Keskiviikko 22.5.2019

Uudelta kansanedustajalta vaatimus HS:ssa: ”Perussuomalaisten puoluetukea leikattava”

Luotu: 
2.8.2017 15:58
  • Kuva: Alma Media / Kimmo Brandt
    Kuva
    Matti Torvinen haluaa leikata puoluetukea perussuomalaisilta.
|
Syksyllä uudeksi kansanedustajaksi nouseva Matti Torvinen (uv.) vaatii, että perussuomalaisille maksettavaa puoluetukea on leikattava. Torvinen kertoo asiasta Helsingin Sanomille.
 
–Perussuomalaiset eivät voi nauttia puoluetuesta, jonka me heille hankimme. Vaikka emme itse tätä rahaa eli kolmea miljonaa euroa saisikaan, halla-aholaisilta se on otettava pois, Torvinen vaatii.
 
–Yhteiskunnan pitää osittaa tämä avioero, ja eduskunnan on korjattava puoluetukilain valuvika, Torvinen vaatii.
 
Torvisen kutsuma ”puoluetukilain valuvika” muutettiin nykyiseen muotoonsa joulukuussa 2015 perussuomalaisten vaatimuksesta. Puolue vaati jo hallitusohjelmaan kirjausta niin sanotun Lex Vennamon kumoamisesta. Siinä säädettiin, että jos jokin puolue hajoaa kesken vaalikauden, puolueelle kansanedustajien pääluvun mukaan maksettava puoluetuki jaetaan uudelleen. Lainmuutoksesta on myös perua termi ”seteliselkärankaiset”, jolla Veikko Vennamo kutsui Suomen Maaseudun Puolueen 1970-luvulla jättäneitä entisiä puoluetovereitaan. Vennamon mukaan seteliselkärankaiset halusivat SMP:n puoluetuen itselleen.
 
 
Vuonna 2015 perussuomalaisten puheenjohtajana toiminut Timo Soini puolusti blogissaan ”rappiolaiksi” kutsumaansa Lex Vennamon kumoamista vimmatusti eduskunnassa ja tuomitsi lain kumoamista vastaan äänestäneet SDP:n, vihreät ja kristillisdemokraatit. Perussuomalaisista irtautuneen Uuden vaihtoehdon kansanedustajat ovatkin korostaneet, etteivät he halua muuttaa lakia uudestaan. Ryhmän erotessa, puheenjohtaja Simon Elo totesi, että ”setelit jäävät, selkäranka pysyy”.
 
Torvinen nousee Lapin vaalipiiristä eduskuntaan kansanedustaja Hanna Mäntylän (uv.) tilalle. Vielä vaalikauden alussa sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Mäntylä siirtyi heinäkuun alussa erityisneuvonantajaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Tero Huovila

"buuhuu....
tein väärän valinnan ja nyt harmittaa, kun toiset saavat ja minä en...
buuhuu....
poliittinen itsemurhani harmittaa kovin...
buuhuu....
jos minä en saa sitä mikä minulle ei edes kuulu, eivät nuokaan voi saada sitäkään mikä heille kuuluu...
buuhuu..."
Torvis-Matilla olisi loistava ura päiväkotiryhmän agitaattorina kun hiekkalapioita jaetaan laatikolla. :D
Toivottavasti joku nyt nopeasti vähän halaa ja lohduttaa, ettei kasva kieroon ja katkeraksi.

Olavi Collan

Suomen poliittinen järjestelmä on pahasti rapistunut puoluetuen ansiosta. Ennen puolueiden aktiivit joutuivat hankkimaan rahoituksen monin keinoin. Arpajaisilla tai kääntymällä ulkomaisten tiedustelupalvelujen puoleen. Nyt tällaista rahanhankintaa ei tarvita . Puoluetukea saavat puolueet kansanedustajien pääluvun mukaan. Rahaa ei tarvitse hankkia vaan sitä voidaan jakaa Suurimmat puolueet saavat eniten ja pystyvät vaaleja ennen rahoittamaan kampanjansa suurelta osin puoluetuella. Siksi puolueet eivät suostu luopumaan tästä rappiorahan jakosysteemistä Uusia puolueita ei myöskään pääse syntymään ja pienpuolueet on tuomittu kitumaan. Rekisteröidyille puolueille pitäisi myös antaa jonkinlaista tukea. Varsinkin jos heillä on äänenkannattajana oma lehti ,kuten on laita SKP:llä

Ilkka Repo

On se perkeleen torvi tuo Torvinen! Rakastamansa Soini itse ajoi lain läpi, ettei tuollaiset Torviset loikkisi ja veisi hilloja mennessään. Nyt kun rakas Soini loikkasikin itse, niin Torvi itkee paskat housuissa ja kuset lahkeissa menetettyjen rahojen perään. Se on kuule Torvelo eduskunta päättänyt rakkaasi Soinian ajamana, että näin on. Sinulta jää nyt hillot ja massit saamatta Täystorvi! Ja vielä lakimies, jolta on aivot jääneet narikkaan. Josko niitä on ollutkaan. Huutelehan nyt Torvi kun vielä pääöset nauttimaan. Sinun pasuunasi sammuu ennen kuin huomaatkaan.

Mika Hämeenniemi

keskittyis Torvinen vaan keräämään kannattajakortteja siinä on noille smurffeille ihan riittävästi savottaa etsiä Suomesta 5000 kohmekalloa jotka tuota ryhmää kannattaa..alkaa totuus pikkuhiljaa valkenemaan mitä sininen tulevaisuus tuo tullessaan ei se Sipilä ilmoista puhunu kun terholle soitteli.

Tapani Karvinen

"–Yhteiskunnan pitää osittaa tämä avioero, ja eduskunnan on korjattava puoluetukilain valuvika, Torvinen vaatii."

Torvinen unohtaa että nykyinen valuvika on Soinin ikioma parin vuoden takainen aikaansaannos. Vanhan lain mukaan puoluetuet olisi jaettu uusiksi uuvattien loikatessa.

Juha Wiklund

Ovatpa Uuvatit kovin happamia.... ei taida hyvin mennä. Outoa että juristi ei tiedä että Soinin tekemä kirjallinen sopimus sitoo ja evää puoluetukien maksun loikkareilta. On tämä hävyttömyyden huippu kun luopiot ovat omat laatimansa sopimuksetkin valmiita rikkomaan. Olisivat hiljaa ja keskittyisivät uuvatien toiminnan pyörittämiseen. Veikkaan että kohta alkaa rahan ja kannattaja puutteen takia kansanedustaja kato uuvatti ryhmässä. Kello tikittää jo pahasti ja kohta on vaalit edessä.