Torstai 23.5.2019

Timo Soini suree MT:ssa: ”Sain potkut pari viikkoa sitten”

Luotu: 
30.6.2017 15:23
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisia 20 vuotta johtanut Timo Soini (uv.) loikkasi parinkymmenen muun kanssa puolueesta Jussi Halla-ahon tultua valituksi hänen seuraajakseen.
|

Perussuomalaisia parikymmentä vuotta johtanut Timo Soini (uv.) suree Maaseudun Tulevaisuuden kolumnissaan puolueen hajoamista. Soini kirjoittaa halunneensa viimeiseen asti uskoa yhtenäiseen puolueeseen.

Soini loikkasi parinkymmenen muun kansanedustajan kanssa uuteen eduskuntaryhmään perussuomalaisista Jussi Halla-ahon tultua valituksi puolueen puheenjohtajaksi. Nyt hän kuitenkin puhuu potkuista.

– Sain pari viikkoa sitten potkut itse perustamastani puolueesta, jonka puheenjohtajana olin kaksikymmentä vuotta. Hätkähdyttävä lause. Totta se kuitenkin on, Soini kirjoittaa.

Soinin mukaan perussuomalaisten on hyvä jatkaa elämäänsä ”Vesa-Matti Saarakkalan ja Timo Soinin johdolla tehdyillä ohjelmilla, Jukka Jusulan suunnittelemalla logolla ja Raimo Vistbackan johdolla laadituilla säännöillä”.

– Kannattaa muistaa historia. Olen surullinen, että kaksikymmentä vuotta johtamani puolue hajosi saman tien kun luovuin puheenjohtajuudesta. Totta kai olen. En minä tätä olisi halunnut nähdä. Perussuomalaiset tekivät pitkän työn nollasta hallitukseen. Neljän miehen saunareissusta viiden ministerin puolueeksi. Kaikki tuo katosi muutamassa tunnissa.

Satamäärin puolesta ja vastaan postia saanut Soini selittelee kolumnissaan puoluekokouksen alla julkaisemaansa blogikirjoitusta, jossa hän sanoi pitävänsä loikkareita luusereina ja kirjoitti, että ”ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön”. Soinin mukaan kirjoituksessa ei ollut mitään harhauttavaa ja hän tiesi, mitä teki.

– Halusin viimeiseen asti uskoa yhteiseen ja yhtenäiseen puolueeseen. Ja silloin vielä puolueen johtajana pitää tuota uskoa yllä. Sehän oli tehtäväni. Lähdin kokoukseen hyvillä mielin. Kirjoitin siitä tälläkin palstalla viime kuussa. Sitten syntyi uusi tilanne. Mikään ihmisten tekemä ei ole ikuista. Ei edes perustamani puolue. Ainakaan minulle.

Soinin mukaan nyt ei ole aika keikuttaa Suomen venettä.

–Emme kaipaa minkään sortin vallankumousta. Hommat on hoidettava. Ensi töiksemme tällä hieman muokatulla hallituspohjalla on jo poistettu Yle-vero 400 000 pienituloiselta. Aatteen ja tavoitteiden mukaista politiikkaa tehdään. Vain hallituksessa voi vaikuttaa. Suomen asioita ei jätetä kesken.

Lue myös:

Työministeri Lindström avautuu: Tuntuu ”että tämä oli tässä”

Veera Ruoho loikkaa kokoomuksen riveihin

Perussuomalainen vihjasi hallituksen kaatumiseen ja kiirehti ”köyhyystyötä”

Arja Juvonen kertoo miksi palasi Halla-ahon riveihin – tunteellinen vetoomus: ”Arja, älä jätä!”

Kova ulostulo SDP:stä: ”Elämme todellisia vaaran vuosia - seuraukset järkyttäviä ja kauaskantoisia”

Perussuomalainen kuittaa ”jäätävästä” gallup-lukemasta: ”Tippuvat käytännössä kaikki eduskunnasta”

Politiikan konkari hallituskriisistä: ”Tästä jää paha häpeätahra”

”Hallituksen enemmistö voi olla kohta mennyttä” – Pahaenteinen vihjaus Halla-aholta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Tuomisto

Timo " Juudas Iskariot" Soini kehtaa heittäytyä vielä marttyyriksi..tyhmyyttään äijä johti puolueensa tähän tilanteeseen..ei edes katolilaisten Jumala tule ja pelasta omasta tyhmyydestä ja itsekkyydestä johtuvia virheitä..nyt on turha itkeä.

Gun-May Arffman

Timo Soini se jaksaa. Timoa vain harmittaa, kun itsensä virittämä kiero temppu kusi kintuille. Jäsenistö jäi ja onkin ollut demokraattisella äänestyksellä valitun uuden puheenjohtajan takana. Onko Timolla alkava dementia, kun ei muista itse lähteneensä ihan omaehtoisesti Perussuomalaisista. Toinen vaihtoehto on, että Timosta on kuoriutunut näyttävästi valehteleva poliitikko.

Jukka Mikkola

”Hallankumouksen” huumassa yritettiin vetää tieten tai tietämättä pohjatappi irti Suomi-veneestä. Onneksi löytyi ihmisiä, jotka estivät pohjatapin irti vetämisen. Tämä tapahtui siirtymällä UV-ryhmään, jossa ministerit jatkavat edelleen hallituksessa Timo Soinin blogin otsikkoa lainaten ”Isänmaan asialla.”

Jukka Mikkola

Viisastelu on syytä jättää vähemmälle. Kirjoitin 17.6.2011 ”Suomen tie on Kreikan tie.” Tätä nykyhallitus Juha Sipilän johdolla pyrkii kaiken tavoin välttämään. Tien päässä olisi nimittäin troikka (EU, EKP, IMF). Ne leikkaukset, mitä hallitus on joutunut pakosta tekemään, ovat pientä sen rinnalla, mitä troikka tulisi tekemään Suomessa. Kreikka on siitä lukuisine leikkausohjelmineen kova esimerkki.

Jarmo Makkonen
Vastaus kommenttiin #10

"Ne leikkaukset, mitä hallitus on joutunut pakosta tekemään, ovat pientä sen rinnalla, mitä troikka tulisi tekemään Suomessa."

Höpö hopö, se mitä hallitus on leikannut heikoimmilta suomalaisilta se on tuhlannut tuplasti maahanmuuttajiin ja suuryritysten tukemiseen. Verovapaudet ylikansallisille yhtiöille myös syövät budjettia joka on jatkuvasti enemmän miinusmerkkinen. Sipilä ei ole saanut aikaan kuin tuhoa.

Rami Ovaskainen

"Tämä tapahtui siirtymällä UV-ryhmään, jossa ministerit jatkavat edelleen hallituksessa Timo Soinin blogin otsikkoa lainaten ”Isänmaan asialla.”"

*********************************************

No täytyy kyllä olla kovasti timokratia-uskovainen mikäli tuollaiseen joku vieläkin uskoo. En uskonut Soinin puheisiin edes 90-luvulla saati sen jälkeen, mutta valitettavan moni uskoi. Ei voi ainakaan sanoa etteikö olisi varoiteltu, mutta silti joillakin valaistuminen tuli vasta nyt. Ja joillekin entisille Soinin vastustajille soinilaisista tulikin yhtäkkiä liki sankareita viimeisen kuukauden aikana (mikä on vähintään yhtä typerää).

Se on toki tiedossa että joitakin voi huijata loputtomiin, on kyse sitten poliittisesta suuntauksesta, uskonlahkosta tai vastaavasta. Todella valitettavaa, mutta silti totta.

Juha Wiklund

Olipa hölmöä hölmömpi kommentti. Soini itse vei PSn hallitukseen suurin lupauksin äänestäjilleen. Audin taka penkistä tuli kuitenkin tärkeämpi kuin puolueen kohtalo. Kunnallisvaalien rökäle tappio oli normaalin päättäjän pitänyt vetää asiasta johtopäätökset lähteä hallituksesta tai erottaa puheenjohtaja. Soinilla oli Sipilän lupaama huippu virka takataskussa lupauksesta avustaa Sipilän ystävien ja sukulaisten rikastuttamista valtion varoista. Yhteistyö olisi edennyt sopimuksen mukaisesti jos Terho olisi valittu puheenjohtajaksi. PSn kenttä oli kuitenkin toista mieltä ulkopuolisten uhkailuista ja painostuksesta huolimatta. Mitä luultavammin Soini itse oki taka piruna päättämässä että puolue hajoitetaan kun selvisi ettei Soinille jäisi ministerintointa. Nyt sitten pillitetään vaikka itse oli mukana vakavasti vahingoittamassa omaa puoluettaan. Kyllä ison miehen pitäisi osata hävetä edes hieman.

Teijo Myllylä

Varmaan on rankkaa kun huomaa munanneensa oikein raskaasti. Kasbot pitäis säilyttää. Takinkäännöt selittää parhain päin. Kovinta on yrittää keksiä jotain positiivista omista tekemisistä kun kaikki menee vihkoon. No, palkkiovirka odottaa, duunaria ja eläkeläistä on jo kyykytetty kokorahan edestä. Kaksi vuotta pitäis vielä jaksaa. Vaikka uusi kiky tekis terää?

Henri Järvi

Ai Suomen asioita ei jätetä kesken. Eli kansan taskujentyhjentämispolitiikka tullaan viemään loppuun asti. Taskut tyhjennetään saumoja myöten ja varat ohjataan verot vältellen veroparatiiseihin. Tervetuloa osinkotalouteen. Kansalaisesta tehdään palkka tai maksuorja jotta osakkeenomistaja pysyy tyytyväisenä. Maailma muuttuu osakeyhtiöksi jossa poliisinkin tehtävä on olla turvaamassa osingonjaon jatkuvuus. Ministerit pääministeri etunenässä ovat suurin uhka kansalaisen turvallisuudelle. Näin kansalaisen näkökulmasta väittäisin että Soini on harhainen. Hän elää omaa ruhtinasnäytelmäänsä. Hän heittelee tyhjiä lauseitaan julkisuuteen ja lehdet vielä painavat ne. Irvokas näytelmä.

-vanhempi Kansalaisenaolon erityisasiantuntija-