Tiistai 22.5.2018

Puolustusvoimilta ”puuttui” 25 milj. € – Tässä selitys Petteri Orpon hämmennykseen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2017 15:30
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Petteri Orpo (kok.) ei ollut varma, mutta miksi 52 miljoonan euron lisäys näkyi tiedotteessa yhtäkkiä vain 27 miljoonan euron lisäyksenä. Nyt löytyi selitys.
|
Valtiovarainministeriön tiedote puolustusvoimien määrärahoista herätti kummastusta keskiviikkona. Ministeriön mukaan puolustusvoimien määrärahat kasvavat 27 miljoonalla eurolla, vaikka vielä huhtikuussa hallitustrio lupasi puolustusvoimille 50 miljoonan euron lisäystä sekä 2 miljoonaa euroa ”kesäkessuja” varten.
 
Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kummasteli lukuja tiedotustilaisuudessa.
 
–Täytyy tunnustaa, että kun silmäilin tuota tiedotetta puhuessanikin, niin kiinnitin samaan asiaan huomiota. Siksi sujuvasti ohjasin budjettipäällikkö Hannu Mäkiselle, mutta palataan tähän asiaa, Orpo sanoi.
 
Valtiovarainministeriön Mäkinen on pahoillaan tiedotteen harhaanjohtavasta ilmaisusta. Hän vakuuttaa, että puoliväliriihessä sovitut 52 miljoonaa euroa ovat menossa puolustusvoimille.
 
Mäkisen mukaan erikoinen tilanne johtuu siitä, että puolustushallinnosta oli pyydetty siirtämään yksi 13,6 miljoonan euron erä puolustusmateriaalin budjettimomentille. Myös aiemmin tehdyt säästöpäätökset kilpailukykysopimusta myöten olivat pienentämässä määrärahoja.
 
–Tämä 52 miljoonaa euroa on oikeasti se aktiivinen lisäys, mutta siellä on muista syistä johtuvia muutoksia, Mäkinen toteaa Uudelle Suomelle.
 
–Ei varmaan ollut fiksua, että siinä tiedotteessa oli mekaanisesti laskettu loppusummien vertailu, koska siellä on tällaisia teknisiä syitä. Mutta siellä sisällä on tämä 52 miljoonan euron lisäys, Mäkinen jatkaa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli: