Tiistai 25.6.2019

Nyt pitäisi olla vuoden lämpimintä aikaa – Ilmatieteen laitos: ”Tavanomaista viileämpää”

Luotu: 
17.7.2017 12:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Terassille voi joutua pukeutumaan lämpimästi. Poikkeuksellisen viileän kesäkuun jälkeen heinäkuu jatkuu tavanomaista viileämpänä.
|
Säätilastojen mukaan tänään alkanut viikko on yksi vuoden lämpimimmistä. Ennusteet puhuvat kuitenkin toista, kertoo ilmatieteen laitos Twitterissä.
Euroopan keskipitkien ennusteiden mukaan tänään alkavalla ja aina elokuun puoliväliin saakka ulottuvalla neljän viikon jaksolla on odotettavissa keskimääräistä koleampaa säätä. Suomen etelä- ja länsiosissa on kuitenkin hieman keskimääräistä kuivempaa.
 
–Ennustejakson ensimmäisellä viikolla [tämä viikko] lämpötila on suurimmassa osassa maata 1...3 astetta ja Lapissa 0...1 astetta keskimääräistä koleampaa. Toisella ja kolmannella viikolla ei ole viitteitä keskimääräisestä poikkeavista lämpötiloista, mutta ennustejakson neljännellä viikolla on jälleen hieman keskimääräistä koleampaa, ilmatieteen laitos kertoo.
 
Jo aiemmin ilmatieteen laitos kertoi kesäkuun olleen poikkeuksellisen kolea. Etelä- ja lounais-Suomessa oli kesäkuussa keskimäärin noin 13 astetta lämmintä ja Lapissa kahdeksan. 
 
–Näin kolea kesäkuu on harvinainen, eli se toistuu keskimäärin korkeintaan kerran kymmenessä vuodessa. Edellisen kerran tätä koleampi kesäkuu on ollut maan itäosassa ja Koillismaalla vuonna 2003 ja Itä-Lapissa vuonna 1993, ilmatieteen laitos kertoi.

Uskotko kesäkelien paranevan?

Kesäkuu oli poikkeuksellisen kolea ja heinäkuussakin on tavanomaista viileämpää. Uskotko kesäkelien tästä vielä paranevan?

En. Ja siksi tiirailen jo äkkilähtöjä.
86% (6 ääntä)
Ihan sama. Grillimakkara maistuu grillimakkaralta oli villasukat tai ei.
14% (1 ääni)
Kyllä, kyllä. Aina ne siitä paranevat. Mökille vain.
0% (0 ääntä)
Ääniä yhteensä: 7
Jaa artikkeli:

Kommentit