Maanantai 20.5.2019

Rikoksesta epäiltynä 1390 turvapaikanhakijaa – uhrina 858 kertaa alkuvuonna

Luotu: 
25.7.2017 14:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa turvapaikanhakijoita. Kuvan henkilöt eivät liity juttuun.
|

Yhteensä 1390 turvapaikanhakijaa on ollut Suomessa rikosepäiltynä alkuvuoden aikana, selviää Poliisihallituksen julkaisemista rikostilastoista. Määrä on hiukan suurempi verrattuna viime vuoden alkupuoliskoon.

Viime vuonna 1.1.–30.6. rikosepäiltynä oli 1346 turvapaikanhakijaa.

Tänä vuonna yleisimpiä rikosnimikkeitä olivat näpistys, pahoinpitely, varkaus ja laiton uhkaus.

Asianomistajina turvapaikanhakija oli 858 kertaa muun muassa pahoinpitelyissä, laittomissa uhkauksissa ja varkauksissa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna määrä pieneni noin sadalla. Asianomistaja on henkilö, johon rikos on kohdistunut.

Asiansa käsittelyn lopullista päätöstä maassa olon edellytyksistä odottaa noin 10 000 turvapaikanhakijaa.

Turvapaikanhakijoita tuli vähemmän

Kuluvan vuoden tammi–kesäkuussa turvapaikanhakijoita saapui Suomeen 2 538, mikä on vajaa tuhat vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Turvapaikanhakijoita saapui 30–100 viikossa.

Eniten tulijoita on ollut Syyriasta, Irakista, Eritreasta ja Afganistanista. Syyrialaisten ja eritrealaisten hakijoiden määrän nousu johtuu EU:n sisäisistä siirroista.

Poliisi on alkuvuoden aikana osallistunut noin 2 100:n maasta poistamispäätöksen saaneen henkilön palautukseen.

Poliisille täytäntöön pantaviksi tulevat palautukset ovat aiempaa haastavampia, koska vapaaehtoiset palaajat ohjataan avustetun paluun piiriin ja poliisille jäävät niin sanotut pakkopalautukset ja rikosten perusteella palautuspäätöksen saaneet. Lisäksi yhä suurempi osa palautuksista kohdistuu kaukana oleviin palautusmaihin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Joonas Ranta

Mainio arkistokuva, ei kesällä oikein jaksa kuvapankkia yli 10 sekuntia selata.

1400 turvapaikanhakijaa on epäiltynä rikoksesta jo 6kk aikana täällä olleessaan eli 14% kaikista tämänhetkisistä turvapaikanhakijoista. Jos puolessa vuodessa kiritään jo noin korkealla niin mikä on prosentti kun tulijat ovat viettäneet täällä seuraavat 60v?

Markku Nieminen

"Asianomistajina turvapaikanhakija oli 858 kertaa muun muassa pahoinpitelyissä, laittomissa uhkauksissa ja varkauksissa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna määrä pieneni noin sadalla. Asianomistaja on henkilö, johon rikos on kohdistunut."

Entä syrjintä, "mielensä pahoittaminen" ja "loukkaantuminen", kuuluvatko nekin tuohon laittomiin uhkauksiin? Syytteen nostajana tietenkin suomalainen suojelija suvaitsevainen.

Markku Nieminen

Niinpä, mutta i-pad on ehditty sentään ottaa risaisten farkkujen taskuun!!!!

Tuota "sotaa pakoon" pitänee tarkastella lähemmin.

1. Suvaitsevaiselle siitä tulee mieleen VAIN vihamielinen hyökkääjä, jota paetaan!

2. Kuitenkin, kun nuori mies lähtee "sotaa pakoon", se voi ja useimmiten merkitseekin velvollisuuksien pakoilua, käpykaartia siis.

3. Se voi merkitä myös "pakenijan" omien sota-, ja/tai muiden rikosten tulevaa tuomiota pakenemista.

Monikohan tuntee kovinkaan valtavaa auttamishalua ja sympatiaa käpykaartilaisia kohtaan?

Meillä kuitenkin suvaitsevaiset toitottavat vain vainoa ja uhkaa ja, Orpo säestää; "kukaan ei saa epäillä tulijoitten motivaatiota. Se on vihapuhetta"!???

Gun-May Arffman

Milloin tämä turvapaikka valhesirkus tunnustetaan? Suomalaisille veronmaksajille tämä pelleily maksaa ja maksaa paljon päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Miksi piikki on auki huijareille, mutta oma kansa kärsii?

Irina Gagarin

Laittomia siirtolaisia ylläpidetään suomalaisten veronmaksajien rahoilla.
Koskahan päättäjien silmät aukeavat ja he alkavat ajaa edustamansa kansan asiaa?
Olisko ennaltaehkäisy kuitenkin halvempaa kuin pitkät prosessit oikeuslaitoksissa.

Seija Rantasalo

kun minä EN usko ollenkaan noiten postamis määriä VALEHTELEVAT sen kun kerkiät mammuja on Suomi täynä joka paikka kuhise nitä ja niten käytös on todella inhottava Mutta kun nä päätäjät EI NÄÄ niten käytöstä meidän arjessa varsinkiin luulen että ovat ERITREALAISIA ja Somalit sylkevät ihmisten pääle jos kulkevat selän taakana TÄÄ HALLITUS TEEKI KYLLÄ SELVÄ SUOMESTA MUTTA ME KOSTETAN KUN VAALIT TULEVAT !!!

Anneli Alvenius

Jos vihreät ja sdp tulee valtaa pitämään seuraavassa hallituksessa sitten vasta hyyssätään.
Kun lukee uuden vihreän pj tekstejä ei voi kun ihmetellä. Haluavat väliaikaiset oleskeluluvat käyttöön niin että koko prosessi menettää merkityksensä. Ketä äänestät seuraavaan hallitukseen ? Päätökset löperöstä menosta ovat EU n tasolla tehtyjä ja siellä se muutos pitäisi tapahtua. Pahaa pelkän että ei tapahdu.

Marko Mäkilä

noistakin 858 turvapaikkahakijaan kohdistuneista rikoksista on suurinosa turvapaikanhakijan toiseen turvapaikanhakijaan kohdistuneita rikosia esim raiskaukset ja väkivaltarikokset. näitäkään ei olisi jos elitasopakolaiset olisivat rakentamassa omaa maataan eikä makaamassa kiasmanedessä ja näpytelemmässä iphonea

Kimmo Tallqvist

Juurikin näin.
Nyt on VOK:it kai sen verran viisastuneet etteivät enään pistä shiioja ja sunneja ja eri klaaneja ja heimoja samaan vokkiin täysihoitoon.
Tappelevat keskenään sitten turuilla ja toreilla ja raiskailevat siinä sivussa suomineidotkin.
Miksei biudee ole nyt niin kovin huolissaan näistä rasistisista rikoksista kun molemmat osapuolet on mamuja ?
Selvää rasismia kun tappelun motiivi on eri uskonsuunta tai heimo ?
Suomalaista valkoista heteromiestä kyllä jahdataan nettiä myòten josko tuo saataisiin kiinni edes jostain rasistisesta ilmauksesta nettipalstoilla.
Ja kaikki kriittinen kirjoittelu maahanmuutosta , jopa erittäin maltillinen on suvakkien mielestä aina lähtökohtaisesti jonkunasteista vihapuhetta.
Sen varjoon kun voi kritiikittä torpata kaikki maahanmuuton kielteisilmiöt mitään perustelematta

Hannu Rautomäki

Tosiasiallisesti "turvapaikanhakijoista" ylivoimainen enemmistö on elintasomatkailevia nuoria miehiä, jotka lähtivät ilmaiseen ylöspitoon, josta arabiankieliset nettisivustot ovat informoineet perin juurin kuinka tulohaastattelussa pitää lasketella lööperiä ja keksittyjä kauhukuvia.

Juha Wiklund

Ei muuta kuin töihin vaan heti kun ylittää Suomen rajan ansaitsemaan ylläpidon ja paluumatkan.

Toki ulkosaaristossa olisi asumattomia saaria jonne haluttomia paluumatkalaisia voisi majoittaa. Viljelkööt omat sapuskansa ja rakentakoot itse sinne majansa.

Pekka Salo

Katsoin juuri tänään Mugrin tilastoista, että 2010-Q1/2017 aikana turvapaikan on saanut noin 9% turvapaikanhakijoista. Jos ottaa mukaan kaikki oleskeluluvat tyyliin, perheenyhdistäminen, toissijainen suojelu yms. niin prosentti on noin 28. Eli noin 72-91% ei ole turvapaikan tarpeessa. Suomalaisten maksaman liman tarpeessa ehkä... en tiedä...

Toinen mihin kiinnitin huomiota oli se, että 2012-> syyrialaisia turvapaikanhakijoita oli vain 4,37%. Ja Syyrian sodallahan tätä showta on meille kuitenkin pääasiassa markkinoitu..

Oiva Luosujarvi

Jos ajatellaan esim. Uutista :

https://yle.fi/uutiset/3-9746865

Samer Eyad oli saanut Maahanmuuttovirastolta kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Isis oli räjäyttänyt Mosulissa hänen kotinsa ja toimistonsa. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen. Arkkitehdin elämä Suomessa voi vihdoin alkaa...."

Samer on Arkkitehti ja halusi turvapaikan Suomesta, koska ISIS terroristit ovat tuhonneet hänen talonsa ja toimistonsa Mosulin kaupungissa Irakissa.
Hän siis pakeni ISIS-terroristeja ja niiden vainoa.

Irakin armeija ja Militalia joukot ovat vapauttaneet Mosulin kaupungin ja irakilaiset rakentavat kaupunkia uudestaan.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289940.html

Mosul vapaa Isisin kynsistä – ”Kaikki on tuhottu, hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa”
Irakilaiset riemuitsevat. Äärijärjestö Isisin musta lippu on laskettu maan toiseksi suurimman kaupungin Mosulin raunioiden saloista ja tilalla liehuu taas Irakin oma lippu. Pääministeri Haider al-Abadi julisti maanantai-iltana Mosulissa kaupungin vapaaksi.

Maan hallinto on ilmoittanut, että kaupungin kaivattua vapautusta juhlitaan viikon mittaisilla karkeloilla niin Irakissa kuin sen suurlähetystöissäkin ympäri maailmaa.

Irakin Suomen-suurlähettiläs tohtori Matheel al-Sabti sanoo, että nyt maan suurin haaste on vapautettujen alueiden vakauttaminen ja kaupungin jälleenrakentaminen. Hänen mukaansa Isisin kauhuja pakeni pelkästään Mosulista peräti kaksi miljoonaa ihmistä.

– Kaikki on tuhottu. Hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Suurlähettiläs sanoo, että Irak tarvitsee jälleenrakennustyöhön apua muilta mailta ja kansainvälisiltä järjestöiltä kuten Yhdistyneiltä kansakunnilta. Hänen mukaansa maa tarvitsee rahan lisäksi muun muassa rakennusinsinöörejä, pomminpurkajia, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Irak tarvitsee ystäviensä apua. Arvostamme kaikkea tukea ja apua mitä vain saamme.

Luulisi siis luulisi nyt Samer on arkkitehti ja Mosul hänen kotikaupunkinsa.
Nyt Samer olisi hyvin tarpeellinen henkilö Irakissa, mutta lähteekö hän uudelleenrakentamaan kotikaupunkiansa, koska on saanut turvapaikan Suomesta?
Ei varmaan kukaan usko hänen lähtevän, koska Suomessa hän saa kaiken ilmaiseksi nyt.

Maahanmuuttoviraston olisi otettava huomioon näiden ISIS-terroristien vuoksi pakenevien tilanteessa, että ISIS on melkein tuhottu jo Irakin alueella ja siten perustetta ei vainolle enää ole. Kuolleet terroristit ei vainoa muuten kuin painajaisissa.

Kansanliike Samer kotiin rakentamaan kotikaupunkiansa olisi paikallaan.