Maanantai 20.5.2019

Lehdet: Päivi Lipposella kaksikin työtä sopeutumiseläkkeen lisäksi – toimitusjohtajapalkka 1800 €/kk

Luotu: 
3.8.2017 18:25
Päivitetty: 
3.8.2017 18:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Päivi Lipponen arkistokuvassa.

Kansanedustajan sopeutumiseläkettä nostava ex-kansanedustaja Päivi Lipponen on kohutun eläkkeensä lisäksi saanut palkkaa peräti kahdesta eri työpaikasta, iltapäivälehdet kertovat.

Iltalehden mukaan Lipponen on saanut keväästä 2015 lähtien tuloja kolmesta eri lähteestä. Ensinnäkin hän on nostanut sopeutumiseläkettä, joka on tarkoitettu kansanedustajien eräänlaiseksi työttömyysturvaksi. Samalla hän on ollut töissä sekä toimitusjohtajana miehensä Paavo Lipposen konsulttiyhtiössä että yhteiskuntaopin opettajana Eiran aikuislukiossa.

Ilta-Sanomien mukaan Lipposen kuukausipalkka Cosmopolis Oy:n toimitusjohtajana on ollut 1800 euroa, mikä vastaa hyvin tarkasti summaa – noin 1790 euroa kuukaudessa – jonka hän voi sopeutumiseläkkeen sääntöjen mukaan tienata saaden samalla täyden sopeutumiseläkkeen. Konsulttiyhtiö on menestyvä, joten toimitusjohtajan palkka vaikuttaa pieneltä.

Iltalehden mukaan palkkauksesta päätti yhtiön hallituksen puheenjohtaja ja ainoa jäsen Paavo Lipponen toukokuussa 2015. Päivi Lipponen oli jäänyt eduskunnasta ulos kyseisenä keväänä.

Eiran aikuislukion rehtori kertoo Iltalehdelle, että Lipponen on toiminut koulussa sivutoimisena opettajana opettaen vuodessa alle 14 kurssia. Rehtori myös vahvistaa, että Lipponen on saanut tästä työstään palkkaa. Tämä toinen palkka on saattanut vähentää Lipposen sopeutumiseläkettä ylimenevältä osalta, lehdet kertovat.

Lue myös: Päivi Lipposen sopeutumiseläke puhuttaa: ”Eikö hävetä?”

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Iso meteli SDP edustajan sopeutumieläkkeestä? Eikä varmaan ole ainut joka on laskenut työntekonsa niin ettei edm.eläke laske.

-Eikö myös nämä tule verovaroista ?
Muhkean jäähyväistilin lisäksi entisten meppien perheiden terveydenhuoltokulut korvataan lähes kokonaan.
-Pois jättäytyneet mepit eivät jää tyhjän päälle.
- Mitä pidempään on toiminut parlamentissa, sitä suurempi korvaus on. Yksi vuosi parlamentissa tuo kuukauden korvauksen – eli esimerkiksi 15 vuotta Brysselissä ollut ja nyt pudonnut Eija-Riitta Korhola on oikeutettu yli 120 000 euron korvauksiin.

-Enimmillään niin sanottua siirtymäkorvausta voi saada jopa 192 500 euron edestä.
Lähtevien meppien jättikorvaukset vasta alkusoittoa - nyt paljastuivat edut puolisoille ja lapsille sekä isot eläkkeet
28.5.2014 IS

Pasi Anttila

Onko nyt nii että mielestäsi SDP:n edustaja ja vasemmistolainen yleensäkkin voi tällaista tehdä eikä se ole edes moraalisesti tuomittavaa, tosin kuin porvareihin lukeutuvat ihmiset jotka näitä tekoja tehden ovat täysin moraalittomia. Esimerkkisi moraalittomista ihmisitä osuu lähes aina porvaripuolueiden edustajiin kun taas näytät puolustavan vasemmistolaista.

Olenko ymmärtänyt teidät oikein?

Marja-Liisa Kalkela

Voihan se olla niinkin että kok ja kesk. ex-kansanedustajat on niin "rehellisiä" ettei he edes ajattele moista?

3 000e halvemmaksi se meille veronmaksajille tulee:

-Päivi Lipponen saa toimitusjohtajana palkkaa 1800 euroa
Päivi Lipposen (sd.) eduskunnasta saama noin
2 000 euron sopeutumiseläke.(verovaroista)
(Yht:3800e).

Suvi Lindén - 5 000/kk (verovaroista)
13.5.2015
Suvi Lindén (kok.) saa sopeutumiseläkettä noin 5 000 euroa kuukaudessa. "Eläkkeen ansiosta olen pystynyt keskittymään 12-vuotiaan tyttäreni koulunkäyntiin eikä ole tarvinnut lähteä töihin".
Näin sanoo Linden Ilta-sanomissa.

Harri Kota-aho

Näkyvät osaavan nämä ns.työväen edustajat hallitsevan verosuunnittelun,kun oma etu on kyseessä. Aika kaksinaamaista toimintaa. Onhan tässä uskottavuus tavalliseilla duunarieilla koetuksella. Mikä on oikeudenmukaista päättäköön kukin itse. Ei tämä varmaan uskottavuutta poliitikkoihin lisää.

Marja-Liisa Kalkela

Ja muut on jo eläkeiässä muista puolueista ? Pitäisikö laittaa 2 eri sopeutumieläkkeet?
Vas,sdp pienemmät ja porvaripuolueiden Ex-edustajalli vähän paremmat?
Kummankin maksaisi kuitenkin veronmaksajat.

Hermostuttaako Gallupit?
Kannatusmittausten perusteella demarit ovat seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallituspuolue ainakin kakkospuolueena. SDP:n oma tavoite on tietysti nousta ykköseksi eli pääministeripuolueeksi.
Näkökulma/J.Keskinen 2.8-17

Marja-Liisa Kalkela

Totta. On monia tukia ja etuuksia joita tippuu OP-seinästä kun osaa. Ilmoittaa yrityksestä pienen työtulon itselleen loput yrityksen pääomatuloksi. esim. eläke verovaroista.
Se näkyy etenkin kun verotiedot julkaisaan. Hyvin menevällä tulot samat kuin työttömällä peruspäivärahaa saajalla.
Tuleva sukupolvi on maksumiehenä,kun velanmaksu aika on.

Mikko Toivonen

En usko, että toimittajat aivan noin kiemuraisesti kuitenkaan ajatella osaisivat. Lehden omistajienkaan etuihin ei taida tuollaisten Suomen sisäisten asioiden poliittinen peittely kuulua, joten taisi nyt tulla liioilteltua konspiraatioita.