Lauantai 21.7.2018

Täystyrmäys länsirajan rajavalvonnan palauttamiselle: ”Hakisi järjettömyydessään vertaistaan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.8.2017 19:24
  • Kuva: Rajavartiolaitos
    Kuva
    Laura Huhtasaari on ehdottanut rajavalvonnan palauttamista Suomen länsirajalle.
|

Keskustan kansanedustaja, Enontekiön entinen kunnanjohtaja ja Ivalon rajavartioalueen varapäällikkö Mikko Kärnä tyrmää perussuomalaisten todennäköisen presidenttiehdokkaan ja puolueen varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren perjantaisen ehdotuksen rajavalvonnan palauttamisesta Suomen länsirajalle.

–Toteutuessaan tällainen toimenpide hakisi järjettömyydessään vertaistaan ja sen panos-tuottosuhde olisi negatiivinen, Kärnä toteaa Puheenvuoron blogissaan.

Kärnä arvioi, että rajavalvonnan palauttaminen länsirajalle maksaisi ”maltaita” kalusto- ja kiinteistöinvestointeina. 

–Rajavartiolaitoksen resurssit ovat tällä hetkellä niukat itärajankin valvontaan ja valvonnan palauttaminen länsirajalla vaatisi satojen uusien rajavartijoiden rekrytointia sekä kouluttamista. Tällainen ei tapahdu hetkessä. Varovaisestikin arvioiden toimenpide vaatisi kymmenien miljoonien eurojen lisäyksen rajavartiolaitoksen vuosittaiseen budjettiin. 

Hänen mukaansa on myös epäselvää, millaista uhkaa vastaan rajavalvonnan palauttamisella varauduttaisiin.

–Ruotsista mahdollisesti saapuvista turvapaikanhakijoista kun ei voi olla kyse, sillä tietääkseni yksikään ei ole saapunut Suomeen veneellä Tornionjoen yli, vaan kaikki ovat tulleet virallisten rajanylityspaikkojen kautta. Ja vaikka joku olisi veneellä tullutkin, niin millään muotoa laajamittaisesta ilmiöstä ei ole kyse. Vai pelkääkö Huhtasaari kenties Ruotsin hyökkäystä? 

Kärnä arvioi, että Huhtasaari tarkoittaakin ainoastaan rajatarkastusten palauttamista. 

–Presidentiksi pyrkivän henkilön tulisi tässä tapauksessa hallita termistö paremmin, sillä rajavalvonta ja rajatarkastukset ovat kaksi eri asiaa. Rajatarkastusten ainakin tilapäistä palauttamista voitaisiin sinällään pitää perusteltuna toimenpiteenä, mikäli Suomeen vyöryisi Ruotsista kymmeniätuhansia turvapaikanhakijoita kuten vuonna 2015, mutta kun ei vyöry. Turvapaikanhakijatilanne kun on, ilmeisesti monen perussuomalaisen harmiksi, hallinnassa. Suomeen kohdistuneen pakolaiskriisinkin aikana tulijat kyettiin pysäyttämään huomattavasti keveämmillä toimenpiteillä, eli tekemällä tehostettua ulkomaalaisvalvontaa Torniossa ja perustamalla sinne järjestelykeskus. 

Kärnä muistuttaa samalla, että Suomen ja Ruotsin rajan yli käydään töissä, opiskelemassa, asioimassa sekä tapaamassa tuttuja. 

–En osaa edes arvioida, kuinka mittavat taloudelliset ja kulttuuriset menetykset kärsisimme, mikäli rajatarkastukset palautettaisiin. Olemme saaneet nauttia pohjoismaisesta passivapaudesta 65 vuotta ja tämän Huhtasaari olisi valmis romuttamaan olemattoman uhan edessä.

Kärnä kommentoi myös Huhtasaaren lausuntoja Venäjän mahdollisesta hyökkäyksestä Suomeen. Keskustelu aiheesta on käynyt kuumana viikonloppuna.

–Suomen turvallisuusuhat ovat aivan muualla kuin Venäjän ”kymmenessä ydinpommissa”, eikä maatamme olisi mitenkään mahdollista miehittää päivässä. Presidentin tehtävänä taas on vahvistaa kansallista turvallisuuttamme. Ei mädättää sitä, Kärnä kuittaa.

Huhtasaari arvioi Twitterissä viime vuoden kesäkuussa, että ”kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne”. 

–Riippuu sodankäynnin muodosta. 10 ydinpommia, ei siihen kauaa mene. Mikään ei viittaa siihen, että näin tulisi käymään, hän jatkoi keskustelua perjantaina.

Huhtasaaren näkemystä on arvostellut kovin sanoin muun muassa Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Charly Salonius-Pasternak, joka kyseenalaisti Huhtasaaren sopivuuden presidenttiehdokkaaksi. Huhtasaari korosti sekä lauantaina että tänään sunnuntaina, että tällaista uhkaa ei nyt ole. 

–Mikään ei viittaa siihen, että näin tulisi käymään.

Pasternak vastasi tähän sunnuntaina toteamalla , että todennäköisyys sille, että Suomi joutuu puolustautumaan Venäjän hyökkäyksen johdosta on korkeampi nyt kuin 10 tai 5 vuotta sitten.

Lue lisää:

Laura Huhtasaari vastaa Putin-kohuun: ”Kyse oli teoriassa”

Presidenttiehdokas Huhtasaari aloitti kovin puhein: ”EU on ongelma – suomalaisista tulossa muukalaisia omassa maassaan”

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pasi Anttila

Vuonna 2015 pakolaisia tuli 32 476 hlö, vuonna 2016: 5651 ja tänä vuuonna jäädään mitä ilmeisemmin edellisvuoden tasosta.

Suurin osa on saanut kielteisen päätöksen ja valtaosa näistä hakijoista on jo poistunut Suomesta. Eikä nämä tulijat taida juurikaan Ruotsin puolelta tulla.

"Vuoden 2015 poikkeuksellinen suuri turvapaikanhakijamäärä näkyi piikkinä myös päätöstilastoissa: Maahanmuuttovirasto teki viime vuonna ennätykselliset 28 208 turvapaikkapäätöstä.

Hakijoista 27 prosenttia sai myönteisen oleskelulupapäätöksen. Kielteisten päätösten osuus kaikista päätöksistä oli 51 prosenttia.

14 prosentissa tapauksista hakija peruutti hakemuksensa tai katosi vastaanottokeskuksesta, jolloin hakemus raukesi."

Markus Vuorivirta

Vai eivät taida tulla Ruotsin puolelta? Taivaaltako ne tänne tipahti juuri Tornioon...

Viro ei ole päästänyt turviksia tänne, eikä ne baltian kautta muutoinkaan ole kulkenut. Tietävät pääsevänsä pidätyskeskukseen niin pitkäksi aikaa kunnes kotimatka taas maistuu.

Venäjältä nyt tuli pienen pieni vuoto, hetken aikaa, kunnes isä Sauli kävi juttelemassa vähän Putinin kanssa. Pieni vuoto tyrehtyi kuin taikaiskusta yhdessä päivässä. Eikö olekin hassua.

Mutta niin, jos ne eivät tänne tulleet Itämeren ja pohjanlahden yli uimalla niin eiköhän nyt olla yhtä mieltä siitä, että ne tulee sieltä ruotsista... Ihan tänä päivänäkin ja niin tuli myös tuo iso jo miljardeja maksanut massa...

Tapio Mäkeläinen

Erittäin valaiseva kirjoitus. Tämä just osoittaa millaiseen valheeseen koko persupopulistien toiminta perustuu. Luhtasaaren jutuis ei muutenkaan ole mitää punaista lankaa.
Mä luulen että ne tulokkaat huomaa äkkiä miten kylmään maahan sekä henkisesti että ilmastollisesti ovat tulleet.
Meillä Ei Ole! Maahanmuuttokriisiä. Sen sijaan meillä on kamala syntyvyysongelma ja ilman tota vhäistä maahanmuuttoa väkimäärä laskisi.
Ruotsi on jo yli 10 miljoonaa.

Kimmo Tallqvist

Ja nyt nämä ja tulevat hakijat voidaan suoraan pistää ulos maasta.Hopi hópi hallitus !
Verkkouutiset 26.07.2017
EU tuomioistuin vahvisti:
Turvapaikanhakijat voidaan palauttaa ensimmäiseen EU maahan.
Vastoin EU;n tuomioistuimen julkisasiamiehen aikaisempaa kantaa Dublin III asetuksen tulkinta on se että hakijan asia on käsiteltävä siinä EU maassa johon hän on ensimmäisenä saapunut.
Tämä koskee nimenomaan paperittomien laitonta maahantuloa.
Nyt vihervassarisuvakit laittomien maassaolijoiden mielenosoitusleirit kiinni ja kaikki laiton porukka ulos maasta ensimmäiseen EU maahantulomaahan.
Poliisi noudattamaan ja toteuttamaan lakia heti !
Vihervassari ylisuvakit ovat jatkuvasti vedonneet kv.sopimuksiin.
Nyt EU tuomioistuin on tehtyt päätöksen ja uuden tulkinnan.
Nyt nopeasti noudattamaan niitä sopimuksia ja lakia ja laittomat ulos maasta ja uusien paperittomien laittomien hakijoiden käännytykset rajoille.

Tero Huhtala

Niin Ruotsissa vaeltelee noin 200 000 "pakolaista" ja heppoisin perustein näitä Ruotsin "kansalaisia" viilettää täysin valvomattomasti rajojen yli. Samoin koko Ruotsin tilanne on hallitsematon , siellähän on jo kymmeniä alueita joihin edes poliisi ei mene. Olisi vastuutonta pitää avoimien ovien päivää noin holtittoman naapurin kanssa. Jo syntyneitä kustannuksia kukaan ei ole kertonut mitä nyt esimerkiksi tänne laittomasti saapuneet ovat jo nyt aiheuttaneet. Hyvä Laura täysin perusteltua laittaa länsirajalle kunnollinen valvonta.

Markku Nieminen

Kärnä; " Turvapaikanhakijatilanne kun on, ilmeisesti monen perussuomalaisen harmiksi, hallinnassa."
Kun Migrin tilastoja tarkastelee, niin tilanne ei todellakaan ole hallinnassa, eikä 2015 tulvaa ole saatu tukittua kuin nimeksi. Heinäkuusta 2016 -2017 tulijoita on 106 000 joista myönteisen päätöksen on saanut noin 90 000, ja vain 2500 on saanut kielteisen päätöksen. Kansaedustajan tehtäviin ei kuulu vaihtoehtoisen totuuden toitottaminen vaan Suomen kansan edustaminen.

Jari Ikonen

Haiskahtaa tarkoitushakuiselta väärinymärrykseltä poliittisista syistä. Eipä tainnut Huhtasaari tarkoittaa ihan sitä että ympärivuorokautisesti Coast Guard ajelisi pitkin rannikkoa, ihan niin tyhmäksi ei kepulainenkaan normaaleja ihmisiä luule. Tarkoitti siis varmaan sitä että maarajoilla pitäisi tarkennetuin pistokokein kysellä matkustusasiakirjat eli passi silloin kun voi epäillä mikä mies/nainen on ja millä asioilla liikutaan ja yksinkertaisesti pysäyttää siksi aikaa että tausta tarkistetaan. Jos ilmenee että aikoo hakea turvapaikkaa niin sitten takaisin ruotsiin turvalliseen maahan. Näin menisi ihan pilkulleen sopimusten mukaan. Kärnä ei jostain syystä ole huolissaan jo tänne kaikkien Schengen sopimusten vastaisesti tulleista ja heistä näin aiheutuneista, suomelle kuulumattomista, kuluista, puhumattakaan tähän liittyvästä yleisestä epäjärjestyksestä. Sitten ehkä/kun/jos niihinkin joskus saadaan pimityksien jälkeen selvyys niin Kärnäkin voinee selittää tarkemmin lausuntojaan. Senkin puoleen huti ettei ne kumminkaan teitä äänestä. Kiva kuitenkin että kansanedustajan arvovallalla otetaan noinkin korrektisti kantaa presidenttiehdokkaaseen. No aikanaan päästään keskustelemaan myös pihaan yllättäen ja pyytämättä ilmaantuneista lautakasoista.

Gun-May Arffman

Mikko Kärnä voi yhteenlaskea Petteri Orpon kanssa ne kulut, jotka Orpon laskemat tulijat 2015 ovat maksaneet suomalaiselle veronmaksajalle tähän mennessä ja verrata niitä sitten rajatarkastus kustannusten hyötysuhteeseen. Kokoomuksen on turha kiemurrella kun ne "kuuluisat" on jo housuissa.

Pekka Kaihoniemi

Ei tuo rajavalvonta maksa läheskään sitä, mitä maksaa kielteisen päätöksen saaneiden paperittomien palautukset ja valitusten oikeuskäsittelyt, sekä tuon " lomitusrenkaan " ylöäpito. Jopa huonokin laskupää tajuaa , jos vain tahtoo, mitä tuo eipäs - joopas vellominen maksaa valtiolle. Miten monta vastaanotto - keskusta henkilöstineen voitaisiin sulkea ja paperien siirtelijöiden määrä vähintäänkin puolittuisi. Ei ole vähääkään järkeä jatkaa valtion velan lisäämistä maksamalla turhasta byrokratian pyörittämisestä huikeita summia mitkä eivät sitäpaitsi lievitä yhtään pakolaisten ahdistusta. Joku ymmärtämätön on tässä pakolaisasiassa verrannut karjalaisten sotaa paenneiden auttamista, mutta hehän tulivat nöyrinä ja vähään tyytyvinä oman maan kansalaisina pois vihollisen jaloista. Eivät he vaatineet mitään luxusta, vaan katon päänsä päälle. Karjalaiset kuokkivat itse itselleen pellot ja kylvivät ne sadon ja uuden tulevaisuusen toivossa. Muistan vielä 50 - luvulta korkeat kantokasat ja kiviröykkiöt mitkä uudisraivaajat raatoivat sanan varsinaisessa merkityksessä saadakseen peltoa perheidensä elättämiseksi. Nyt ei kukaan enää halua edes puhua kuokasta ja kivireestä, ettei joudu yleisen halveksunnan kohteeksi. Mahtaisikohan maahanmuutto vaihtua maastapaoksi, jos tulijoille tarjottaisiin syrjäistä maapalaa ja kuokkaa kännykän, i - padin tai viiden aterian sijaan per päivä ..?

Jyrki Näveri

Nyt ei Kärnä ymmärrä mistä puhuu. Päästettiinhän tänne vastoin lakeja ihmisiä ilman papereita ja rajavartiolaitoksen tarkoitus estää se. Nyt poliittisista syistä Kärnä kavereineen päästi tänne kaikki halukkaat ja siitä pitäisi herroille antaa elinkautinen , kuten käskyttäjillekin. Vai päästääkö raja läpi Venäläisiäkin tänne ilman passia ja viisumia? Sen rajan läpi ei ilman papereita saa mennä mihinkään suuntaan ja silti Venäjältä tulleet päästettin maahan ?? Tämä haista paska hallitus vankkumattomine käskyläisineen rajalta päästi tänne pyrkivät matut maahan . Kertokaa nyt, kuinka se oikein oli laillisesti tehty? Tehdään hyväveli hengessä päätöksiä, jotka on aiheuttanut yli miljardin menot valtiolta vuosittain ! Siihen kymmenen miljoonaa lisää vuodessa on pikkuraha. Kärnä halusi vaan kirjoittaa poliittista lausumaa päästäkseen parempiin virkoihin, eikä edes ymmärrä mitä tarkoitettiin alunperin uutisessa.
Kyllä Ruotsin rajan molemmin puolin voi liikkua kuten ennenkin, mutta ei sen ulkopuolelta tulevia ihmisiä. Se ei vaadi miljoonia lisää kun näkee jo ulkonäöstä , onko tulokas potenttiaalinen muualta tulevaa ,eikä ole rasistinen kommentti millään tavoin.Tietenkään kaikkea ei päältä näe ,mistä maasta tai kulttuurista tulee, mutta ei se ylivoimainen tehtävä ole, kun vapautuu miljardi rahaa vuosittain. Tämä vihervasemmisto ajattelu on ajanut Suomea monin tavoin vaikeuksiin. Rikosten kasvu tulijoiden keskuudessa kasvaa jatkuvasti. Tähän osalliset ovat yhtä syyllisiä matujen rikoksiin ,kuin tekijätkin. Halutaan väkisin vääristellä ihmisten mielipiteitä ja saatavaa tietoa. Tämä touhu on ajanut Ruotsin kaaokseen monin tavoin. Jos Kärnä ei nyt tiedä tai halua tietää, että Ruotsissa valmistellaan palauttamaan rajavalvonta euroopan ulkopuolelta tulevien pääsyn estämiseksi ja etelämpänä sitä jo tehdään aktiivisesti Puolassa, Tsekeissä , Unkarissa , Itävallassa ja jne. Saksa otti valvonnan etelärajalle viikoksi ja kiinni jäikin etsintäkuulutettuja rikollisia ja "turvapaikan" hakijoita , jotka nyt luokiteltiin siirtolaisiksi. Kokemus osoittautui niin hyväksi, että sitä tullaan jatkamaan ja tehdä mahdollisesti pysyväksikin. Ei avoimet rajat ole mikään ainoa tie onneen, kuten on nähty. Nyt osoitettiin, kuinka paljon eri tavalla laittomia ihmisiä Eu:n alueella liikkuu ja se pitää Kärnänkin myöntää. Helpottaa myös poliisien työtä Eu:n sisällä , jos rajavalvonta palautetaan. Oltiin niin onnellisia, kun "nyt saa kaikki liikkua pitkin eurooppaa ilman passia"? Mihin kaikkeen se päätös johti? Eu on huonoimmassa tilassa kuin ikinä ja ongelma on itse aiheutettu. Se voidaan myös perua ilman , ettei suurin osa euuroopan kansoista sitä edes huomaa muutoin, kun kasvavana turvallisuutena, joka maassa. Suurin osa ihmisistä ei ravaa maasta toiseen nytkään. Ennen, kun oli passi taskussa, niin matkustelu euroopassa ei ollut juuri hankalampaa , kuin nyt on. Tietenkin helpottaa paljon matkaavia ja työn takia liikkuvia tullimuodollisuuksien pois jäännistä, mutta ei se hankalaa ollut ennenkään. Rajojen yli pääsi varsin nopeasti, kun oli Eu:n maista tulevia ihmisiä. Nämä hallituksen juoksupojat petailee vain parempia virkoja, kuten tämän hetken poliisijohtokin tekee. Omien alaisten etuja ei puolusteta, vaan vaaditaan mahdottomia ja sitten saa taas televisiossa vakuttaa haastattelijaa, että rasistit erotetaan poliisista.Niin se on vaikeaa, kun siellä niitä ei ole sen enempää kuin johdossakaan, mutta pääseehän taas kättelemään presidenttiä kerran vuodessa välittämättä paskaakaan, miten alaisilla menee. Rajan pomot seuraa nyt poliisijohdon jalanjäljissä myymällä omat alaiset mahdottoman eteen omien agendojen puolesta .Toivottavasti ei puolustusvoimat seuraa perässä. Pitää saada vapaasti keskustella vaikeistakin asioista , eikä heti aloiteta vasemmistopropagandaa "ei se nyt oikein käy" selityksillä. Mitä heille tästä oikein maksetaan tai luvataan, että tyrmätään keskustelu ennenkuin se edes alkaa ? Luulisi ymmärtävän koulutettujen ihmisten , ettei loputtomasti voi kansalle valehdella ja vääristellä asioita ja uhkailemalla seurauksista, jos suu aukeaa väärin sanoin .Tilanne johtaa kansalaistottelemattomuuteen , kun viranomaiset ei tee työtään kunnolla hallituksen ja vihervasemmiston juoksupoikina ! Se aika on kovin lähellä. Sillä miljardilla saa 10 000 poliisia , rajavartijaa ja terveydenhuollon ammattilaista omien kansalaisten hyödyksi ! Sitten oppositio huutaa vanhustenhoitoon ja vähäosaisten eteen rajattomasti varoja lisää , kun samalla hyväksyy siirtolaisten tänne oton ja jopa vaaditaan vielä lisää tänne. Millä rahalla tämä hoidetaan? Taikaseinästäkö ? Poliisi on tehnyt vuosia työtä lähi-idässä ja Afganistanissa, jossa etsitään niitä oikeasti pulassa olevia ihmisiä ja kartoittavat, mihin kansaan tai uskonnolliseen ryhmään kuuluu , ettei vihollisia sijoiteta samaan kuntaan . Tämän työn on hallitus päätöksillään tuhonnut ja tehnyt heidän kovan työn täysin turhaksi, päästämällä tänne ihan kaikki , paperittomatkin. Sitten kun paikkaa ei saa, niin ei muka pystytä hoitamaan maasta pois , eikä edes tiedetä mihin sitten häipyvät. Suomeenkin on tullut sota-alueelta vähintään "epäilyttävää" porukkaa, jopa terrroristi järjestöistä ja vaikka tämäkin tiedetään, niin ei muka ole keinoja heitä täältä poistaa? On, mutta tahtoa ei, kun vaalit lähenee ja pitää mennä tämän "avoimien ovien" politiikan nosteessa, eikä kukaan uskalla tehdä asialle mitään? Pelätään sen oman penkin menetystä, eikä tehdä mitä pitäisi kansanedustajan tehdä, pitää omat kansalaiset turvassa, niin sisäisen kuin ulkoisenkin uhan koskemattomuudessa . Ajaa OMIEN kansalaisten asioita, ei omien. Tästä koko sotkusta kärsii juuri he, joita tällä systeemillä oli tarkoitus auttaa .Pelastaa lapset pois hirveistä oloista turvaan ja antaa miesten hoitaa selvittämättömät kiistansa loppuun, että on olemassa maa, johon kaikki voi palata kulttuuriin ja ihonväriin katsomatta, että kaikilla on oikeus elää rauhassa, vaikka ei samaa mieltä aina ollakaan. Sitä kutsutaan demokratiaksi ja SE puuttuu niin lähi-idästä , kuin Afrikastakin. Sen luomisessa voimme auttaa , mutta tähän mennessä se ei ole onnistunut edes asein. Paremmat olot lähtee ihmisistä itsestään .Väkisin sitä ei kenenkään puolesta voi tehdä , parhaimmallakaan tahdolla. Ei voi olla euroopan velvollisuus ottaa joka ikinen kärsinyt ja vähäosainen ihminen tänne , kun heitä on yli puolet maapallosta, vähintään. Aasia voi yhtä hyvin tähän operaatioon osallistua , kuten toinenkin suunta maailmasta, mutta siellä ei tahtoa ole osallistua, mutta ei kaikilla rahkeita olekaan siihen. Se on vaan tosiasia, että länsimaat ovat onnistuneet luomaan demokraattisen järjestelmän, joka on paras systeemi , mitä ihminen on yhteisen elon eteen keksinyt. Se on tärkein vientituote. Minkään länsimaisen valtion talous ei kestä yhtään enempää ihmisiä , jotka ei ikinä tuota mitään. Ongelmiin voidaan antaa apua, mutta ei tuoda niitä tänne. Jos vapaasti saisi näistä asioista keskustella , niin "rasismi ja vihapuhe" kuihtuu olemattomiin. Se on demokratiaa, että saa keskustella ilman pelkoa tai uhkailua väärien mielipiteiden seurauksista . Nyt sitä rajoitetaan ja se taas on diktatuuria .Sananvapauden nimissä ei tietenkään voi kaikkea hyväksyä, mutta vihapuhe on vihervasemmiston vientituote, jolla yritetään hiljentää ihmiset, jotka on eri mieltä. Vihapuhetta ja rasismia tulee kuitenkin vastaan varsin harvoin, mutta tämäkin on jonkun mielestä sitä, vihapuhetta ? Yksi asia on ainakin muuttunut. Vihreitten perustaja ja kansanedustaja Paloheimo on eronnut puolueesta. Hänen mukaan , vihreät on luoneet suuren siirtolaisongelman , jota hoidetaan täysin väärin. On annettu viesti lähi-itään ja afrikkaan, että kaikki on tänne tervetulleita turvapaikan tai pakolaisen statuksella. Paloheimon mukaan, se ainoastaan lisää ongelmia kolmansissa maissa , joilla on käsitys jostain onnelasta , josta voi nauttia, mutta mitään ei tulijoilta vaadita. Siitäkään täällä ei saa keskustella , että olisi tiettyjä vaatimuksia , kuten Suomen opiskelu , saadakseen täältä oleskeluluvan. Se on ihmisoikeuksien rikkomista, kun vaaditaan osallistumista hyvinvointivaltioon. Siitäkään ei saa sanoa, että turvapaikan täältä saaneet käy lomailemassa kotimaissaan, josta sitä kurjuutta ja vainoa pakoon on lähdetty? Tänne , tai kaikkialle Eu:ssa pääsee takaisin , vaikka on käynyt sotimassa, kun sitä pakoon juuri tultiin. Miten tämä on mahdollista? Ei tämä nyt rakettitiedettä ole.

Timo Hietanen

Jos olisi toimittu esim. 2015 Laura Huhtasaaren linjauksella, olisi tullut miljardeja
halvemmaksi. Ja asylum-moniosaajien kännykät olisivat kyllä vieneet sanomaa
eteenpäin. Silloinen sisäministeri Petteri Orpo pitäisi laittaa syytteeseen Suomen
sisäisen turvallisuuden, jo periaatteessa turvattomuuden tunteen luomisesta tähän
maahan. Saatika niiden miljardien hassaamisesta koko turvapaikkahärdelliin, joista
ei saada ikinä takaisin kuin murto-osa. Turvallisen maan Ruotsin läpi Tornion avoimien
ovien politiikasta !

Olli-Pekka Jalovaara

Maa, joka ei valvo rajojaan, ei kohta enää ole senniminen maa kuin luuli olevansa. Näin on aina käynyt ja tulee käymään vaikka nyt rauhan aikana voi joku kuvitella hetken, että ihmiskunta on muuttunut hyväksi, eikä toisia tulla käyttämään hyväksi.

Veikkaampa, että Mikko Kärnäkin lukitsee kotinsa ovat kun lähtee matkoille.

Jesse Keski

Rajatarkastukset parilla kolmella länsirajan asemalla eivät vaadi satoja uusia virkoja. Koko rajan kattavaa valvontaa ei tarvita. Rakennusinfra olemassa. Kustannukset näistä pienemmät kuin tphakijoiden kulut. Risikko - nyt oikeesti hommiin.

Jukka Lampinen

Laillisuuden valvominen on yhteiskunnan velvollisuus, ei lain toteuttamista voi lopettaa sillä perusteella että sitä rikotaan niin vähän.
Kärnän ajattelu on kieroutunutta.

Kärnä myös valehtelee, Ruotsin raja vuotaa paljon enemmän.
Siihen ei vain reagoida enää mitenkään, kymmentä laitonta maahantulijaa päivässä kukaan ei huomaa.
Mutta vuodessa se tekee jo 3000 rikollista.

Eero Pekonen

Suomen itärajalta voidaan siirtää rajavarioita Ruotsin rajalle, koska itärajan variointi on venäläisten rajavartijoiden varassa. Putinin demonstraatio sen vähän aikaa sitten todisti. Suomalaiset rajavartijat ei saaneet lupaa estää laittomasti Suomeen tulijoita! Olisi mielenkiintoista tietää, mitä Sauli Niinistö joutui lupaamaan, jotta venäläiset suostuivat pistämään rajan kiinni.
Onko kansanedustaja Kärnän päässä jotain pielessä?

Risto Nikander

Onkohan Kärnällä tilannekuva hallussa?!? Taitaa olla enemmänkin lyhyen tähtäyksen business ajattelua ja veronmaksajien rahastus mielessä.
Aamun uutisissa asianajat jo nostivat vastalauseita siitä, että "saavutettu etu", rajaton laskutus turvapaikan hakijoitten neuvonnasta on heiltä poistettu. Perustelu oli, että on tehty jopa "vääriä päätöksiä puoleen ja toiseen" ja "tuntuu heidän tilipussissaan".
Saa nähdä, riittääkö Orpolla rahaa näin tärkeän asian kop0rjaamiseen.
Mihinkään muuhun ei riitä, jos on suomalaisista kysymys. Tai sitten otetaan hiukan pois suomalaisilta että "ainakin kansainvälinen opikeus toteutuu".