Lauantai 21.7.2018

Juha Sipilän ja Touko Aallon puhelu ihmetyttää: ”Olin kovin ilahtunut, kun puhelimeni soi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
22.7.2017 11:11
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto sai puhelun pääministeri Juha Sipilältä.
|

 

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) puhelinsoitto vihreiden puheenjohtajalle Touko Aallolle on saanut osakseen suuren huomion sosiaalisessa mediassa. Molemmat kertoivat puhelusta Twitterissä.

Touko Aalto avaa Facebookissa puhelun sisältöä.

–Tahdon voida luottaa muiden puolueiden puheenjohtajiin ja tehdä parhaani, että he voivat luottaa minuun. Tämä on yksi askel luoda hyvän kierre suomalaiseen politiikkaan. Sen vuoksi olin kovin ilahtunut, kun puhelimeni soi tänään Keljon Citymarketissa Jyväskylässä ja langan päässä oli pääministeri Sipilä. Hän oli matkalla maalikauppaan ja vaihdoimme kesäkuulumisia.

Aallon mukaan keskustelua käytiin kesäkuulumisten lisäksi muun muassa sote-uudistuksesta. 

–Keskustelimme myös siitä, että tarvitsemme Suomeen parempaa poliittista keskustelua ja ennen kaikkea rakentavaa vuoropuhelua. Eri mieltä saa ja pitää olla, mutta ensin on hyvä aidosti ymmärtää, miten toinen ajattelee. Vasta sen jälkeen on debatin paikka. Ihmisten arki täytyy tuoda politiikan keskiöön ja poliittisten irtopisteiden kerääminen siirtää sivuun. Ihmiset ovat kyllästyneitä siihen, että päättäjät kinastelevat keskenään tuntematta ihmisten arkea. Siihen, että politiikka näyttäytyy vain pelinä, jossa ihmisten arki on vain pelinappula. Politiikan teatterissa käy helposti niin, että ihmisen arki ei näy sellaisenaan kuin se omassa arjessa tuntuu ja näyttää, Aalto kommentoi.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ilari Kivi

Jaahas, että toinen soitti toiselle kauppareissulla. Kuulumiset vaihdettiin ja sovittiin että ollaan kavereita. ok. Ainoa kysymys on miksi tämä piti molempien toimesta twiitata? Jos twiittaavat näin olemattomista asioista, herää pelko että onko kaikki mitä oikeasti tekevät twiiteissä? Siis näin vähän? Pelottavaa..

Irja Röntynen

Eikös Vihreillä ja Keskustalla ole nykyisin arvot ilmastonmuutoksen vuoksi hyvin lähellä toisiaan? Toisin kuin silloin viime vuosituhannella Natura hankkeiden aikaan. Muistan lopun ikääni kun ympäristöministerinä oli Pekka Haavisto. Vihreät vaikuttavat myös Suomen ruoan tuotantoon ja omavaraisuuteen! Positiivisesti?!?!

Mikko Toivonen

On niillä se yhteinen ainakin, että molemmat haluavat tuhota metsät. Kepu puhdasta ahneutta ja virheät puhdasta todellisuuden tajun totaalista ymmärtämättömyyttään että metsä olisi hiilineutraalia ja että siitä tehty biomassa uusiutuisi välittömästi sen minkä tahansa polttamisen jälkeen. Molemmat lisäksi kannattavat hirmuisesti etanolin pakko lisäämistä polttoaineeseen kuvittelemalla sen olevan ilmastoedullista ja uusiutuvaa vaikka todellisuus taas on kattia kanssa. Elintarvikkeesta tehty etanoli, mikä vastaa noin 95% kaikesta polttoaine-etanolista on todellisuudessa hirmuisen haitallista sekä ilmastolle tuotantoalueen haitat mukaan luettuna sekä hiili varastolle siksi että maailman suurimpia hiilensidonta metsiä moninkertaisellaa hiilensidonnalla tropiikin kovapuussa kuin boreaalisessa havupuussa. Mys niin, että samalla nostetaan oikean elintarvikkeen hintaa ja vähennetään sen tuotantomahdollisuuksia metsän tuhoamisen yleishaitan lisäksi.

Mistään näistä todellisuuksista ei yhdelläkään virheiällä ja kepuleilla ole alkeellisintakaan käsitystä tai halua ymmärtää.

Kenneth Ainetdin

Luuleeko Sipilä aidon oikeasti olevansa pääministeri 2 vuotta pidempää??

Siihen harhaluuloon kaiketi tämäkin puhelu soitettiin ja vielä twiitattiin jotta koko kansa näkee. No omalta osaltani voin vakuuttaa, että teen kaikkeni (siis äänestän) jotta Suomi pelastuu Kepun kynsistä seuraavissa vaaleissa!

Kenneth Ainetdin

No kerrohan mitkä toiminnot on uudistettu!? Talouden parantuminen ei ole hallituksen ansiota. Ilman hallituksen toimia talous olisi elpynyt todella paljon nopeammin.

Sitten voisit myös opetella nuo yhdyssanat, esimerkiksi eduskuntakausi on yhdyssana!!!

Mikko Toivonen

Alkavalta kieroilun kierrosten lisäämiseltä kuulostaa. Haetaan jo yhteyksiä mahdolliseen UV ja Kokoomuksen korvaajaan. Tutusti kommunistista ideologiaa paremman tekemisen puutteessa ja pappojen maksaessa, harrastuksena harjoittaviin joukkoihin.

Tosiasia on kuitenkin eikä sitä voida millään estää toteutumasta pidemmällä tähtäimellä, että yhtään muuta läntistä demokratiaa ei hallitse eturyhmä ja agraaripuolue vaan jussit ovat osuudellaan , todellisuudessa noin 3% kansakunnan tuotosta, muiden porvaripuolueiden jäseniä, eikä edes paramenteissä oikeastaan ole selviä agraaripuolueita edustettuna muuta kuin meidän maalaisliittomme, kepulit.

Teijo Myllylä

Kepu paniikissa. Nyt täytyy kaveerata kaikkien kanssa. Vaikka mitään asiaa ei ole. Ja vihreät on kaikkien kaveri, porvari ja jopa Stalin on ok. Ja tietysti mamut. Mitähän tästä pitäisi ajatella. Äänestäjä on ääliö, ei useinmiten tajua mitään.

Pasi Anttila

Äänestäjien ongelma on se että kaikki variaatiot on jo kokeiltu ja mikään ei toimi aikaansa pidempään. Ainut koalitio mitä ei olla kokeiltu on punavihree ja se on melko varma hallitusväri v19. vaalien jälkeen.

Kepu voi olla paniikissa mutta Sipilä ei. Täähän ei ole hänelle urakysymys. Vain 4v mittainen prosessi. Sipilälle on sama mihin tilaan kepu jää tän hallituskauden ja hänen puh.johtaja kauden jälkeen. Sipilällä on silloin jo uusi prosessi ja uusi kavio. Sipilä ei ole poliitikko.

Teemu Terava

Kannatusluvuillaan vihreät on kepun pahin uhka nyt kun kepuun aikanaan kyllästyneet pien- ja perheviljelijät ovat palanneet persuista takaisin.
Kepulle vasemmistopuolueeksi profiloitunut vihreät ilmesesti käy, onhan kepulla pitkä kokemus punamulta-politiikasta.
Pääministerillä ja hänen puolueellaan on Suomessa mahdoton tehtävä. Täytyy valita julkisen talouden kestävyysvajeen ja kannatuksen välillä. Molempien parantaminen ei näytä olevan mahdollista. Molempia voi toki kasvattaa, jos vaan pokka pitää, kuten vihreät tekevät.

Markus Vuorivirta

Nyt iltalehtien etusivuilla molemmat oikoo kovasti huhuja...

Joita siis itse ovat isoon ääneen ensin aiheuttaneet?

Jos EIVÄT olisi halunneet aiheuttaa tarpeetonta huhuilua, olisi varmaan kummankin kannattanut jäättää kertomatta twitterissä cittari/maalikauppa puheluistaan....

Mitäs hittoa...