskiintiön nostoon liittyvät päätökset voitaisiin tehdä esimerkiksi syksyn budjettiriihessä. Sanojen jälkeen pitää olla tekojen vuoro. Vai onko niin, että tässäkin asiassa hallitus on perussuomalaisten haamun panttivankina, Räsänen sanoo tiedotteessa.

Räsäsen mukaan maahanmuuttopolitiikan tulee olla hallittua ja sosiaalisesti oikeudenmukaista. Hän muistuttaa, että kiintiöpakolaisjärjestelmä on keino auttaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia, jotka oleskelevat esimerkiksi pakolaisleireillä. Pakolaiskiintiön nostaminen ei Räsäsen mielestä poista tarvetta saada Euroopan laajuinen muuttoliike hallintaan ja unionin ulkorajojen valvonta kuntoon.

 ─ Jatkossakin Suomen on edistettävä sitä, että kaikki Euroopan maat kantavat oman vastuunsa humanitäärisistä kriiseistä. Tässä Suomi onkin jo näyttänyt hyvää esimerkkiä unionin sisäisten siirtojen vastaanottamisessa. Samaa on vaadittava myös muilta EU:n jäsenvaltioilta.

–Pakolaiskiintiöjärjestelmän suurempi hyödyntäminen on keino vähentää niin ihmisten turvautumista ihmissalakuljettajiin kuin ihmisten omatoimista ja vaarallista hakeutumista Välimeren yli Eurooppaan, Räsänen sanoo.

Lue myös:

Pakolaiskiintiö nousee sittenkin? Yhä Risikon tavoitteena

Ehdotus hallituksesta: Suomen nostettava pakolaiskiintiötä ensi vuonna

Vuokra nousi 500 € kerralla – raportti paljastaa pakolaisten hyväksikäytön

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Kivi

Taas poliittisten pisteiden keruuyritys. Mistä näitä sikeää? Ei ole mitään oikeaa tekemistä? Pakolaispolitiikka on hallitusohjelmassa linjattu, pidetään nyt edes siitä kiinni, sillä sekin on nk. partial fail. Kotouttaminen sakkaa joka rintamalla jo nyt. Autetaan pakolaisia lähellä kotiaan ja lopulta palaamaan on paras ja tervein linjaus, jota myös YK tukee.

Eero Pekonen

Kai sitä pientä kiintiötä voisi vähän nostaakin, mutta sillä ehdolla, että Suomen rajoille saadaan rajatarkastukset. Näin pääsisimme eroon ns. turvapaikkaturisteista ja voisimme auttaa vain oikeita pakolaisia. Tämä tuskin onnistuu niin kauan kuin EU:n eteläraja vuotaa kuin seula. Miksi ihmeessä EU nostaa puolustusmenojaan kun mutti Merkel ei edes ymmärrä mitä varten se armeija on. Eiköhön lähetetä Libyan rannikolle joku vanha ruotsinlaiva hakemaan lisää Eurooppaan tulijoita!

Antti Kostet

Sitkeä harhakuvitelma Suomen rajattomista rahavaroista elättää unelmia toimimiseksi koko maailman sosiaalitoimistona elää vaikka maa on täynnä turvapaikkaturisteja.
Poliittisia irtopisteitä saisi paremmin lopettamalla juoksukilpailun eri maiden rajojen yli.

Kaarle Akkanen

Onko meillä varaa ja velvollisuutta kiintiön nostoon? Kansantalous huomioiden olemme kaiketi jo nyt ylittäneet ns. kaikki odotukset EU:n jäsenmaana? Räsänen voisi esittää samalla sen, kuinka hän kustantaisi ko. esityksensä.

Jukka Lampinen

Kuulosta siltä että Räsäselle pakolaiset on vain poliittinen peli nappula ja niinhän se taitaa ollakkin, sillä pakolaiset ei ole Suomelle tarpeellisia ja välttämättömiä.

Räsäsen tärkein vaikutin on hallituksen arvostelu, rasismi ja pakolaiset on siihen sopivia pelinapuloita.

Sosdem puolue on rasismin ja pakolaisten vanki, se ei pysty ottamaan valtaa Suomessa ja käyttämään sitä 2 miljoonan huono-osaisen hyväksi, pakolaiset joita Suomi ei tarvitse estää 2 mijoonan ihmisen hyvinvoinnin.

Risto Salonen

Voisivatko nämä turhautuneet opposition edustajat miettiä mielummin, miten saadaan lähtömaissa tarve pienemmäksi so. väestönkasvu alas tai negatiiviseksi.
Jos Suomi ottaa muutama tuhat lisää vuodessa, ei se tilannetta hetkauta, kun väestö kasvaa kymmenillä miljoonilla ongelmamaissa.

Eero Pekonen

Hyvä Risto, tässä männäviikolahan oli uutinen Afrikan väestönkasvusta. Nigerian asukasluku ylittää USA: väkiluvun ym. Kierukoita kehiin ja imaamit saarnaamaan väkiluvun rajoittamisesta? Ei taida olla helppo nakki. Taitaa olla niin, että Eurooppa on jo menettänyt pelin.

Mikko Toivonen

Mitään kiintiölisäyksiä ei voida eikä pidä edes ajatella ennen kuin EU on kokonaan uusinut maahantulopolitiikkansa sellaiseen suuntaan että ihmisiä päästetään Unioniin vain laillisesti ja työluvalla minkä saantia työnantajille ja palkkatasoa tulijoille helpotetaan ja samalla määräaikaistetaan kunnes pysyvän oleskeluluvan tai jopa kansallisuuden haku lakien mukaan mahdollistuu.

On muistettavaa että maailmalla miljoonittain ja ylivoimaisesti eniten köyhien maiden kansalaisia hallitusti ja laillisesti työllistävät maat eivät edes mahdollista kansalaisuuden hakemista vaan työiän jälkeen palataan aina vanhaan kotimaahan (GCC maat)

Talouspakolaisia autetaan parhaiten mahdollistamalla heille juuri tällainen määräaikainen työ-ja oleskelulupa minkä saa jos on työnantaja tai ns. sponsori, eikä ole rikos-tai karkoitus taustaa.
Tähän ei Suomi voi yksin nykyisessä EU systeemissä ryhtyä vaan EU on tehtävä uudistus ja toteuttaa ulkorajojensa valvonta vastaavasti. Se on täysin mahdollista ja nyt italialaiset ovat jo tekemässä toimia ns. avustusjärjestöjen meritaksitoiminnalle millä he kuljettavat Libyan satamien tuntumasta talouspakolaisia Italiaan.

Timo Hietanen

Suomeen ei tällä hetkellä tarvita sen enempää kiintiöpakolaisia kuin muitakaan sossun-
luukulle seuraavat 10 - 20 vuotta nojailevaa soomen kelta taitamatonta. Demarit ovat
ovat aina jakamassa verorahoja - on se niin helppoa, kun ei ole millään väliä.
Eivät ole Euroopan tapahtumat ja kehitys viime aikoina avanneet vieläkään silmiä.

Oiva Luosujarvi

Pitääkö kaupungeista luovuttaa kaikki vapautuvat asunnot pakolaisille ja ruokajonoissa olla 2 000 000 valkoista Suomalaista ennenkuin suvaitsevaisto huomaa, ettei Suomi pärjää avoimella pakolaispolitiikalla ?

Ei ole yhdenvertaista, tasa-arvoista politiikkaa, kun saadakseen vuokra-asunnon isosta kaupungista joutuu valkoinen Suomalainen jonottamaan 1 - 3 vuotta ja varaamaan 6kk takuuvuokran valmiiksi, jos saisi asunnon joskus.
Samaan aikaan pakolaisena Suomeen tulleelle on annettava asunto hänen haluamastaan kaupungista yleensä alle 2kk odottamisella. Kuitenkaan pakolainen ei itse maksa vuokriaan / takuuvuokriaan, ei osta huonekalujansa, ei osaa edes Suomea/ruotsia puhua. Saa kaiken ilmaiseksi vuosien ajan.
Aiemmin tiesin Helsingin alueella asuvia somalinaisia, jotka asuttuaan Suomessa yli 20 vuotta eivät edelleenkään osanneet Suomea puhua tai kirjoittaa vaan tarvitsivat tulkkia asioidakseen sosiaalitoimistossa. (Olin silloin töissä sosiaalitoimistossa, niin ettei ole huhupuhetta)