Keskiviikko 18.7.2018

Laura Huhtasaaren Putin-twiitti nousi esiin: ”Tämän näkemyksen omaava henkilö sopiva ehdokas tasavaltamme presidentiksi?”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.8.2017 10:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Laura Huhtasaari.
|

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Laura Huhtasaaren vuoden takainen Twitter-keskustelu Suomen turvallisuuspolitiikasta on noussut uudelleen puheenaiheeksi, kun Huhtasaari nimettiin perjantaina perussuomalaisten puoluehallituksen ehdokkaaksi puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Huhtasaari arvioi Twitterissä viime vuoden kesäkuussa, että ”kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne”. Viestin nosti esiin muun muassa Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak.

–Tämän turvallisuuspolitiikka-näkemyksen omaava henkilö sopiva ehdokas tasavaltamme presidentiksi, hän kysyy.

Huhtasaari kommentoi asiaa alkuperäisestä twiitistään syntyneessä keskustelussa.

–Riippuu sodankäynnin muodosta. 10 ydinpommia, ei siihen kauaa mene. Mikään ei viittaa siihen, että näin tulisi käymään.

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund puolestaan nostaa esiin Huhtasaaren perjantaisessa tiedotustilaisuudessa antaman lausunnon, jonka mukaan suomalaisista tulossa muukalaisia omassa maassaan.

–Vaihtoehtoinen fakta, Grönlund kommentoi Twitterissä.

Huhtasaaren ehdokkuutta on kommentoitu myös erityisesti SDP:n ja kokoomuksen riveistä.

–Asetelmat selkeytyvät. Oikealta uusi haastaja. Ehdokkuudelleni yksi syy lisää, SDP:n varapuheenjohtaja ja puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Maarit Feldt-Ranta kommentoi.

–Lapsuus: äärivasemmiston vihollinen Länsi-Eurooppa ja päämäärä Neuvosto-Suomi. Nyt äärioikeiston vihollinen on EU, ja päämäärä Putin-Suomi, toteaa puolestaan kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen.

Lue lisää:

Presidenttiehdokas Huhtasaari aloitti kovin puhein: ”EU on ongelma – suomalaisista tulossa muukalaisia omassa maassaan”

Laura Huhtasaari pyrkii Suomen presidentiksi – näin Halla-aho perusteli sivuun jäämistä

 

 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

Poliittinen eliitti on selvästi paniikissa jo ennen kuin vaalikeskustelut ovat alkaneetkaan. Odotan mielenkiinnolla Huhtasaaren henkilöön kohdistuvia ilkeyksiä, jotka vain osoittavat vastustajien epä älyllisyyden. Toivoisin eri tahoilta ja medioilta asiasisältöistä keskustelua, mutta toisten lokaaminen kai kuuluu nykypolitiikkaan.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Poliittinen eliitti on selvästi paniikissa

Puolueiden kannatusluvut kun vaalit lähestyy?
Kokoomus ja sen itäinen sisarpuolue, Venäjän pääministerin Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä, syventävät yhteistyötään,
- kertoo Verkkouutiset. 27.8-10
Kokoomus aikoo kutsua Putinin puolueen kanssa järjestettävään seminaariin myös muita eurooppalaisia veljespuolueitaan.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000850019.html

Tuomas Sikander

Näinhän se on, EU-tasolla ollaan muuta olevinaan mutta Suomessa on Kokoomuksen myötä luonnevikainen ryssä vallassa.
Putinin lähipiiri maksaa jopa johtavan namusedän leuattoman kultapossun firman tappiot ja kukaan ei ihmettele mitään.
._.

Erkki Martikainen

Näin juuri.
Perussuomalaisten puheita , näitten nykyisten, tulee käsitellä kuten lasten sanomisia eikä niitä kannata sen pitemmälle alkaa pohtimaan. Sieltä tulee lasten suustakin milloin mitäkin, joskus totuuskin vaikkei ne itse sitä ymmärräkään.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Huhtasaari arvioi Twitterissä viime vuoden kesäkuussa, että ”kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne”.

Eikä USA Venäjä pakotteilla auta yhtään "Valioin" vientiä Venäjälle.
(Pakotteet ei koske USA vientiä Venäjälle)

Miikka Lahti

Huhtasaari on täysin Venäjä-mielinen kuten moni muukin nykyisistä Persuista. Hän toivoo Venäjä-pakotteiden purkamista ja on lausahtanut seuraavan klassikon: "Venäjällä ei ole strategisia tarpeita Ukrainaa kohtaan. Toisin kuin Krimiä kohtaan ja krimiläiset ovat venäjänmielisiä ja venäjänkielisiä.".

Tero Alho

Laurahan on oikeassa Ukrainassa nähtiin kun et ole NATOn jäsen aseellisen avun saanti on mitätöntä muilta mailta pitää pärjätä omillaan natoon olisi pitänyt hakea jo vuosia sitten mutta se juna oli ja meni nyt on tärkeintä pitää hyvä suhde Venäjään suhteemme on ollut hyvä jo vuosikymmeniä

Ossi Vuorilampi

Huhtasaari on Venäjä-mielisyydessään täysin kelvoton ulkopolitiikan johtajaksi ja puolustusvoimien ylipäälliköksi. Kenraali Ehrnrooth sanoi, että Suomen ei pidä enää koskaan jäädä yksin, ja samoin sanoi sodassa ollut ukkini. Suomella pitää olla vahvoja ystäviä, jos uhka tulee idästä. Huhtasaari taas haluaa irrottaa Suomen EUsta ja läntisestä yhteistyöstä, päin vastoin kuin sotaveteraanit neuvoivat. Ei usko Suomen puolustukseen, kun hänen mielestään 'kukaan ei voisi auttaa' Putinia vastaan. Käskisikö tämä 'ylipäällikkö' vain antautua?

Tapio Meriluoto

Kommenttisi lepää täysin tyhjän päällä. Vaikuttaa siltä, että olet joko sangen tietämätön näistä turvallisuuspoliittisista kysymyksistä - tai sitten ihan tietoisesti pyrit luomaan virheellisiä mielikuvia, eli kyse on jonkinlaisesta propagandan levittämisestä.

Kirjoituksessasi on kaksikin keskeistä ongelmaa:

1. Mikään ei viittaa siihen, että Venäjä olisi aikeissa hyökätä Suomen kimppuun. Niinpä tällaisella asialla spekuloiminen on varsin turhaa - etenkin jos samaan aikaan yritetään näytellä jotain realistia.

2. EU ei ole mikään sotilasliitto. Niinpä sieltä ei ole mitään sotilaallista apua tulossa, jos joku taho sattuisikin Suomen kimppuun hyökkäämään. (Ja tämä fakta ei tästä muuksi muutu, vaikka kovimmat EU-intoilijat yrittävätkin luoda julkisuuteen sellaista vaikutelmaa, että EU kyllä puuttuisi tilanteeseen sotilaallisesti, mikäli Suomen kimppuun joku hyökkäisi... Todellisuudessa mikään pykälä ei määrää ainuttakaan EU-maata näin toimimaan. Lisäksi varsin harvalla EU-maalla on edes mitään mainittavampia resurssejakaan tällaiseen toimintaan - ja tuskin edes tahtoakaan.)

Niinpä kaikki puheet Suomen "vahvoista ystävistä" ja siitä kuinka Suomen "ei pidä enää koskaan jäädä yksin" ovat pelkkää tyhjää sanahelinää, jota ainakaan EU-jäsenyydellämme ei voi mitenkään perustella.

Olli-Pauli Sarvaranta

Huuhaasaari on teoriassa oikeassa, eli jos Venäjä päättäisi hyökätä ainoastaan Suomeen ja sota rajoittuisi tähän hyökkäykseen, mutta näinhän ei tietenkään kävisi. Osana suurempaa sotaa Suomen kyky puolustautua on jotain aivan muuta ja varteenotettava!

Jouni Borgman

USA:n presidentin twiittailua paheksutaan yleisesti ja nyt sitten lomaterässä olevien suomi-poliitikkojen vasemmalla kädellä huitaistujen twiittien sisältöä uutisoidaan vakavalla naamalla. Sokea Reettakin näkee, että eihän noissa viesteissä ole kuin muutamia ennakkoluuloihin perustuvaa, lähinnä omalle ideologiselle heimolle suunnattua poliittista mustamaalausta. Ihan kylän juoruämmien tasoista.

On kuitenkin ikävää, että tuo Venäjä-kortilla holtiton vastustajan huitominen ollaan ottamassa Suomeen USA:sta, jossa sikäläinen keskustelun taso on vajonnut täysin luokattomaksi.

Mauno Strandén

Tähän mennessä ehdokkaina olevat mouruavat kuin rakkilauma, kun pieni mitätön hiiri heidän mielestään tulee joukkoon? Heidän sanomansa vaaleissa tuntuu jo heidän itsensäkin mielestä epäuskottavalta, eihän valtaeliitin jankkaamista seuraa pirukaan illasta toiseen, jossa ei ole mitään tolkkua, pitäähän joku pieni olla joukossa jota voidaan raadella ja laittaa ylen kanssa kaikki sen syyksi, sen he osaa!

Mauno Strandén

Kyllä median suitsutusta riittäisi, jos olisi 3 paavia, Mooses Paavo, putki Paavo ja Paavo joka muistaa kaiken! Olishan meillä anarkisti johtaja A, hunajatolppaa vahtiva koiras ja Pekka joka myi sähkölinjat veroparatiisiin, heitä silitettäisiin myötäkarvaan..

Marja-Liisa Kalkela

Miksi se O.Rehni jatkoi putki-Paavon sopimusta Sipilän hallituksen elinkeinoministerinä?
Työpaikkojen takia? Vastakauppa?
On myös esim.PM Sipilä ja Eenergiaministeri O.Rehn jotka myi Lapin -sähkön Carunalle .Sopimus lyötiin lukkoon joulukuussa-15. Siis Kepu,PS,kok eduskuntaryhmien luvalla,eduskunnan enemmistön .

Tapio Mäkeläinen

Parempi kuin Huhtasaaren Aku Ankan tasoisista jutuista ei kerrottaisi mitään.

Saako tää oikeasti opettaa muiden ihmisten lapsia?

Jestas sentään tätä jutun tasoa.

Yks nyt on ihan varma asia: Sauli Niinistö on ihan varmasti seuraava Presidentti.

Kyuu Eturautti

Niin, ihan asiaa täysin sivuton, turhalla asialla.

Onko Huhtasaari VÄÄRÄSSÄ väitteineen?

Ei valtionpäämiehen tasoista viestintää tokikaan, mutta eipä hän ollut missään merkittävässä asemassa noin viestiessään. Joka ikinen merkittävä poliitikkomme on ennen valtaan pääsyä heitellyt typeryyksiä. Jotkut valtaanpääsyn jälkeenkin.

Kim Serrano

kaksi asiaa ..joko Suomi on vahva oman armeijansa kanssa joka suuntaan..tai alkaa ajattelemaan itsenäisesti ainoastaan omaa etua jolloin tarvitaan ulkopuolisia turvatakuita..ja tähän viimeksi mainittuun suuntaan on Suomi vienyt tämän hetkistä turvallisuus politiikkaansa..kuitenkin niin että olemme pitäneet dialogia yllä Venäjän kanssa ja diplomatia on toiminut jokaisella mahdollisella saralla missä meillä yhteistyötä..Putin on saanut karjalan mummot puolelleen molemmin puolta rajaa..toivottavasti siellä mukana muutama mummo joiden maat jäi luovutetulle alueelle..silloinhan kaikki on okay..luulen vaan että ryssä viha jatkuu niin pitkään kun on elossa vihaajat ja uusi parempi sukupolvi..keskittyy aivan muihin asioihin kuin mitä heidän vanhempansa ..esimerkiksi kaupan käyntiin... kulttuuriseen kanssa käymiseen ..matkailua voisi lisätä kumpaankin suuntaan..ja sen eteen kannattaisi tehdä työtä..Venäjä..Raja naapuri ...paljon mielenkiintoisia asioita..samoin kuin Suomi Venäläisille..

Kaarlo Erjala

Nyt vaan kiireesti allekirjoittamaan Sauli Niinistön kannattajakortti. Olen tulostanut parikymmentä korttia ja täytättänyt 9 kpl. Tähän asti kukaan tuntemistani henkilöistä ei ole vielä kieltäytynyt allekirjoittamasta. Kansalaiset vaikuttavat pitävän Niinistöä harkitsevana turvallisuuden takaajana.