Keskiviikko 18.7.2018

Jussi Halla-aho kehuu Emmanuel Macronin pakolaisehdotusta: ”Ensimmäisenä askeleena erinomainen ratkaisu”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
31.7.2017 17:02
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho kannattaa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin aloitetta Libyaan perustettavista turvapaikkahakemusten käsittelykeskuksista.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho tukee Ranskan presidentin tuoretta ehdotusta perustaa Libyaan turvapaikanhakijoiden käsittelykeskuksia.

–Se kuulostaa hyvältä. Tärkein keskeinen reitti menee tällä hetkellä keskisellä Välimerellä Italian ja Libyan välillä. Siellä ratkaisua pitää hakea, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron esitti viime viikon lopulla, että Ranska perustaisi omia hotspot-käsittelykeskuksia Libyaan. Keskusten tarkoitus olisi selvittää jo ennen lähtöä Välimeren ylitykselle, onko Eurooppaan pyrkivillä turvapaikanhakijoilla mahdollisuutta saada turvapaikka. Macronin mukaan Välimerellä otetaan ”hulluja riskejä”.

– Sillä tuhottaisiin myös salakuljettajien bisnesmahdollisuudet ja poistettaisiin myös se houkutustekijä, joka saa ihmiset vaeltamaan Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Välimeren rannikolle, Halla-aho toteaa.

– Kannatan tätä lämpimästi. Mutta edelleen jää ratkaistavaksi se, mikä on suuri strategia meidän turvapaikkapolitiikassamme, hän pohtii.

Tällä perussuomalaisten puheenjohtaja viittaa muun muassa siihen, että toistaiseksi on epäselvää, millä perusteilla Ranska turvapaikkapäätöksensä tekisi ja se, liitettäisiinkö malliin myös eurooppalaista taakanjakoa. Tässä Halla-aho näkee yhdeksi vaihtoehdoksi kiintiöpakolaisjärjestelmän mallin.

–Se olisi tietenkin yksi mahdollisuus, että heihin suhtauduttaisiin samalla tavalla kuin pakolaisleireillä oleviin ihmisiin, joiden turvapaikkatarve on jo UNHCR:n [YK:n pakolaisjärjestö] toimesta todettu. Sikäli se voisi olla ihan toimiva ratkaisu, pohtii Halla-aho.

Halla-aho huomauttaa, että perussuomalaiset ei ylipäätään näe siirtolaisuutta ja ihmisten sijoittamista Eurooppaan ratkaisuna pakolaiskriisiin, vaan pitää sitä huonona asiana Suomelle ja Euroopalle.

–Mutta ensimmäisenä askeleena turvapaikkakäsittelyn siirtäminen pois Euroopasta olisi erinomainen ratkaisu.

Lue lisää: Macron: ”Välimerellä otetaan hulluja riskejä” – Ranska perustaa käsittelykeskuksia Libyaan

Toistaiseksi Macron on puhunut Libyaan perustettavista hotspoteista nimenomaan Ranskan omana hankkeena, eikä esimerkiksi yhteiseurooppalaisena EU-hankkeena. Halla-aho näkee, että EU joutuu tavalla tai toisella ottamaan kantaa myös Macronin ehdotukseen ja se voi jopa vaikuttaa myös EU:n linjaan.

–Koko turvapaikkapolitiikan uudistaminen vuodesta 2015 lähtien on mennyt tavallaan niin, että siinä on jäsenmaat ryhtyneet soveltamaan ja lainsäädäntö sekä linjaukset ovat sitten tulleet perästä. Näin varmaan tapahtuu käytännössä tässäkin tapauksessa, aprikoi Halla-aho.

Ehdotuksen hyväksyminen taas on kokonaan toinen asia ja noussee myös poliittiseksi kädenväännöksi. Itsekin europarlamentaarikkona toimiva Halla-aho arvioi, että EU:n jäsenmaiden hallituksissa ehdotus saa enemmän kannatusta kuin parlamentissa. 

–Komissio myös pystynee tunnistamaan tosiasiat, eli että nykyiset mekanismit eivät toimi. Sen sijaan Euroopan parlamentti varmasti ei tule lämpenemään tälle ajatukselle, kun tietää, millainen aate siellä nauttii hegemoniaa turvapaikka-asioiden osalta, Halla-aho sanoo.

–Uskon, että parlamentissa konservatiiviryhmä (Suomen kokoomuslaisten ryhmä) EPP on saatavissa tämän taakse, mutta sitten on koko vasemmisto ja perinteisen vasemmiston ulkopuolisia ryhmiä, jotka eivät välttämättä pidä tästä ajatuksesta.

Entä liberaaliryhmä Alde, johon keskusta ja RKP kuuluvat?

–Paavo Väyrynen (kesk.) on kannattanut myös näitä samanlaisia käsittelykeskuksia EU-alueen ulkopuolella, mutta Alden puheenjohtaja Guy Verhofstadt on todennut, että Alde on niin liberaali, että se pystyy suvaitsemaan jopa Suomen keskustaa, Halla-aho heittää.

Lue myös:

Simon Elo iski tiukan ehdon pakolaiskiintiön nostamiselle: ”Sitä ennen on turha keskustellakaan”

Päivi Räsänen huolissaan turvapaikkapäätöksistä: ”Pelkään että ihmisiä lähetetään hengenvaaraan”

Nuorkeskustalta kova vaatimus: Pakolaiskiintiö 10 000:een nykyisen 750:n sijaan

Ministeri selvensi radiossa: 2 syytä miksi Suomeen pitäisi ottaa 300 pakolaista lisää

Sauli Niinistö turvapaikanhakijoista: ”Siihen vastaanottokykymme ei riitä pitkän päälle”

Timo Soinin synkkä ennustus jos Afrikka jää yksin: ”Valtava katastrofi käsissä 10–20 vuodessa”

Jussi Halla-aho ja Leena Meri: Suomen tulee lopettaa välittömästi sisäiset siirrot Italiasta ja Kreikasta

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Jaa artikkeli:

Kommentit

Heikki Lipponen

Kannatetaan,,,libyassa olisi muutenkin virkamiehillä vapaammat kädet jotka eivät ole sidottuna eu:n typeriin omiin lakipykäliin,,,ja siellä olisi muutenkin roheampaa käytöstä poliisikunnalta,,myös armeijalta,,,tietävät omistaan paremmin kuinka nämä uustulijat valehtelevat ja yrittävät huijata nyyhkytarinoilla päästä eurooppaan,,,,luulisin että tarinointi ei mene läpi libyassa samalla tavalla kuin suomessa,,,,,

Oiva Luosujarvi

Olisi annettava muslimivaltioiden hoitaa itse omat ongelmansa.
Kukaan ei puutu saudien ja liittolaisten kansanmurhaan Jemenissä, koska ne saudit ja liittolaiset ovat multimiljardikkoja. Kukaan ei puutu ihmisoikeuksiin, joita ei ole saudi-arabiassa ja useissa muslimivaltioissa maailmalla.

Miksi siis olisi lännen välttämättä luotava uusia somalian, afganistanin, irakin, syyrian, kurdistanin tyylisiä ongelmia länsimaiden avustuksella, jolloin seurauksena on sekasorto ja miljoonittain uusia pakolaisia Eurooppaan.

Kun kyse on elintasopakolaisuudesta, niin maailman olisi herättävä huomaamaan, että kaupungistuminen on juuri sitä elintasopakolaisuutta.
Suomenkin olisi herättävä huomaamaan, ettei maaseudun tyhjentäminen eri kaupunkeihin ole hyväksi Suomelle. Se on hyväksi vain muutamalle tuhannelle firmalle, jotka saavat halpaa työvoimaa kaupunkeihin.
Jos kaupunkielämä olisi niin ihanaa kaupunkilaisten mielestä, niin miksi he suuntaavat kaikki viikonloput kesämökeille tai lomalle ulkomaille rantakohteisiin ?
Kaupunkia rakastavat kansalaiset viettävät myös lomansa kaupungissa ja kotikaupunkiansa rakastavat viettävät sen kotikaupungissa.

Kaupungistumista vastaan olisi Poliitikkojen ensin myönnettävä, että olisi ensin hoidettava kotimaan elintasopakolaisuus eli muutto maaseudulta isoihin taajamiin / kaupunkeihin.
Firmojen olisi luovuttava firmojen laittamisesta kaupunkeihin ja tuotava firmat eri puolille Suomea, jotta olisi työpaikkoja ja kansalaisten ei tarvitsisi myydä omaisuuttaan pikkurahalla pois ja pyrkiä ostamaan ison omakotitalon tilalle yksiötä tai kaksiota kaupungista.
Elämisen laatuun olisi kiinnitettävä huomiota, ettei Suomen sisäinen elintasopakolaisuus saisi jatkua enää lähitulevaisuudessa.
Kaikki kyselyt puoltavat elämisenlaadun tarkoittavan omaa taloa ja vain harva haluaa asua kerrostalossa, harva haluaa asfalttipihan vaan useat haluaa oman tontin, jolla marjapensaita ja omenapuita tai oma kasvimaa.
Suomen sisäiset toimet olisi saatava aikaan nopeasti, ettei Suomessa olisi vain muutama kaupunki ja maaseutu ilman asukkaita.
Elintasopakolaisuutta vastaan.

Ilari Kivi

Jokin tässä "logiikassa" ei avaudu: Minkähän takia yli haluavat ja heitä kuljettavat käyttäisivät näitä keskuksia? Olisikohan viimein aika ottaa järki käteen ja laittaa rajavalvonta kuntoon, jossa laittomat tulijat palautetaan suoraan menemättä minkään rastin kautta lähtömaahan. Mikä tässä on niin monimutkaista?

Kimmo Tallqvist

Tässä toivon mukaan on alkuratkaisu lopettaa frontexin taxivenepalvelu italiaan ja kuljettaa laittomat tunkeutujat takaisin libyaan jossa olisi nyt sitten turvallinen käsittelykeskus.
Nythän vihervassarit ja maailmanparantajasuvakit arvostelee ettei libyan olot ole turvalliset palauttaa taxivenekyytiläisiä.
Parempi tämäkin kombinaatio olisi kuin nykyinen kuljetusautomaatti italiaan jonne millä tahansa tuohivirsulla saa ilmaisen taxikyydin eurooppaan kunhan pääsee vain pikkuisen libyan rannikolta avomerelle päin.
Rajavalvontaa merellä tulee siis samaan aikaan kiristää.
Muuten näillä hotspoteilla ei ole mitään virkaa.

Matti Virtanen

Hyvä kysymys.
Mitä väliä sinun, minun taikkapa Halla-ahon mielipiteillä on? Niillä on merkitystä lähinnä meille itsellemme. H-aholla on kuitenkin Ranskan presidentin kanssa sama mielipide ja se on minusta mielenkiintoista.

Lauri Kiiski

H-A ja Macron näyttävät olevan täysin eri logiikalla varustettuaja populisteja, vaikkakin ovat saaneet omia propgandojaan levitellyiksi populistisin lähtökohdin.

Tosin H-A ei ole pätkääkään kiinnostunut alijäämistä - jos on lopulta toinenkaan.

Timo Hietanen

Macronille täydet pinnat, jos onnistuu projektissaan. Oleellista olisi, että USA ja Venäjä
maksavat suuren osan viuluista. Ja ne muut maat ( kuten Ranska ! ), jotka ovat sotkeu-
tuneet islamilaisten valtioiden, kuten Gaddafin ja Saddamin kaatamiseen. Ja menneet
sorkkimaan ja "osaamaan" Somaliaan ja Afganistaniin.

Esko Kotilainen

Yhdyn täysin Halla-ahon mielipiteeseen,keskukset sahara aluilla olisivat tervetulleita,ja joillain tavoin niitä voisi rahoittaakin,kuitenkin vähentämällä ne ,itsekunkin valtion saamasta kehitysavusta.
Kannatan täysin nimeäkin,jos poistetaan se spot,hot on oikea nimi,ja näissä leireissä taottaisiin järkeä päähän neekerille että,hänen pitäisi aikuistua ,sekä alkaa rakentamaan omaa maataan.

Kimmo Tallqvist

Pitkällä tähtäimellä pitäisi juurisyihin puuttua eli liikakansoitukseen.
Joko syntyyvyyden säännöstelyllä tai sitten aseviennillä jolloin populaation tasapaino saavutetaan tappamalla.
Aseviennistä venäjä ja usa vastaavat nyt lähes 60 % maailman asekaupasta ja seuraukset valuvat nyt muuttovaelluksena EU:n ulkorajoille.
Suomi voisi viedä suoraan kehitysapuna aseita afrikkaan.
Aseisiin ja valtaelitiille se raha nytkin korruption kautta epäsuorasti kuitenkin kulkee.
Öljy ja aseet ovat jo vuosikymmeniä olleet se suurin konfliktin aiheuttaja lähi-idässä.
Venäjä ja usa ovat etupiiriajattelullaan tasapuolisesti pahimpia syyllisiä kun ovat olleet kumpikin vuorollaan tukemassa eri aavikkovaltioiden valtaeliittiä ja kapinallisia.
Suomella ei ole mitään velvollisuutta toimia maailman omanatuntona ja vastaanottaa integroitumiskelvotonta porukkaa tänne lisää.
Ruotsilla on koska se on ollut huomattava aseviejämaa maailmassa.
Taisi mahtua suurimpien aseviejien tusinan hännille.

Esko Kotilainen

Aseiden vienti on ihan ok näihin,maihin,osana väestönkasvun tyrehdyttämisenä.
Sitä voisi jopa tehostaa.
Kastraatio on toimiva toimenpide,mitä on aikoinaan käytetty,aika ajoin.
Sitä voisi pitää vaihtoehtona pakolais tunnuksen saamiselle.

J.a. Tauriainen

On niin surkuhupaista seurata Canadan pääministerin tekemisiä pakolaiskysymyksessä.
On muistettava että pääministeri Justin, on entisen kommunistin Pierren poika, joka rallatteli omaan tyyliinsä hallita Canadaa.
Pirre oli Castron aatetoveri ja koulukaveri.
Kyllä Justin näytti kyntensä , isänsä tyyliin. Hän lennätti Syyrian ns. pakolaisia 25,000 henkeä lyhyessä ajassa Kanadaan. Ensimmäinen konelasti kun saavutti maankamaran Justin oli heitä vastaanottamassa, ja kädestäpitäen toivotti kaikki tervetulleiksi. (Uudet äänestäjät)
On kerrottu, että tulijoilla on ollut ylenpalttinen etu, virallisesti maahan muuttajiin nähden. Muka pakolaiset on saanut heti kansalaisuuden, ilmaisen sairausedun ja ilmaisen yliopisto koulutuksen , jotka siihen ovat yltäneet.
Vancouverissa heitä oli sijoitettu viidentähden hotelleihin ja silti oli ollut niitä jotka eivät olleet tyytyväisiä saamiinsa palveluihin.
Niinhän oli suomessakin. Ykskin näytteli ruokalautasta ja sanoi -tätä ei voi antaa koirallenikaan, eikä vaimollenikaa -
Koira oli ennen vaimoa arvojärjestyksessä. Minun visio on sellainen, että muslimimaissa on 200,000,000 (kaksisataamiljoonaa) ihmistä vyörymässä länsimaihin.
Muslimimaat voisivat itse hoitaa ihmisten sisäiset siirrot turvallisille alueille, jos haluaisivat.
Me köyhänä maana jouduimme hulehtimaan omista pakolaisista montakertaa toisenmaailmansodan aikana, kun Moskovan terroristit pakkasivat päälle 1939 ja 1944