Lauantai 20.7.2019

Tarja Halonen haistoi seksismin SuomiAreenassa – välitön ”nipistys”

Luotu: 
12.7.2017 13:58
Päivitetty: 
12.7.2017 15:47
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Presidentti Tarja Halonen puuttui juontajan sanavalintoihin SuomiAreenassa.
|
Presidentti Tarja Halonen sai SuomiAreenassa raikuvat aplodit, kun hän ojensi keskustelutilaisuuden juontajaa, Demokraatti-lehden päätoimittajaa Mikko Salmea.
 
Keskustelun aiheena oli SDP:n presidenttiehdokas ja tuleva jäsenvaali. Salmi puhutteli ehdokkuutta tavoittelevia Maarit Feldt-Rantaa, Tuula Haataista ja Sirpa Paateroa ”leideinä”. Halonen tarttui Salmen sanoihin, kun tämä arvioi, että presidenttiehdokkuudesta käytävästä jäsenvaalista olisi tulossa ”kauniit”.
 
–Vai saako sanoa niin? Salmi kysyi, kun huomasi Halosen ilmeen.
 
–Joo, kyllä senkin voi sanoa, mutta nyt minä kyllä tässä pikkaisen sua taas nipistäisin, Halonen kuittasi ja korosti nipistyksen olevan ”epäseksuaalista häirintää”.
 
–Sanoisin niin, että ei me nyt olla kauheasti arvioitu noiden miesehdokkaidenkaan seksikkyyttä tai kauneutta. Kunhan nyt ovat istuneet kunnolla puku napitettuna, Halonen jatkoi.
 
–Kiva, että sulla on silmää estetiikalle, presidentti Halonen kuittasi vielä Salmelle, joka kertoi ottavansa kritiikin nöyrästi vastaan.
 
Päivitys: Korjattu ensimmäisen sitaatin kohdalla henkilön nimi Majanderista Salmeen.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Aalto

Entäpä jos olisikin puhuttu ehdokkaista Niinistö, Vanhanen ja Haavisto herroina ennen jäsenvaaleja, ja todettu, että presidentti ehdokkuudesta on tulossa ”komeat”, kukaan ei olisi nipistänyt tai loukkaantunut.

Sari Matikainen

Vaaleissa ei tulisi juontajien tai ehdokkaiden itsensä kiinnittää mitään huomiota siihen, onko ehdokas mies vai nainen. Ehdokas on vain ihminen, jolla on tietyt ajatuksensa ja tietty puolue takana. Se, että kutsutaan leideiksi tai "pikku rouviksi" tai vaaleja "kauniiksi" kiinnittää huomion ensisijaisesti ehdokkaan sukupuoleen ja monelle sellainen rouvittelu tai leidittely on samaa kuin katsottaisiin nenän vartta pitkin ja taputeltaisiin päähän alentuvasti ja sanottaisiin, että mitäs se pikku rouva nyt siinä koettaa politiikasta puhua. Vaikka toimittaja ei olisikaan "kaunis" termillä tarkoittanutkaan suhtautua alentuvasti, sitä se monen korvissa on. Ei miesehdokkaistakaan sanota, johon Halonenkin viittasi, että kyllä nyt on isoja egoistisia munaskuita tässä vaalissa tarjolla.