Sunnuntai 27.5.2018

Äläkkä Hampurin tapahtumista jatkuu - Touko Aalto: ”Rajat ovat hyvin selvät”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2017 09:42
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suomesta Hampurin mielenilmauksiin osallistui Vasemmistonuorten ja vihreiden nuorten edustajia.
|

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto tuomitsee jyrkästi väkivaltaisuudet Hampurin mielenosoituksissa. Suomesta mielenilmauksiin osallistui Vasemmistonuorten ja vihreiden nuorten edustajia.

–Aamulla Lyypekissä hotellin aamupala oli täynnä poliiseja. Syy selvisi myöhemmin. Ajoin pyörällä Hampurin ohi. Hetkeä myöhemmin Hesarin toimittaja soitti, kertasi tapahtumat ja kysyi mielipidettäni tapahtuneesta. Vaikka olen ollut tienpäällä ja uutispimennossa, mielipiteeni oli selvä: ”En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tai toisen omaisuuden vahingoittamista. Jokaisella on oikeus osoittaa rauhanomaisesti mieltä, mutta rajat ovat hyvin selvät”, Aalto kirjoittaa Facebookissa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson linjasi sunnuntai-iltana Twitterissä, että puolue tuomitsee väkivallan.

–On selvää, että tuomitsemme väkivallan. Hampurissa onneksi myös mielenosoituksia jotka ovat sujuneet rauhallisesti.

Suomessa muun muassa kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) ja demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi ovat kovin sanoin arvostelleet suomalaisten osallistumista mielenosoituksiin. Kärnä on muun muassa kysynyt, paljonko valtion rahoitusta käytettiin matkaan.

 

 

Näkkäläjärvi puolestaan ihmetteli sunnuntaina, osallistuivat suomalaiset kulkueseen, jossa oli mukana 1 000 mustan blokin edustajaa.

–Ilmeisesti @LeftYouthFIN (Vasemmistonuoret) ei ole osallistunut juuri tähän kyseiseen radikaaliin mielenilmaukseen lainkaan.Pahoittelen syvästi virhettäni, hän twiittasi myöhemmin.

 

 

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Hanna-Marilla Zidan korosti sunnuntaina, että valtaosa Hampurissa pidetyistä mielenilmauksista oli rauhanomaisia ja sujui ilman ongelmia. 

–Väkivaltaisia mielenilmauksia oli vain pari prosenttia, vaikka sekin on pari prosenttia liikaa.

Reutersin mukaan lähes 500 poliisia loukkaantui viikonlopun aikana mielenosoituksissa. Paikalla oli kaikkiaan 20 000 poliisia. Hampurin poliisin mukaan viikonlopun aikana pidätettiin 186 ihmistä.

Lue lisää: Suomalaisten osallistuminen Hampurin mielenosoituksiin puhuttaa - ”Surullista, että irtopisteiden keräily on tärkeämpää”

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Globalismi ja uusliberalismi tekevät köyhistä yhä köyhempiä ja rikkaista yhä rikkaampia ympäri maailmaa.
Suomalaiset eivät osallistuneet väkivaltaisuuksiin Hampurissa. Sen joka muuta väittää, olisi myös todistettava väittämänsä.

Ilari Kiema

Rajat on tässä tapauksessa harvinaisen epäselvät. Jokainen G20-mielenosoitukseen osallistunut on omalla läsnäolollaan antanut mielenosoittajille sen määrällisen ylivoiman poliisin nähden, mitä väkivaltaisten mellakoiden suunnittelijat nimenomaan tavoittelivat.

G20 Welcome to Hell -sivustolla lukee mm. seuraavaa, ei linkkiä epäasialliseen materiaaliin, mutta sivusto löytyy helpolla haulla ja on ollut kaikkien mielenosoitusmatkaa harkitsevien luettavissa ainakin 28.6. alkaen:

”Wir wollen solche Kontrollen nicht hinnehmen und werden uns widersetzen! Seid also nicht nur während den Demos und Aktionen nicht allein unterwegs, sondern kommt auch in Gruppen dorthin. Umgeht die Maßnahmen! Je größer die Gruppen sind, desto schwieriger wird die Durchführung!” (G20 Welcome to Hell)

Viimeinen lause tarkoittaa sitä, että mitä suurempi ryhmä, sitä vaikeampaa poliisin on toteuttaa tarkastus- ja kontrollitoimia väkivallan ennaltaehkäisemisen ja vaarallisten esineiden poisottamisen tarkoituksessa. Jokainen osallistuja on nyt sitten edistänyt tätä. Sen sijaan keskustelu ilmastonmuutoksesta ja maailmantalouden suuresti eriarvoisuudesta ei mielenosoituksilla edistynyt lainkaan

Raimo Laine

Mielenosoituksiin on osallistunut jo kymmeniä vuosia hulinoitsijoita, joiden ainoa tarkoitus on tapella ja jotka siten pilaavat itse asian, jota rauhallisesti pyritään edistämään eli tässä tapauksessa vastustaa globalisaatiota.

Arto Ollikainen

Kiitokset Toukolle suoraselkäisestä ja selkeästä kannanotosta. Li'lle se tuntuu olevan vaikeampaa...
Niin, ovatko nämä sitä kuokkavieras-luokkasota jengiä, joka toimii valtiovaltaa ja virkavaltaa vastaan rikkomalla paikkoja, huitomalla poliisihevosia astaloilla ymv:aa.
Ei herätä ihme kyllä kovin kummoisia mielipiteitä, mutta annas olla jos "isänmaalliset" nuivat tai vastaavat sattuvat tuuppimaan kettuilemaan tulevia häirikköjä, niin melkein poikkeuslakia säädetään toiminnan kieltämiseksi.
Mutta tiedetäänhän, että media on kallellaan siihen tiettyyn suuntaan.

Jussi Pistol

Eikös tuo Touko kertonut olleensa aikoinaan koulukiusattu, ja mitä tekee itse, olsi montakin poliisi mitä heitti tiilillä ja montako kymmentä liikkeen ikkunaa tuli hajotettua Saksassa, paraskin puhumaan jostain kiusaamisesta kun itse on suoraan sanottuna vasemmalle suuntautunut terroristi.

Panu Saarela

Jussi Pistolilla on varmaan jotain todisteita Aallon väkivaltaiselle, rikolliselle ja suorastaan terroristiselle toiminnalle? No, kaikki tietävät, ettei ole.

Purat tapasi mukaan pahaa oloasi puhumalla paskaa.

Juuri tällaiset "isämmaalliset" tekevät näistä palstoista raskaan - vaikka viihdettä tarjoavatkin.