Tiistai 24.4.2018

”Nykyinen muuttoliike on vasta alkua” – Varoittava arvio Ylellä: Kymmenet miljoonat ihmiset katsovat Eurooppaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.7.2017 11:58
Päivitetty: 
7.7.2017 12:57
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Välimeren turvapaikanhakijailmiö kohdistuu tällä hetkellä Italiaan. Kuva toukokuulta 2017.
|

Italian jälleen voimistunut turvapaikanhakijavirta herättää keskustelua Euroopassa. Vuodesta 2015 alkanut nykyinen muuttoliike on kuitenkin vain alkusoittoa tuleville kansanvaelluksille, muistuttivat ulkoministeriön tarkastaja Johanna Rasimus ja Kehys ry:n vaikuttamistyön koordinaattori Jussi Kanner Ylen Ykkösaamun keskustelussa perjantaina.

YK:n mukaan Italiaan on saapunut Libyasta tämän vuoden aikana noin 80 000 ihmistä hakemaan turvapaikkaa. Pelkästään toissa viikonloppuna tulijoita oli yli 12 000 ja Italia onkin pyytänyt muilta Euroopan mailta apua.

Eurooppaan on vuodesta 2015 lähtien tullut Välimeren reittiä yli 1,3 miljoonaa turvapaikanhakijaa, ja kaikkiaan uusia turvapaikanhakijoita rekisteröitiin Euroopassa noin 1,2 miljoonaa sekä vuonna 2015 että 2016. Tämän lisäksi noin kolme miljoonaa syyrialaista pakolaista asuu Turkissa.

Luvut ovat pieniä, jos niitä vertaa arvioihin tulevasta. Rasimus sanoo, että trendi on kasvava.

– Nämä muuttoliikkeet, mitä nyt olemme nähneet, ovat vasta alkusoittoa. Arvio on, että Afrikan väkiluku kaksinkertaistuu vuoteen 2050 mennessä ja tulee olemaan 2,4 miljardia, mistä suurin osa on nuorisoväestöä, ulkoministeriön kehityspolitiikan yksikössä työskentelevä Rasimus totesi Ykkösaamussa.

Tämä voi tulevaisuudessa tarkoittaa kymmeniä miljoonia tulijoita Afrikasta Eurooppaan etenkin, jos Afrikan nuorisotyöttömyys säilyy nykyisellään, Rasimus vahvisti toimittajan kysymyksen Ykkösaamussa. Hänen mukaansa kaikkein tärkeintä kehitysyhteistyötä olisi nyt nuorisotyöllisyyteen panostaminen, mikäli Eurooppa haluaa pyrkiä ehkäisemään muuttoliikettä.

– Yksityiselle sektorille pitäisi syntyä 18 miljoonaa uutta työpaikkaa vuosittain. Nyt syntyy kolme miljoonaa, hän kertoi Afrikan työtilanteesta.

Toinen olennainen seikka on ilmastonmuutoksen hidastaminen ja sen seurauksiin puuttuminen.

– Se, millaisina sykäyksinä ja virtauksina muuttoliike tapahtuu, riippuu monesta asiasta: miten konflikteja saadaan hallintaan ja miten ilmastonmuutos vaikuttaa eri osissa Afrikkaa, totesi Jussi Kanner lähetyksessä.

Kuivuus on Afrikassa laaja ongelma, joka koskee etenkin Sahelin aluetta, ja kasvava nuorisoväestö puolestaan on ongelma kaikissa Afrikan maissa, Rasimus totesi. Hän toivoo, että Afrikan valtioiden varautumiskykyä kyettäisiin parantamaan.

– Että valtioilla olisi sellaiset rakenteet, että pystyttäisiin varautumaan: olisi ruokaturvaa, viranomaiset osaisivat varautua väestön toimiin, hän sanoi.

Siirtolaisuusinstituutin entinen johtaja, muuttoliikkeen tutkija Ismo Söderling totesi taannoin Uuden Suomen haastattelussa, että syksyllä 2015 alkanut syyrialaisten ja irakilaisten muuttoliike on todennäköisesti vain väliaikainen konfliktien aiheuttama häiriötilanne. Hänen mukaansa ”todellinen muuttopaine” Eurooppaan tulee Välimeren alueen islamilaisista maista, joiden väestönkasvu ja -rakenne tarkoittaa väistämättä Eurooppaan kohdistuvaa kansanvaellusta tulevaisuudessa.

– Rajoja ei voi eikä ole tarkoituskaan sulkea – muuttopaineilta suojattu ”Eurooppa-linnoitus” on utopiaa, hän on kirjoittanut.

Lue lisää: ”Suljettu Eurooppa-linnoitus on utopia” – Suomalaistutkijan kirjoitus vuodelta 1994 tuli todeksi

Lue myös:

Italia ja Ranska sanaharkassa maahanmuuttajista: ”Tämä ei voi olla vain Italian ongelma”

”Aluksia ei saa päästää satamiin” – Halla-aho vaatii EU:lta esteitä ihmissalakuljetukselle

”Pakolaiskriisin huono hoito ruokkii ulkomaalaisvihaa”

Matti Vanhaselta ehdotus pakolaisongelmaan: ”Tämä hajottaisi salakuljettajien ansaintalogiikan”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kostet

Pelkästään Afrikassa on vähintään 100 miljoonaa potentiaalista matkustajaa. Euroopan muuttaminen uudeksi Afrikaksi on siis vasta alussa, ellei viipymättä ryhdytä ankariin toimiin laittoman maahanmuuton lopettamiseksi.

Kimmo Tallqvist

Kyllä voi euroopan rajat sulkea mutta päättäjillä ei ilmeisesti vielä ole tarkoitusta ja munaa näin tehdä
Suljettu eurooppa ei todellakaan ole utopia vaan tämä nykyinen avoin eurooppa.
Taasko pitää odottaa että vahinko tapahtuu eikä muuttovaellusta ennaltaehkäistä.
Suvereenin ,itsenäisen valtion olemassaolo perustuu lähtökohtaisesti rasismiin, itsekkyyteen ja sotilaalliseen voimaan.
Jokainen kansallisvaltio on alunalkujaan rasistinen koska automaattisesti se syrjii jotakin muuta alkuperää olevia kuin omia kansalaisiaan eri rajoituksin.
Kansainvälinen oikeus antaa valtuudet että
Itsenäinen valtio voi puolustaa rajojaan tarvittaessa sotilaallisella voimalla
Kun euroopan kantokyky loppuu niin eri valtiot alkavat näin myös tehdä

Pasi Anttila

Olisitteko siis valmiit jopa sallimaan sotilaallisen toiminnan muuttoliikkeen pysäyttämiseksi? Sehän tarkoittaisi myös ihmisten surmaamista.

Viime tietojen valossa näiden miljoonien, ehkä jopa kymmenien miljoonien tulijoiden pysäyttämiseen ei muurit piikkilanka-aidat kuulemma riittäisi.

Antti Kostet

Mikäli itsenäisen valtion rajaa loukataan eikä ilman maahantulolupaa tullut rajaloukaaja käänny välittömästi takaisin, on rajavalvojilla oikeus ryhtyä kaikkiin tarvittaviin toimiin laittomia maahantunkeutujia kohtaan käännytystä varten.

Pasi Käyhkö

Eihän tämä YK:n jutustelukerho ole pystyny saamaan mitään järkevää aikaan kyseisessä asiassa puhumattakaan EU:n johdosta. Hienot puheet eivätkä julistukset ole auttaneet mitään.
Kyllä jokaisella maalla on oikeus puolustaa omaa suvereeniteettiään.

Raimo Laine

Näistähän saataisiin tervetulleita työntekijöitä ikääntyvään Eurooppaan. Vaikeutena on tulijoiden kanimainen lisääntyminen, joka muuttaisi koko eurooppalaisen perimän.
Tämä voitaisiin estää kastroimalla tulijat. Bysantissakin havaittiin, että eunukit olivat erinomaisen tehokkaita, minkä johdosta heitä nousi monia Itä-Rooman ylimpään johtoon.

Risto Salonen

Ilmaston muutoksesta ollaan niin huolissaan, että eurooppalaiset pakotetaan hyväksymään niin tuulimyllyt kuin sähköautot ym ym.
Väestönkasvusta eivät nämä poliitikot ja tiedemiehet ole lainkaan huolissaan.
Jos väestö kasvaa Afrikassa kuten ennustetaan, on kaikki säästötoimet yhtä tyhjän kanssa. Afrikan kanit syövät heinäsirkkojen tavoin maanosan paljaaksi ja myös kaiken muualla kasvatetun.
Väestönkasvu pitää saada negatiiviseksi, silloin ilmastonmuutoskin saadaan pysäytettyä.
Kiina voisi näyttää omaa esimerkkiään, kun muutenkin valloittaa Afrikkaa.

Jussi Pistol

Luuleeko Suomen saatanaan hallitus että kansa enää sulattaa jos perkele alkaa enemmän tulemaan geeliturpia maahan kun tuli 2015, se on helvetti sisällissota tässä maassa heti jos massavirta vielä lisääntyy, että koittakaa nyt jumaluta miettiä suomen päättäjät että eu:n paskakeja ei noudateta vaan mennään kuten itsenäisen maan pitää, rajoille vaikka miinat että vyöryä ei Suomeen tule.

Jack London

Ainoa työ jota ne pystyvät tekemään on vuohien paimentaminen ja ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti. Välimeressä on tilaa näille valloittajille.

Mikko Raatikainen

Eikös tällainen puhe ollut ainakin vähän aikaa sitten rasisimia, siis puhe kansanvaelluksesta paremman elintason perässä.

Näidenhän piti olla sotaa pakenevia ja vainottuja kuoleman hädässä olevia.

Onko tässä välissä tapahtunut jotain mitä en ole huomannut, kun ovat muuttuneet nuoriksi työperäisiksi maahanmuuttajiksi?

Mikko Toivonen

Tuo potentiaalisten tulijoiden määrä ei ole mielikuvitusta vaan tosiasia. Siksi me "rasistit" olemme jo pitkään yrittäneet saada hallitustamme ja Euroopan unioniakin muuttamaan maahantulo politiikkaansa sellaiseksi millä tuo maahantulo "tulva" kyetään hyvin hallitsemaan. Sen kun tiedetään koetetuista maailman malleista olevan täysin ongelmitta täysin mahdollista.

Se vaatii ainoastaan koko Unionin sen politiikan täyttä muuttamista niin, että rajat suljetaan täysin laittomilta maahantulijoilta paitsi YK määritelmän mukaiselta turvapaikkaan oikeutetulta hakijalta joka ilmoittautuu ensimmäisessä turvallisessa maassa.

Kaikki "kansalaisjärjestöjen" yhteis kuljetuspalvelut yhteistyössä ihmis salakuljettajien kanssa lopetetaan rikollisina.

Laillista maaahantloa määräaikaisella työluvalla puolestaan helpotetaan niin, että työnantajat saavat jopa halvemmin palkoin työvoimaa. Tiedetään täydellä varmuudella että he ovat itse tyytyväisiä siihen kuten ovat kaikissa maissa joissa näin työllistetään miljoonittain halpamaiden kansalaisia heille hyvin tuloin. Jopa niin hyvin että sillä pystytään elättämään perhettä kotimaassa ja lopulta palaamaan eläkkeelle omaan kotimaahansa elle ole ollut sellaisessa maassa mihin on saanut hakea pysyvän oleskeluluvan tai kansalaisuuden. Kaikissa miljoonia tällaisia työllistävissä maissaa se ei ole edes mahdollista vaan työura tehdään ja sitten kotiin palataan.
Työuran aikana hyödytetään myös vastaanottajamaan sosiaalista rakennetta eli tavallaan avustetaan ylläpitämään vastaanottajamaan vähenevää ja vanhenevaa väestöä.

Tämän ymmärtäminen edellyttäisi sen kokemuksen hankkimista sieltä missä näin menestyksellä toimitaan. Olen listannut aikaisemminkin parhaat mallit jotka löytyvät Uudesta Seelannista, Australiasta, Singaporesta, GCC maista, USA'sta ja Kanadasta.
Euroopan maahantulopoliotiikka on ylivoimaisesti sekaisinta ja heikoimmassa kontrollissa. Siinä on aivan liikaa punavihreää ja myös merkeliläistä maailman syleilyä joskin Merkel kyllä tarkkaan harkitsee hyötyykö Saksa vai ei ja toistaiseksi on näennäis typeristäkin päätöksistä, kuten ydinvoiman alasajosta hyötynyt, joskin vain hetkellisesti isossa kellossa. Mutta kukapa poliitikko olisi ajatellut omaa valta kauttaan pidemmälle paitsi George Washington ja puhdasta valtaa ajaneet islamistit

Pasi Anttila

Nämä tulevat kymmet miljoonat pakolaiset tulevat olemaan ns. ilmastopakolaisia ja näin saavat myös Yk:n pakolaisstatuksen. Eli he ovat pakolaisia.

Ongelma tossa ensimmäisessä turvallisessa maassa on se että ne on joko Kreikka Turkki tai Italia. Ja kun tiedetään ei tämä taakanjakomekanismi Eu:ssa toimi joutuisivat nämä maat kantamaan (niinkun nykyäänkin) suurimman taakan. Suomi täällä peräpohjolassa olisi ns. turvassa koska ympärillä on vain turvalliseksi luokiteltuja maita (Venäjä mukaanlukien.

Ja tuo mitä sanoit maahanmuuttajien palkkauksesta rapauttaisi myös kantasuomalaisten palkat. No työnantajat todellakin tykkäisi. Minä en. Tuskin moni muukaan.

Mikko Toivonen

Huomaan kyllä, että kommentoimme aivan erilaisen maailman-ja elämänkokemuksen perusteella. Ne maat joita olen maininnut ovat jokinen poikkeuksetta sellaisia, että ulkolaisia on jopa 90% koko maassa olevasta väestöstä ja siitä huolimatta jokaikinen ns. alkuperäis kansalainen on 100% taloudellisesti ja korkeatasoisesti turvattu. Teki töitä tai ei.
Huonoiten alkuperäis kansalaisilla menee USA'ssa vaikka senkin maahantulo politiikka on periaatteessa järkevä, mutta vuotaa nimenomaan Mexikon rajalta. Toisaalta ellei vuotaisi niin amerikkalaisilla olisi huonommat oltavat kuten Mexikon rajan yli tulleilla laittomiksi USA'ssa jääneillä kotimaahansa tai siinä tapauksessa maihinsa verrattuna
Tiedän toki että jos ei ole mitään kontaktipintaa konkreettisesti siihen miten maailma toimii noissa maissa tai niihin pyrkijöiden ja laillisesti saapuvien maissa niin ei ole keskustelun pohjaa edes olemassa. Se meidän tynnyrissä kasvanut kotimainen ajatus että kaikki kaatuu jos ei vaaditaa samoja palkkoja tulijoille on yksinkertaisesti ja maailmalla konkreettisesti ja täysin todistetusti totaalisen väärä

toni poutiainen

Näinhän siinä kävi, että nyt alkoivat sitten taloudelliset ja ilmastolliset perustelut tälle operoinnille. Käy kyllä hieman Brittejä kateeksi. Onneksi on myös itä-Eurooppa, johon voinee muuttaa turvapaikanhakijaksi, jos Suomi hallitus pysyy linjassaan ja lähtee tosissaan tähän kansanvaihtoon mukaan.

Markus Vuorivirta

Katsoin tuossa valokuvaa tilanteesta. Se oli aika mielenkiintoinen valokuva. Kun sitä katsoi hiukan kauempaa, se näyttä kuin olisi vene mikä olisi muurhaisten valloittama. Niitä ihmisiä oli niin valtava määrä siinä veneen ympärillä, laiturilla, vedessä ... että se näytti kuin muurhais-invaasiolta... No sitähän tämä onkin.

Niin ... siis 2,4 miljardia ihmistä ihan euroopan rajoilla on 2400 miljoonaa ihmistä ihan euroopan rajoilla jos näistä edes viisi prosenttia ajattelee tulevansa eurooppaan - se on täysi hävistys. Moista vyöryä ei kestä niin eurooppa kuin venäjäkään. Hehän ovat tulossa tänne makoisien ruokapöytien ääreen mutta eivät ymmärrä, että he tullessaan tuhoavat myös sen syyn miksi tänne ovat tulossa. Eli siis siirtävät mukanaan tuhon ja hävistyksen. No niin. Onhan ihmistä verrattu tuhoeläimenä jopa heinäsirkkaa pahemmaksi. Ehkä tämä on sitten se tuomiopäivän heinäsirkkalauma joka tuhoaa koko ihmislajin. Ihminen itse. Mutta tuossa muodossa. Nämä vievät mukanaan sen vähänkin sivistyksen rippeen mitä tällä hetkellä on. Sekä tietoisuuden mm. ilmastonmuutoksesta. Nämä tuovat mukanaan 1800-luvun, ja samalla muukin ihmislaji tuhoutuu siihen ilmastonmuutokseen sitten jos ei muuhun.

Ei tässä auta mitkään palautukset tai rautaa rajalle höpinät. Mikään ei tuota vyöryä estä.

Ainoa mikä estää, on kuin muurahaisten kanssa. On öh poistettava se alkulähde.... Päätelkööt kukin tästä mitä tahtoo.

Samy Arling

Muuttoliike on aivan vääränsuuntaista, väestöä pitäisi evakoida etelään eikä päinvastoin.Saastuttaminen asumalla pohjoisessa missä pitää lämmittää pitää saada vähemnemään, erityisesti nyt kun on käynyt selväksi että ilmastolämpenemisbusiness on peruttu ja elämme 60v. kylmintä vuotta ! Sen lisäksi tiedemiehet varoittavat n. 10C kylmenemisestä," Napolin kaupunkin lähellä olevan tulivuoren Campi Flegrei osoittaa jo vulkaanista levottomuuttaan, ja tutkijat pelkäävät sen olevan saavuttamassa kriittistä tilaa.".Pakkasyöt heinäkuun suomessa vie pahasti pohjaa ilmastolämpenemishölinöiltä.

Matti Jussi Korhonen

Ajatusleikki perusasioiden äärelle. Kuvitellaan, että Euroopan maat (mm. Kreikka ja Italia,) olisivat "itsenäisiä" eli valvoisivat maittensa rajoja, myötäisvät viisumit ja tarkastaisivat ne sekä passit rajoilla maahantulijoilta eli olisivat siis vastuussa maansa rajoista ja sen yli käyvästä liikenteestä. Tällaisia maita maailmassa on. Ja hyväksytään se, että menneillään olevat kriisit olisivat siitä huolimatta menossa Afrikassa, Lähi-Idässä, Afganistanissa jne. Olsiko Euroopassa tilanne ns. pakolaiskriisin osalta sama kuin nyt? Mikä siis mättää oletuksella, että nykyinen tilanne ei ole hyvä tai toivottava.

Panu Saarela

Ilmastonmuutos on yksi keskeinen syy tulevalle mahdolliselle kansainvaellukselle/pakolaisaallolle Afrikasta. Eikös teidän maahanmuuttokriitikoiden suuri idoli juuri irtisanoutunut Pariisin ilmastosopimuksesta.

Joku voisi nähdä tässä populisteille tyypillisen "vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee" -ilmiön.

Ragnar The Great

Niin, vihervasemmisto näkee asiat vain joko mustana tai valkoisena. Toki vehervasemmiston älykkyys on lapsellisella tasolla ja luulevat että ongelmat ratkaistaan naiviudella. Peace and love ei toimi eikä koskaan tule toimimaan eläinkunnassa eikä ihmiskunnassa. Onko vihervasemmiston "viha" valkoista suomalaista miestä kohtaan niin suuri että ovat valmiita avamaan taikaseinät ja ruokakaupat jokaiselle Afrikkalaiselle tulijalle. Vihervasemmiston miehet eli femistit eivät onneksi ole vielä pääseet ihan lopullisesti tuhoamaan suomea ja toki suurinosa heidän päätösistään tekevät naiset. Teistä ei ole suomalaisten suojelijoiksi. Siihen on eri miehet, jotka ovat hiljaa taustalla katsonut tätä sairasta maahantunkeutumista. Mutta jatkakaa lampaana oloa, koska jokainen kerta kun sinäkin avaat suusi niin se antaa meille suomalaisille isänmaallisille naisille ja miehille enemmän voimaa ja sisua ja vahvistaa ja voimistaa meitä päivä päivältä.

Panu Saarela

En ihmettele, että käytät valeprofiilia (mikä on tyypillistä "isämmaallisille" putinisteille). Moista soopaa en itsekään kehtaisi suoltaa omalla nimelläni.

Et vastannut sanallakaan viestini sisältöön, sisäiseen ristiriitaanne. Suuri idolinne irtisanoutui teidän hurratessa Pariisin ilmastosopimuksesta, vaikka ilmastonmuutos on keskeinen syy tulevalle massiiviselle kansainvaellukselle.

Valitettavan harvoin te "mamu-kriitikot" kykenette asialliseen keskusteluun. Pääasia, että saa syyttää, valittaa ja vihata.

Jussi Pistol
Vastaus kommenttiin #48

No, minä voinen sitten linkittää ko kirjoittajan tuotoksen.

"Niin, vihervasemmisto näkee asiat vain joko mustana tai valkoisena. Toki vehervasemmiston älykkyys on lapsellisella tasolla ja luulevat että ongelmat ratkaistaan naiviudella. Peace and love ei toimi eikä koskaan tule toimimaan eläinkunnassa eikä ihmiskunnassa. Onko vihervasemmiston "viha" valkoista suomalaista miestä kohtaan niin suuri että ovat valmiita avamaan taikaseinät ja ruokakaupat jokaiselle Afrikkalaiselle tulijalle. Vihervasemmiston miehet eli femistit eivät onneksi ole vielä pääseet ihan lopullisesti tuhoamaan suomea ja toki suurinosa heidän päätösistään tekevät naiset. Teistä ei ole suomalaisten suojelijoiksi. Siihen on eri miehet, jotka ovat hiljaa taustalla katsonut tätä sairasta maahantunkeutumista. Mutta jatkakaa lampaana oloa, koska jokainen kerta kun sinäkin avaat suusi niin se antaa meille suomalaisille isänmaallisille naisille ja miehille enemmän voimaa ja sisua ja vahvistaa ja voimistaa meitä päivä päivältä."

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #54

Jussi Pistol tyhjentää koko älyllisen kapasiteettinsa kopioimalla toisen kirjoittajan viestin, johon juuri edellä vastasin ja moitin kyvyttömyydestä asialliseen keskusteluun.

Ei voi kauhalla vaatia, kun on lusikalla...

Panu Saarela

Ja moni onneton trumppimainen kommentoija täällä kuvittelee, että mahdollisen kymmenien ellei satojen miljoonien pakolaisaallon ainoa, paras ja realistinen vaihtoehto on tappaa heidät. Näin ne maailman ongelmat ratkaistaan.

Jussi Pistol

Mikään muu ei auta, ja helvetti nuo paskat ei muuta ansaitse jotka tulee Suomeen ilman perkele mitään syytä, imevät rahat tästä maasta, raiskaavat naiset ja tappavat lopulta kaikki vääräuskoiset.
Ei tarvise kun kerran Suomen rajalla ampua kovilla tulijloita, niin viesti menee kyllä perille, eikä sen jälkeen ole muuta kun oikessa hädässä tulijoita.

Tapani Tuominen

Onko Huusko lomalla kun on julkaistu tällainen asiallinen artikkeli?

Onneksi eräs maan pinnalta metrin irti oleva hukkapätkä, punavihreä jankutusautomaatti, ehti kuitenkin tänne jo kommentoimaan, kuinka väärässä olemmekaan, jos emme laske miljardia afrikkalaista (etc) tänne loisimaan.

Missä mahtaa olla hänen sielunsiskonsa, joka kertoo meille, että olemme kaikki natseja ja rasisteja?

Panu Saarela

Teille "isämmaallisille" putinistisille mamu-kriitikoille oikea uutinen on vain sellainen, joka näyttää tukevan agendaanne - sitäkin ne usein tekevät vain omasta mielestänne. Laatumedia julkaisee tosiasioihin perustuvia uutisia ja juttuja, riippumatta siitä kenen agendaan ne sopivat tai eivät.

Ja teidän mielestänne kaikki sellaiset uutiset - niitä jostain syystä näyttää olevan varsin paljon -, jotka eivät korvasyyhyynne istu, ovat mielestänne maailmanlaajuisen punavihervasemmiston muodostaman salaliiton tuotetta.

On se vain kumma, että niin tieteeseen, asiantuntemukseen kuin laadukkaaseen journalismiinkin pohjautuvat jutut ovat mielestänne yleensä täyttä potaskaa.

Ketä pitäisi syyttää, kun peilikuva on vino?

Irina Gagarin

Liikakansoitus pitää rajoittaa syntyseuduilleen.
Eivät eurooppalaiset ole syypäitä Afrikan liikakansoittumiseen. Euroopassa ihmiset toimivat vastuullisesti ja lisääntyvät vain sen verran, kuin maanosan kantokyky on. Pitääkö Eurooppa pilata Afrikassa tehtyjen virheiden seurauksena. Poliittisen korrektiuden sijaan olisi syytä alkaa hoitaa asioita tosiasioiden ja terveen itsesuojelun lähtökohdista.

Timo Hietanen

Peli on jo menetetty aikoja sitten. Merkel ja Macron kannattavat avoimuutta ja ns.
eurooppalaisia arvoja, jotka ovat koituneet jo monen EU-kansalaisen siunatuksi tule-
miseen. Pelkästään Ranskassa on yli 7 miljoonaan muslimia ja Saksassa lähemmäs 4.
Noin isot "vähemmistöt" voivat ja haluavat tietty vaikuttaa politiikassa ja äänestys-
käyttäytymisellään oman "vähemmistönsä" etujen säilymiseen ennallaan - in facto.
Lisäksi näillä "vähemmistöillä" on miljoonia sukulaisia niin Lähi-Idässä kuin Afrikas-
sakin ym. ja massoja myötämielisiä suvakkeja tai muuten vain kilttejä ja sinisilmäisiä
empatiaosaajia. On päästetty kuvainnollisesti Troijan Hevonen Eurooppaan ja tämä
koskee ainoastaan islaminuskoisia. Afrikasta on tunkua ja paineita paremman elin-
tason perään ja eihän kait ihmisiä voi rajoillekaan kylmän viileästi ampua ? Mikä
oikeastaan pysäyttäisi Afrikan miljoonat onnen onkijat ? Kuin lähtisi taistelemaan
kärpäslätkällä heinäsirkkavaellusta kohtaamaan ! Väestön kasvu ja yhä huonommat
elinolot kuivuuden piinaamilla Afrikan mailla eivät elätä miljoonia uusia suita, joten
massat lähtevät liikkeelle. Ihminen on yrittänyt aina selvitä hengissä.

toni poutiainen

Peli saattaa olla menetetty osassa Euroopan maita kyllä, mutta ei Suomessa. Suomessa on muslimeita väestöstä noin 1.5%, joka on vielä hyvin maltillinen lukema. En tosin implikoi, että ongelmaa ei tarvitsisi pitää yhtä vakavana tai siihen olisi suhtauduttava yhtään liberaalimmin.

Vaikka välillä sylettää asua täällä pohjolan kylmässä peränurkassa, niin joissain tapauksissa siitä on onneksi myös hyötyäkin.

Markus Vuorivirta

Viherpiipertäjät aina puhuu ilmastonmuutoksesta ja keinona ehkäistä tätä on tietysti jokin kallis tai/ja epämukava. On kaikenlaista hanketta bio sitä ja tuuli tätä... Aurinko tuota. Sähköautoa ja luomuruokaa. höpöhöpö...

Mutta samat humaanit viherpiipertäjät eivät kuitenkaan ymmärrä, että suurin ilmastonmuutoksen aiheuttaja on se, mitä ne tässäkin pakolaiskriisissä eniten suojelee - ihminen ja väestön liikakasvu...

Viherpiipertäjienkin olisi aika jo myöntää, että ainoa keino korjata ilmastonmuutosta edes hieman, on - ei siis SUOJELLA ihmisiä vaan ennemminkin hävittää puolet ihmiskunnasta nyt ja heti. En tietysti ota kantaa mikä puolikas olisi ehkä hävitettävä. Mutta ehkä tämä tapahtuu sitten näin päin, että toinen puolikas tulee nyt hävittämään meidät. Mitä lopuille sitten käy... Huihirviä. Elävät kalifaatissa 1600 luvun oppien mukaan. Se siitä naisasianliikkeestä ja muusta tieteestä ja tutkimuksesta.

Nythän samat viherpiipertäjät mitkä suu vaahdossa mouhottaa ilmastonmuutoksista ja siitä miten me tavalliset länsimaiset virtaset ollaan syypäitä tähän... Unohtavat että suuri syy on myös heidän oma toimintansa. Suojella sitä mikä ilmastonmuutosta eniten aiheuttaa. Väestön liikakasvua.

Miikka Lahti

Täyttä huuhaata. Suurimman osan kasvihuonekaasupäästöistä tuottavat kehittyneet maat. Väestönkasvu tuottaa mainittavasti lisää päästöjä lähinnä jos ihmisten elintaso on suhteellisen korkea, eli he esimerkiksi syövät lihaa, käyttävät sähköä ja liikkuvat autoilla. Rutiköyhien lisääntyminen ei juurikaan päästöjä tuota.

Markus Vuorivirta

Eli sinun tulkintasi mukaan, nämä aavikkomaiden miljardit ihmiset tulevat tänne sitten elelemään samalla tavoin kuin elelivät lähtömaassaankin ... niukasti. No niin siinä tulee käymään, mutta tuskin he sen pyrkimyksen perässä kuitenkaan muuttavat.... vai mitä? Sen ne kyllä onnistuvat tekemään, että muuttavat nämäkin nurkat pölyseksi saharaksi...

Risto Salonen

Länsimaat ruokkivat näitä rutiköyhiä. Sehän se vasta päästöjä kasvattaa, kun ensin ruoka kasvatetaan kehittyneissä maissa ja sitten viedään laivoilla ja lentokoneilla perille.
Muusta avustustoiminnan vaatimista toimenpiteistä puhumattakaan.

Rauno Kujala

Jos ei Eu pysty tai oikeammin halua pysäyttää tätä invaasiota Eurooppaan, oikea lopputulos on ilmanmuuta erota Eu:sta. Tosin kun katsoo nykyistä Eu:ta ja sen sekoilua, se tulee kaatumaan jokatapauksessa. Suomelle olisi järkevintä lähteä ennen lopullista romahtamista. Ne lukijat, jotka ovat eläneet Neuvostoliiton loppupäivien aikaan, muistavat kyllä, kuinka voittamaton NL romahti hyvinäkkiä...samoin käy Eu:lle.

Kimmo Tallqvist

Mutta kun meidän puudelipäättäjät leikkii EU;n mallioppilasta ja toteuttaa EU päätökset niinkuin isot pojat saksa ja ranska sanelee EU; n turvatakuiden nimissä.
Muuttoryntäyksen taakanjaonkin vain Suomi typeryyttään toteutti.
Humanismin nimissä lyhytnäköisesti täällä eräät tekee tuottavaa maahanmuuttobisnestä.
Surkuhupaisaa on että huudellaan sotilaallisen turvatakuiden perään vaikka sotilaallinen uhka on olematon.
Todellinen uhka on terrorismi ja islamistinen invaasio sekä ilmastonmuutoksen aiheuttava elintaso joukkovaellus eurooppaan.
Kun malilainen,nigeriläinen ja somalinainen kukin lapsitehtailee 6-7 mukulaa ja samalla viljelysmaat kuivuu ja vesipula uhkaa afrikkaa niin odotettavissa on joukkopako viljavimmille maille.
Muissakin afrikan maissa on kestämättömän korkea syntyvyys.
4-5 lasta lisäkuormitusta tekee jokainen kykenevä afrikkalaisnainen ja vielä hyvin nuorena eikä sodat ja taudit ehdi tappaa luonnontasapainon kannalta tarpeeksi suhteessa korkeaan syntyvyyteen niin tulevaisuuden katastrofi on valmis.
On julmaa mutta inhottavan totta sanoa että luonnon tasapaino vaatii kannan harventamista populaatiossa ja koska USA, eurooppa ,venäjä ja kiina eivät halua harventua sen harvennuksen on tapahduttava muualla vaikka sitten nälkäkuolemin, taudein tai asein.
Idästä meillä oli uhka aiemmin.
Sieltä ei talvisodassa tultu leipää noin vain hakemaan koska rautaa oli pakko laittaa rajalle.
Kohta on taas aika.
Nyt ehkä eri rajalle.

Jarmo Lius

Nykyinen turvapaikkaideologia on syytä purkaa. Se ei palvele isoja massoja. Kymmenien tai satojen miljoonien ihmisten saapuminen Eurooppaan on järjestettävä niin, että maanosa voi säilyttää omaleimaisen, joskin muuttuvan kulttuurinsa, se on tae sisäisestä turvallisuudesta.

Esko Vesa

Koko jutulta meni uskottavuus ja sen erittelyhalu perustavaa laatua olevan asiavirheen takia: etteikö rajoja VOI sulkea. Juuri kun Itävalta, Unkari, ovat sen tehneet. Se on jopa yksinkertaista, kaikki Älimeren yli yrittävät käännytetään takaisin Pohjois-Afrikkaan. Sinne voidaan kasvualustaksi kelpaavalle maalle perustaasuurleirejä maanviljelyksellä itsensä elättämistä varten. Sitten kun määrä alkaa lähennellä kymmentä miljoonaa, perustetaan Niilin varteen niistä vaikka oma valtio YK:n toimesta Egyptin tai Sudanin alueelle.
Pitää ajatella isosti eikä vain pikku piperryksiä!