Keskiviikko 18.7.2018

Lapset kaivoivat koulun pihalta 2,5 kg:n lentopommin – sotalöytö käynnisti ison operaation

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.8.2017 19:29
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
|

Lapissa Sodankylässä käynnistyi iso operaatio, kun koululaiset löysivät Sompion koulun pihalta sodanaikaisen lentopommin. Alakoululaiset esittelivät löytöään välituntivalvojalle.

Lapset löysivät räjähteen tänään perjantaina aamulla kaivuuleikeissään. Esille nousi sodanaikainen räjähde.

Välituntivalvoja huomasi vaaran lasten tultua esittelemään löytöään.

– Välituntivalvoja huomasi, että nyt lapsilla on käsissään sen laatuinen esine, että esine jätetään niille sijoilleen ja kaikki pihalla olevat lapset siirretään pihalta sisätiloihin, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi sai ilmoituksen löytyneestä räjähteestä kello 9.30 aamulla ja totesi paikalle päästyään, että kyseessä on sodanaikainen lentopommi. Sodanaikaisten räjähteiden raivaaminen kuuluu puolustusvoimille, joten poliisi pyysi puolustusvoimilta virka-apua.

Poliisi ja puolustusvoimat eristivät koulun piha-alueen.

Puolustusvoimien raivaajien päästyä paikalle nämä totesivat, että kyseessä on 2,5 kilogramman painoinen räjähtämätön lentopommi. Raivaajat tekivät pommin vaarattomaksi ja kuljettivat sen hävitettäväksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

He,he,niinpä näyttää olevan,mutta,mutta ,jos siinä oli siivekkeet perässä,niin tottakai nykyajan toimittaja tekee viisaan johtopäätöksen,lentopommihan se,heittäkää verkko päälle ,ettei vaan pääse karkuun.
Vanha krh ammus,jäänyt jostain kuljeksimaan.Täysin vaaraton jos ei sitä ole aikoinaan viritetty.