Keskiviikko 19.12.2018

Keskustasta heti kuittaus Paavo Väyryselle: ”Historian lehdet ovat hiirenkorvilla”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.7.2017 13:10
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kimmo Penttinen
    Kuva
    Paavo Väyrynen.
|

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen lähtö mukaan presidenttipeliin on heti kirvoittanut kommentteja keskustasta, jonka kunniapuheenjohtaja Väyrynen on. 

–Paavo Väyrynen on kohta pyrkinyt presidentiksi yhtä monta kertaa kuin Kekkonen valittiin. Historian lehdet ovat hiirenkorvilla, Keskustanuorten pääsihteeri ja puolueen piirihallituksen jäsen Antti Siika-aho kommento Twitterissä.

–Ei presidentinvaaleja ilman Paavo Väyrystä, twiittasi puoletaan keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska.

Paavo Väyrynen on ollut presidentinvaaleissa ehdolla kolme kertaa aikaisemmin. Tänään hän kertoi antaneensa kannattajilleen suostumuksensa ryhtyä  keräämään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi vuoden 2018 presidentinvaaleja varten. Kannattajakortteja tarvitaan 20 000. Väyrysen valitsijayhdistys perustetaan 6. joulukuuta Suomen itsenäisyyden 100-vuotispäivänä, jos tarvittavat kortit saadaan kerätyksi. Väyrynen ilmoitti samalla luopuvansa perustaman Kansalaispuolueen puheenjohtajuudesta.

–Ilmoitin jo vuoden 2015 lopulla, että tuen Sauli Niinistön uudelleenvalintaa luottaen siihen, että hän pitää Suomen Paasikiven-Kekkosen linjalla sotilaallisesti liittoutumattomana maana. Viime Kultaranta-keskustelujen yhteydessä esiin tulleiden seikkojen takia jouduin ilmoittamaan, etten voi enää tukea Niinistön uudelleenvalintaa. Olen päätynyt siihen, että annan luvan ryhtyä näitä kannattajakortteja keräämään, Väyrynen kommentoi tiedotustilaisuudessaan lauantaina.

Väyrysellä on viisi pääteemaa, joita hän kertoo painottavansa toiminnassaan: Suomen itsenäisyyden vaaliminen, sotilaallinen liittoutumattomuus, hallittu järkevä maahanmuuttopolitiikka, maan kokonaisetua palveleva aluepolitiikka ja globalisaation aikaansaamien ongelmien ratkaiseminen, jota hän kutsuu ihmiskuntapolitiikaksi.  

Väyrynen korosti olevansa kansanliikkeen ehdokas eikä pyrkivänsä minkään puolueen ehdokkaaksi.

–Olen siis erilaisessa asemassa kuin Sauli Niinistö, joka käytännössä on kokoomuksen ehdokas, hän sanoi.

Hän kertoi jatkavansa normaalia työtään Euroopan parlamentissa ja aloittavansa kampanjoinnin, jos ehdokkuus toteutuu.

Väyrynen korosti presidentinvaalin olevan henkilövaali ja linjavaali, jossa puolueiden rajat rikkoutuvat.

–Uskon kyllä saavani hyvän kannatuksen, jos tulen valituksi ehdokkaaksi. Aikaisemmissa presidentinvaaleissa olen aina lähtenyt liikkeelle aika matalista kannatusluvuista ja menestynyt hyvin. Kaikki mahdollisuudet ovat olemassa.

Presidenttiehdokkaiksi ovat tässä vaiheessa asettuneet istuva presidentti Sauli Niinistö, Matti Vanhanen (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.).

 

 

 

 

Lue myös: Uusi nimi presidenttipeliin: ”Jos Paavo Väyrynen ei tule valituksi, hän on ehdokas seuraavaksi pääministeriksi”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kauko Kaaresoja

Väyrystä ei pidä väheksyä. Väyrysen imagoa pilasivat eniten aikanaan pilapiirtäjät, tuli melkein muotiin, että väyrysestä tehtiin huvittava. Kannattaa ottaa huomioon kokemus ja kehitys, Väyrynenkin on muuttunut ja kertonut mitä aikanaan olisi pitänyt tehdä toisin. Ainoa epäilyksen aihe on se, ettei vaan olisi Timo Soinin geenejä, päästäkseen loppusuoralle, äänestäjien tulee voida vakuuttua, että mies ei lähde pelkkään eläkevirkaan, kuten viimeisten pressojen kohdalla näyttää käyneen. Tiedän, mitä Sale tähän sanoisi ja niin hänen pitäisikin sanoa ja tehdä muutakin kuin lahjoitella neekeripojille polkupyöriä. Presidentillä on sananvaltaa, jos sen vallan viitsii ottaa, helpommallakin veroton palkka juoksee.

Irja Röntynen

Väyrynen on kuitenkin ollut Eduskunnassa, EU.ssa ja on hänellä viinitilakin pohjoisessa. Lienee hän on tehnyt oikeaa työtäkin. Mutta kukas kissan hännän nostaa, jos ei kissa itse.
En ole kokoomuslainen, vaikka olenkin äänestänyt Niinistöä 1987 alkaen.
Mielestäni Niinistö on tehnyt kaikissa posteissaan kunnon työtä.