Maanantai 23.7.2018

Karu havainto Helsingin yliajosta: ”Suomen kansantauti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
29.7.2017 15:50
  • Mies ajoi perjantaina Helsingin keskustassa kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle.
|

Europarlamentaarikko Petri Sarvamaa (kok.) arvioi, että humalassa tehtyjen tekojen rangaistusasteikko saattaa olla Suomessa liian lievä. Hän viittaa Helsingissä perjantaina sattuneeseen yliajoon, jossa kuoli yksi ja loukkaantui viisi ihmistä.

–Helsingin eilisen yliajon jälkeen on pakko sanoa, että Suomen kansantauti on viina ja viinapäissään tehtyihin tekoihin suhtautuminen. Ilmeisesti viinapäissään tehtyjen tekojen rangaistusasteikko on liian lievä, jotta se toimisi minkäänlaisena hidastimena kansantaudissa tehtyjä tekoja estämään, Sarvamaa kommentoi Facebookissa.

Helsingin poliisi kertoi lauantaina, että 51-vuotias mies oli lähtenyt hieman kello 18 jälkeen liikkeelle autollaan Senaatintorilta ja ajanut Aleksanterinkadulle Mannerheimintien suuntaan. Ennen Mannerheimintietä hän on kiihdyttänyt niin, että ihmiset joutuivat väistämään autoa, joka kääntyi Mannerheimintielle etelän suuntaan. Sen jälkeen hän kääntyi Lönnrotinkadulle, jossa ajoi kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle. Kuljettaja jatkoi Lönnrotinkatua, kääntyi Annankadulle, pysäköi autonsa ja meni läheiseen ravintolaan, josta poliisi otti hänet kiinni.

–Jos silminnäkijätiedot siitä, että tekijä oli ajanut 2 tunnin ajan huomattavaa ylinopeutta ympäri Helsinkiä kenenkään pysäyttämättä pitävät paikkansa, on todettava, että Suomessa on kutistettu liikaa poliisivoimia. Olen pahoillani kaikkien onnettomuuteen osalliseksi joutuneiden puolesta. Siellä olisi voinut olla meistä kuka hyvänsä, Sarvamaa toteaa.

Tapausta kommentoi Facebookissa myös stand up -koomikko IIkka Kivi, jonka mukaan suomalaisilla on sokeapiste ”kotimaisen känniväkivallan” suhteen.

–Jos kyse olisi islamistisesta terrori-iskusta, tietyt poliitikot vaahtoaisivat nuppi punaisena, miten monikulttuurisuus on tehnyt Suomesta turvattoman paikan elää ja miten muslimit pitää saada pois Suomesta. Media analysoisi tapahtumaa uudelleen ja uudelleen, käytäisiin läpi taustoja ja haastateltaisiin asiantuntijoita. Sosiaalisessa mediassa olisi täysi härdelli päällä. Mutta kun tekijänä olikin kännissä oleva suomalainen mies, asia ei juuri kiinnosta. Poliitikot ovat pysyneet hiljaa, mediassa Jari-Matti Latvalan menestys Jyväskylän MM-rallissa menee tästä aiheesta ohi eikä sosiaalisessa mediassa ole näkynyt minkäänlaista pöhinää, hän kirjoittaa.

–Väkijoukkoon ajava auto on vastaan taisteltava uhka vain silloin, kun kuljettajalla on uskonnollis-poliittinen motiivi. Muiden ongelmien - kuten päihde- tai mielenterveysongelmien - takia aiheutuneet ihmishenkien menetykset eivät ole tämän porukan mielestä merkittäviä, koska niiden kautta ei pääse syyttelemään ja demonisoimaan ulkomaalaisia. Samaten ikävän selvää on se, että kotimaisen känniväkivallan suhteen suomalaisilla on ilmiselvä sokea piste. Se, että ihminen ajaa päissään toisten päälle, on meille normaalia ja ymmärrettävissä oleva asia, juttu, jolle voi kohauttaa olkiaan, Kivi jatkaa.

Poliisin mukaan tapahtumia mukaan tappona, viitenä tapon yrityksenä, rattijuopumuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Mies on pidätetty ja hänen vangitsemisasiansa on esillä alkuviikosta.

Lue lisää: Uutta tietoa Helsingin yliajosta: ”Kovalla nopeudella suojatiellä katua vihreillä valoilla ylittäneiden ihmisten päälle”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Paalijärvi

"Samaten ikävän selvää on se, että kotimaisen känniväkivallan suhteen suomalaisilla on ilmiselvä sokea piste. Se, että ihminen ajaa päissään toisten päälle, on meille normaalia ja ymmärrettävissä oleva asia, juttu, jolle voi kohauttaa olkiaan. Että näitä nyt sattuu."

Ei varmasti ole näin. Känninen automurhaaja muuttuu ympäristön ja yhteiskunnan, suvun ja joskus jopa perheen sylkukupiksi, ja ihan oikeutetusti. Kysyn seuraavan kerran vankilassa olevan kaverin soittaessa, että missä kohden rattijuoppotappaja on vankilan hierarkiassa. Veikkaan, että etäisyys lastenraiskaajiin ei ole kovin suuri.

Jussi Pistol

No, vankiloissa on jengejä jotka koostuu noista sairaista lastenraiskaajista, eikä muut vangit tee asialle mitään.
Ulkomaalaiset jengit johtaa monta vankilaa ässä maassa, venäläiset, somalit ja muut geelisurffarit, aasialaiset, puolalaiset, virolaiset, jne.
Suomalaiset siellä vikisee noiden käskystä.

Markus Vuorivirta

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201707292200293537_u0.shtml

Tuo uutinen viittaisi kyllä ongelman olevan jossain muualla kuin rattijuoppoudessa. Mutta niin. Oikeassa ovat. Kyllä tämä on suomalainen kansantauti. Se on SÄÄSTÖKIIMA. Tämä maa säästää itsensä hengiltä! Kirjoitin jo eilen, että kyseessä on vain simppelisti terroristihaluinen avohoitopotilas... Ja sehän se tuntuu sitten olevan. Tämäkin tapaus on yrittänyt hankkia apua, hänen läheisensä on yrittänyt hankkia apua mutta millä helvetillä tässä maassa mitään apua voisi saada kun KAIKKI ON LAKKAUTETTU! ovet on lukossa. Mihinkään ei pääse. Paitsi nyt sitten pääsee valtakunnan parhaimpaan mielenterveyshoitoon heti kun murhaa ihmisiä! Se on ilmeisesti se ainoa keino tässä valtakunnassa enää saada sairaanhoitoa. Sanoi jeesustelevat poliitikot mitä tahansa.

Olli Parviainen

Paitsi ettei ole säästetty. Julkiseen terveydenhuoltoon, sosiaalipalveluihin sekä tulonsiirtoihin käytetyt reaaliset rahamäärät ovat kasvaneet joka ikinen vuosi jo vuosikymmenten ajan (lähde: thl.fi tilastot).

Sote-menoja ei ole millään mittarilla vähennetty, mutta saattaa toki olla että varoja käytetään eri tavalla ja joissain tapauksissa epäviisaammin kuin aikaisemmin.

Markku Marttila

Paitsi että on säästetty - ja paljon. Ainakin asianmukaisen osasto/laitoshoidon kustannuksista. Potilaat avohoitoon ilman välttämättömiä lisäresursseja avohoidon palveluihin.

Osastojen ovet kiinni ja tilastot päältä päin "kauniimmiksi". Seurauksista välittämättä. Laitosmuotoinen hoito ja sen kehittäminen nn on tänä päivänä liki kirosana hoitoalan teoreetikoille.

Omaisten ääntä ei haluta kuulla kuten tuossa Aleksin tapauksessakin on asian laita ollut. Murheellista.

Juha Lehtonen
Vastaus kommenttiin #17

Jos kulutat 150 rahaa, ja tienaat 100 rahaa, et säästä mitään vaan tuhlaat. Jos sitten muutat kulutustottumuksiasi niin, että kulutat enää 130 rahaa, niin et todellakaan edellenkään säästä, vaan tuhlaat, joskin vähemmän kuin aiemmin. Ja tästä on ollut julkisen sektorin "säästmisestä" kyse: tuhlauksen vähentämisestä.

Oiva Luosujarvi

Päihtynyt, alkoholin tai huumeen alaisena auton ratissa ja rangaistus olematon.

Poliitikkojen olisi laadittava laki, joka määrää vähintään vuodeksi auton ratista kiinni saadun päihtyneen suljettuun hoitoon välittömästi.
Tietenkin se voi olla kallista, mutta kalliimpaa se on heille, jotka kuolevat tai vammautuvat päihtyneiden uhreina liikenteessä.
Avoin hoito tai hoito huumaavilla lääkkeillä on turhaa, koska se vain vaihtaa addiktion toiseen, Pehmustettu huone siksi aikaa kun on vieroitusoireita ja sen jälkeen ohjattua hoitoa päälle, kunnes vuosi on täynnä.

Poliitikoista vain moni on itse alkoholisti tai huumausaineiden käyttäjä, joten eivät he halua rangaistuksia itselleen.

Jaakko Aalto

Jos ulosmitattavaa omaisuutta ei ole, rangaistus on kirjaimellisesti olematon. Mutta ei tämä silti ole suomalainen kansantauti vaan Suomen oikeusjärjestyksen ja oikeuslaitoksen tauti. Jos samat kännissä ja huumeissa törmäilevät jäävät kiinni jopa useita kymmeniä kertoja ja jatkavat edelleen törttöilyään, tekoja on paljon vaikka tekijöitä olisi vähän. Eikä poliisiem lisääminen auta tähän tautiin, jos oikeuslaitos palauttaa tekijät jatkamaan törmäilyään.

Lauri Kiiski

Mielipuolinen tappaminen autolla ei ole Suomen kansantauti, vaan syy-yhteydessä tässäkin tapauksessa mielen järkkymisiin, joille ei nähtävästi ole tarjolla riittävästi apua. v Maassamme on kuitenkin ehkä maailman eniten hoitohenkilökuntaa ja resursseja ehkäisemään ko. tapauksia.

Mikko Toivonen

Tässä taas kerran syytetään aivan perusteetta alkoholia v aiokjka sen osuus tässäkin tapauksessaa alkutietojen mukaan ei rioitäisi edes törkeään juopumukseen ratissa.
Kyseessä on 10+0% selvästi mielenvikainen henkilö ja oikea syy on kyettävä lausumaan eikä holhoamis ja nihilismihimon tekosyytä. EWtte edes tiedä vielä m itä muita aineita tuolla mielenvikaisella oli elimistössään.

Asiat eivät koskaan parane esittämällä taudin aiheuttajaksi aivan väärää syytä.

Atso Eerikäinen

Japanissa on nollatoleranssi... Jos kärähtää saa tuntuvat sakot ja menettää ajo-oikeuden Japanissa (japanilaisen ajokortin) loppuelämäksi. Jos ajaa jonkun kuoliaaksi vahingossa, istuu vankilassa pitkään...jos tahallaan voi saada kuolemantuomion. Ennen kuin rikollinen on myöntänyt tahallisuuden, ei voida panna täytäntöön kuolemantuomiota. Niinpä saa olla löysässä hirressä vuosikausia. --- Sarinkaasumurhaajien pomo on odottanut tuomion täytääntöönpanoa jo yli 20 vuotta.