Tiistai 21.5.2019

Jussi Halla-aho uskoo kovaan nousuun: ”Olemme selvinneet hyvin tästä kriisistä”

Luotu: 
20.7.2017 19:01
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-ahon tavoite on viedä perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei hätkähdä tuoreita gallup-lukuja, jotka näyttävät laskenutta kannatusta puolueelle.

Vasemmistoliitto meni perussuomalaisista ohi niin Ylen tänään julkaisemassa kyselyssä kuin eilisessä HS-gallupissa. Ylen kyselyssä perussuomalaisten kannatus laski ainoana oppositiopuolueena 8,1 prosenttiin, kun se viimeksi oli 9,7. Eilen keskiviikkona HS-gallupissa perussuomalaisten kannatus oli laskenut peräti 6,3 prosenttiin.

Perussuomalaisista loikanneiden Uusi vaihtoehtoryhmällä tosin menee gallup-lukujen valossa vielä paljon huonommin: HS mittasi ryhmälle 2,5 prosentin kannatuksen ja Yle vain 0,7 prosentin kannatuksen. Jussi Halla-aho ei ole yllättynyt.

–Uuden vaihtoehdon kannatus on samaa luokkaa Suomen kommunistisen puolueen kannatuksen kanssa tällä hetkellä, mikä on tietysti ihan odotettavaa, koska heidän tämän loikkausoperaation motiivit ovat täysin ilmeisiä kaikille ihmisille. Perussuomalaisten kannatus näyttää olevan suunnilleen siinä, missä se oli ennen tätä eduskuntaryhmästä tapahtunutta loikkaustakin, että siinä mielessä olemme selvinneet hyvin tästä kriisistä ja tästä lähdetään ylöspäin, Halla-aho arvioi Uudelle Suomelle.

Halla-aho uskoo vakaasti perussuomalaisten kannatuksen nousevan.

–Meillä on tavoitteena olla suurin puolue vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

–Se on täysin realistinen tavoite.

Halla-aho huomauttaa, että kannatusluku on nyt samaa luokkaa kuin kaksi vuotta ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja.

–Tietenkin ihmiset ovat vähän hämillään ja perussuomalaiset eivät onnistuneet hallituksessa kovin hyvin. Me olemme nyt siinä tilanteessa ja nyt lähdetään tekemään parempaa politiikkaa.

Lue myös:

Halla-aholta jymy-yllätys presidenttikisaan: Ehdokkaasta valmis esitys – ”Teen sen 4. elokuuta”

Näkökulma: Halla-aho/Huhtasaari vs. Haavisto? Presidenttikisa toiselle kierrokselle

Touko Aalto: ”Halla-ahon potkut hallituksesta näyttää imagotempulta”

Ylen kyselystä todella rankka luku Uudelle vaihtoehdolle: 0,7%

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Laine

Selkeä profiloituminen haitta maahanmuuttoa vastaan. Suuri media kuitenkin leimaa Persut maahanmuuttovastaiseksi puolueeksi sanoi Halla-aho mitä tahansa. Ratkaisevaa on, että puolueella on edes yksi kristallin kirkas tavoite mitä ajetaan eikä mitään unelmahöttöä Uuvattien, Demareiden, Vihreiden jne tapaan. Vaalivoiton jälkeen on myös tavoite saavutettava hallitusneuvotteluissa.

Markku Nieminen

Tämä "yksi asia" vaikuttaa kaikkialle yhteiskuntaan. Negatiivisesti!
Toinen yhtä vahingollinen on EU. Siitä on jo moni kansainvälinen tutkimuskin olemassa. Parempi konkurssi kuin EU.
Nämä "yhdet asiat" ovat Suomen kohtalonkysymyksiä, eikä niitä ratkaista muitten puolueitten opeilla, eikä EU;n sähellyksellä, vaan kansallisesti, kuten Unkari, Puola ja Tsekki esimerkillään osoittavat!