Maanantai 17.6.2019

Ministeri Lintilä tyytymätön selvityksiin Finnairin pääjohtajan 130 000 €:n lisäeläkkeestä: ”Ristiriitaisia”

Luotu: 
7.8.2017 13:54
Päivitetty: 
7.8.2017 14:06
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva

Valtion omistajaohjauksesta vastaava elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kutsuu koolle palaverin valtion lentoyhtiö Finnairin pääjohtajan Pekka Vauramon lisäeläkepäätöksen johdosta.

Lintilä pitää saamiaan selvityksiä ristiriitaisina.

–Saatuani selvitykset omistajaohjausosastolta ja Finnairin hallitukselta Finnairin pääjohtajan lisäeläkepäätöksen vaiheista, joudun toteamaan, että ne ovat keskenään ristiriitaiset. Siksi olen päättänyt kutsua koolle yhteisen palaverin, jossa tämä asia käydään läpi Finnairin hallituksen puheenjohtajan Jouko Karvisen, omistajaohjausosaston päällikön Eero Heliövaaran ja Finnairin palkitsemislautakunnan puheenjohtajan Jussi Itävuoren kanssa, Lintilä sanoo tiedotteessa.

–Palaveri pidetään osapuolille sopivana aikana, kuitenkin niin nopeasti kuin mahdollista.

Yle kertoi viime viikolla, että Lintilä pyytää selvitystä yllättävästä lisäeläkkeestä.

Vauramo on oikeutettu eläkevakuutukseen, jonka vuosimaksu on 20 prosenttia toimitusjohtajan kiinteästä vuosipalkasta. Maksu myös nousee vuosittain, mikä tarkoittaa lähes 130 000 euroa. Tiedot käyvät ilmi Finnairin vuoden 2016 palkka- ja palkkioselvityksestä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Hyvävelisysteemi ei paljon kielloista ja sopimuksista piittaa. Putooko valtio-omistajakin tässä polvilleen ? Ilmeisesti koko Finnairin hallitus tulisi vaihtaa, koska se vähät välittää vaikka nimenomaan lisäeläkkeiden myöntäminen kiellettiin. Kuka täällä nykyisin määrää
valtio vai hyvät veljet?

Marja-Liisa Kalkela

Sipilä esitti kainon pyynnön johtajille -15:Voisitteko osallistua lamatalkoisiin ja pysyä palkkamaltissa ,kun palkansaajiltakin leikataan?
Samoin kai käy nyt:Soo soo pojat.Älkää nyt viitsikö kun pienistä työeläkkeistäkin leikattiin indeksikorotukset 4 vuodeksi.

Mikko Toivonen

Olen myös sitä mieltä että kyseessä on pienen hallitus piirin säälimätön välistä vetävä ja itseään syöttävä hyvä veli piiri. Sille on laitettava loppu, sillä eilei johtajien ja muiden palkka pomojen narsistista välistä vetoa saada kohtuuteen, niin ei voida kunnolla ja moraalisestio perustella työväelle ja ammattiyhdistysväelle pitäytymistä liian suurista palkoista tai palkankorotuksista ja muiden etujen vaatimisesta vaikka maksuvaraa ei olisikaan kansainväliseen kilpailuun verrattuna. Siis kokonaiskilpailuun eikä joihinkin itseä suosiviin erillisvertailuihin.
Hallinnon sopimus virkamiehet on tuotava kohtuullisen kontrollin piiriin.
Oikeiden ja vastuiullisten yrittäjien yrittäjätuloon sen sijaan ei ole mitään tarvetta puuttua. Ainoastaan palkka johdon ja sopimus virkamiesten silloin kun heidän palkkionsa ylittävät valtion taulukkopalkat.

Rauno Mäkinen

On se ihmeellistä. Aina kun jonkin isokenkäisen pääjohtajan, vuorineuvoksen yms. palkkaa nostetaan niin aina joku hänen kollegansa jää palkkakuppaan, jota pitää korjata keinolla millä hyvänsä.Varsinainen palkka-automaatti näillä pojilla ja tytöillä.

Jari Ikonen

Tässäkin tapauksessa lopulta ns. "rangaistus" jää siihen että kutsutaan tutun saunaseuran palaveri ja nauretaan siellä paskasta, mutta julkisuuteen kerrotaan paheksunnasta tähän "inhimillisestä virheestä johtuneeseen yksittäistapaukseen". Sitten mahtipontisesti julistetaan että jatkossa toimitaan sääntöjen mukaan. Eikös se herra Sipilä vastaa kokonaisuudessa viime kädessä omistajaohjauksesta; onpa ollut kommentointi vaisua siltä suunnalta. Toivottavasti edes eduskunnan kyselytunnilla tästä joku kysyy lisättynä sillä että kuka kantaa vastuun ja millä tavoin.

Jukka Mikkola

Suomalaiset olivat ennen vanhaan viisasta kansaa ja siitä ovat osoituksena kansanviisaudet. Nykysuomalaiset ovat vähemmän viisasta kansaa ja siitä on osoituksena myös uusi kansanviisaus ”on lottovoitto syntyä Suomeen”. Eräät osaavat kylläkin hyödyntää tätä ”lottovoittoa.”

Suomenkieli on tunnetusti rikas kieli, jossa joka sanalla on oma tärkeä merkityksensä. Sana ”hallitus” saadaan pari vokaalia muuttamalla ihan uuteen muotoon. Muutetaan vokaalit ”a” ja ”i” vokaaliksi ”u” ja syntyy sana …

Teijo Myllylä

Tämä on päätös täysin hallituksen linjassa. Nyt vaan alkaa pisteiden keruu. Valehtejoiden klubi esiin, kukahan on härskin valehtelja tällä kertaa. Merkittävää on kuinka tavallista ihmistä on lyöty eläkeasioissa, ja nyt hyväveli porukka jakaa toisilleen hynää. Vahtikoirana hallitus. Ammattiyhdistyksen valta ja halu vastavoimana on sulanut...taitaa niissäkin pomot olla hyvin saamapuolella.