Maanantai 23.7.2018

Kansanedustaja hämmästelee virheitä turvapaikkojen käsittelyssä – ”Korkea aika tehdä tarkastus”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.7.2017 08:35
  • Kuva: Pasi Liesimaa
    Kuva
    Kansanedustaja Eva Biaudet (r.) vaatii riippumatonta tarkastusta maahanmuuttoviraston turvapaikkahakemusten käsittelyyn.
|
Kansanedustaja Eva Biaudet (r.) vaatii puolueetonta tarkastusta maahanmuuttoviraston turvapaikanhakuprosessiin. Hän hämmästelee turvapaikanhakuprosessissa ilmenneiden virheiden ja puutteiden määrää.
 
Biaudet viittaa Ylen uutiseen, jonka mukaan hallinto-oikeuksiin valitetuista turvapaikkapäätöksistä oikeus on palauttanut jopa noin kolmanneksen, 34,6 prosenttia, takaisin maahanmuuttoviraston käsittelyyn.
 
–On korkea aika tehdä puolueeton tarkastus Migrin turvapaikkalupaprosessiin. Hyvää hallintoa ei voi olla, että yli kolmasosa [hallinto-oikeuden käsittelemistä] päätöksistä on virheellisiä hallinto-oikeuksien mukaan niin, että ne palautetaan uuteen käsittelyyn, Biaudet toteaa.
 
Puolueettoman tarkastuksen tekijäksi Biaudet ehdottaa eduskunnan oikeusasiamiestä tai yhdenvertaisuusvaltuutettua.
 
–Väärä päätös voi olla kohtalokas ja aina erittäin vaikea ja haitallinen hakijalle, Biaudet korostaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Tossavainen

Mutkikas käsittely ja pitkät käsittelyajat ovat se varsinainen ongelma. Varsinkin, jos lähtömaa on turvallinen, niin on aivan turha käsitellä asiaa 2-3 vuotta.

Palautuspäätöksen voisi tehdä monissa tapauksissa heti. Esimerkiksi Ruotsista tulijat voisi ohjata ilman käsittelyä heti takaisin Ruotsiin ilman mitään päätöksiä. Onko joku aivan oikeasti sitä mieltä, että Ruotsi kohtelee hakijoita väärin tai loukkaa heidän ihmisoikeuksiaan. Jos Ruotsi haluaa käsitellä turvapaikkahakemusta vaikka 5 vuotta, niin Suomen ei tarvitse kantaa huolta siitä. Mutta olen sitä mieltä, että ainakaan Ruotsista ei pidä ottaa vastaan yhtään turvapaikanhakijaa Suomeen.

Turvapaikkajärjestelmä koko EU:ssa vaatisi järkevöittämistä. 60-80% hakijoista ei saa turvapaikkaa ja siten pääosa turvapaikkajärjestelmän kustannuksista on turhaa rahan ja ajan hukkaa.

Timo Nenonen

"Varsinkin, jos lähtömaa on turvallinen, niin on aivan turha käsitellä asiaa 2-3 vuotta."
Olet oikeassa, tällaisissa tapauksissa automaattinen hylsy pitäisi tulla heti, eikä minkäänlaista käsittelyä tulisi tehdä lainkaan. Ei muuta kuin toivotus, että lompsippa takaisin, mistä tulitkin ja tee se omalla kustannuksellasi. Suomen ei kuulu maksaa turistien reissuja. Se on umpijärjetöntä.

Kimmo Tallqvist

Virheitä sattuu nimenomaan myönteisissä päätöksissä ja erityisen suuri virhe oli antaa biudeen puoluekaveri thorsin touhuta maahanmuutto- ja eurooppaministerinä 2007-2011.
Anteeksi,korjaus
Annettiin siis olla ministerinä tekemättä mitään jolloin esim. Suomi ei saanut solmittua palautussopimuksia mm. Irakin kanssa päinvastoin kuin muut pohjoismaat.
Siellä päätöksissä todellakin on suuri virhe ja koko ulkomaalaislaissa on perustavaa laatua olevia valuvikoja.
Esim. Tanskalaisarvion mukaan jopa 87 % somaliasta tulleihin turvapaikkahakijoiden tulon todellinen syy on elintaso.
(Lähde Helsingin Uutiset ja Tanskan pakolaisneuvonta)
80 % somaliasta lähteneistä on nuoria miehiä ja poikia ja heistä 70% ;lla oli ennen lähtöä opiskelupaikka ja 20 % oli työttöminä.
Siinä voi itsekukin miettiä kuinka "kauhiaa" sotaa ja vainoa nämä muka pakenevat ja suomalaisten sossurahoilla voi mukavasti käydä lomailemassa esim. turvallisessa somalimaassa ko. Valtion pohjoisosissa ja käydä yrittämässä roudata koko suku ja puolet kotikylästä perheenyhdistämisillä nautiskelemaan suomalaisten sinisilmäsuvakkihölmöjen lihapatojen ääreen.
Sota ja konfliktialueilta syyriasta on todellista hätää suomeen paennut vain pari % tulijoista
Siinä riittää migrillä purettavaa
Buideen soisi olevan näistä väärin perustein myönnetyistä myönteisistä päätöksistä huolissaan.

Oiva Luosujarvi

Jos ajatellaan, että on saanut turvapaikan koska pelkää isis-terroristeja, jotka ovat tuhonneet hakijan kodin ja työpaikan.
Esimerkin omaisesti tapaus :

https://yle.fi/uutiset/3-9746865

Samer Eyad oli saanut Maahanmuuttovirastolta kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Isis oli räjäyttänyt Mosulissa hänen kotinsa ja toimistonsa. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen. Arkkitehdin elämä Suomessa voi vihdoin alkaa...."

Samer on Arkkitehti ja halusi turvapaikan Suomesta, koska ISIS terroristit ovat tuhonneet hänen talonsa ja toimistonsa Mosulin kaupungissa Irakissa.
Hän siis pakeni ISIS-terroristeja ja niiden vainoa.

Irakin armeija ja Militalia joukot ovat vapauttaneet Mosulin kaupungin ja irakilaiset rakentavat kaupunkia uudestaan.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289940.html

Mosul vapaa Isisin kynsistä – ”Kaikki on tuhottu, hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa”
Irakilaiset riemuitsevat. Äärijärjestö Isisin musta lippu on laskettu maan toiseksi suurimman kaupungin Mosulin raunioiden saloista ja tilalla liehuu taas Irakin oma lippu. Pääministeri Haider al-Abadi julisti maanantai-iltana Mosulissa kaupungin vapaaksi.

Maan hallinto on ilmoittanut, että kaupungin kaivattua vapautusta juhlitaan viikon mittaisilla karkeloilla niin Irakissa kuin sen suurlähetystöissäkin ympäri maailmaa.

Irakin Suomen-suurlähettiläs tohtori Matheel al-Sabti sanoo, että nyt maan suurin haaste on vapautettujen alueiden vakauttaminen ja kaupungin jälleenrakentaminen. Hänen mukaansa Isisin kauhuja pakeni pelkästään Mosulista peräti kaksi miljoonaa ihmistä.

– Kaikki on tuhottu. Hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Suurlähettiläs sanoo, että Irak tarvitsee jälleenrakennustyöhön apua muilta mailta ja kansainvälisiltä järjestöiltä kuten Yhdistyneiltä kansakunnilta. Hänen mukaansa maa tarvitsee rahan lisäksi muun muassa rakennusinsinöörejä, pomminpurkajia, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Irak tarvitsee ystäviensä apua. Arvostamme kaikkea tukea ja apua mitä vain saamme.

Luulisi siis luulisi nyt Samer on arkkitehti ja Mosul hänen kotikaupunkinsa.
Nyt Samer olisi hyvin tarpeellinen henkilö Irakissa, mutta lähteekö hän uudelleenrakentamaan kotikaupunkiansa, koska on saanut turvapaikan Suomesta?
Ei varmaan kukaan usko hänen lähtevän, koska Suomessa hän saa kaiken ilmaiseksi nyt.

Maahanmuuttoviraston olisi otettava huomioon näiden ISIS-terroristien vuoksi pakenevien tilanteessa, että ISIS on melkein tuhottu jo Irakin alueella ja siten perustetta ei vainolle enää ole. Kuolleet terroristit ei vainoa muuten kuin painajaisissa.

Kansanliike Samer kotiin rakentamaan kotikaupunkiansa olisi paikallaan.
Samer ei tarvitse enää turvapaikkaa, koska isis on tuhottu ja Irak kaipaa jälleenrakentajia.
On hölmöä lähettää euroopasta 10 000 rakennusmiestä rakentamaan Irakia ja samaan aikaan myöntää arkkitehdeille, rakennusinsinööreille, sairaanhoitajille, kirvesmiehille, ym. turvapaikkoja eurooppaan. Ennen ne sadat tuhannet miehet ja naiset takaisin kotimaan uudisrakentamiseen perumalla jo saadut turvapaikat euroopasta.

Tapani Tuominen

Osaako Eva Biaudet lukea? Ei ainakaan ymmärrä lukemaansa.

Virheitä on todettu 4%, ei muutosta aikaisempaan. Palautuksia uudelleen käsiteltäväksi enemmän, koska yllättäen ovat monet kääntyneet kristityiksi (taqiiya).

Mutta mikäs siinä, jos rahaa riittää tutkitaan kaikki uudelleen. Myös jo myönnetyt. Harvenee esim. somaliyhteisö kummasti.

Petri Hämäläinen

Hieno kun kyseenalaistetaan virkavallan ja oikeusjärjestelmän perusteita. Ulkolaisten eduksi ja kantaväestön vahingoksi tietenkin, niinkuin näillä nykyajan taistolaisilla on tapana.

Ei tätä poliittista broileria tunnu ihmetyttävän liiemmälti tuontiauton verotukseen ja kantaväestön kela-korvauksien maksun viivästymisiin liittyvät ongelmat.

Mikko Toivonen

Biaudetilla taitaa olla ainainen kesäloma. Ainakin jokainen hönen esittämänsä ajatus viittaa siiheen.
Jos migrin toimintaa pitää tarkastella niin ainoastaan päätösten tiukentamisen tarpeen osalta.
Jos nyt joku kokee saaneensa virheellisen päätöksen niin hänellä on ja on aina ollut oikeus valittaa siitä "puolueettomaan oikeuteen. Oikeus onkin josku muuttanut Migrin päätöksiä.
Siis asia kunnossa, ei vähäisintäkään syytä esittää tarkennuksia itse Migrin toimintaan.
Sen sijaan koko maahan tuloon olisi tarvetta tehdä suuria muutoksia jotta se saataisiin lailliseen ja rationaaliin hallintaan, mikä mahdollistaisi suuremman maahantulo määrän suoraan töihin tai muuhun lailliseen tilaan.

Timo Hietanen

Virheellisiä päätöksiä siis 4 % EB ! Koraanissa ( 8:30 ) keskeisintä ja erottamaton osa
islamin oppia "... valehteleminen, teeskentely ja petollisuus vääräuskoisia kohtaan,
jos on tarvetta..jne" No tulee kaappihomosta julkihomoksi yhdessä yössä tai Migrin
ahdistellessa alkaa pläräämään Raamattua, kastetta ja rynniin Suurkirkkoon ( ei
Suurmoskeijaan ) veisaamaan Siionin virsiä ? Uskoo, ken tahtoo..

Jukka Mikkola

Kantaväestöä eroaa kirkosta kaiken aikaa ja muslimeja tulee kristinuskoon kaiken aikaa kotomaassamme. Kristinuskoon tulo tuntuu riittävän myönteiseen turvapaikkapäätökseen julkisuudessa olleiden tietojen mukaan. Hallintopäätöksissä ei ole huomioitu ilmeisesti riittävällä huolella tätä kristinuskoon tulemista, joka monella saattaa olla kuitenkin ”tulemista” lainausmerkeissä.

Kaarle Akkanen

"Totuusmedia" hännystelijöineen on vauhdissa? Luodaan painetta siihen, että kaikki jotka astuvat rajan tälle puolelle ovat suojelun tarpeessa. Ketään ei saisi palauttaa ja "väärät" päätökset on peruttava? Lait ja asetukset halutaan kävellä yli! Mihin tämä "mediapolitiikka" johtaisi?

Erkki Malinen

Kyllä on meidän poliitikoilla kova huoli turvapaikanhakijoista niitä hyyssää lakimiehet ja muut sosialitantat. Minä ainakin äänestin vaaleissa sen takia että meidän Suomalaisten asioista huolehditaan mutta nyt tuntuu että pakolaiset on se ykkösjuttu. Meillä on leipäjonot mummot ja papat hoidetaan miten sattuu ketään ei tunnu nämä kiinnostavan pakolaisille kyllä pitää kaikki tulla heti. Tällaiset poliitikot joutas hornantuuttiin ihmettelen mikä saa ihmiset näitä äänestämään.

Mikko Toivonen

Minä en pidä Biaudetia edes poliitikkona sillä kriteerini poliitikolle on se, että ainakin kerran tulee edes yksi järkevä ajatus. Vihreiltä on kokonaisuudessaan tullut 2 järkevää ajatusta kautta puolueen historian ja ne ovat Tulleet Vartialta. Siksi vihreät voidaan tavallaan luonnehtia poliitikoiksi vaikka he yleistasolla ovat juuri pappa betalar lapsia.

Jouni Borgman

RKP:lle bänni ja pitkä jäähy pakolaiskeskustelussa? Ei tuota enää kestä. Nyt kun PS/uv. saadaan kohta savustettua ulos hallituksesta, on alkanut kilpalaulanta siitä, kuka ottaa eniten ja holtittomammin väkeä sisään. Orponkin on pakko nokittaa, kun ei 1050 riitä enää mihinkään.

Oiva Luosujarvi

Voisi tosiaan tarkistaa jokaisen annetun myönteisen turvapaikkapäätöksen ensin ja sen jälkeen joka 6 kuukausi tarkistaa uudelleen, että onko turvapaikanhakija edelleen turvapaikan tarpeessa vai onko jo palautus mahdollinen.
Jos kielteisistä päätöksistä on osassa tehty virhe, niin myönteisissä päätöksissä on moninkertaisesti enemmän virheitä, koska virheiden määrä ei koskaan voi olla vakio.

Uutisten mukaan on sadoissa / tuhansissa tapauksissa turvapaikanhakijasta / pakolaisesta tullut rikollinen, joka itse tuo turvattomuutta Suomalaisille täällä asuessaan.
Vankiloiden vangeista on jo iso osa sellaisia, jotka ovat turvapaikanhakijoina aiemmin Suomeen tulleet.
Nykyisistä pakolaisista, joilla on jo oleskelulupa on iso osa syyllistynyt tekoihin, joiden tekeminen olisi otettava laissa huomioon ja oleskelulupa peruttava niiden vuoksi.
Jos turvapaikanhakija raiskaa ja pahoinpitelee jonkun asuessaan vastaanottokeskuksessa, niin rikos huomioidaan turvapaikka asian käsittelyssä, mutta oleskeluluvan saanut pakolainen voi tehdä rikoksia Suomalaisia vastaan ja oleskelulupa ei poistu, vaikka raiskaisi naisen joka päivä vuosien ajan ja ei jää kiinni ennenkuin vuosien kuluttua.
Kyllä turvapaikanhakijana ja oleskeluvan saanutta pakolaista olisi kohdeltava samalla tavalla ja kumpikin pois Suomesta mahdollisimman nopeasti.
Asikkalassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut poltti huoneensa ja sai oleskeluvan vankilaan vuosiksi, joka maksaa veronmaksajille satoja euroja vuorokaudelta. Se osoittaa muille turvapaikanhakijoille, että saatuasi kielteisen päätöksen, niin tuhoa ja tapa Suomalaisia paljon ja saat jäädä Suomen hotellivankilaan vuosiksi eteenpäin.
Jos niin tekee 5000 turvapaikanhakijaa vuosittain, niin hotellivankilat tulee täyteen pakolaisia.

Esko Vesa

Biaudet on ymmärtänyt pikkuisen väärin turvapaikkaprosessin virheen, päävirhehän on päästää miljoonat toimeentulosiirtolaiset EU-rajojen sisöpuolelle tukkimaan turvapaikkaprosessit ja loisimaan täällä täysihoidossa koko käännytysprosessin ajan ja ylikin.

Heikki Paananen

"Puolueettoman tarkastuksen tekijäksi Biaudet ehdottaa eduskunnan oikeusasiamiestä tai yhdenvertaisuusvaltuutettua."

Mikäli puolueettomuus on "aito" tavoite, silloin poliitikkojen esittämät ehdotukset tarkastuksen tekijäksi pitää järkähtämättä ohittaa.

Jack London

Idiootit tuotte seitsemännen vuosisadalle sisäsiittoisia loiselukoita maahan. Kaivatte omia hautojanne. Ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti.