Tiistai 17.7.2018

Anne Berner hämmästyi veturimiesten mielenilmauksesta: ”Tapasin jo eilen – mielestäni oli rakentava”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2017 15:01
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|
Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) pitää erittäin valitettavana, että VR:n veturimiehet ovat päättäneet järjestää työnseisauksen ensi viikolla vastalauseena junaliikenteen uudistamiselle.
 
Berner ilmoitti eilen VR:n pilkkomisesta kaikkiaan neljään yhtiöön. Vastalauseena Veturimiesten liitto pysäyttää junaliikenteen ensi viikon maanantai-illasta lähtien keskiviikkoiltaan asti.
 
–On erittäin valitettavaa, että veturimiesten työnseisaus aiheuttaa haittaa junamatkustajille ja ihmisten arkeen, sanoo Berner.
 
Hän huomauttaa, että valmistelu päätöksien toimeenpanemiseksi käynnistyy jo nyt.
 
–Valmistelu tehtyjen päätösten toimeenpanemiseksi alkaa nyt ja toivon, että voimme tehdä tätä työtä tiiviissä ja hyvässä yhteistyössä VR-Yhtymä Oy:n ja sen henkilöstöjärjestöjen kanssa. Tapasin jo eilen henkilöstöjärjestöjen puheenjohtajia. Mielestäni tapaaminen oli rakentava, toteaa Berner.
 
Bernerin mukaan raideliikenteen kilpailun avaamisen tavoitteena on parantaa rautatieliikenteen palvelutasoa sekä kasvattaa junaliikenteen osuutta henkilöliikenteessä.
 
–Kasvun myötä myös rautatieliikenteen työpaikat lisääntyvät, kertoo Berner tiedotteessa.
 
Lähde: Kauppalehti
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Jaa kun Lehman-lama oli 08-15 asti?
Kerro omin sanoin miten Suomen hallitus pistää Aasiassa,USA,EU viennin vetämään?
1)-Tääkin utopia voi romahtaa. (Yle9.8)Dollarin kurssi heikentynyt rajusti.Ja hups vienti tyssää.
2)-korot nousee -17-18 Ei muuta tarvita .
KL
Suomi myyty ulkomaalaisille pörssiyrityksille ,Panamassa Nordealla 500 tiliä.
Kotitaloudet veloissa korvia myöten.Leikataan lisää. Työttömiä yli 400 000
Kyllä IMF ottaa meidät "syleilyynsä" kuten Kreikan.
Ei sielläkään "Onassikset" kärsinyt pätkääkään .Vain kansa.

Raimo Laine

Vaikeaa kuvitella, että joku ulkomaalainen alkaisi ostaa suomalaista rautatiekalustoa, jonka raideleveys on käytössä vain Suomessa ja Venäjällä, joissa muutkin olosuhteet ovat haastavat, joten ainoa mahollisuus on ehdotettu vuokraus.
Mutta mistä sitten löytyy odotettu kilpailukyky ? VR on tosin töppäilyt kovasti, mutta, mutta ?

Teijo Myllylä

Berner on kävelevä katastrofi, ei taaskaan tee mitään virhettä omasta mielestään. Vr henkilödtö ei muka ymmärrä omaa etuaan. Sekoilut tulevat jatkumaan. Harmi että tavallinen kulkija kärsii näistä äkkiliikeistä, Sipilä taustapiruna ei lupaa hyvää. Kilpailua on helppo lähteä käymään, kun veronmaksaja on ponsoroinut kaluston ja radat. Haiskahtaa hyväveli hommilta. Tässä käy niinkuin postille joka tekee hidasta kuolemaa. Kaikki on myytävänä, kunhan sopiva ostaja löytyy. VR voi alkaa jo suunittelemaan itselleen uutta nimeä, vai ehtiskö vaalit tulla ennen sitä?