Maanantai 18.6.2018

Kokoomuksen operaatio kummastutti – ”Kuinka moni uskoo selityksen?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.7.2017 16:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) nostettiin perustuslakivaliokuntaan aivan soten ja valinnanvapauslakien käsittelyn loppumetreillä.
|
Perustuslakivaliokunnan jäsen Leena Meri (ps.) nosti SuomiAreenan paneelissa esiin kuvion, jossa kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) nostettiin perustuslakivaliokuntaan kesken sote-lain käsittelyn. Meri sanoi huolestuneensa ja kummastuneensa vedosta.
 
Meri mainitsi paneelissa katsoneensa ”joitakin tapahtumia huolestuneena” ja tarkensi viittaavansa kokoomuksen jäsenenvaihtoon, jota julkisuudessa on ihmetelty aiemminkin. Ben Zyskowicz (kok.) nousi Anne-Mari Virolaisen tilalle perustuslakivaliokunnan varajäseneksi.
 
Åbo Akademin valtiotieteen professori Göran Djupsund kommentoi aiemmin prosessin kyseenalaistavan koko valiokunnan toiminnan ja RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutz‏ kritisoi politiikan tekemistä valiokunnassa.
 
–Ehkä se herätti vähän kummastusta, että mistä tässä on kysymys, mutta hyvinhän se käsittely meni. Ehkä Kimmo [Sasi, kok.] puoluekaverina osaa sitä avata, perussuomalaisten eduskuntaryhmää johtava Leena Meri sanoi SuomiAreenassa Porissa.
 
Meri esitti kysymyksen paneelin osallistuneelle ex-kansanedustaja, varatuomari Sasille, joka toimi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana vuosina 2003–2011. Sasi vastasi, että valiokuntaan tulisi valita ”ne henkilöt jotka tuntevat juridiikka parhaiten” ja juristi Zyskowiczin valinta vahvisti olennaisesti valiokunnan osaamista. Sasin mukaan Zyskowiczilla oli aiemmin niin paljon muita tehtäviä, ettei hän olisi aiemmin ehtinyt osallistua valiokuntaan.
 
–Nyt hän ehti keskittyä perustuslakitehtäviin ja hoiti tehtävän erinomaisesti, Sasi sanoi.
 
Epäuskoinen juontaja, Kirsi Heikel, kysyi yleisöltä, kuinka moni uskoo selityksen. Nauru remahti yleisössä: lähinnä kaikki kokoomuslaiset, joukossa Ben Zyskowicz, viittasivat.
 
Aiemmin on arveltu, että Zyskowicz haluttiin valiokuntaan juuri soten vuoksi varmistamaan kokoomuksen näkemysten kuulemisen asiassa.
 
LUE LISÄÄ:

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ensio Jauhiainen

tämä on pitkän tähtäimen korruptiota jota eliitti Eduskunnan jäsenistä harrastaaMaria-Kaljuste
Puheessaan Kaljuste kritisoi suuresti Suomen päättäjiä, sekä henkilöitä, jotka ovat heidät äänestäneet valtaan. Kaljuste kuitenkin sanoi Suomella olevan vielä toivoa:
“…teidän päälliköt eivät ole halunneet leikata turvapaikkaturismista, vaan suomalaisten hyvinvoinnista, koulutuksesta ja kansallisomaisuudesta.”
“Välillä kun katsoo päätöksentekoa, niin tuntuu, että tavoite ei olekaan kansalaisten edustaminen, vaan pakkomielteinen oman edun tavoittelu, osana kansainvälistä rikosjärjestöä?”
“Virolaisia on alkanut tulla kovaa vauhtia takaisin kotiin, koska he kaipaavat kotimaan rauhaa, ja Suomessa on kuulemma jo ihan mahdotonta elää.”
“Kun ennen käytiin riitaa siitä, että maksaako virolainen työnantaja Suomessa työskentelevän virolaisen verot ja huutaako naapuri siitä että tupakantumppi jäi pihalle, niin nyt heittelevät uudet naapurit jo roskia ikkunasta.”
“Uudet naapurit saavat enemmän rahaa sossusta kuin virolainen ikinä jaksaa tienata. Kaiken huipuksi on kova hinta silläkin, että lapset ja vaimo ovat yksin kotona kuukausia. Ja kun he tulevat Suomeen käymään, niin sunnuntai ostoskeskuksessa näyttää kauhuleffalta.”
Leipäjono Suomessa, muslimipakolaiset valittaa 1
“Jos joistakin nyt tuntuu pahalta, että kuka minä olen täällä teitä ja teidän hallitustanne haukkumaan: olen huolissani oleva äiti, joka ei halua, että naapurimaassa asiat menisivät pieleen.”
“En halua, että täältä rupeaa valumaan Viroon ihmisiä, ketkä ovat täysin vieraan näköisiä (tai oikeastaan sillä ei ole mitään väliä minkä näköisiä he ovat). He eivät puhu ainoatakaan meille ymmärrettävää kieltä, mutta heillä on ihan helvetisti rahaa meikäläisiin verrattuna, jonka te annatte heille.”

Unto Toivainen

Kauppatieteiden maisteri vaihdettiin oikeustieteen kandiin.

"Epäuskoinen juontaja, Kirsi Heikel, kysyi yleisöltä, kuinka moni uskoo selityksen. Nauru remahti yleisössä: lähinnä kaikki kokoomuslaiset, joukossa Ben Zyskowicz, viittasivat."

Olemme politiikassa ja muussa yhteiskunnallisessa keskutelussa päätymässä surkeaan tilanteeseen, jossa jokainen selitys ja analyysi voidaan ohittaa sen enempää syventymättä - uskon asiana...

Tämä itse aiheutettu sokeus vaivaa niin korkeasti koulutettuja kansanedustajia kuin spurgua, joka huutelee törkeyksiä spårassa.