Keskiviikko 18.7.2018

KD-lehti: Päivi Räsänen harkitsee presidenttiehdokkuutta, jos hänet ainoana pyydetään

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.8.2017 20:24
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    KD:n pitkäaikainen ex-puheenjohtaja Päivi Räsänen ei lähde kisaamaan presidenttiehdokkuudesta puolueen sisällä, mutta harkitsee tietyin ehdoin. Arkistokuva.
|

Puoluettaan aiemmin pitkään johtanut Päivi Räsänen (kd.) harkitsee asettumista presidenttiehdokkaaksi, mutta vain, jos puoluejohto niin esittää, kertoo puolueen pää-äänenkannattaja KD-lehti.

Puolueelta odotetaan päätöstä presidenttikisasta viimeistään ensi viikon puoluekokouksesta. Niminä ovat olleet esillä Räsänen ja nykyinen puheenjohtaja Sari Essayah, joka ei ole vielä kertonut aikeistaan, mutta huomauttanut, että tällä kertaa kisassa eivät ole nykypuheenjohtajat kuten viimeksi.

Räsänen ei lehden mukaan pidä harkintaa ajankohtaisena juuri nyt, mutta on valmis vakavasti harkitsemaan puoluejohdon näin esittäessä.

– En ole pyrkimässä kilpailuun ehdokkuudesta puoluekokouksessa. Mielestäni tässä vaaliasetelmassa olisi tärkeää, että puolueen johdolla olisi selkeä näkemys ja esitys puoluekokoukseen siitä, asetetaanko ehdokasta ja jos asetetaan, kuka olisi tässä tilanteessa sopivin, Räsänen vastasi tekstiviestillä lehden kysymykseen presidenttiehdokkuudesta iltapäivällä.

–Pienen puolueen ehdokkaalla tulisi olla vahva tuki, jotta ehdokkuudesta olisi puolueelle hyötyä. Mikäli puolueen johto ja puoluehallitus esittävät jonkun henkilön ehdokkuutta, sitä on syytä sitten vakavasti harkita.

Jaa artikkeli: