Tiistai 23.7.2019

Petteri Orpo väläyttää veroalea: ”Pidetään huolta ostovoimasta”

Luotu: 
13.7.2017 15:05
  • Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) väläyttää mahdollisuutta, että hallitus tarjoaisi verojen alennuksia palkkaratkaisujen tueksi.
|
Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) toivoo syksyn työmarkkinaneuvotteluista ”fiksuja ja järkeviä” ratkaisuja. Samalla hän väläyttää, että hallitus voisi osallistua neuvotteluihin ostovoimaa tukevilla veroratkaisuilla eli käytännössä veroalennuksilla.
 
–Pidetään huolta ostovoimasta. Se on palkansaajien ja myöskin kotimaisen kysynnän kannalta tärkeää. Siinä meillä [hallituksella] voi olla joku rooli syksyllä, Orpo sanoo työmarkkinoita koskevassa keskustelutilaisuudessa Porin SuomiAreenassa.
 
Hallituksen puoliväliriihessä huhtikuussa Orpo painotti toivovansa maltillisia palkkaratkaisuja. Nytkin hän pitää tärkeänä, että eri talouden ja yhteiskunnan ratkaisuilla tulisi nyt ”betonoida talouskasvu vahvalle pohjalle”.
 
–Meidän talous on kasvanut nyt muutaman kuukauden. Ja tämä on tämä valtiovarainministerin rooli sellainen, että on pakko muistuttaa, että muutama kuukausi ei vielä takaa sitä, että ollaan kestävällä pohjalla.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Antti Kettunen

Kuule petteri, se 3-kanta meni jo. Pidä sinä huoli siitä että yrityksillä on vakaa toimintaympäristö, työntekijät ja -antajat sitten kinaavat keskenään paljonko sitä palkkaa maksetaan.

Veroja on ihan yhtä helppo myöhemmin nostaa kuin nyt alentaa. Ehkä jopa helpompi.

Mikko Toivonen

Ostovoima paranee nopeammin ja enemmä kustannuksi kasvukeskuksissa esimerkiksi niin että määrätään Helsinki rakentamaan vaikkapa 50000 varsinaista voittoa tuottamatonta perus pientä vuokra asuntoa valtion tai kaupungin tähän tarkoitukseen nimellisellä vuokralla vuokraamista ja pika kaavoitetuista maista joita on runsaasti ihan Helsingin kaupunginkin alueella.
Orpo ei taida tällaisia todellisuuksia tunnistaa kun ajaa työkseen pörssirahaastuksen ja välistäveto talouden etuja eikä koko kansakunnan yhteistä hyvää jaa etua. Tämä näkyy erittäin hyvin todistettuna muun muassa puhtaasti kansainvälisiä suuria pörssiyhtiöitä hyödyttävässä terveydenhuollon "vapaa valinnassa", jota Orpon kokoomus kaikin voimin ajaa vastoin kansaan todellisia etuja kuin käärmettä kaljapulloon missä on kaiken lisäksi vielä kruunukorklki päällä.

Jukka Lampinen

Ostovoima tarkoittaa vain lisääntyvää tuontia ja lomamatkoja.
Ja veron kevennykset pääsääntöisesti, että ei ole rahaa valtionvelan maksuun.
Kokoomuksen olisi jo aika vihdoinkin ottaa vastuuta ja maksaa sitä velkaa, veron kevenyksistä ei saa puhua kymmeneen vuoteen.
Kokoomus tuhoaa taloutemme veronkevennyksillä ja Ay-Liitot palkan korotuksilla.
Siinä onkin Suomen, kaksi suurinta ongelmaa.

Juha Kuikka

Korkean veroasteen alentaminen voi joissain taloustilanteissa korreloida verokertymän kasvun kanssa positiivisesti. Esimerkiksi, jos kulutuskysynnän potentiaalista pidetään sillä tavoin huolta ilman, että yritysten kannattavuutta heikennetään, jolloin myös työllisyyskehitys on parempi. Kulutus generoi myös ALV-kertymää, mikä on suurin tulolähde valtiolle.

Jukka Lampinen

Sinun nerokas teorisointisi ei ole johtanut siihen, että valtion velka olisi pienentynyt, eiköhän olisi viisainta palata realitalouteen.
Mikä tarkoittaa että vain korkea verotus, tuo rahaa valtion kassaan velkojen maksua varten.
Kreikan tuhosi Kokoomuksen agenda siitä, että veronkevennykset pelastaa valtion talouden.
Pitääkö meidän olla yhtä selkärangattomia roistoja.