Lauantai 21.7.2018

Perussuomalaisen dosentin avaus: Vihreät ja perussuomalaiset kampanjoimaan yhdessä - ”Älämölö-puhe vähenisi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.7.2017 17:57
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arto Luukkanen uskoo, että perussuomalaisten ja vihreiden ehdokkaiden yhdessä esiintyminen, väitteleminen ja keskusteleminen voisi viedä terän ”ääriainesten vouhotukselta”.
|

Perussuomalaisten Järvenpään kaupunginvaltuutettu, Helsingin yliopiston Renvall-instituutin Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtori, dosentti Arto Luukkanen pohtii Puheenvuoron blogissaan, voisivatko vihreät ja perussuomalaiset tehdä presidentinvaalikampanjoitaan yhdessä.

–Ihan näin yksityisajatteluna juolahti mieleen, että olisiko vihreiden Pekka Haaviston ja PS:n tulevan presidenttiehdokkaan mahdollista istua samoissa keskustelupaneeleissa ja vieläpä oikein kiertää Suomea. Vaikka samalla bussilla? Siitä voisi olla hyötyä. Ensiksi, nämä kaksi poliittista linjaa muodostavat selvästi toisistaan poikkeavat vaihtoehdot. Äänestäjien olisi mahdollista vertailla niitä ja pohtia sitä kumpihan näistä olisi parempi linja tervahöyry Suomelle, Luukkanen kirjoittaa.

Hän uskoo, että ehdokkaiden yhdessä esiintyminen, väitteleminen ja keskusteleminen voisi viedä terän ”ääriainesten vouhotukselta”. 

–Heimoontuminen ja älämölö-puhe vähenisi. Vihapuheiden kertaaminen edes toisen suulla tai toisen väittämänä loppuisi vähitellen. Se antaisi mahdollisuuden nähdä ne toiset ihmisinä – suomalaisina ja ihan tavallisina tallaajina. Vanhurskas viha vähenisi.

Luukkasen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että yhteiskunta on hajonnut ”kummallisiin heimoihin ja lahkoihin”, joissa ei enää haluta nähdä toista osapuolta inhimillisenä olentona. 

–Heimot sättivät ja naureskelevat toisilleen omilla fb-sivuillaan ja ovat valmiita uskomaan toisesta ihan mitä tahansa pahaa. Näyttää siltä, että toisen ”heimon” jäseniä myös tietoisesti usutetaan toisten kimppuun. Siitä tulee silloin poliittisen hallinnon metodi.Meikäläisessä yhteiskunnassa vallinnutta rauhaa yritetään järkyttää valheilla, disinformaatiolla, leimaamisella ja demonisoimisella. Se ei ole hyvä asia, Luukkanen kommentoi.

Lue myös: Lehtiväite: Näin Venäjä voisi yrittää vaikuttaa presidentinvaaleihin - ”Minimitavoitteena pitää Suomi Naton ulkopuolella”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Lampinen

Kuullostaa siltä, että Perussuomalaiset aikoo valita Haaviston presidentti ehdokkaakseen.
Tai ehkäpä se onkin Vasemmistoliiton Kyllönen.

Täytyy muistaa että kansalaisille tärkeissä asioissa, erot ei kumminkaan suuria ole.
Nyky politiikan vika on, että se on enemmän moraalista saivartelua, kuin arkisiin tärkeisiin asioihin keskittyvää.

Harri Savolainen

Se on juuri niin, että kun väärä taho ehdottaa jotakin tarpeelista tehtäväksi, niin muut puolueet ruttaavat asian suoralta kädeltä.
Analogisesti: Jos tappi irtoaa veneestä järvellä ja väärä henkilö sanoo, että laitetaan äkkiä takaisin, niin muut julistavat sata syytä, miksi se on väärin.
Se taas johtaa siihen, että valtaa pitävät joutuvat tekemään hölmöjä asioita osaamattomuuttaan, kun toisia tahoja ei kannata kuulla, koska he eivät sano, mitä oikeasti ajattelevat.

Oiva Luosujarvi

Kun vihreät ja perus-suomalaiset omaavat eriävät mielipiteet pakolaisten vastaanottamisesta Suomeen yleisellä tasolla.

Miten heidän mielipiteet eroavat vankien kohtelussa, kun iso ja suurin osa maailman valtioista ei anna vangeille läheskään niin paljon etuisuuksia, kuin Suomessa vankilat vangeille tarjoavat.
Moniin valtioihin verrattuna Suomessa vangit ovat kuin ruhtinaita, verrattuna monien valtioiden kansalaisten tavalliseen elämään.

Olisiko aika vaihtaa pakolaiset pois ja ottaa tilalle maailmalta elinkautisvankeja, koska kumpienkin kohdalla Suomi maksaisi 100 % kaikki kulut huolenpidosta.
Ainakaan vankiloissa olevat elinkautisvangit eivät murhaisi, raiskaisi, Suomalaisia ihmisiä kaduilla ja puistoissa. Vahva valvonta pitäisi vangit vankiloissa, kunnes he kuolevat ja ennen sitä heidän ihmisoikeudet huomioitaisiin paljon paremmin, kuin 95 % maailman valtioista huolehtivat nykyisin.
Pakolaisen ja vangin päiväkulut ovat varmaan aika lähellä samaa kulua / vuorokausi, mutta vangit ovat valvottuja 24/7/365 vuodessa. Pakolaiset taas kulkevat ympäri Suomea aika vapaasti.

Pakolainen on kuin naapurimaasta tuleva elinkautisvanki, joka saa vankilapaikan Suomesta ja Suomi maksaa kiltisti kaikki kulut sen kohdalla. Naapurimaa vain toimittaisi kaikki vangit Suomeen ja Suomi hoitaisi 100 % ylläpidon vangin loppuelämän ajan.
Jos poliitikoilla on niin kova halu auttaa, niin varmaan Suomen poliitikot voisivat ehdottaa YK:ssa Suomen olevan valmis hoitamaan koko maailman elinkautisvangit omalla kustannuksellaan, koska onhan Suomi niin rikas valtio, jossa vangit saavat paremman elämänlaadun kuin 80 % maailman kansalaisista yleisesti tarkastellen.
90 % maailman ihmisistä ei ole koskaan saanut lääkkeitä ilmaiseksi tai edes terveydenhuoltoa, ei ole saanut asua lämpimässä asunnossa ilmaiseksi, ei ole mahdollisuutta opiskella ilmaiseksi vaikka yliopistossa tohtoriksi asti, ruokaa oman kulttuurin ja uskonnon vaatimuksien mukaisesti. yms.
Ihmisoikeudet nousisi maailman elinkautissvangeilla, jos Suomi vastaanottaisi kaikki maailman murhaajat, raiskaajat, pedofiilit, huumekauppiaat, talousrikolliset ja muut elinkautiseen vankeuteen tuomitut elämään vankilassa Suomessa ihmisarvoista elämää.