Tiistai 22.5.2018

Suomalaisten osallistuminen Hampurin mielenosoituksiin puhuttaa - ”Surullista, että irtopisteiden keräily on tärkeämpää”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.7.2017 19:05
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Lähes 500 poliisia loukkaantui viikonlopun aikana mielenosoituksissa Hampurissa. Viikonlopun aikana pidätettiin 186 ihmistä.
|

Vasemmistonuorten osallistuminen Hampurissa pidettyihin G20-kokousta vastustaneisiin mielenosoituksiin on saanut aikaan pienimuotoisen kohun Suomessa.

Vasemmistonuorten varapuheenjohtaja Henrik Jaakkola kertoo ryhmän osallistuneen kahteen mielenosoitukseen, Koulutuslakko-nimiseen kulkueeseen perjantaina sekä päämielenosoitukseen lauantaina. Vasemmistonuorten delagaation mukana oli myös kaksi vihreiden nuorten jäsentä.

–Molemmissa mielenosoituksissa luettiin aluksi Jugend gegen G20:n periaatteet: mielenosoitus on rauhanomainen, päihteetön ja eskalointia välttävä. Erikseen korostettiin, että mielenosoitus ei ole poliisia vastaan, eikä poliisin kanssa haluta konfliktia. Päämielenosoituksessa kuulimme poliisin puuttuneen mielenosoitukseen kaukana omasta blokistamme, mutta emme nähneet tapahtunutta, Jaakkola kertoo Facebookissa.

–Todistimme matkalla poliisin mielivaltaisia ja väkivaltaisia otteita mielenosoittajia kohtaan. Kuulimme myös iltoina tapahtuneista mellakoista, autojen polttamisesta ja esimerkiksi kauppojen ryöstelystä. On selvää että nämä tapahtumat ovat haitanneet rauhanomaisten mielenosoitusten sanoman välittymistä mediassa, ja ne mielenosoitukset mihin osallistuimme ovat jääneet uutisoinnissa rajujen yhteenottojen varjoon, hän jatkaa.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan korostaa, että valtaosa Hampurissa pidetyistä mielenilmauksista oli rauhanomaisia ja sujui ilman ongelmia. 

–Väkivaltaisia mielenilmauksia oli vain pari prosenttia, vaikka sekin on pari prosenttia liikaa, hän kirjoittaa blogissaan.

Muun muassa keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on arvostellut suomalaisten osallistumista mielenosoituksiin. Myös demarinuorten puheenjohtaja Mikael Näkkäläjärvi sanoi Demokraatille, että Hampurin mellakoiden viesti on näyttäynyt epädemokraattisena, väkivaltaisena ja liberaalien arvojen vastaisena voimana.

Zidan pitää mielenilmauksien ”halveksumista” demokratian halventamisena. 

–Siksi onkin ollut erityisen kurjaa, miten poliittiset vastustajat ovat yrittäneet maalata meistä ja yleisesti mielenosoittamisesta negatiivista kuvaa mellakointina. On surullista, että irtopisteiden keräily on heille tärkeämpää kuin ilmastonmuutoksesta puhuminen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson linjasi sunnuntai-iltana Twitterissä, että puolue tuomitsee väkivallan.

–On selvää, että tuomitsemme väkivallan. Hampurissa onneksi myös mielenosoituksia jotka ovat sujuneet rauhallisesti.

 

 

Reutersin mukaan lähes 500 poliisia loukkaantui viikonlopun aikana mielenosoituksissa. Paikalla oli kaikkiaan 20 000 poliisia. Hampurin poliisin mukaan viikonlopun aikana pidätettiin 186 ihmistä.

Saksalaislehdissä mielenosoitusten kärjistymistä väkivaltaisiksi kuvaillaan häpeäksi Saksalle.

–Kuvat avuttomista poliiseista, jotka eivät pystyneet varmistamaan järjestystä ja turvallisuutta on poliittinen katastrofi, Tagesspiegel kirjoittaa.

Bild am Sonntag syyttää tapahtumista suoraan liittokansleri Angela Merkeliä, joka valitsi Hampurin G20-kokouksen paikaksi.

Lue myös:

Hampurin poliisi mielenosoituksista: ”Väkivalta ja aggressiivisuus saaneet uusia ulottuvuuksia”

Yli 70 poliisia loukkaantui Saksan mellakassa – poliisi eristi naamioryhmän voimatoimin

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Vihreät ja vasemmistolaiset ovat oikeutemme ja poliisimmekin mielestä oikealla asialla ja suorittamassa hyväksyttyä toimintaa, jota nyt kävivät Hampurissa harrastamassa asianmukaisessa seurassa missä vahingoittui pari sataa poliisia ja aiheutettiin massiiviset aineelliset ja taloudelliset tuhot.
Eihän se ole mitään verrattuna jonkun mielipiteeseen vaikkapa muslimeista tai siihen että on kokonainen bussilastillinen yhdessä maassa julki tuomassa näkemystään maailmasta omalla tavallaan ja jopa puolustautumassa provosointiin. Enkä nyt viittaa siihen provosoituun potkijaan rautatientorilla taannoin. Provosoida saa moralistiemme ja oikeuksiemme mikelestä, mutta puolustautua ei.

Poliitikkojemme ja moralistiemme kyky ei ainakaan ole tasapainoinen ymmärrys tai suhteellisuus siitä mikä mitenkin vaarallista tai haitallista ja missä vaiheessa on.

Pitäisi olla oikeuskäytäntö missä ulkomaillekin provosoimaan tai väkivaltaiseen mielenosoitukseen ja anarkiaa tukemaan mennettä voidaan tuomita kotimaassa terrorismistä! Minkä tahansa väristä terrorismiä miksi kaikenlainen vahinkoon johtanut toiminta on tulkittava sellaisessa tilaisuudessa.

Ilari Kiema

Laitetaan tännekin jälkikäteen mielenosoituksen mainos:

”G20 Hamburg 2017
a shocking summit
at the harbour city
WELCOME
TO HELL
6-8 July International Days of Action
don’t let capitalism get you down
06 July - anticapitalist demo
07 July - blockades & harbour action
08 July – mass demo
LIVE RESISTANCE – JOIN THE BLACK BLOG”

Kuvassa, lähde Kalle S., linkki on tahallisen epäselvä, emme levitä linkkejä epäasialliseen materiaaliin:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1588197114533024&set=a.223495674...

Tätä kutsua mielenosoitukseen osallistuneet ovat seuranneet ja edistäneet läsnäolollaan. Mielenosoittajien suuri määrä ja yhteenlaskettu määrällinen ylivoima poliisiin nähden tekivät tuhotyöt mahdolliseksi ja poliisin estämisyritykset mahdottomiksi.

Mielenosoittajat olivat ei-toivottuja vieraita Hampurissa. Kesäkuussa lukuisat yrittäjät, työntekijät ja kanta-asiakkaat rock- ja vaihtoehtohenkisellä baariscenellä sanoivat, että kukaan ei toivo näitä mielenosoittajia Hampuriin. Tämä koski kaikkia 100 000.

Mark Andersson

Voi, media, media.

Ensin tehdään kohu väkivallasta ja jätetään rauhanomaiset mielenosoitukset lähestulkoon mainitsematta – ja varsinkaan niiden aiheesta ei olla pätkääkään kiinnostuneita.

Sitten tehdään toinen kohu suomalaisten vasemmistolaisten nuorten osallistumisesta mielenosoituksiin, joiden aiheesta ei paljon kerrota, joten vaikutelmaksi (tietoisesti) jää se, että suomalaisnuoret osallistuvat väkivaltaisuuksiin.

Tuollainen vänkyröinti kun myy niin hyvin aiheuttaessaan "kohun".

Heinäkuu...

Niekka Niekka

Voi tätä kaksinaismoraalin määrää. Jos Vihervasemmiston ja anarkistien tilalle vaihdettaisiin perussuomalaiset ja oikeisto niin seuraisimme sellaista poliittista näytelmää että oksat pois. Maassa olisi vähintäin poikkeustila. Nyt ollaan vaan niin hiljaa...........

Tomi Kauppi

Tämä vasemmiston väkivalta viranomaisia vastaanhan on heidän tavaramerkki. Heidän idealogiaan kuuluu jos puhe ei auta niin käytetään väkivaltaa. Montakohan päivää ja sivua yle olisi kirjoittaneet jos 500 poliisia olisi oikeistoradikaalit vahingoittaneet. Ja hallitus pistäisi kaiken maailman työryhmiä pystyyn uudistaakseen lakeja. Eikä ollenkaan yllätys että Saksan YLE peitti väkivallan muokkaamalla videoita niin että poliisi olisi aloittanut mellagoinnin. Kiinni jäivät mutta vain sorry siitä sanoivat.