Maanantai 23.7.2018

OP:n Karhinen lahjoittaa 5% vuosipalkastaan – Pyörsi ensin ”kohtuullisuuslupauksen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
8.8.2017 16:24
  • Kuva: Lauri Olander/ Alma Talent arkisto
    Kuva
    OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen lahjoittaa vuosipalkastaan viisi prosenttia Helsinki Mission toimintaan. Karhinen osallistuu järjestön toimintaan ja toimii sen valtuuskunnan puheenjohtajana.
Lupauksensa palkkansa alentamisesta pyörtänyt OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen lupaa aiheesta syntyneen kohun seurauksena lahjoittaa elokuussa vuotuisesta peruspalkastaan viisi prosenttia sosiaalialan järjestölle Helsinki Missiolle.
 
Taloussanomat kertoi aiemmin tänään, että Karhinen ei ole alentanut palkkaansa, vaikka hän lupasi tehdä näin kaksi vuotta. Leikkaus oli osa lupausta, jonka Karhinen, Matti Alahuhta ja Antti Herlin antoivat kohtuullisuuden nimissä kilpailukykysopimusneuvotteluiden alla.
 
–Aina ei mene niin kuin Strömsössä. Kesällä 2015 antamani lupaus laajaan yhteiskuntasopimukseen oli ilmeisen epätarkka. Myöhemmin syntynyt selvästi suppeampi kilpailukykysopimus oli sinällään hyvä asia, kirjoittaa Karhinen OP:n sivuilla tiistaina iltapäivällä.
 
–Haluan kantaa vastuuni epätarkasta lupauksestani myös taloudellisesti ja teen nyt elokuussa ylimääräisen 5 prosentin lahjoituksen vuotuisesta peruspalkastani Helsinki Missiolle, joka tekee arvokasta työtä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä vastaan, Karhisen viesti jatkuu.
 
Karhinen toimii itse Helsinki Mission valtuuskunnan puheenjohtajana.
 
Kohtuullisuuslupauksessa Karhinen lupasi tuolloin leikata viisi prosenttia säännöllisestä kuukausipalkastaan. Taloussanomien mukaan Karhinen on kuitenkin pitänyt kuukausipalkkansa entisellään.
 
Karhinen perusteli Taloussanomille palkkansa pitämistä ennallaan sillä, että ”yhteiskuntasopimus ei toteutunut kesäkuussa 2015 tavoitellun mukaisesti”.
 
Lähde: Kauppalehti

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jari Kaisla

Eivät nämä herrat luovu eduistaan. Jos täytyy luopua 5%:sta niin sitten se maksatetaan jotain toista kautta takaisin ja vieläpä korkojen kera. Nämä herrat eivät tarvitse enemmän tuloja suuriin kuluihinsa vaan pelkästään suurten egojensa pönkittämiseksi. Huipulla kun kilpaillaan kellä on suurin ego ja mikä on oma ns. "ranking" siinä porukassa tulojen suhteen.

Jukka Mattsson

Näitä paskanpuhujia riittää. Tämäkin äijä on syntynyt hopealusikka suussa ja uskooko kukaan etteikö hän ole keksinyt millä paikataan 5% lahjoitus. Todennäköisesti joku firman lakimies on laitettu jo selvittämään asiaa.

Ilari Kivi

silmänpalvojaksi näitä voi nimittää. karhinen on koittanut profiloitua Suomen etuja ajavaksi osuustoimintamieheksi. No, nyt tämäkin paljasti todellisen luonteensa. Myötähäpeän tunne on päällimmäinen. Toisekseen ihmetyttää lähes täydellinen pelisilmän puuttuminen. Suomessa kun on totuttu että luvattu pidetään.