Maanantai 16.7.2018

Pahimmat ukkoset Suomessa ohi - pelastuslaitos kehottaa edelleen varovaisuuteen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.8.2017 09:07
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pahimmat ukkoset Suomessa ovat sunnuntaiaamuna ohi, mutta sadekuuroja tulee koko maassa sunnuntaina.
|

Forecan meteorologien mukaan pahimmat ukkoset Suomessa ovat sunnuntaiaamuna ohi, mutta sadekuuroja tulee koko maassa sunnuntaina.

Lauantai-iltana alkanut myrsky aiheutti pelastuslaitoksille runsaasti tehtäviä erityisesti pääkaupunkiseudulla.

–Kaiken kaikkiaan myrskyn takia tehtäviä oli yhteensä noin 280 kappaletta illan ja yön kuluessa. Edelleen tehtäviä myrskyn takia hoidetaan, kun ihmiset lähtevät liikkeelle ja huomaavat kaatuneita puita sekä muita myrskyvahinkoja, päivystävä palomestari Paul Nyberg Helsingin pelastuslaitokselta kertoo.

Myrsky aiheutti Nybergin mukaan pääasiassa kovan tuulen takia runsaasti puiden kaatumisia ja rakennusten kattopeltien irtoamisia. Lisäksi Helsingissä käynnissä olleita tapahtumia jouduttiin keskeyttämään väliaikaisesti myrskyn takia.

–Helsingin kaupungin alueella on edelleen myrskyn aiheuttamia puiden kaatumisia ja ihmisiä kehotetaankin olemaan varovaisia liikkuessaan esimerkiksi keskuspuiston alueella, Nyberg sanoo.

Sähköyhtiö Carunan mukaan yli puolet myrskyn aiheuttamista vioista sen sähköverkossa on korjattu. 

–Keskijänniteverkossa vikaantuneita johtolähtöjä oli 23, joista osassa useampi vikapaikka ja osa vioista hankalia korjata. Viat alkoivat kello kuuden aikaan illalla ja yli puolet niistä saatiin korjattua ja sähköt palautettua kello 23 mennessä. Puolilta öin sähköttä oli enää alle 4 000 asiakasta. Enimmillään sähköttä oli noin 20 000 asiakasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Ukkonen ja kova myrskytuuli hidastivat viankorjaustoimenpiteitä. Osassa vikakohteita asentajat joutuivat odottamaan sään laantumista ennen kuin pääsivät korjaamaan vikoja. 

Nopeimmillaan sähköt saatiin Carunan mukaan palautettua vikoja rajaamalla alle puolessa tunnissa, pisimmillään asiakkaat joutuvat odottamaan sähköjä useita tunteja.

Lue lisää: Vaarallisen voimakas ukkonen riehuu Suomessa: ”Ihmisiä kehotetaan siirtymään sisätiloihin”

Henkilöt: 
Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Olihan eilen tv:ssä julkaistu vaaratiedote oikein kunnon vitsi. Tiedote julkaistiin Helsingissä kun myrskyrintama oli mennyt jo Helsingin ohi. Hyvät tuiedotteen julkaisijat. Pitikö teidän saadaa keskustapuolueen tai Sipilänlupa vaaratiedotteen julkaisulle, kun julkaisitte sen vaaran jo mentyä ohi. Miten noin niinkuin omasta mielestänne onnistuitte ????