Perjantai 24.5.2019

Jussi Halla-aho ja Leena Meri: Suomen tulee lopettaa välittömästi sisäiset siirrot Italiasta ja Kreikasta

Luotu: 
9.7.2017 18:16
  • Kuva: Jussi Helttunen
    Kuva
    Jussi Halla-aho.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri vaativat, että Suomen tulee lopettaa välittömästi turvapaikanhakijoiden sisäiset siirrot Italiasta ja Kreikasta ja kieltäytyä osallistumasta uusiin taakanjakojärjestelyihin. 

–Sisäiset siirrot eivät ratkaise siirtolaiskriisiä vaan pahentavat sitä, sillä ne luovat siirtolaisille houkuttimen saapua meren yli Italiaan ja Kreikkaan, Halla-aho ja Meri sanovat.

–Lisäksi kansallinen kiintiöpakolaisjärjestelmä on jäädytettävä, kunnes turvapaikkashoppailijoiden vaellus Euroopan sisällä ja muiden maiden kautta Suomeen saadaan kuriin, he jatkavat.

Halla-ahon ja Meren mukaan Suomen on Keski-Euroopan maiden tavoin palautettava tilapäisesti rajavalvonta Ruotsin-vastaiselle rajalle. He sanovat, että turvapaikanhakijoiden saapuminen Ruotsista tuhoaa turvapaikkajärjestelmän uskottavuuden.

–EU:n tasolla Suomen tulee työskennellä sen hyväksi, että tekeillä oleva yhteinen turvapaikkajärjestelmä ottaa huomioon tämän päivän siirtolaisuuden realiteetit eikä luo siirtolaisille epäterveitä sosiaaliturvaan, oleskelulupiin tai perheenyhdistämiseen liittyviä houkuttimia. On ensiarvoisen tärkeää lopettaa hallitsematon liikenne Välimerellä tekemällä yhteistyötä lähtö- ja kauttakulkumaiden kanssa, ja toisaalta estää sekundäärinen muuttoliike Schengen-alueen sisällä ottamalla käyttöön rajavalvonta sisärajoilla, he toteavat.

Italia on vaatinut muita EU-maita auttamaan turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa. Vuoden alusta Italiaan on tullut lähes 84 000 pakolaista.

Lue myös:

Italia ja Ranska sanaharkassa maahanmuuttajista: ”Tämä ei voi olla vain Italian ongelma”

Osmo Soininvaara pakolaistilanteen ratkaisusta: ”Meillehän esimerkiksi oman typerän sokeriviljelyn varjelu on tietysti tärkeämpää”

”Nykyinen muuttoliike on vasta alkua” – Kymmenet miljoonat ihmiset katsovat Eurooppaan

Jaa artikkeli:

Kommentit

Helena Vitikainen

Täyttä asiaa Kuitenkin nämä järjelliset ovat oppositiossa eipä hallitus tähänkään asti ole paljon oppositiota kuunnellut .
Muistakaa seuraavissa vaaleissa ketä äänestätte niin saadaan tämä maa ehkä pelastettua jos eivät kerkeä kahdessa vuodessa mielin määrin elätettäviä ottamaan velkarahalla

Oula Lintula

Mikä ylipäänsä on noiden "sisäisten siirtojen" ja "taakanjaon" pointti?

On olemassa valtioita, jotka tarjoavat paremmat palvelut turvapaikanhakijoille, ja valtioita, jotka tarjoavat huonommat palvelut. Eikä kyse ole yksin turvapaikanhakijoista: meillä mm. vihervasemmistossa monet haluavat, että palveluja tarjotaan turvapaikanhakijoiden lisäksi myös niille, jotka eivät osoita henkilöyttään yhtään millään tavalla (ns. paperittomat).

Jos joku yksilö sattuu saamaan arvonnassa paikan sellaisesta "huonomman palvelun valtiosta", niin mikä estää häntä siirtymästä edelleen sellaiseen "paremman palvelun valtioon" omin päin? Luuleeko joku, että henkilö jättää siirtymättä, koska ajattelee kyseisen maan "taakkaa" ja sitä, että joku muu sinne on jo arvottu?

Oiva Luosujarvi

Euroopassa on useita valtioita, joissa pakolainen / turvapaikanhakija EI saa valita asuinpaikkaansa, ei saa ilmaista terveydenhuoltoa lääkkeineen, ei saa ilmaisia huonekaluja valitsemaansa asuntoonsa, ei saa lapsilleen lapsilisiä ja elatustukea toisen vanhemman puuttuessa perheestä, ei saa tuhansien eurojen arvosta tukea valtiolta, ei saa ilmaista koulutusta... yms.

Kun ne vetovoimatekijät poistetaan pakolaisilta / turvapaikanhakijoilta, niin he joutuisivat asumaan kaduilla kuten Ranskassa, Italiassa, ja monien muiden eurooppalaisten valtioiden tyyliin olemaan omien tulojen varassa.
Romanikerjäläisille ei yleensä anneta rahaa, koska yleisesti tiedostetaan niiden olevan Suomessa rikollisten uhreina ja avustajina. Roomassa on esimerkiksi näillä kerjäläisillä aamuisin työnjako, jossa pukumiehet määrittelee kerjäämispaikat jokaiselle ja iltaisin ne kerjäläiset kokoontuvat luovuttamaan 90 % saamistaan rahoista näille pukumiehille.
Pukumiehet valvovat myös taskuvarkaita, joita tuottavat muista valtioista suurkaupunkien kaduille ja niistä varkaista suurin osa on lapsia.

Helpoin ratkaisu olisi muuttaa lakeja, joissa noudatetaan vanhaa politiikkaa, ettei ilman passia viisumia / oleskelulupaa pääse rajan yli Suomeen ja turisteilla on oltava tarpeeksi suuret omat rahavarat jo tullessaan voidakseen elää turistina Suomessa.

Mutta suvakkihallitus on Suomessa ja sen politiikka on tuottaa orjia bisnesmiesten firmoihin, jotta Suomalaiset voi potkia pois työpaikoilta ja ottaa tilalle orjia töitä tekemään.

Seija Rantasalo

Vihdonkiin löyty JÄRKEÄ suomessta EI ennän yhtäkään " pakolaista" tai oikestan elintasopakolaisia Suomen Laitaka nä enntiset " pakolaiset " työelämän ensin, Suomessa ollut jo 20v, somali pakolaisia NITÄKÄÄN ette ole sanut TYÖELÄMÄN !!!!!

Jenny Else-Maj Latvala

Järjen ääntä sekä Jussilta että Leenalta! Linja pitää vaikka paineita asetetaan koko ajan suvaitsevaisten puolelta...
Elän toivossa, että tämä rakas isänmaamme ei täysin tuhoutuisi seuraavien 2 vuoden aikana ennenkuin saamme maahamme hallituksen, joka kykenee laittamaan pisteen tälle älyttömyydelle.

Jorma Hanka

Halla-ahon pakolais ongelma ei ole ratkaistavissa komentien eikä mielipiteiden avulla. Asia joka minulle on pikku poika äiti opettanut, kohtele toisia niin kuin odotat toisten kohtekevan sinua. Tuskin tuota sanaa kukaan on elämänsä aikana noudattanut. Avuttomuus on vaikein asia ihmisellä joka on hänelle täysin outo, ja luo ongelmia, kun kukaan ei halua ottaa siihen osaa. nimim"joimppa"

Jaakko Paasonen

Kukahan tämän nyk. hallituksen suvakkiministereistä perustelisi sen kummallisen yhtälön ,jossa maahan laittomasti,mm.ruotsin kautta ohjattu,muslimi"pakolainen",saa 4,5 kertaa enemmän sossurahaa,ym,kuin kantasuomalainen?.. joka jonottaa , sitä yhä vain pienenevää osuuttaan toimeentuloon / asuntoon, edelleen vuosikausia?
Samaan aikaan, kun näille kepuli pääministerin kutsumille ja kokoomus vvministeri Porpon siunauksella, vastikkeetonta oleskelua vaativille, kaikki järjestyy heti ilmaiseks,ja melkein koko opposition myötäillessä?
Vai onko joku kuullut että matu olisi maksanut esim. terveyskeskusessa käynnistään,tai hammashuollostaan..ym.,?
Eihän heitä/näitä etuoikeutettuja näy esim. terv.keskusten lääkäri tai laboratorio jonoissa. Yksityinen sektori hoitaa heidät velksrahalla jonka maksavat ..tietysti veronmaksajat. Piikki on auki koska hallitus ottaa ohjeensa €Unionista.
Mää ole kauhean hämmästyny.. sillä täähän on asia, josta pitäisi keskustella avoimesti ,eikä piilotella ,kuten mediat ja varsinkin YLE koko ajan tekee.

mixter Airy

Suomen nimenomaan pitää osallistua taakanjakoon, eikä jättää italiaa yksin. Suomi voisi alkuun ottaa 5000-10000 siirtol aista alkuun ja lisätä määrää tulevina vuosina, täällä kyllä tilaa riittää. Allah-aho vaan yrittää luoda poliittista uraa vihaa lietsomalla. Kuten a. Hitler aikoinaa.

Timo Hietanen

Mitä ihmeen taakanjakoa ? Kyseiset ( elin ) pakolaismassat ovat lähteneet valtaosin
itsenäisistä maista ja useimmissa ei ole sotatilaa. Kyseisten itsenäisten maiden johta-
jat, poliittinen eliitti ovat vastuussa suvereenin valtion asioiden hoitamisesta. Ovat
normisti vaaleilla valittuja ja jos ovatkin korruptoituneita - niin ei ole suomalaisen,
italialaisen tai saksalaisen veronmaksajan ongelma. Eikä pitäisi olla myöskään Suomen hallituksen tai kansanedustajien työlistoilla, in facto. Annetaan noille Afrikan maille
se itsenäisyys, jonka halusivat - niin hyvässä ja pahassa. Suomi ei pelasta Afrikkaa tai
Irakin ja Afganistanin ooppiumviljelijöitä. Tätä solidaarisuus huuhaata syydetään
YK:n, Pakolaisavun, Amnestyn ym. rahankerääjäjärjestöjen toimistoista jonain
humaanina totuutena nykyajan virtenä ja loppujen lopuksi koko maailma tulee
hukkumaan paskaan.