Keskiviikko 18.7.2018

Presidenttiehdokas Huhtasaari aloitti kovin puhein: ”EU on ongelma – suomalaisista tulossa muukalaisia omassa maassaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
4.8.2017 18:45
Päivitetty: 
4.8.2017 18:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten johtokaksikko Jussi Halla-aho ja Laura Huhtasaari päätyivät keskenään käymissään neuvotteluissa siihen, että Huhtasaari lähtee ehdolle.
|

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi tänään alustavasti nimetty Laura Huhtasaari aloitti kampanjansa arvostelemalla rajusti Euroopan unionia puolueen tiedotustilaisuudessa. Huhtasaaren mukaan EU-jäsenyys ei ole Suomen etu.

Huhtasaari totesi vakavahenkisen puheensa aluksi, että Suomi on täysivaltainen tasavalta ja presidentti toimii tämän täysivaltaisuuden puolesta. Hän kertoi tekevänsä kaikkensa ”kansallisen suvereniteetin palauttamiseksi”, mikäli tulee valituksi perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi.

– EU on ongelma. Yhä useampi on alkanut ymmärtää, että olemme vastentahtoisesti osa byrokraattista ja kaukaista hallintokoneistoa, Huhtasaari sanoi.

– Suomen kansa ei vuonna 1994 äänestänyt tällaiseen federalistiseen EU:hun liittymisestä.

Paras esimerkki on Huhtasaaren mukaan euro, johon liityttiin ”lakimiesten tempulla ilman kansan ääntä”. Tässä kohtaa Huhtasaari löysi tilaisuuden kritisoida istuvan presidentin poliittista menneisyyttä.

– Ihmisille ilmoitettiin silloisen ministerin Sauli Niinistön suulla, että euroon liityttiin jo äänestyksessä EU-liittymislaista, Huhtasaari sanoi.

– Tämän jälkeen olemme vajonneet yhä tiukemmin osaksi federalistista hanketta, jonka tarkoituksena on riittää maaltamme viimeisetkin suvereeniuden ja kansallisvaltion tunnusmerkit. Eurokriisissä me olemme maksumiehiä ja sellaisen avoimen shekin takaajia, jonka loppusummaa emme vielä edes tiedä, Huhtasaari sanoi äänensävyään tiukentaen.

Maksumiehen roolin lisäksi suomalaisista on Huhtasaaren mukaan jo tullut ”pakkoasutettavan maan kanta-asukkaita” ja tulossa ”muukalaisia omassa maassaan”. Tähän maahanmuuttokritiikkiin liittyen Huhtasaari lisäsi, että Suomen tulee palauttaa rajavalvonta myös länsirajalleen ja lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen turvallisista maista kuten länsinaapuri Ruotsista.

Huhtasaari kehui Norjan, Sveitsin ja Islannin toimineen viisaasti jäädessään EU:n ulkopuolelle. Hän ei kuitenkaan suoraan lähtenyt ajamaan kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä.

– EU-jäsenyys ei ole tällä hetkellä Suomen etu. Mutta nyt meidän kannattaa odottaa Brexitin valmistumista ja tehdä tilaa keskustelulle EU-erosta. Koska en aio lähteä häviämään sitä kansanäänestystä, Huhtasaari vastasi lehdistön kysymykseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kuvasi tiedotustilaisuudessa hänen ja Huhtasaaren arvoja melko yhteneväisiksi.

– Suomen valtio on olemassa ennen kaikkea suojellakseen ja puolustaakseen suomalaisia ja suomalaista elämäntapaa, Halla-aho nosti esimerkin näistä arvoista.

– Pienen kansan pienet varat tulee suunnata omille kansalaisille, Huhtasaari sanoi omassa puheessaan.

Lue myös:

Laura Huhtasaari pyrkii Suomen presidentiksi – näin Halla-aho perusteli sivuun jäämistä

Näkökulma: Halla-aho/Huhtasaari vs. Haavisto? Presidenttikisa toiselle kierrokselle

Lue lisää Laura Huhtasaaren kannanotoista:

Laura Huhtasaari: ”Toivottavasti Trump purkaa Venäjä-pakotteet”

Laura Huhtasaari: ”Ensin Brexit, nyt Trump, sitten EU hajoaa”

Ihmiset eivät ole eläimiä? – Kansanedustaja Huhtasaari avautuu evoluutioväitteistään

Raju purkaus Laura Huhtasaarelle: ”Toivon että sinut erotetaan – häpeä”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Kysyttiinhän -94 .Kun se oli sovittu jo kesäkuussa-94 kansa sai päättää siitä lokakuussa-94.
1.1-95 Suomi oli EU ja rahaliitto EMUN jäsen.
Ja-98 olisi pitänyt perua sopimus? Kun Euro astui voimaan automaattisesti -99 -94 sopimuksen mukaan.Tai heti kun maa oli EMU kuntoinen. Pienellä Suomellako yksin oli "pelivaraa" perua sopimus?
-91 vaalit. Kansa antoi valtakirja 200 päättää puolestaan. Eduskunnan enemmistö E.Ahon hallitus päätti edm. asiat.Kaikki meni perustuslain mukaan.
Kepua tais jurppia vaalitappio eduskunta ja pressavaaleissa -98?

Marja-Liisa Kalkela

Totta.Nyt kun vielä Laura kertoisi kansalle että kaikki PS Mepit luopuu EU-sopeutumiseläkkeistä jotka voi olla jopa 190 000e. Niin säästyisi kansan rahat esim. köyhimpien sosaaliturvaan.Niitähän Laura oli leikkaamassa hallituksen kanssa.
Näkyisi se EU "viha" oikein konkreettisesti. "Pahan" EU rahaa jota saa myös Eliitti-sahan omistaja T.Hakkarainen.

Markku Nieminen

Siis vain kaikkien PS meppien pitää luopua sopeuttamiseläkkeistä mielestäsi!?? Miksi ei kaikkien?
" Niin säästyisi kansan rahat esim. köyhimpien sosiaaliturvaan."
Olet kuitenkin sitä mieltä, että ne rahat ovat kansan rahaa, vaikka ne kiertävätkin EU;n kautta. Oikein! Mutta, minne tämä raha pitäisi "luovuttaa"? EU:lleko vai hyväntekeväisyyteen, jotka jakaisivat sen edelleen. Sillä rahalla saisimme sitten lisää pakoloisia. Se olisi ainut konkreettinen vaikutus "luovutuksella".
" "Pahan" EU rahaa jota saa myös Eliitti-sahan omistaja T.Hakkarainen."
Metsämiehenä kuulen ensimmäistä kertaa "Eliittisahoista".
Mutta, Perussuomalaisten herjauskampanjassahan kaikki on sallittua.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #17

Mitkä muut puolueet uhoaa EU eroon? Eliittisahaa käytti media ilmeisesti hyvin menestyvästä sahasta ,muiden sahojen joukossa.
Minua on mietityttänyt aina se että miksi PS eduskuntaryhmässä ja päättävillä paikoilla on niin moni yrittäjä,virkamies ,korkeastikoulutettu? Harvemmin nuo on "Köyhänkansan" asialla.
Voin olla väärässäkin ,mutta köyhiltä ,eläkeläisiltä,vammaisilta leikkaukset nyt kyllä on sitä mitä arvelinkin. Hyvätuloisilta ei leikattu mitään .Ei edes ansiosidonnaisia Kela-etuuksia.

Gun-May Arffman

Marja-Liisa Kalkela, kätevästi unohdat muiden puolueiden EU-mepit ja sen, että mm. SDP on ollut jo pari vuosikymmentä hanakammin jakamassa rahaa kaikille muille paitsi suomalaisille ja ollut tekemässä monia samoja päätöksiä mistä nyt syytät PS:ää.

Seppo Nieminen

Olen samaa mieltä Laura huhtasaaren kanssa ei yhtään pakolaista tänne enään Suomelle takaisin sille kuuluva suvenereetti ero EU.STA oma kansa etusijalle sitten vasta muut ja sisäraja tarkastukset voimaan ja äänestys erosta EU:STA se on meille parasta Venäjän pakotteet puretaan niin kauppa alkaa vetämään

Marja-Liisa Kalkela

"Samaa" mieltä. Maatalous-,puolue-tuet.Palkat,Kelan-etuudet ,Eduskunnan palkkiot ym.Markkoina ja penneinä. Jäisi turhat EU -tuet pois jotka myös tulee kansan taskuilta.
On vain muutama "pieni" este EU/Eurosta erossa. Mitä sanoo isopääoma,Pankit,vientiteollisuus .Suostuuko nuo siihen. kun on työpaikat edm.mistä on kiinni maan talous ja rahat on pankeilla.

Markku Nieminen

Suomessa ongelma onkin tuo, eduskunnan yli valtaa käyttävä "isopääoma"!
Sille ja EU;lle on annettu "kaikki valta maan päällä", isoa kirjaa siteeratakseni ja seuraukset ovat nähtävissä. Valtio on ihmisiä varten, ei "isopääomaa" varten!

Mark Andersson

Näissä asioissa Huhtasaari on oikeassa, ja lähes kaikissa muissa ei. Sääli että muut ehdokkaat ovat monissa muissa asioissa oikeassa, mutta EU- ja varsinkin euroasiassa täysin hukkateillä.

Sitäpaitsi presidentillä ei ole mitään valtuuksia puuttua näihin aiempien veijareiden sinetöimiin EU-asioihin.

Marja-Liisa Kalkela

Pärjäisikö vientiyritykset ja PK-yritykset sen jälkeen ? Kun niillä on ne työpaikat josta tulee verotulot palveluiden ja sosiaaliturvan tuottamiseen.
Entä Pankit ,markoilla ja penneillä? Noita kannattas kysyä PS esim.L-Huhtasaarelta .
Vai onko PS jo ratkaissut vihdoin tuon ongelman -03-17 aikana?

Jukka Mikkola

Toimittaja Saska Saarikoski kirjoitti jutussaan ”Miksi Trump valehtelee?” 24.1.2016 Hesarissa: ”Donald Trumpin koko ura on perustunut järjestelmälliselle valehtelulle. Trump on myöntänyt sen itsekin.”
Saska Saarikoski kirjoittaa mm.:”Trumpin lakimies on paljastanut Trumpin uskovan Hitlerin suuren valheen teoriaan, jonka mukaan valehdella pitää aina tarpeeksi härskisti, sillä ihmiset epäilevät pieniä valheita, mutta suuret valheet menevät yli heidän ymmärryksensä.”

Laura Huhtasaari on tuonut esille ihailunsa Trumpia kohtaan ja tätä taustaa vasten sitä sopii aidosti ihmetellä. Eikö hän näe ”metsää puilta”? Meillä ei ole pienenä kansana varaa sellaiseen presidenttiin, joka ei näe ”metsää puilta.” Nykytilanteessa ero EU:sta olisi vaaraksi maan itsenäisyydelle ja ero eurosta vaarantaisi jättimäisistä veloista ja sitoumuksista johtuen maan talouden.

Raya Mudie

Hyvä! Laura Huhtasaari! Mahtavaa!
Toivon, että opettelet luottamaan Jumalaan. Jumalan virrassa on mahtava voima ja suuri siunaus. Politiikan kentällä suuremman suojaus on välttämätöntä.
Suomi tarvitsee suorasuita joiden sanoma tulee sydämestä. Olen kanssasi samassa junassa, ja toivon, ettei junamme törmää poliittiseen korrektiuteen, joka romuttaa kaiken mihin se liittyy. Poliittinen korrektius on huonona hylättävä, sehän perustuu valheeseen.
Tsemppiä ja Energiaa! Ihanaa, että jaksat, Kiitos siitä.

Jussi Pistol

Juu, akka pihalla kun lumiukko saharassa, en anna mitää painoa jonkun sanoille joka kieltää täysin evoluution olemassaolon, taitaa tuon mielestä maapallo olla littoinenkin.
Eu on syöpä, sen näkee jokainen, vaikka 5 vuotias.

Jaakko Paasonen

Oot sä Jussi aivan pihalla? Miten helvetissä jonkun uskonto voi aiheuttaa noin typeriä mielipiteitä.? Hyväksyyhän istuva presidenttikin mm.kaikki paperityomat muslimit,jotka Ruotsin valtio roudaa Malmösta,,ilmaisella rautatiekuljetuksella Tornion kautta Suomeen.S auli tietää tämän kyllä. Hän kannattaa tietysti myös lisävelan ottoa, näiden oleskelun ja kotiuttaminen kustannuksiin, joista monet hänen puolueensa ja jopa hallituksen jäsenet härskisti hyötyvät. Taisipa myös nimittää äskettäin,eräässä haastattelussa, pSuomalsisten nykyistä puoluejohtoa rasistiseksi.;-)
Tällaista pressaako sinä kannatat?

Tapio Tolmunen

Pienen maan itsenäisyys on aina enemmän tai vähemmän suhteellista, minkä nämä Huhtasaaren tapaiset "Finland great again" -hörhöt onnellisesti unohtavat. Suomi voi olla kallellaan joko EU:n suuntaan tai Venäjän suuntaan, ja ainakin itse kallistun mieluummin edelliseen, sillä EU sentään on kaikkine vikoineenkin demokraattisten valtioiden yhteenliittymä toisin kuin Venäjä. En kaipaa takaisin niitä Neuvostoliiton aikoja, jolloin Kremlissä päätettiin, mitkä puolueet istuvat Suomen hallituksessa tai kun jokaisella suomalaisella poliitikolla oli oma "kotivenäläisensä".

Huhtasaaren ulkopoliittiset näkemykset ovat naivia sinisilmäisyyttä, tai mitä lie, mutta eivät reaalimaailmasta kuitenkaan.

Seppo Nieminen

Kun on seuraavat Presidentti Ynnä Eduskuntavaalit Niin antakaamme äänemme Laura Huhtasaarellelle ja Perussuomalaisille Nyt kun on Hyvät ehdokkaat Laura Huhtasarelle ja Jussi Halla-AHOLLE saadaan Suomi oikeille raiteille ja suvenereettimme Onnea Jussille Ja Lauralle

Marja-Liisa Kalkela

Oikeille raiteille se kääntyi jo -15 vaaleissa kun PS otti vastuuta hallituksessa. Vastuu ei kiinnostanut -11 vaaleissa vaikka tuli Jytky. (Kreikan tukipakettien takia ,jotka oli nieltävä kuitenkin -15 Kreikan III-tukipaketilla)
-15 kaikki nykyisetkin PS oli Soinin takana.

Airi Pulkkinen

ISLAM KAIPAA KIPEÄSTI REFORMAATIOTA
Suomessa uskonnonvapaus kyllä on, mutta on virheellistä luulla islamia ensisijaisesti tai ainoastaan uskonnoksi. Sen alkuajasta, Muhammedin elämästä lähtien se on ollut myös geopoliittinen projekti ja hallintojärjestelmä, poliittinen ideologia. Täällä on taattu kaikille uskonrauha, mikä on hienoa, mutta demokratian periaatteiden kanssa ristiriitaista toimintaa ei pitäisi sallia.

Islamin keskeinen sanoma on tehdä koko maailmasta islamilainen, tarvittaessa väkivaltaa käyttäen. Islamin usko ja Koraanin opetukset kehottavat taistelemaan vääräuskoisia vastaan Allahin käskystä sekä surmaamaan vääräuskoisia kunnes he tunnustavat ettei ole muuta jumalaa kun Allah.

Islamilaista yhteiskuntajärjestystä ohjaavat sharia-lait, jotka kumpuavat 600-luvulta, eikä niitä ole kertaakaan päivitetty sen jälkeen. Shariaan liittyy vakavia ihmisoikeusrikkomuksia, kuten ruoskinta- ja kuolemantuomiot, kivitystuomiot, varkaan käden katkaiseminen, kostomurhat, moniavioisuus, lapsiavioliitot, silpomiset, tyttöjen ja naisten täydellinen alistaminen. ”Vaimonne ovat teidän peltonne, käykää pelloillanne milloin tahdotte” (Suura 2:223).

Islamilaisen yhteistyön organisaatio OIC ei ole hyväksynyt YK:n ihmisoikeuksien julistusta vaan he ovat allekirjoittaneet oman niin kutsutun Kairon julistuksen islamilaisista ihmisoikeuksista, joka nojaa islamin lakiin shariaan. Koraani ja sharia-laki ovat siten OIC:n mukaan korkein ihmisoikeudellinen normi, jota nykymaailmassa tulee noudattaa. Heidän ihmisoikeuksien luonne poikkeaa oleellisesti YK:n yleismaailmallisen ihmisoikeuksien julistuksen käsityksistä.

Taqijja ja kitman ovat vääräuskoisille tarkoitettu valehtelu islamin tai muslimiyhteisön etujen ajamiseksi. Ihmeellistä, että myös monet islam-tutkijat syyllistyvät tähän jättämällä selittämättä lähes kaikki koraanin väkivaltaiset tai muuten kiusalliset säkeet. (Jaakko Hämeen-Anttila, Koraanin selitysteos).

Islam tarkoittaa ´alistumista´. Islam ei todellakaan ole rauhan uskonto. Järkevä ihminen osaa itsekin päätellä asioiden oikean laidan. Riittää, kun katsoo mitä näissä maissa kaikenaikaa tapahtuu kuten Afganistan, Nigeria, Turkki, Iran, Sudan, Somalia, Pakistan, Egypti, Irak, Jemen, Sudi-Arabia jne. Miksi pakolaisuus on suurinta juuri näistä maista?

Kehotan lukemaan Ayaan Hirsi Ali, Neitsythäkki (2005) ja uusin HARHAOPPINEN (2016), miksi islam tarvitsee nyt uskonpuhdistusta, Martti Ahvenainen, islam Raamatun valossa tai Juha Ahvio, Eurooppa ja Suomi islamisoituvat (2015). Mitä enemmän aiheeseen tutustuu sitä varmemmalta näyttää länsimaiden tuho, jos islamia ei pysäytetä.

Islam kaipaakin kipeästi reformaatiota, uskonpuhdistusta. Kristinusko on läpikäynyt reformaation jo 500-vuotta sitten, merkkivuodelle onkin annettu otsikko Armoa 2017. Meidän tulee arvostaa sitä miten kristinusko on edesauttanut tietä modernille eurooppalaiselle yhteiskunnalle ja lujittanut demokratiaa sekä vapauden, veljeyden ja tasa-arvoisuuden periaatteita. On valitettavaa, että poliittiset johtajat näkevät harvoin yhteyttä kristinuskon ja yhteiskuntarauhan välillä. Miten islamin valistusprosessi voi edetä kun suvaitsevaisuuden nimissä ongelmat lakaistaan maton alle? Loukkaamisen pelko pitää yllä epäoikeudenmukaisuutta ja inhimillistä hätää.

EU:n tulisikin näitä ihmisoikeuksia, tasa-arvoa ja demokratiaa puolustaessaan kieltää sharia-lait, eikä sallia alueellaan rinnakkaista oikeusjärjestelmää, sharia-tuomioistuimia. Sharia -laki tekee sen, että nämä yhteiskunnat eivät koskaan kehity moderneiksi ja humanistisiksi yhteiskunniksi. On sovellettava maallista lakia, joka tukeutuu ihmisoikeuksiin. On uskomatonta, että tästä edes tarvitsee mainita vaikka eletään vuotta 2017.

Seppo Nieminen

Olen samaa mieltä islamista se on kaikkea muuta kuin rauhanuskonto se on pelkää pimeyttä jotka tallaiseen lähtevät islamin uskonto pitäis hävittää täydellisesti maailmasta eikä sallia minkaalaista vapautta ja ennen kaikkea Suomesta ja koko euroopasta se kuuluu afrinkan mantereelle ei minekkään muualle tallaiset ihmiset jotka tekevä tallaisia ihmisarvoa polkevia hirmutekoja surmaten oman idologiansa mukaan saavansa 10 neitsyttä siitä hyvästä kun ovat sen tehneet niin eikö tallaiset ihmiset ole aivopestyjä ja mieleltään sairaita minun näkemykseni on OVAT