Tiistai 25.9.2018

Sauli Niinistö Putinille: ”Suomi voisi esittää tarjouksen, josta vaikea kieltäytyä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.7.2017 16:43
  • Kuva: Kimmo Haapala
    Kuva
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo keskustelleensa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Itämeren tilanteesta niin ympäristön kuin turvallisuudenkin näkökulmasta.
 
Itämeren turvallisuustilanteesta Niinistö nosti esiin lännen ja Venäjän syksyiset sotaharjoitukset Auroran ja Zapadin. Niinistö kertoi, että hänen transponderiehdotuksensa on edennyt kansainvälisen ilmailujärjestön ICAO:n keskusteluissa.
 
–Keskustelimme myöskin Itämeren turvallisuustilanteesta. Nythän edessä on kaksi suurta harjoitusta Aurora ja Zapad ja olemme nähneet sotilaallisen liikenteen kasvavan itämeren alueella.
 
–Jotta vältytään sellaiselta, jota kukaan ei halua, niin jatkuva dialogi on varsin tarpeen, Niinistö painottaa.
 
Lisäksi Niinistö kertoo saaneensa tukea ”ehdotukselle, josta on vaikea kieltäytyä”.
 
–Sain kovasti ymmärrystä presidentti Putinilta sellaista ajatusta kohtaan, että Suomi esittäisi sellaisen tarjouksen, josta on vaikea kieltäytyä. Tarjous josta on vaikea kieltäytyä olisi sellainen, joka lähtisi liikkeelle mustan hiilen, noen torjunnasta. Siinä on kaksi elementti vanhentuneet voimalaitokset ja soihduttaminen.
 
–Mustan hiilen torjuminen tässä ulottuvuudessa ei liikuttaisi tai vaikuttaisi kenenkään taloudellisiin ajatuksiin.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irja Röntynen
Vastaus kommenttiin #4

Ne, jotka ovat saaneet opiskella muualla Suomessa ylioppilaaksi asti kotonaan ja
aloittaneet opiskelunsa tai työt pääkaupunkiseudulla, on minusta kohtuullista, että pääkaupunkiseutu maksaa maaseudulle koulutetun henkilöstön tulot.

Eenok Reenkeula

Katselin kuuntelin minäkin.
Presidenttien puhe oli pääasiassa löröä. Asiasisältö oli lähes nolla.

Enemmän sain irti herrojen ruumiinkielestä. Tulkintavaikeus oli, mikä oli harkittua ja mikä taas mahdollisesti sisältä tulevaa. Tulkitkoot asiantuntijat aikanaan.

Itse tykönäni mietteistäni sanon vain kaksi.
Gaspadin Putin liikehti mielestäni uskottavasti, että tässäkö sitä nyt pitää taas olla, tyhjänpäiväisessä pulpetissa. Erityisesti tämä tuli esiin, kun Ameriikan juttua käsiteltiin.

Oman Tasavaltamme Herra Presidentti toi mieleeni ajokoiran elehtimisen, kun isäntä ottaa haulikkoa seinältä. No. maallikkona saatoin tulkita tilannetta väärin. Asiantuntijat selventäkööt.

Jäin kuitenkin kaipaamaan repliikkiä, joka olisi jotenkin liittynyt Suomen 100-vuotissynttäreihin, tai jopa onnentoivotukseen. Olinko tarkkaamaton, kun en sellaista huomannut.

Jukka Lampinen

Hyvää diplomatiaa on ymmärtää myös neuvottelu kumppanin näkemyksiä ja tulla vastaan.
Pelkään pahoin että Niinistö ei tähän pysty, vaan on taas röyhkeän torjuva.
Kekkonen ja Paasikivi oli suuria valtiomiehiä, Niinistö on pieni nilkki, luulempa että neuvottelut ei johda mihinkään myönteisiin tuloksiin.

Oiva Luosujarvi

Olen usein miettinyt, jos jossain valtiossa vaikka saariryhmässä isolla yksittäisellä maailmalla olisi noin 80 % asukkaista esim. yhdysvaltalaisia ja he äänestäisivät sen valtion vaaleissa haluavansa olla osa yhdysvaltoja.
Paikallinen hallinto haluaisi kumota äänestystuloksen ja alkaisi taistelut yhdysvaltalaisia siirtolaisia vastaan.
Miten yhdysvallat suhtautuisi asiaan ?
Onhan yhdysvallat aina painottanut suojelevansa kansalaisiaan eri puolilla maailmaa.
Suojelisiko yhdysvallat kansalaisiaan sen saarivaltion alueella vai antaisiko paikallisen armeijan tuhota yhdysvaltalaiset siirtolaiset?

Ei minua kuitenkaan kiinosta miten asiaa hoitavat nämä suurvallat venäjä ja yhdysvallat.
Falklandin sota aikanaan puolusti Britannian etuja kaukaisella saarella, joka myös melkein verrattavissa Ukrainan Krimin konfliktiin.

Historia 2 maailmansodan jälkeen on opettanut, että yhdysvallat tekee mitä haluaa ja euroopan valtiot vikisee mukana.

Antero Kuortti

Aikuisten oikeasti Falklands/Malvinas ei ole millään muotoa verrattavissa Krimin tapaukseen.

1. Falklandin asema oli ollut kansainvälisesti tunnustettu jo hyvin kauan.
2. Eipä Falklandit kuulu sen enempää Argentiinallekaan, koska Argentiinan valtio on valloittajien perustama valtio.
3. Neuvostoliitto muutti pysyvästi Krimin väestöpohjaa v 1944, siirtämällä 250 000 Krimin alkuperäisväestöä pois Krimiltä, ja suoritti ns kansanmurhan murhaamalla lähes kaikki heistä. Sen jälkeen Neukut toivat tilalle etnisiä venäläisiä.
4. Neuvostoliitto/Venäjä on valloitettujen, orjuutettujen ja osin kansanmurhan uhrien maa. Siinä sitä olisi paljon vapautettava maata.

Joten ryöstettyjen maiden ja orjuutettujen kansojen vapauttaminen voitaisi aloittaa Venäjästä. Suomi ei ansaitse mitään, koska tämä kansa halunnee lihoa Venäjän vasallivaltiona.

Niinistö oli pliisu ja tyhjäntoimittaja. Eivät "transpoderit" eivätkä "mustahiili" oikeasti olleet tämän tapaamisen kannalta olennaisia kysymyksiä. Olisi voitu jättää johonkin muuhun kertaan.

Kumpikaan pressa ei tajunnut pätkääkään tapaamisen syystä. Arvelen, että Haloskan tapaamiset, n 36 kertaa/12v, ovat olleet yhtä tyhjäpäistä toimintaa. Suomi on edelleen suomettunut. Hallelujaa ja Aamen.

Jaakko Paasonen

Pelkkä kupla koko pres. Niinistö ja €U Kokoomus. Tässä mediasirkuksessahan vain veljespuolueet ja niiden keulakuvat esiintyivät sovitusti ja sopulit olivat haltioissaan...
Kaikesta muusta ,mutta ei tuosta vrljespuolue teemasta,jota ei edes taidettu mainita..,kuten ei 100v. Suomeakaan.