Maanantai 16.7.2018

Laura Huhtasaari pyrkii Suomen presidentiksi – näin Halla-aho perusteli sivuun jäämistä

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.8.2017 17:20
Päivitetty: 
4.8.2017 17:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaari on perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kansanedustaja. Koulutukseltaan hän on opettaja.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
|

Kansanedustaja, varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari on perussuomalaisten puoluehallituksen ehdokas puolueen presidenttiehdokkaaksi, kertoi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho hetki sitten puolueen tiedotustilaisuudessa.

Halla-aho antoi esityksensä puoluehallitukselle ja puoluehallitus hyväksyi sen perjantaina. Huhtasaaren ehdokkuuden tulee lopullisesti sinetöimään perussuomalaisten puoluevaltuusto syksyllä.

– Minä ja Laura olemme käsitelleet tämän asian keskenämme ja muun puoluejohdon kanssa ja olemme saavuttaneet ratkaisun, Halla-aho alusti ilmoituksensa.

Halla-ahon mukaan hän ei asetu ehdokkaaksi, koska haluaa keskittyä sisäpolitiikkaan ja tekemään perussuomalaisista suurimman puolueen eduskuntavaaleihin vuodeksi 2019.

– Katson että minulla on puolueen johtamisessa, etenkin nyt tässä hieman erikoisessa tilanteessa, niin paljon tekemistä, että minulla ei ole mahdollisuutta panostaa presidenttiehdokkuuteen, Halla-aho sanoi.

Halla-ahon mukaan päätökseen vaikutti presidentin rooli, joka keskittyy ulkopolitiikkaan ja arvojohtajuuteen. Hän totesi, että hänen ja Huhtasaaren välillä ei esimerkiksi arvojen kannalta ole suurta eroa.

Huhtasaari keskittyi kampanjansa avauspuheessa Euroopan unionin kritisoimiseen ja Suomen kansallisten etujen ajamisen korostamiseen. Huhtasaaren mielestä EU-jäsenyys ei ole Suomen etu.

– Tehdään isänmaallisuudesta hyve, Huhtasaari lopetti puheensa.

Lue lisää: Presidenttiehdokas Huhtasaari aloitti kovin puhein: ”EU on ongelma”

Huhtasaari tunnetaan kansallismielisenä maahanmuuton vastustajana, minkä lisäksi hänet muistetaan evoluutioteorian kiistämisestä. Lue lisää: Ihmiset eivät ole eläimiä? – Kansanedustaja Huhtasaari avautuu evoluutioväitteistään

Lue lisää Laura Huhtasaaresta:

Laura Huhtasaari: ”Toivottavasti Trump purkaa Venäjä-pakotteet”

Laura Huhtasaari: ”Ensin Brexit, nyt Trump, sitten EU hajoaa”

Raju purkaus Laura Huhtasaarelle: ”Toivon että sinut erotetaan – häpeä”

Rasismikohun keskelle joutuneen perussuomalaisen ulostulo: ”En tajunnut klikata estoa”

Jussi Halla-aholle tyrmäävä oikea käsi: Laura Huhtasaarelle valtava äänivyöry

Lue myös:

Näkökulma: Halla-aho/Huhtasaari vs. Haavisto? Presidenttikisa toiselle kierrokselle

Halla-aholta jymy-yllätys presidenttikisaan: Ehdokkaasta valmis esitys

Onko Laura Huhtasaari hyvä presidenttiehdokas perussuomalaisille?

Kyllä
74% (370 ääntä)
Ei
20% (101 ääntä)
Ehkä
7% (33 ääntä)
Ääniä yhteensä: 503
Jaa artikkeli:

Kommentit

toni poutiainen

Lähdettä räjähteleviin lepakoihin? Matti Putkonen ei ole sama ihminen kuin Laura Huhtasaari.

Täältä voit lukea suomalaisten yleisestä suhtautumisesta evoluutioteoriaan, jos kiinnostaa. https://suomenkuvalehti.fi/tarinoitatieteesta/ilmastonmuutos-on-suomalai...

En ota kantaa itse väittämään sen enempää, mutta pointtina on lähinnä, että hän ei ole ilmitulleen kantansa kanssa yksin. Toisena pointtina on, että uskonnolliset ja pitkälti yksityiselämää koskettavat näkökulmat ei mielestäni kuulu politiikkaan, ainakaan näin suurena lyömäaseena henkilöä vastaan. Mutta mikäpä minä olen sinällään tuomitsemaan.

Pasi Käyhkö

Topi, Matti Putkonen ei ole yksin räjähtelevien lepakoiden kanssa vaan kyllä tämä L.H on mukana itse kertomana mukana asiassa. Niin ja kyllä niitä evoluutioteorian kumoajia riittää jo useista uskonnollisista järjestöistä. Eihän se mitään uutta ole. Moni uskoo myös joulupukkiin kun vain valitaan oikea kohderyhmä kyselylle.

toni poutiainen
Vastaus kommenttiin #7

''Topi, Matti Putkonen ei ole yksin räjähtelevien lepakoiden kanssa vaan kyllä tämä L.H on mukana itse kertomana mukana asiassa.''

No sittenhän tämä asia on näin, kun kerran sinä niin sanot. Nimeni on muuten Toni.

Tapio Mäkeläinen

Mahtaa tulla shöyn shöy vaalikeskusteluista. Jo lähdössä väärä sana koska keskusteluun ja jotenkin pressan tehtävän vaatimuksia porukassa kykeneviä on kaksi eli Vanhanen ja Haavisto.
Huhtasaarihan ei kuuntele ketään, huutaa ja puhuu päälle kiihkonsa vaiheesta riippuen.
Ainoa mistä hän kykenee puhumaan on mennen talven lumia edustava maahanmuutto.
Jope Ruonansuukin olisi uskottavampi koska pystyy matkimaan Tarzaa ja Ahtisaarta todella hyvin.
Kai demokratiaan nämä diletantitkin kuuluvat.
Alentavaa sekin miten nämä SDP sosiaalitädit aloittivat Niinistön mättämisen vaikka valtaosa sossuista olisi olleet valmiita Niinistön taakse.

Gun-May Arffman

No hohhoijaa. Melkoista pikkusieluisuutta useissa kommenteissa. Odotan mielenkiinnolla pressan vaali väittelyitä, sillä värikkyyttä ei varmasti tule puuttumaan. Asiasisältö on minulle tärkeämpi kuin henkilön persoonan arvosteleminen.

Jaakko Paasonen

"Onko Laura huhyasaari hyvä ehdokas perusSuomalaisille" ? Tuon kyselyn mukaan 80℅lle vastanneista hän on ,mutta jostain kummallisesta syystä,kommentteja kirjoittaa vain vastustajat,sieltä 20℅. sakista.
Vai olisiko tuo nyt niin ,että vain tämä 1℅ marginaali on täällä äänessä.?

Timo Nenonen

Vaikeaksi menee , kun pitää valita ,äänestääkö huhtasarta vai Paavo Väyrystä. molemmat kelpo ehdokkaita. Mietin jopa sitä, pystyisikö täällä suomessa äänestämään, kuten eräs 22 v mies, joka äänesti kolmessa eri osavaltiossa Hillary Clintonia. 5,7 miljoonaa tällaista feikkiääntäkään , joka oli karmea vaalipetos , ei auttanut Clintonia pääsemään pressaksi. Mahtoi hatuttaa , kun ei petoksetkaan avittanut. Linnareissua pukkaa Hillarylle.