Lauantai 21.7.2018

Paavo Väyrynen: ”Vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.8.2017 18:26
  • Kuva: Alma Media arkisto / Kimmo Penttinen
    Kuva
    Paavo Väyrynen.
|

Europarlamentaarikko, mahdollinen presidenttiehdokas Paavo Väyrynen ennakoi ”vallankumouksen hengen” leviävän myös Suomeen ensi tammikuun presidentinvaaleissa ja myöhemmin eduskuntavaaleissa.

–Viime aikoina ihmiset ovat havahtuneet huomaamaan, että hallitsematon globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen ovat johtaneet sekä tulo- ja varallisuuserojen että alueellisen eriarvoisuuden jyrkkään kasvuun. Tämä on johtanut mullistuksiin useissa vaaleissa ja kansanäänestyksissä. Uskon, että vallankumouksen henki leviää myös Suomeen ja auttaa meitä aikaansaamaan syvällekäyvän muutoksen ensin tammikuun presidentinvaaleissa ja niiden jälkeen toimitettavissa eduskuntavaaleissa, hän kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Itse hän uskoo pääsevänsä presidentinvaalien toiselle kierrokselle, jos hänen ehdokkuutensa toteutuu. Väyrysen kannattajat keräävät parhaillaan kannattajakortteja.

–On hyvä, että vaaleihin tulee runsaasti ehdokkaita. Tämä aktivoi äänestäjiä ja varmistaa sen, että tulee toinen äänestyskierros. Julkisuudessa on jo kovasti arveltu, kuka pääsee Niinistön kanssa toiselle kierrokselle ja kuka tulee valituksi. Tässä vaiheessa tämä on ennenaikaista, kuten omasta kokemuksestani tiedän.

–Olen ollut kolme kertaa presidenttiehdokkaana. Joka kerta oma kannatukseni on ollut aluksi mitättömän pieni ja puolueenikin suosio alamaissa, mutta hyvällä kampanjalla olen kyennyt nousemaan jokaisessa vaalissa kakkoseksi. Jos tulen ehdokkaaksi, uskon pääseväni jälleen kakkoseksi.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
”Vallankumouksen henki leviää myös Suomeen”
Totta.Etenkin puolueissa.Kaksillarattailla istutaan eikä vedetä yhtäköyttä. Kansa valitsee 4v puolueista 200 eduskuntaan.Kesken kauden huomaakin etteihän se aja edes sen puolueen asioita minkä takia oli edm.äänestänyt.
Persut/Uusvatit
Kepu/Paavon puolue
Mielestäni kun puolueesta loikkaa kesken kauden pitäisi pudota pois eduskunnasta/mepin virasta.
Odottamaan seuraavia vaaleja .Vasta sen jälkeen nähdään riittääkö valtakirjat eduskuntaan/Brysseliin uusilta puolueilta.
Ilmankos maan asiat on päin honkia. Omaneduntavoittelu/valtataistelu. Kansasta viis.

Pekka Näränen

Jos Paavon muisti on tuota luokkaa (muistaa väärin presidentinvaalien tulokset), niin kuinka noin dementoitunutta voisi päästää presidentiksi? Vai onko kyse Trump-ilmiöstä, jossa valehtelu on sallittua, jos sillä voi edistää omaa agendaa?

Veli-Pekka Moisalo

Paavo on nyt siirtynyt vallankumouksen kaadereihin. Turhautuminen sivuraiteelle jäämisestä ja erityisesti Sipilän hallituksen ulkopuolisuudesta harmittaa. Paavo saattaa löytää uutta kaikupohjaa maahanmuuttovihamielisten ohella myös anarkisteista ja aktivisteista. Tätä retoriikkaa on viimeksi viljellyt Jaakko Laakso ja Taisto Sinisalo.

Oiva Luosujarvi

Vallankumouksen henki.
Mitä siitä.

Jos tulisi todellinen vallankumous ja nykyiseltä poliittiselta eliitiltä ja rikkailta oman edun puolustajilta katkaistaisiin kaula Ranskan vallankumouksen malliin julkisesti toreilla giljotiiniä apuna käyttäen.
Se olisi todellinen vallankumous.
Nykyiset poliitikot suuremmalta osiltaan ja lukuisa joukko miljoonapalkalla olevia ovat omilla toimillaan saaneet jo kansan vihan päällensä, mutta Suomalaiset ei tapa helposti inhomiansa surkimuksia.
Jos kysyisi esim. kataisen, stubbin, liikasen, walhroosin, soinin ja monien muiden kohdalla kansalta, pitäisikö ne hirttää vai palkita paremmin tekemistään töistä Suomen yhteiskunnan eteen ?
Oletan 95 % kansalaisista antaisi suostumuksen niiden hirttämiseen julkisesti.
Toisaalta voisi tämä Paavo olla myös siinä hirtettävien listalla, kun vihamiehiä on saanut vuosikymmenien aikana ison joukon. Kovin moni ei pidä valehtelevista ja huijaavista poliitikoista, jonka mielipide vaihtuu useammin kuin tuulensuunta Suomessa.

Jarmo Lius

Tarvitaan poliittista liikettä estää Suomen hajoaminen. Liian moni elitistinen poliitikko ajaa maata NATOn jäseneksi vaikka kansa vastustaa jäsenyyttä. Tämä kertoo kansanedustuslaitoksen korruptoituneisuudesta, sillä perustuslain mukaan laitoksen on edustettava kansaa jolla on valta.

Mikäli korruptio kehittyy niin rikkovaksi että kansan tahdon vastainen vallankaappaus liittää maan sotaliitto NATOn jäseneksi, on Suomi jakautumassa kahteen autonomiseen alueeseen: Varsinais Suomi ja Kalevalan Suomi.

Kalevalan Suomi syntyy noin 4-5 teiden välimaastoon vedettävään rajalinjaan. Molemmat ovat autonomisia alueita, eikä kummallakaan ole oikeutta sanella toisen sotaliittoja.

Autonominen Kalevalan Suomi ei liity NATOon sillä kansa ei halua kansanmurhaa mitä liittyminen sotatilanteessa merkitsee. Mikäli sota NATOn ja Venäjä-Kiinan välille syntyy, poljetaan NATO Suomi kansoineen kahden metrin syvyyteen.

Parempi että vain varsinais suomalaiset poljetaan kahden metrin syvyyteen koska tykkäävät sotia. Kalevalan suomalaisilla, eli aidoilla suomalaisilla on oikeus yrittää säilyä hengissä.

Mikko Norilo

Paavo Väyrysestä saamme luotettavan presidentin. Voimme luottaa presidentin sanaan joka on myös selkeästi ilmaistu. Maassamme vallitseva salailu syö luottamuksen päättäjiin. Siitä on tehtävä loppu. Rehellisyts ja avoimuus kunniaan.