Maanantai 17.6.2019

Ulkomaisesta liittymästä tullut uhkaus tyhjensi stadionin – poliisi pyytää vihjeitä

Luotu: 
20.7.2017 12:00
  • Kuva: Alma Media / Lukijan kuva
    Kuva
    Oulussa oli keskiviikkoiltana mittava poliisioperaatio pommiuhkauksen vuoksi.
|

Poliisi tutkii Oulussa Raatin stadioniin kohdistettua uhkausta perättömänä vaarailmoituksena. Jalkapallostadion ja koko Raatinsaari tyhjennettiin eilen illalla keskiviikkona kesken AC Oulun ja OPS:n välisen jalkapallo-ottelun.

Poliisin mukaan Raatin stadionin toimitsijalle oli soitettu ulkomaisesta liittymästä kaksi kertaa ja uhattu englanninkielellä, että mikäli ihmiset eivät poistu jalkapallostadionilta, siellä räjähtää pommi.

Uhkausta pidettiin todellisena, ja stadion saatiin nopeasti ja rauhallisesti tyhjennettyä. Poliisi evakuoi saaren ja tarkisti alueen, mutta mitään räjähdysaineisiin viittaavaa ei löytynyt.

Poliisioperaatio kesti yli kolme tuntia. Liikenne Raattiin sekä Merikoskensilloilla normalisoituivat vasta vähän ennen puolta yötä.

Ketään ei ole otettu kiinni tapauksen vuoksi eikä uhkaajan henkilöllisyys ole selvillä.

Poliisi pyytää vihjeitä: Mikäli havaitsit jotain tavallisuudesta poikkeavaa tapahtumapaikalla, voit soittaa vihjeistä puhelimeen 0295 416 194 tai sähköpostitse [email protected].

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Vaikka vihaan yli kaiken terroristeja, tuo ei kyllä kuulosta mitenkää noiden tekosilta, nehän ei soita että pitää vaikka stadion tyhjentää tai räjäytetään muuten paikka, ne kun haluaa että on mahdollisimman paljon väkeä missä iskeä.

Risto Nikander

Aika vastaansanomaton kommentti.
Mutta EUn pitäisi silti tehdä pääätös, että SIM kortteja myydään vain kun henkilöllisyys on todistettu ja kirjata tietokantaan minkä numerto kenellekin on myyty. Kiinassa homma toimii ja on varmasti hyvä keino vaikeuttaa esim. laittomia uhkauksia ja muuta rikollista toimintaa.

Markus Vuorivirta

No tuo nyt ei auta mitään tällaisiin ongelmiin. Netissä on soitto-ohjelmia, millä voi soitella kaikenkarvasia pilapuheluita. Myöskin numero on ollut helppo väärentää niin kauan kun matkapuhelimia on ollut olemassa. Olet varmaan huomannut, kun sinulle tulee vaikka passihakemuksessa tekstiviesti poliisilta. Eli tekstiviestin lähettäjänä on "poliisi" eikä mitään numeroa. Samaa käyttää lukemattomat yritykset. Tarkoittaa, että siihen lähettäjä kenttään voi osaava kirjotella ihan mitä tahansa!

Bulvaaneja voi aina käyttää vaikka sim-kortinkin saaminen olisi kuinka hankalaa tahansa, tai identiteettivarkauden uhrin nimillä ostaa liittymää. Eihän ammattirikolliset itse puhelinta edes käytä, vaan netissä toimivia kymmeniä eri muita viestintäkanavia...

Venäjällähän on systeemi missä puhelinliittymää ei saa ilman passia.

Ei oikeastaan huono systeemi, maassa missä jokaisella pitäisi olla henkilöllisyys. Miksi ei? Mutta ei se tämänkaltaista ongelmaa ratko.