Lauantai 21.7.2018

HS-Gallup: Hallitukselle lyötiin nyt heikko luku – Vihreät hätyyttelee keskustaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.7.2017 08:05
  • Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila
    Kuva
    Kolmen puolueen hallitusta kannattaa enää 39,9 prosenttia suomalaisista.
|
Juha Sipilän (kesk.) hallitusta kannattaa enää 39,9 prosenttia suomalaisista, selviää Helsingin Sanomain tuoreesta kannatusmittauksesta. Aloittaessaan hallituspuolueiden – keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten – yhteenlaskettu kannatus oli 57 prosenttia.
 
Hallituksen heikko kannatus selittyy perussuomalaisten hajoamisella ja keskustan kannatuslaskulla.
 
HS-Gallupissa perussuomalaisista irtautunutta ja hallituksessa jatkavaa Uusi vaihtoehto -ryhmää kannattaa 2,5 prosenttia suomalaisista. Pääministeripuolue keskustan kannatus on sekin laskenut 16,4 prosenttiin.
 
Kokoomus on nyt suurin puolue ja sitä kannattaa 21 prosenttia suomalaisista. Toiseksi suosituin puolue on SDP, jota kannattaa 19,6 prosenttia. Puheenjohtajaa kesän alussa vaihtanut vihreät jatkaa kannatusnousuaan, kun puolueen kannatusluku nousi nyt 15,5 prosenttiin. Vihreät on nyt HS-gallupin mukaan enää 0,9 prosenttia pienempi kuin keskusta.
 
Perussuomalaisten kannatus on Uuden vaihtoehdon irtauduttua laskenut 6,3 prosenttiin. Puolueesta keväällä ohi mennyt vasemmistoliitto on nyt sitä selvästi suurempi, 8,9 prosenttia. RKP:tä kannatti kyselyssä 4,4 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 3,3 prosenttia.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Lampinen

Kiky neuvotteluissa on yksi puoli, jota ei ole vielä käsitelty.
Keskusta, Kokoomus ja EK työnantaja liitot on kiristäneet liitoilta myönnytyksiä, uhkaamalla kostaa yhteiskunnallisilla muuttoksilla, "sosiaalisella kostolla".

Työnantajat on vuosikymmeniä vastustaneet Ay-liittojen yhteiskunnallista vaikutus valtaa, mutta nyt ne itse käyttää sosiaalisia muutoksia, Ay-liittojen kiristämiseen ja uhkailemiseen.
Jos ette laske palkkoja niin köyhät ja työttömät tapetaan.

Tämä tarkoittaa sitä että yhteiskunnallisista "sosiaalisista" asioista, on taas tullut osa Työmarkkinaneuvotteluita.

Ay-liittojen ja Sossujen on otettava orjaluokka ykkös teemakseen, se menee palkan korotusten edelle.
Tämä on ainoa tapa millä uskottavuus voidaan palauttaa, se on myös ainoa tapa vastata työnantajien sosiaaliseen kiristykseen.

Vasemmisto puoleet on toimineet lepsusti ja hölmösti, oleellisia ja tärkeitä seikkoja ei ole ymmärretty ja hyödynnetty.
Vihreisiin luotetaan nykyään sosiaalisissa asioissa enemmän.

Ilkka Repo

Tästä voidaan mitata suoraan Sinisen tulevaisuuden kannatus, joka on lähellä nollaa. Hallitusta kannattaa enää vain kepulaiset ja kokoomuslaiset ja pari prosenttia muita (Sin.Tul.). Keskusta on tullut ja tulee kohisten alas, eikä ihme. Sipilän hallitus on ylivoimaisesti kautta aikojen huonoin hallitus. Sipiulästä ei yksinkertaisesti ole pääministeriksi. Täysin epäkelpo hallitus.

Jukka Lampinen

Kreikan hallitusten toimissa oli yksi selkeä johtava teemaa, "veronkevennykset".
Joka vuosi kun taloudelliset ongelmat iskivät yhä kovemmin, Kreikkalaisten vastaus oli sama, piristetään taloutta veronkevennyksin.
Se oli oikeastaan ainoa toimi mitä Kreikan hallitukset teki, kun valtion velat oli jo valtavat viimeisinä päivinä ja valton kassa oli tyhjä, niin hallitus laski taas verotusta.

Suomen tie näyttää tosiaan samalta, Orpo ja Walhroos on jo tiukasti vaatineet veronkevenyksiä vaikka valtion velka on 110 miljardia.
Johtopäätös on, että niin sanotut talousasiantuntijat ei välitä vähäkään Suomen taloudesta, ne ajattelee vain pienen eliitin etua.