Keskiviikko 19.6.2019

Pahoinpiteli siskoaan kunnian takia – KHO karkotti: ”Osoitti piittaamattomuutta perustuslain arvoja kohtaan”

Luotu: 
14.7.2017 12:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
|
Korkein hallinto-oikeus on päättänyt karkottaa sisartaan kunnian takia pahoinpidelleen irakilaisnuoren. Asiaa oli aiemmin käsitelty Helsingin hallinto-oikeudessa. Korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi valituksen, joka oli tehty Helsingin hallinto-oikeuden ratkaisusta.
 
Nuori irakilaismies oli saanut pahoinpitelystä kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion.
 
Korkein oikeus vetoaa muun muassa perustuslaissakin todettuihin suomalaisiin arvoihin.
 
–Rikoksen laadun osalta korkein hallinto-oikeus totesi, että perheen sisäinen, kulttuurisiin syihin perustuva väkivaltakäyttäytyminen osoitti piittaamattomuutta sellaisia arvoja kohtaan, joita turvataan sekä Suomen perustuslaissa että Suomea velvoittavissa kansainvälisissä sopimuksissa, KHO toteaa ratkaisussaan.
 
Korkein hallinto-oikeus kertoo, että karkottamispäätöksen kokonaisharkinnassa oli huomioitu rikoksen laadun lisäksi valittajan, eli kunniaväkivallalla uhanneen, henkilökohtaiset olosuhteet. Viime mainittuihin kuuluivat muun ohessa valittajan nuori ikä, hänen suomalainen seurustelukumppaninsa sekä hänen Suomessa aloittamansa opinnot. Karkotusta puoltavia seikkoja KHO piti kuitenkin painavampina.
 
KHO myös katsoi, että irakilaisnuori on turvallista palauttaa Etelä-Irakiin.

 

–Hakija on nuori, työkykyinen ja perheetön mies, ja shiialaisena arabina hän kuuluu Etelä-Irakissa valtaväestöön. Hakija on elänyt suurimman osan elämästään Irakissa ja hänen isänsä on muuttanut asumaan takaisin Irakiin, joten hakijalla on sinne vahvat siteet, KHO totesi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Veikko Savolainen

" valittajan, eli kunniaväkivallalla uhanneen, henkilökohtaiset olosuhteet. Viime mainittuihin kuuluivat muun ohessa valittajan nuori ikä, hänen suomalainen seurustelukumppaninsa sekä hänen Suomessa aloittamansa opinnot. "

Karkotuspäätöksen avulla myös puolustetaan ihmisoikeuksia ja pohjoismaalaista kulttuuria sekä suojellaan suomalaista opinahjoa ja todennäköisesti yhtä seurustelusuhteeseen höynähtänytta suomineitoa barbarismipotentiaalilta. Kunniamurha-aikeita ei tule suvaita edes piilevinä, http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kho-siskonsa-pahoinpidellyt-irakila...

Timo Hietanen

Onhan tämä kulttuurin ilmentymä ollut tiedossa jo aikoja sitten ? Tänään vietetään
Nizzassa terroiri-iskun muistopäivää. Risikko, Katainen ja Pietikäinen haluavat lisää
niiden kulttuurien edustajia Suomeen, joita monet muut maat eivät halua uskonnol-
lisista ja kulttuurellisista syistä. Mutta Suomestahan halutaan Ruotsin rinnalle sini-
silmäisen maahanmuuttopolitiikan temmellyskenttä. Ja vähintään yhtä hyvä.