Lauantai 26.5.2018

Poliisi sai epäillyt kiinni: Nuoret ryöstelivät juna-asemilla – potkivat uhreja päähän

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.7.2017 12:22
Päivitetty: 
17.7.2017 19:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisi julkaisi aiemmin kuvan kaksikosta, jota epäillään törkeistä ryöstöistä Helsingin Malmilla, ja sai miehet tunnistettua.
|

Helsingin poliisi pyysi aiemmin vihjeitä törkeistä ryöstöistä, jotka ovat tapahtuneet viime torstaina 13. heinäkuuta Helsingin Malmilla. Poliisi julkaisi kuvan epäillyistä pojista ja kertoi myöhemmin vihjeistä kiittäen, että heidät on tunnistettu.

Rikoskomisario Outi Petersohn kertoi aiemmin Uudelle Suomelle, että kyseessä on nuorisojoukko, joka on päivystänyt junamatkustajia Malmin alueella ryöstöaikeissa. Kyse on ”miehen aluista”, sillä epäillyt ovat 15–16-vuotiaita.

Petersohnin mukaan poliisilla on ollut kiinni neljä poikaa, joista yksi päästettiin vapaaksi puoliltapäivin. Valvontakamerakuvalla etsittiin vielä kahta poikaa, jotka mediatietojen mukaan ilmoittautuivat poliisille itse.

–Kolmea esitetään huomenna vangittavaksi, Outi Petersohn kertoi Uudelle Suomelle.

Petersohnin mukaan on puhuttu astaloista ja metalliputkista, mutta tutkinta on aivan alkuvaiheessa ja valvontanauhakuvatkin saatiin vastikään. Nimikkeenä on törkeä ryöstö väkivaltaisen tekotavan vuoksi.

–Jos 15-vuotias potkii jotakuta päähän, että saa vietyä tältä puhelimen, niin se on tekotapana niin törkeä, että sen ikäisenä pitäisi jo ymmärtää, mitä voi aiheuttaa potkimalla toista ihmistä päähän, Petersohn sanoo.

Päivitetty otsikkoa myöten klo 19.55 ja poistettu valvontakamerakuva, koska poliisi sai epäillyt tunnistettua.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Karhu

Kiinni jo saatu, alahuuli väpättäen poliisille soitettu.

Tässä hyvä esimerkki, kuvat pitäisi julkaista aina ja heti niin eivät pääsisi ainakaan samantien jatkamaan kolttosiaan. Toki poliisi/oikeuslaitos ne kohta taas vapaaksi päästää mut olisipa edes hetki rauhallista.

Markus Vuorivirta

Nooh eiköhän se alahuulen lepattelu lopu kun saavat sen tyypillisen rangaistuksen, 2 kuukautta ehdollista päänsilittelyä ja nuhtelut...

Vankilat kun on jo suomessa ylitäynnä ulkomaalaisia kaikenkarvaisia ties mitä... Niin ei ole tilaa tällaisille pikkutekijöille.

Kyllähän poliisi voi aina julkisuudessa selitellä miten törkeä sitä ja tätä mutta todellisessa maailmassa noille tapahdu valitettavasti yhtään mitään ja siitä saavat sitten ihan väärää mallia...

Jussi Pistol

Kuolemantuomio käytäntöön, niin se pelote tulee lopettamaan rikokset joista tuomio on lähellä, nyt silitellään päitä vaikka rikollien iskee pään paskaksi varastaen uhrilta vaikka pari kymppiä, jos tietäsivät että tuosta tulee kuolemantuomio niin eikähän jäisi tekemättä, tosin kun nyt, nauravat vain ja jatkavat samaan malliin tulevaisuudessa.

Kauko Aalto

Kuolemantuomion saamisen pelossa saattaa käydä myös niin, että rikollinen tappaa pelkästään siksi ettei jää todistajaa, siis välttääkseen kuolemantuomion. On myös moraalifilosofinen kysymys, miksi rikollinen saa ajallisesti määrällisen tuomion, kun uhri saa elinikäisen vamman, eli tuomion rikoksen kohteeksi joutumisestaan (Lontoon happohyökkäykset).