Maanantai 16.7.2018

Jussi Halla-aho tylynä radiossa: Sinisellä tulevaisuudella ei mitään poliittista tulevaisuutta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.8.2017 09:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi, ettei uusi vaihtoehto -ryhmällä ole poliittista tulevaisuutta. Perussuomalaiset ja Sininen tulevaisuus -puoluetta perustavat ovat olleet sanasodassa koko kesän.
|
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho arvioi Ylen radion Ykkösaamussa, ettei puolueesta irtautuneella uusi vaihtoehto -ryhmällä ja sen taakse perustettavalla Sininen tulevaisuus -puolueella ole tulevaisuutta.
 
–En usko, että tällä toisella ryhmällä on mitään poliittista tulevaisuutta, koska sillä ei oikein ole muuta agendaa kuin pitää eräät ihmiset kiinni nykyisissä asemissaan. Enkä oikein usko, että ihmiset kokevat tällaisen agendan kannattamisen arvoiseksi, Halla-aho sanoo.
 
Perussuomalaiset ja siitä irtautuneet ovat koko kesän ajan riidelleet rajusti. Perussuomalaisia 20 vuotta johtanut Timo Soini katsoi Aamulehden haastattelussa, että perussuomalaisista on tullut ihmisvastainen puolue. Torstaina julkaisemassaan 15-sanaisessa ja kysymysmerkillä otsikoidussa blogissa Soini totesi, että perussuomalaisille tuli vedenpaisumus.
 
–Minun aikanani puolue kasvoi nollasta kolmenkymmenenseitsemän kansanedustajan hallituspuolueeksi. Sen jälkeen tuli vedenpaisumus, nyt kaikki kelluu, Soini kirjoittaa.
 
Halla-aho pitää Soinin arviota kryptisenä.
 
–Ne ovat aika kryptisiä sanoja, enkä osaa niitä sen kummemmin kommentoida, Halla-aho sanoo Ylellä.
 
–Timo Soini näkee, että hänellä on ollut hyvin keskeinen rooli perussuomalaisten kannatuksen kehityksessä. Hän on tietenkin hyvin pitkäaikainen puheenjohtaja, mutta toki puolueen menestys on rakentunut niistä asioista, joita perussuomalaisten on koettu ajavan, ja joiden takia ihmiset ovat meitä äänestäneet, hän jatkaa.
 
Perussuomalaisten puoluehallitus kokoontuu tänään pohtimaan presidentinvaaleja. Sen odotetaan päättävän, ketä se esittää puolueen presidenttiehdokkaaksi. Lopullisen päätöksen ehdokkaasta tekee puoluevaltuusto syyskuussa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jaakko Arra

''En usko, että tällä toisella ryhmällä on mitään poliittista tulevaisuutta, koska sillä ei oikein ole muuta agendaa kuin pitää eräät ihmiset kiinni nykyisissä asemissaan. Enkä oikein usko, että ihmiset kokevat tällaisen agendan kannattamisen arvoiseksi, Halla-aho sanoo.''

Tässähän se jo tulikin. Melkoisen ala-arvoista äänestäjien pettämistä kieltämättä, alkaa nyt tuollaista täysin alkuperäisen puoleen politiikan vastaista agendaa edistämään ja vielä puolivälissä hallituskautta. ''Sininen vaihtoehto'' antoi kokoomuksen ja sipilän romuttaa kaiken sen vähänkin mitä PS oli hallitussuunnitelmaa laadittaessa Suomen eduksi onnistuneet vaatimaan (hyvähän kokoomuksen tosin luvata jos on jo lobbaaminen ja suunnitelmat puolueen hajottamiseksi käynnissä).

Pasi Käyhkö

Itse en ole löytänyt mitään sosiaalista tilausta ja sijaintia tälle ryhmälle Sininen Tulevaisuus. Mitä ja keitä varten se on olemassa m?
Tietenkin onhan sillä 5 tuolintäyteministerin paikkaa Sipilän hallituksessa. Onko tämä nyt se Timo Soinin mainitsema takiaispuolue? .

Gun-May Arffman

Tuossa se asian ydin tuli juuri niin kuin sanoit, sosiaalinen tilaus. Sitä ei ole, koska äänestäjät eivät ole äänestäneet eduskuntaan sinistä unelmaa. Äänestäjille tämä uusi sininen näyttäytyy vain ja ainoastaan pettureina. Halla-aho kerää kannatusta, koska on demokraattisesti valittu ja haukkuja täyslaidallisesti saaneena sinisiltä ja muiiltakin eri tahoilta käyttäytyy silti asiallisesti.

Hannu Töyri

Perussuomalainen puolue oli Timo Soinin bisnes, joka vei Soinin realistisesti ottaen korkeimpaan mahdolliseen poliittiseen asemaan, josta hän itse käytti nimitystä varapääministeri. Mutta se vaati politikkaa jota ps puolue ei kestänyt ilman tappioita tai ainakin kannatuksen laskua kannatuskyselyissä. Se oli erään broilerin tarina se.