Maanantai 16.7.2018

Nyt se näkyy jättilukuna: Maahanmuutosta lähtee yli 100 milj. € – pakolaiskiintiö halutaan ylös

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2017 14:26
  • Kuva: Alma Media arkisto / Tomi Olli
    Kuva
    Vastaanottokeskusten toimintamenoihin ehdotetaan ensi vuodelle 49 miljoonaa euroa, mikä on reilut 11 miljoonaa euroa vähemmän kuin kuluvana vuonna. Arkistokuvassa Lappajärvellä toiminut Kivitipun vastaanottokeskus.
|

Valtiovarainministeriön ensi vuoden budjettiehdotuksessa maahanmuuton määräraha pienenee 112 miljoonaa euroa verrattuna kuluvaan vuoteen. Ministeriön mukaan maahanmuuton kustannukset on mitoitettu sen mukaan, että Suomeen tulee 7000 uutta turvapaikanhakijaa ensi vuonna.

Turvapaikanhakijoita arvioidaan tulevan saman verran myös kuluvana vuonna. Lukuun sisältyvät mahdolliset turvapaikanhakijoiden siirrot EU:n sisällä. 

Tulijoiden määrä on laskenut merkittävästi huippuvuodesta 2015, jolloin Suomeen tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa. Vuoden 2016 budjetissa maahanmuutto saikin 692 miljoonan euron määrärahan. Tänä vuonna määräraha on ollut 329 miljoonaa euroa ja pienenee ensi vuonna ministeriön ehdotuksen mukaan 217 miljoonaan euroon.

Sisäministeriön mukaan turvapaikanhakijamäärät Suomessa ovat aiemmin vaihdelleet noin 1 500 ja 6 000 hakijan välillä 2000-luvulla.

Valtiovarainministeriön mukaan maahanmuuton menojen vähenemistä rajoittaa se, että turvapaikkahakemusten käsittely kestää pitempään. Tämän vuoksi oikeuslaitos saa lisää resursseja valitusten käsittelyn vauhdittamiseksi. Kokonaisuutena kuitenkin oikeusministeriön hallinnonalan määrärahat laskevat verrattuna kuluvaan vuoteen. Tuomioistuinten ja oikeusavun määrärahat laskevat kokonaisuutena liki 10 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriö kertoi jo eilen, että ensi vuonna ehdotetaan otettavaksi käyttöön uusi valtion korvaus kunnille maassa laittomasti oleskelevien henkilöiden kiireellisen sosiaalihuollon kustannuksiin. Tarkoitukseen ehdotetaan varattavaksi 5,3 miljoonan euron määräraha.

Sisäministeriö: Pakolaiskiintiö nostettava 1050:een

Kiintiöpakolaiset tulevat Suomeen eri järjestelmän kautta kuin turvapaikanhakijat, ja sisäministeriö esittää nyt pakolaiskiintiön nostamista. Järjestelmässä sijoitetaan suoraan ulkomailta YK:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä, jotka Suomi valitsee YK:n ehdotuksesta. Ministeriö ehdottaa nyt pakolaiskiintiön nostamista nykyisestä 750 henkilöstä 1 050 henkilöön ensi vuonna, mitä sisäministeriö Paula Risikko (kok.) on pitänyt jo pitkään esillä.

–Pakolaiskiintiötä nostamalla autetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia pakolaisia. Hallitus päättää pakolaiskiintiön koosta budjettiriihessä. Komissio on useasti patistanut jäsenmaita nostamaan pakolaiskiintiöitään yhtenä tapana vastata vaikeaan tilanteeseen, todetaan sisäministeriön tiedotteessa.

Pakolaiskiintiön nostosta odotettiin päätöstä jo kevään puoliväliriihestä, mutta asiasta ei löytynyt sopua. Sittemmin hallituspuolueista Uusi vaihtoehto on ilmoittanut, ettei näe perusteita kiintiön nostamiselle. 

Lue myös:

Laittomasti maassa oleskelevien sosiaalikustannuksiin 5,3 milj. € – uusi korvaus tulossa kunnille

Halla-aho purkaisi pohjoismaisen passivapauden – sanasota ryöpsähti: ”Tuhoaisi satoja työpaikkoja”

Halla-aho kehuu Macronin pakolaisehdotusta: ”Ensimmäisenä askeleena erinomainen ratkaisu”

Rikoksesta epäiltynä 1390 turvapaikanhakijaa – uhrina 858 kertaa alkuvuonna

Ex-sisäministeri Päivi Räsänen tyrmää tilapäiset oleskeluluvat: ”Ovet olisivat täysin auki”

Nuorkeskustalta kova vaatimus: Pakolaiskiintiö 10 000:een nykyisen 750:n sijaan

Timo Soinin synkkä ennustus jos Afrikka jää yksin: ”Valtava katastrofi käsissä 10–20 vuodessa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Salminen

Suomi ei ole ollut osapuoli Afrikan valloittamisena. Siirtomaapoliitiikkaa ei Suomi ole harjoittanut. Lukekaa historiankirjoista mikä valtio harrastivat siirtomaiden haltuun ottamista. He saisivat maksaa maahanmuuton seurauksista. Siksi Suomen ei tulisi ottaa vastaanottaa pakolaisia liikaa.

Pasi Anttila

Kyllä. Ja Saksa ei ole maksanut suomelle yhtään lapin tuhoomisesta et nehän voisivat maksaa esim. suomen hävittäjät. Venäjä vois maksaa takaisin korkoineen sotakorvaukset ja maaalueet jotka sodassa menetimme, tai oikseestaan ne kuuluvat kyllä Ruotsille koska venäjähän ryösti suomen ruotsilta. Yhdysvallat vois korvata Suomelle finanssikriisin aiheuttamat bkt:n menetykset jotka arvioiden mukaan on n. 100 mrd.
Saksahan sai mittavat alennukset toisen mailmansodan aikaisisten tuhojen korvauksista jotka nyt kun se on rikas se vois maksaa, esim Kreikalle 200 mrd.

Tämä vasta alkua. Tätähän voitas jatkaa historian hämäriin asti. Kyllä syyllisiä ja korvattavaa historiasta löytyy.

Mutta kirjoittajan kanssa samaa mieltä että liikaa ei voi ottaa. Oma kantokyky ja resurssit täytyy huomioida.

Tuiccu Karhu

Hoidettaisiin nyt ensiksi heikommassa olevat suomalaiset, ennenkuin aletaan syytämään rahaa näille luvatta maassa oleville. Jos kielteisen päätöksen saaneet saavat ihan luvalla jäädä maahan, niin Suomi on heille paratiisi ja niitä tulee tuhansittain. Veteraanejakin vielä Suomessa on....

Rauno Kujala

Suomen hallitus tee paraikaa jatkettua maanpetosta. Onneksi maanpetos rikoksena ei vanhene. Nykyhallitus tullaan saattamaan vastuuseen teoistaan Suomea ja suomalaisia vastaan. Painakaa nimet ja teot muistiin. Tämä liberalismi ja laittomuuden aika ei loputtomiin kestä.

Kimmo Tallqvist

Niin näistä syrjäytyneistä artikkelin mukaan suuri osa on maahanmuuttajien lapsia
Kantisten lapsista ei tunnuta kannettavan kovinkaan suurta huolta.
Monikulttuuri on rikkaus ja moninuorisokulttuuri vielä rikkaampi;
10.08.2017 www.lesiteinfo.com
Viisitoista 7-15 vuotiasta marokkolaisnuorta sai rabiestartunnan harrastettuaan seksiä vesikauhuisen aasin kanssa.
Kauhulla odotan kulttuurin lisärikastusta suomessa.
Mansikit voi saada kohta kyytiä ja monikulttuuririkkautta.

Oiva Luosujarvi

Jos arvoiden mukaan turvapaikahakijoita tulee turvallisista Suomen naapurimaista Suomeen hakemaan turvapaikkaa noin 7000 henkilöä.
On pakolaiskiintiön 1050 taso ylitetty jo 6x enemmän.

Jokainen turvapaikanhakija on yhdenvertainen kiintiöpakolaisen kanssa, joten rajan yli tuleva turvapaikanhakija pitäisi pienentää automaattisesti kiintiöpakolaisten lukua.
Kun katsotaan viimeisen 30 vuoden aikana tulleita pakolaisia / turvapaikanhakijoita ja niiden sukulaisia kokonaismääränä laskettaessa + päälle niiden tekemät lapset Suomessa on pakolaiskiintiöt täynnä ainakin seuraavan 150 vuoden ajaksi.

Risto Nikander

Mitähän kautta mahtavat tänne tulla ?!? Jos tulevat suoraan lennoilla Irakista, Afganista, Somaliasta jne. niin lentoyhtiön kuuluu ne palauttaa takaisin.
Jos tulevat muuta kautta, niin eihän niillä ole mitään asiaa Suomeen, kun kaikki valtiot Suomen ympärillä ovat turvallisia. Halitus on toimeton. ja niin myös EU.
Sen verran hallityus sentään toimii, että jakaa rahaa somalijärjestöille, ylläpitää laittomasti maahan jääneitä ja sallii avun niille, pyrkii tuomaan lisää m,aahan kiintiöpakoliais ja jakamaan taakkaa EU:n kanssa.
Ja tällaisten suomalaisten "kansanedustajien", ministerien ja europarlamentaarikkojen luksus elämästä me sitten maksamme kalliisti.