Keskiviikko 16.1.2019

Jussi Halla-aho: ”Minun on vaikea ymmärtää syyllistyneeni rikoksiin ihmisyyttä vastaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.7.2017 15:56
  • Kuva: Jussi Helttunen
    Kuva
    Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (kuvassa) osallistui perussuomalaisten puoluepäivän keskusteluun SuomiAreenassa Porissa yhdessä Riikka Purran ja Matias Turkkilan kanssa. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho moittii Suomen lain pykälää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kyseisen lain perusteella itse tuomion saanut Halla-aho pitää pykälää epäselvänä, mutta tarpeellisena.

Halla-ahon mukaan laissa pitää olla pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, koska ”on olemassa tilanteita, joissa vaikuttajat voivat aiheuttaa suuria tragedioita puheillaan”. Kyseinen rikoslain pykälä jakautuu Halla-ahon mielestä selkeästi kahtia: yhtäältä pykälässä on maalaisjärjellä käsitettävä osuus ja toisaalta epämääräinen vihapuheosuus.

–Jos sanoo rumasti erityissuojelua nauttivista väestöryhmistä, niin syyllistyy samaan rikokseen. Minusta on aika huvittavaa se, että pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on isomman otsikon alla, joka on sotarikokset ja rikokset ihmisyyttä vastaan, Halla-aho sanoi SuomiAreenassa Porissa.

Halla-aho viittasi omaan tuomioonsa, jonka hän sai blogikirjoituksestaan korkeimmasta oikeudesta (KKO) vuonna 2012. Halla-aho väitti vuonna 2008 julkaistussa parodianomaisessa kirjoituksessa muun muassa, että islaminuskonto on pedofiliauskonto ja että ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen ja ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

–Minun on henkilökohtaisesti aika vaikea ymmärtää sitä, että minä, tai Teuvo Hakkarainen, olen lain mukaan syyllistynyt rikoksiin ihmisyyttä vastaan ja sotarikoksiin. Tämä tavallaan nakertaa ihan oikeiden rikosten tuomittavuutta, että samaan kategoriaan lasketaan se, että ihminen sanoo Facebookissa rumasti jostakin ihmisryhmästä, Halla-aho sanoi ja lisäsi, että näin tehdessään ihminen saattaa puhua jopa totta, mutta sanoo sen poliittisesti epäkorrektilla tavalla.

Myös kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) on saanut sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Facebook-kirjoittelustaan.

Matias Turkkila moitti niin ikään Halla-ahon oikeusprosessia siitä, että lain tulkinta oli epäselvää, sillä tuomiot olivat erilaisia eri oikeusasteissa. Käräjäoikeus ja hovioikeus tuomitsivat Halla-ahon vain uskonrauhan rikkomisesta, mutta KKO kovensi tuomiota.

Ex-perussuomalainen ja vastikään eduskunnassa aloittanut juristi Matti Torvinen paheksui myöhemmässä keskustelussa KKO:n tuomion kyseenalaistamista. Torvinen kuuluu nykyään Uusi vaihtoehto -ryhmään parinkymmenen muun ex-perussuomalaisen kanssa.

Lue myös:

Sampo Terho paljasti tv:ssä: ”Uskoin ryhmämme hajoavan jo keväällä”

Jussi Halla-aholta yllättävä linjaus: En kannata ”kokoomuslaista markkinataloutta”

Ex-perussuomalainen sai ”ääriryhmiltä” lempinimen: ”Kuvastaa jakaumaa puolueessa”

”Ohareista” syytetty Ozan Yanar tuohtui Jussi Halla-aholle: ”Tiedät, että olin leikkauksessa”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Terho Ruotsalainen

Raja kulkee pitkin Suomen laitamia ja eikö suomalainen saa päättää kuka sen ylittää...? Onhan täällä sentään uskonnon vapaus, mutta sen harrastaminen tappamistarkoituksessa ei ole sallittua...!!!! Myös sosiaalitoimi on tarkoitettu vain suomen omille kansalaisille, ei mistä tahansa tulleille ns. turvapaikan hakijoille, joilla ei ole aikomustakaan asettua meidän lakien noudattajiksi.

Mikko Toivonen

Sivumennen sanoen, minäkään en ymmärrä Halla-ahon Korkeimmasta oikeudesta saamia virallisia tuomioita vaan pidän niitä 100% poliittisina tuomioina joista oikeuslaitoksemme maine ei suinkaan kasvanut.
Halla-aho oli niissä vaalitenteissä jotain 40+ % samaa mieltä kanssani eli yleis poliittisesti olemme melkoisesti eri linjoilla. Lähes yhtä eri kuin kepulaiset, vassarity, demarit ja rkp.
Siitä huolimatta en näe Halla-ahon koskaan tuomituissa asioissa esittäneen muuta kuin absoluuttisen ja suhteellisen totuuden eikä ainakaan koskaan syyllistyneen kiihoittamiseen kansanryhmää vastaan. Sellaiseen ovat sen sijaan syyllistyneet ne jotka ilmaisuissaan halusivat eristää Halla-ahon joukot muusta yhteiskunnasta ja poliittisesta elämästä mihin heillä on vaalien kautta yhtäläinen oikeus muiden kanssa.

Minulta ei koskaan sympatiaa irtoa kenellekään joka pelaa pelkästään omaan pussiinsa ja yrittää kategorisoida ihmisiä eri ryhmiin. Se on ihmisvihaa ja ihmisviha olipa kyseessä kotimaiset tai ulkomaiset ei ole hyväksyttävää. Asioiden rationaali hallinta kuten esimerkiksi maahantulon rationaali hallinta taas on täysin hyväksyttävää ja siitä pitää jokaisen voida avoimesti ilmaista ajatuksensa.

Teppo Oikari

Misantropia on ihmisvihaa. Se koskee ihmisapinaa biologisena lajina maan päällä erottelematta joukosta millään perusteella mitään erityisryhmiä tai alaviitteitä. Tuo mitä kuvailit on sosiologista problematiikkaa, toisin sanoen profiloitua politiikkaa. Syyllistyykö kansalainen yksilönä viharikokseen jos julistaa julkisesti olevansa misantrooppi/kannattavansa misantropiaa? Tuskimpa.

Jukka Lampinen

Ei olekkaan kyse suorasta rikoksesta, vaan välillisestä, joku toinen lukee kirjoituksen ja menee sitten vihapäissään hakkaamaan Somalin.
Itse vakavan rikoksen tekee joku toinen, mutta Halla-Ahon vaikutuksesta.

Halla-Aho on siis osallinen vakavaan rikokseen ja siitähän se tuomiokin tuli, ei vakavasta rikoksesta.

Ehkäpä rangaistuksen nimike pitäisi olla lievempi, tuomittaisiin vain osallisuudesta ei rikoksesta.

Jussi Pistol

No, eletaan tuolle linjalle niin kaikki on rikollisia hallituksessa jotka on aiheuttanut Suomalaisen kuoleman jonka on tehnyt tähän maahan tunkeutunut "turvapaikanhakija".
Sillä hallitus ei ole laittanut rajoja valvontaan, eivätkä tee mitään sille että kielteisen päätöksen saaneet geeliturvat vaeltaa ihmisten seassa, samoin kun antavat myös isis paskojen valtaa täysin vapaana kansan seassa.
Joten satuile sinä Halla-ahon "rikoksista", ei mene läpi.

Jukka Lampinen

Maahanmuutosta olen samaa mieltä kuin sinäkin, ihmisiä on liikaa, tulevaisuutemme ratkaisee pieni syntyvyys ja elintilan puolustaminen.
Mutta kaikki voidaan tehdä, ilman rasismia ja fasistisia rotuoppeja.
Ei ole tarpeen kohdella rasistisesti Suomessa jo asuvia, maahan muuton estämiseksi.
Halla-aho on oikeassa, mutta miksi haitata omaa työtään käyttämällä vääriä sanoja.
Jos yksi sana pilaa poliittisen uran, ei sitä tosiaankaan pitäisi sanoa.

Jari Martikainen

Lampinen vetelee kyllä mutkia suoriksi aika railakkaasti.
Kukaan ei oikeudenkäynissä esittänyt väitteitä siitä, että yhtään somalia olisi Halla-ahon kirjoituksen takia hakattu tai että yksikään somali olisi edes pahoittanut mieltään Halla-ahon tekstistä.

Halla-ahoa ei siis todellakaan tuomittu mistään "osallisuudesta vakavaan rikokseen".
Halla-aho tuomittiin muutaman kirjoitetun rivin perusteella ja kukaan ei edes esittänyt, että kirjoituksen seurauksena jollekin/joillekin olisi aiheutunut minkäänlaista haittaa.

Kyseessä oli siis täysin uhriton rikos, joka ei aiheuttanut kenellekään mitään haittaa.

Jaakko Paasonen

Sillälailla. ;-) Välillistä joo.Tyhmyyttä. Jos joku sanoo sinulle,ja varmasti on joskus myös sanonut,että haista vittu,niin menetkö heti haistamaan? Mitä? Joo, nenä vaan lähimpään tussuun ja vaikka se on rikos, niin ei sillä väliä koska siitä vastaa se haistattelija ..niinkö?
Somalit ym. loisijat haistattelee joka käänteessä kantaväestöön kuuluvia,,jota viimeksi eilen eräällä bussipysäkillä, jossa tätä haistattelua ,ym.rikastuttavaa ,kuultiin nuoren somalitytön suusta. Sieltä tuli rasistia ym.vakioshittiä,vain siksi, että pysäkkiä, jalkakäytävällä, hiljaa kävellen ohittanut vanha mies, ei huomannut väist ää, tätä n. 14v.sossuelättiä ,vaan "törmäsi " tyttöön,joka pysäiltä tuli vanhuksen eteen.
Sitä kuunnellessa ,muutui ,muuten nätti tyttö ,rumaksi ja typeräksi,aivan silmissä ,omasta syystään.
Ala-arvoista ja typerää käytöstä nuorelta,js herääkin kysymys ,että onko heidät kotonaan opetettu noin tyhmädti käyttäytymään.. ja miksi ?

Petteri Hiienkoski

Totalitarismia, joka sotii länsimaisen demokratian perusoikeuksia vastaan. Sääli, että liian harva edelleenkään huomaa, kuinka murennamme demokratiamme perusteita.

Usein käy niin, että menetyksen huomaa vasta sitten, kun se koskettaa itseä tai tajuaa sen menettäneensä. Muuten voi vain sopeutuu "kaltereihinsa" ja ihalla niiden kiiltoa. Kuten pohjoiskorealaiset omiansa. Sittenhän on jo liian myöhäistä.

Kannattaa siis itsekunkin tykönänsä miettiä asiaa, eikä niele ainakaan pureskelematta sitä miten "suuren yksimielisyyden" harhan vallitessa joukolla syötetään.

Tapio Mäkeläinen

Suurin osa rikoksesta tuomituista ei ymmärrä miksi saivat tuomionsa. Milloin kaatui vallesmanni Feijan puukkoon ja mitäs läks mummo, yliajon uhri. tien yli vesipostille kun oli täys ämpäri kotonakin.
Ei muuta.
Eiköhän tuo eilinen YLE EU gallup taas kohta kieltä kirvoita. Onneksi ylivoimainen osa kansasta on selväjärkistä.
maahanmuutto ei ole ongelma Suomessa.Piste.

Jaakko Paasonen

"maahanmuutto ei ole ongelma Suomessa".
Huhuu Tapio..
Tommotti päättelee suustaan vain typetykset.
Hallitsematon maahanmuutto ON ongelma ,etenkin tav.Veronmaksajille,jotka sen Kustantaa.
Ongelma se Ei ole niille,jotka siitä Hyötyvät...eli hallituksessa ja
oppositiossa/ kin istuville puolue ille,edustajilleen...joihin kuuluu myös pää ja muut ministerit.
Uskomatonta.
Samaan aikaan poliisi on määrätty tavallista kansaa pamputtamaan
,laittomasti maassa olevien tanssiessa ja halveksiessa ympärillä..
Härskiksi on mennyt tämä EUn taakanjako.

Samy Arling

Melko ristiriitaista ettei EU-päättäjiä ole tuomittu Välimereen hukutettujen tuottamuksellisesta ja pitkään jatketusta kansanmurhasta ja toisaalta Suomessa tuomitaan puheista joiden ei ehkä kuuluisi ylittää rikos-nimikettä.

Juvonen Tarja

Ennen vanhaan sanottiin suoraan silmätysten jos oli jotain sanottavaa.
Miksi nyt on niin vaike antaa sähköisesti julki se keskustelu mitä haluaa antaa toiselle ihmiselle julkisesti. Ai niin se on nyt Julkisesti se valinnan vapaus harkinnan varaista. Joten jätetäänkö nyt tää julkisen keskustelun paskan jauhanta täällä netissä kokonaan pois. Niin asiat selkiää paremmin.

Pertti Jokela

Tuo Jukka Lampisen osallisuusmääritelmä oli mielenkiintoinen. Sen mukaisesti toimittaessa koko Suomen hallitus ja mahdoton määrä virkamiehiä, SPR:n henkilöstöä ym. olisivat osasyyllisiä mm. 17 vuotiaan tytön raiskaukseen ja polttomurhaan sekä moniin tappoihin, raiskauksiin ja ryöstöihin. Nimittäin nämä em. henkilöt ovat omalla toiminnallaan tai toimimattomuudellaan mahdollistaneet sen, että ulkomailta tulleet täysihoitoturistit ovat päässeet esteittä maahan ja saaneet vapaan liikkuvuuden ohella täysihoidon diskorahoineen verottomasti. Kaiken tämän seurauksena ovat monet suomalaiset menettäneet henkensä, tulleet raiskatuiksi, ryöstetyksi tai pahoinpidellyksi. Tuota em. munatonta porukaa ei edes hävetä.

Satu Pöljö

Valitettavasti, suurin osa näistä kommenteista p itää paikkansa. Meidät suomalaiset vaiennetaan, emme saa puhua tosiasioista. Olen yrittäjä. Teen työtä vastaanottokeskuksen naapurissa. Ennen keskuksen tuloa, toimintani meni hyvin, laskut maksettiin ajallaan,ym. Nyt, keskuksen tulon jälkeen, kaikki non muuttunut. Asiakkaat valittavat, keskuksen väki pyörii liikkeeni edustalla, eivät väistä asiakkaitani ym. Seuraan vierestä, miten he valittavat kaikesta. Meille suomalaisille kelpaa ruoka, joka ei heille. Saivat oman kokin, sekään ei riitä. Autoani kolhitaan, kukkani revitään, valituksista ei ole paljon apua. He saavat kaiken, eivät ole mihinkään tyytyväisiä. Se, joka sanoo asiat suoraan, saa syytteen. Totuus peitetään, siitä ei saa puhua. Onko suomi enää oikeusvaltiuo meille suomalaisille???????????