Sunnuntai 22.7.2018

Lehtiväite: Näin Venäjä voisi yrittää vaikuttaa presidentinvaaleihin - ”Minimitavoitteena pitää Suomi Naton ulkopuolella”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.7.2017 10:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidentinvaalit pidetään ensi tammikuussa.
|

UpNorth-lehti pitää hyvinkin mahdollisena, että Venäjä saattaa pyrkiä vaikuttamaan Suomen ensi vuoden presidentinvaaleihin.

–Voidaan sanoa, että Kremlin minimitavoitteena on pitää Suomi Naton ulkopuolella. On myös todennäköistä, että Moskova yrittää käyttää Suomea saadakseen omia tavoitteitaan läpi Euroopan unionissa, lehti kirjoittaa.

Lehti arvioi lisäksi, että Venäjä pyrkii rajoittamaan tulevan presidentin vaihtoehtoja.

–Tämä voi johtaa siihen, että hyvinkin maltilliset länsimieliset mielipiteet vaalikeskusteluissa leimataan äärilaitaa edustaviksi. 

Venäjän vaikuttamisyritykset nousivat keskusteluun Suomessa viikolla, kun Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo vihjasi, että niin MV-lehden kuin Jussi Halla-ahon puheenjohtajaksi valinnan takana olisi venäläistä vaikuttamista.

Lue lisää: Simon Elolta hurja vihjaus: Yrittikö Venäjä vaikuttaa Jussi Halla-ahon takana?

Perussuomalaisten nuorten entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen puolestaan nostaa Facebookissa esiin Simon Elon vierailun venäläisellä nuorisoleirillä vuonna 2015.

–On totta, että Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan suomalaisiin nuorisopoliitikoihin, mutta näin on tapahtunut nimenomaan Simon Elon itsensä kohdalla - ei Jussi Halla-ahon. Siksi on oman historian peittelyä kääntää tämä argumentti Halla-ahoa vastaan, jolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Internet ei unohda. Venäjän VK-palvelusta löytyy videoita, joissa Simon Elo osallistuu Putinin hallinnon alla suoraan olevalle nuorisoleirille Venäjällä. Päin vastoin voisi tämän tiedon tullessa esille Simon Elon omalla logiikalla kysyä, että pitäisiköhän meidän nyt vetää johtopäätöksiä siitä, että Uudella vaihtoehdolla on Venäjä-yhteyksistään tunnettu puheenjohtaja, Tynkkynen kysyy.

Päivityksestä syntyneessä keskustelussa asiaa kommentoi myös Jussi Halla-aho.

–En tiennytkään, että Simon on käynyt pokkuroimassa Putinille.

Myös UpNorth nostaa artikkelissaan esiin perussuomalaiset ja erityisesti puolueen tulevan presidenttiehdokkaan, jota ei vielä ole nimetty.

–Halla-ahoa ei voi pitää Kremlin puolella olevana, kun taas varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on saanut osakseen arvostelua muun muassa Marine Le Penin ihailustaan, lehti kirjoittaa.

Perussuomalaisten kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola arvioi Ilta-Sanomille tänään, että Huhtasaarella vaikuttaa tässä vaiheessa olevan kovin kannatus perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi heti puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon jälkeen. 

Myös perussuomalaisten poliisikansanedustaja Tom Packalén on kertonut harkitsevansa ehdokkuutta.

Presidenttiehdokkaiksi ovat tässä vaiheessa asettuneet istuva presidentti Sauli Niinistö, Matti Vanhanen (kesk.), Pekka Haavisto (vihr.), Merja Kyllönen (vas.) ja Nils Torvalds (r.). Europarlamentaarikko Paavo Väyryselle kertoi viikko sitten antaneensa kannattajilleen suostumuksensa ryhtyä  keräämään kannattajakortteja valitsijayhdistyksen muodostamiseksi.

Lue myös: 

Jussi Halla-aho vastaa Simon Elon Venäjä-vihjailuun: ”Kuulostaa hullun horinalta”

Halla-aholta jymy-yllätys presidenttikisaan: Ehdokkaasta valmis esitys – ”Teen sen 4. elokuuta”

Keskustasta heti kuittaus Paavo Väyryselle: ”Historian lehdet ovat hiirenkorvilla”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Lius

Voi lessus näitä juttuja. Aikoinaan Viro yritti estää "lännen vaikutuksen" torjumalla K-kaupan Väiskin mainoksia ja Radio Free Europen lähetyksiä. Nykyinen "Venäjä vaikuttaa" milloin mihinkin on yhtä pöllömäistä touhua kuin Neuvostoliiton silloiset touhut torjua "vihollispropagandaa". Totta kait Venäjä yrittää pitää Suomen NATOn ulkopuolella jos siihen kykenee, sillä NATO uhkaa Venäjää. Mutta asian pitämisenä uutisena kertoo siitä, että suomalainen media on jonkin muun kuin järkevän suomalaisuuden vaikutusvallassa.

Jarmo Lius

NATO ja sen jäsenmaat uhkaavat kaikkia luonnonrikkaita maita. Kuinkas moneen maahan NATO tai sen jäsenmaiden on hyökättävä, nykyisten Irak, Libya, Ukraina, Jemen, Syyria, Pakistan, Afganistan ja ties mitä muita, ettet pidä uhan tunnetta outona?

Tapio Mäkeläinen

Näitä juttuja persuista tulee siihen tahtiin että luulisi kannatuksen olevan 70% eikä 7(yhteensä). Se yks hailee mitä he ajattelevat. Jokohan loikkarikaartille on pidetty työnhakuvalmennusta ja miten haen työttömyyskorvausta. Nyt kannattaa liittyä kassaan niin saa sitten ansiosidonnaista kun nalli napsahtaa.vielä ehtii. Luhtasaari olisikin oiva arvojohtaja ja luomisteoriaan uskovana varmaan loisi auvoisan vision maallemme.

Suomi ei Natoon liity ainakaan 10 vuoteen sillä kekkosen haamun ja yya-konklaavin vaikutusvalta yhä yli ymmärryksen ja
varsinkin järjen.
Ruotsi liittyy Natoon omia aikojaan ja jäädään tähän köllöttämään yksin kuten aina ennekin. Swedut tekee kaiken muunkin fiksummin kuin me joten niin käy tässäkin. Toivottavasti välit Saksaan pysyy sillä nehän meidät on suosta vetäneet ennenkin. Kuten
Mm just nyt Turun kulmalla.

Jukka Lampinen

Tällä artikkelilla yritetään selvästi vaikuttaa pressa vaaleihin, mikä ihmeen "Upponortti".
Kuulostaa kovasti yhdeltä niistä media lähteistä, joita CIA rahoittaa.

Taas CIA yrittää vaikuttaa vaaleihimme pelottelemalla Venäjällä.
Tähän pyrkii sekä Niinistön vierasmaalaiset tukijat, että tietenkin aina hurrit, kauheat idän vainolaiset venäläiset tuodaan vaali taistoon.

Oleellista on, että sen tekee CIA ja hurrit ei venäläiset.

Kaarle Akkanen

Mehän ihan itse asetamme itsellemme näitä "rajoitteita"? Vielä on voimissaan jäänne historiasta; Mitä Moskova tästä ajattelee! Elikkä heidän ei tarvitse tehdä yhtään mitään, koska me itse teemme työn heidän puolestaan!

Mikko Toivonen

Venäjän suhteen jokaisen kansalaisen on kyettävä ymmärtämään mikä on minimitavoite ja mikä todellinen tavoite. Kansalaisten on jokaisena aikana varauduttava todellisiin tavoitteisiin eli niiden torjumiseen.
Todellinen tavoite on aina meille erittäin vahingollinen ja sen osa on sekä sananvapautemme, että itsemääräämisoikeutemme poisto, elleivät kaikki jo tätä ole sisäistäneet.

Harri Tapani

Uutinen jonkin ajan takaa.

Vladimir Putin jyrähti: ”Vain sairas kuvittelisi Venäjän hyökkäävän”

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/82791-vladimir-putin-jyrahti-vain-sair...

Mitä sanavapauteen tulee, niin länsimaissa ja Suomessa sen kassa vaikuttaisi olevan jo isoja ongelmia Uudeen Suomen blogeissa niistä juttua melko paljon, niissä kirjoittajat ovat sitä mieltä, että saanavapautta rajoitetaan nykyään jopa niin paljon, että tuhansia suomalaisia on joutunut siirtymään ja toteuttamaan sanavapauttaan Venäläiselle sivustolle kuten blogisti juuri tuolla kertoi.

" Tämä on synnyttänyt jo VK:n, eli venäläisen sosiaalisen sivuston puolelle tuhatpäisen suomalaisyhteisön."

http://anoturtiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244897-facebook-vs-sananva...