Lauantai 20.7.2019

Vapaavuori kadehtii Tukholmaa: ”Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia”

Luotu: 
14.8.2017 13:47
Päivitetty: 
14.8.2017 13:56
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Pormestari Jan Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudun ongelmia ovat ”liian vähäinen asuntotuotanto, asumisen kalleus ja liian vähän kansainvälistynyt kaupunki”.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori haluaa pääkaupunkiseudusta nykyistä kansainvälisemmän ja toivoo alueen saavan uusia työntekijöitä maahanmuuttajista. Vapaavuori nostaa Talouselämän haastattelussa esiin naapuripääkaupunkien Tukholman ja Kööpenhaminan kilpailuedun – koon.

Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudun kasvun suurimmat esteet ovat ”liian vähäinen asuntotuotanto, asumisen kalleus ja liian vähän kansainvälistynyt kaupunki”.

– Pääkaupunkiseudulle tarvitaan paljon lisää maahanmuuttajia töihin, hän sanoo.

– Helsingille on luontevaa verrata itseään Tukholmaan ja Kööpenhaminaan. Niiden etuja ovat lähes kaksinkertainen koko ja erityisesti se, että ne ovat selvästi kansainvälisempiä.

Vapaavuoren mukaan suurkaupunkien painoarvo kasvaa taloudessa. Hän toteaa haastattelussa, että maahanmuuttajien keskittyminen pääkaupunkiseudulle pitäisi samalla huomioida alueen kuntien valtionosuuksissa, ”sillä kotouttaminen vaatii isoissa kaupungeissa paljon resursseja”.

– Maahanmuuttoa tarvitaan lisää ja päättäjien on tehtävä kaikkensa, jotta työkykyiset ja -haluiset pääsisivät töihin, hän linjaa.

Pormestari ei haastattelussa tarkenna, minkälaisiin töihin maahanmuuttajia tarvittaisiin. Palveluammatteihin liittyen häneltä kysytään, tarvitseeko ravintolahenkilökunnan osata suomea.

– Ei tietenkään tarvitse. Jos asiakkaat eivät pidä henkilökunnan kielitaidosta, he voivat mennä muualle, Vapaavuori sanoo.

Lähde: Talouselämä

Lue myös: Halla-aho vastustaa pormestari Jan Vapaavuoren puheita: ”Maahanmuutto kehitysmaista ei lisää elinvoimaa”

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Kokkinen

Valko-Venäjältä ja Georgiasta tulevat ammattirikolliset ovat oppineet käyttämään hyväksi turvapaikanhakujärjestelmää Suomessa, kertoo keskusrikospoliisi (krp) Helsingin Sanomille.

Rikolliset ovat muun muassa asuneet ilmaiseksi vastaanottokeskuksissa, joissa on hämmästelty, kuinka he nukkuvat päivisin ja lähtevät öisin omille teilleen.

Lisäksi krp:n mukaan on paljastunut, että georgialaiset rikolliset pyrkivät Suomeen väärillä identiteeteillä, koska heillä on ollut kielteisiä turvapaikkapäätöksiä muista EU-maista.

– Liikkuvat valkovenäläisrikolliset hyödyntävät hyvin usein turvapaikkamenettelyä, mikä tarjoaa mahdollisuuden edulliseen majoittumiseen ja moniin muihin palveluihin. Myös valtaosa rikoksista epäillyistä georgialaisista on Suomessa turvapaikanhakijoina, sanoo krp:n rikoskomisario Minna Laukka HS:lle.

Rikolliset tehtailevat Suomessa yleensä pieniä omaisuusrikoksia kuten näpistyksiä, mutta myös asuntomurtoja.

Hämärämiehet löysivät Suomen järjestelmän heikkoudet nopeasti, sillä viisumivapaus georgialaisille myönnettiin viime maaliskuussa. Georgialaisia on epäiltynä nyt 50 varkaudesta ja 60 näpistystapauksesta. Valkovenäläisillä näpistysepäilyjä on ollut 60–150 vuosittain, ja saman verran on kirjattu varkauksia.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo, että yksikään georgialainen tai valkovenäläinen ei ole saanut tänä vuonna Suomesta turvapaikkaa. Hakemuksia on ollut yhteensä 70.

Rikollisten toimintaa yritetään kitkeä viranomaisyhteistyöllä. Kiinnijääneet rikolliset joutuvat Suomessa oikeuteen ja heitä uhkaa maahantulokielto Schengen-alueelle.

Tuolta sais Jan maahanmuuttajia.

Panu Saarela

Sitähän Vapaavuori tietenkin tarkoitti, että kaikki rikolliset ovat tervetulleita Suomeen.

Ja sekin on selvää, että ulkomaalaisen tekemä rikos tarkoittaa, että kaikki ulkomaalaiset ovat rikollisia. Suomalainen rikollinen on yksittäistapaus.

Voi tahallisen väärin ymmärtämisen ja pahantahtoisuuden määrää.

Mikko Toivonen

"Vapaavuoren mukaan pääkaupunkiseudun kasvun suurimmat esteet ovat ”liian vähäinen asuntotuotanto, asumisen kalleus ja liian vähän kansainvälistynyt kaupunki”."

Niinpä niin ! Halpojen vuokra asuntojen suuren tarpeen tunnistavat jokainen joka hiukankin yrityselämän tarpeita ymmärtää.

Kysymys onkin kuka älyää ryhtyä tuottamaan edullisen hintaisia vuokra asuntoja lähiökokonaisuuksina mikä on ehdoton edellytys tilanteen korjaamiselle. Eräiden ideologiset käsitykset ja eturyhmäkalastus ovat järkevyyden ja maan kehityksen toistaiseksi estäneet. Myös Vapaavuoren oma jälki asuntoministerinä ei kehityksen mieltä jäänyt ilahduttamaan. Puheita on kuitenkin aika ronskisti enemmän kuin toimenpiteitä.

Toki ymmärretään, että ongelman ratkaisua vastustavat suurin osa naispuolisista apulaispormestareista ideologialla ja luokkayhteiskunnan ylläpitämisen motiiveilla.

Mitä tulee maahanmuuttajiin niin jos asia onnistutaan saamaan hallintaan ja maahanmuuttajia kyetään tuomaan suoraan töihin määräaikaisin työluvin ja työnantajan ns. sponsorivastuulla niin silloin paikkaa olisi melkoiselle lisäykselle, mutta vain jos tuo edullinen ja sopiva vuokra asuntokanta on myös hallinnassa ja riittävällä reservillä.

Mikko Toivonen

Niitä ghettoja syntyy vain jos maahanmuutto ei ole hallinnassa ja tulijat eivät tule suoraan valmiiseen työpaikkaan määräaikaisella työluvalla ja tuoneen työnantajan osavastuulla.

Missään maailman malleissa joissa noin toimitaan, ei ole vähäisintäkään ghettoutumisongelmaa vaikka kokonaisia kaupunkeja on pelkästään vuokra asuntoina.

Maahantulon täysi hallinta mikä on täysin mahdollista on kaikkien ongelmien poistamisen avain. Tuo samainen hallinta mahdollistaa hyvin suuren maahanmuuttaja osuuden ongelmitta ja alkukansalaisten eduksi.

Täällä vaan erittäin harva ymmärtää mitä maahantulon täysi hallinta tarkoittaa, miten se toimeenpannaan ja miten se hyödyttää senä maahantulijoita, että alku kansalaisia.
'Varmasti ei Vapaavuorellakaan ole hajuakaan totaalisesta maahantulon hoidosta ja merkityksistä sekä riippuvuuksista.

Raimo Laine

Pakolaisistamme on normaalitöissä vain noin 10 %. Osa ei tänne töitä tullut tekemäänkään vaan elelee julkisilla tuuilla. Osa on rikollisia ja vankiloitakin kansoittaa melkoinen joukko. Vapaavuoren tulisi tehdä opintomatka vaikka Ruotsiin, jossa useita kaupunginosia elelee ikiomaa elämäänsä vailla työrasitteita.

Eero Pekonen

No eihän niitä halpoja vuokra-asuntoja voi ainakaan paljon tuottaa Helsingin seudulle, silloin menee hyvä liiketoiminta pilalle. Vuokra-asuntoihin sijoittavat nykyään lähes kaikki merkittävät sijoittajat puolueita lähellä olevia tahoja myöten. Ns. Aravalainsäädäntö on vuosien mittaan vesitetty ja muokattu näitä sijoittajia ja kähmijöitä suosivaksi eikä siinä prosessissa ole katsottu muuta näkökulmaa kuin ahneiden etu.

Petteri Puustinen

"Olen Vapaavuoren kanssa samaa mieltäsiitä, että voisimme ottaa Tukholmasta mallia. Jos edes Ruotsin pääkaupungissa ei palveluammateissa tarvitse osata ruotsia, niin minkä ihmeen takia sitä pitää Suomessa palveluammateissa osata? Jos asiakas ei osaa suomea, hän voi painua muualle."

Hannu Töyri

Kun puhutaan edullista vuoka-asunnoista, niin olisi hyvä mainita edes joku sellainen asia jolla olisi vaikutusta tuohon suuntaan ja sitten katsoa onko sen toteuttamisella mitään mahdollisuuksia. Luopuisiko VVO kymmenien miljoonien voitoista? Kaupunki ja valtio kiinteistöverosta, joka on nyt katsottu uudeksi kasvavaksi tuloksi. Hekan keskivuokra jonkinverran alle 12€/m2/kk. Asumistukimenot hurjassa kasvussa. Mikä tai mitkä kulukohta /t kiinteistöyhtiön tuloslaskelmassa on sellainen jota voidaan pienentää niinpaljon, että saamme edullisia vuokra-asuntoja.

Veli-Pekka Moisalo

Pääkaupunkiseudun menestymisen edellytys on hallittu kasvu. Nyt on vallalla maaninen vaihe, että asukkaita tarvitsee saada maksimaalisen paljon. Yhdyskuntarakenne ei pitkään kestä uusien kauppakeskusten ja isojen asuma-alueiden rakentamista jatkuvaa rakentamista. Myös liikenneverkko alkaa olla koetuksella. Kauppakeskukset Pasilassa ja Kalasatamassa tulevat kilpailemaan erityisesti Itiksen ja ydinkeskustan kanssa. Skid row-alue eli ränsistyminen syntyy jonnekin näiden läheisyyteen. Uusasuntotuotanto ei ole vain lisää, vaan se myös poistaa vanhaa asuntokantaa.

Jukka Alatormanen

Upeeta mahtavaa! Suomen kansalla kaikki asiat ovat kunnossa ja verotus myos kivasti keveaa. Nyt vaan roimasti lisaa pakolaisia ja siirtolaisia, erityisesti Muslimeja lisaa. Ruotsi on mennyt jo ohi kun 5% ruotsalaisista on nykyaan Muslimeja. Ja oikein iso Moskeija Suomeen niin kylla Suomi viela kaantyy oikeaan suuntaan. Pistaa mietteliaaksi keta aanestaa Presidentinvaaleissa jos tuo on Kokoomuksen virallinen kanta mita Vapaavuori esittaa. Poliitikot ovat poliitikkoja, Vapaavuori halunnee lisaa aanestajia ja asukkaita paakaupunkiseudulle vain siksi, etta Kokoomus saa lisaa aania uusilta ja vanhoilta maahanmuuttajilta. Aika halpa temppu suomalaisten kustannuksella.

Veli-Pekka Tihlman

Ja minäkin idiootti äänestin tätä. Apua! Jos työskentelee suomalaisessa ravintolassa, palvelijan on puhuttava suomea. Ei voi edellyttää, että esim. vanhempi suomalainen vieraita kieliä puhumaton pariskunta ei saa ravintolapalveluita omalla kielellään omassa kotimaassaan. Me emme tarvitse ainuttakaan ulkolaista Suomeen, joka ei valmis noudattamaan suomalaisen kulttuurin vaatimuksia eikä ole kykenevä palvelemaan kantasuomalaisia heidän omalla kielellään!

anita frisk

"Pääkaupunkiseudulle tarvitaan lisää maahanmuuttajia töihin." Miksi ihmeessä juuri maahanmuuttajia, eivätkö suomalaiset työttömät mutta ammattitaitoiset maaltamuuttajat kelpaa? Ai niin, kun ne asunnot on niin kalliita ettei heillä ole varaaa niissä asua. Miten ne ovat maahanmuuttajille halvempia?

"Kotouttaminen vaatii isoissa kaupungeissa suuria resursseja." Mikä ihmeen kotouttaminen, hänhän puhuu työvoimasta. Jos halutaan nimenomaan kv. työvoimaa, miksi sitten otetaan tulijoita Irakista, Afghanistanista ja Somaliasta. Heidän työllistymisprosenttinsahan ovat surkeat, vuosien ja somalien osalta vuosikymmenienkin jälkeen. Miten pk-seudun työvoima- tai asuntotilanne tästä paranee? Kun kunnat sen valtion 3-4 vuoden tuen jälkeen jäävät omilleen, kunnanisät enemmän kuin mielellään luopuvat näistä "kunnan taloutta piristävistä" ja lämpimästi suosittelevat muuttoa seuduille joilla maanmiehiä on jo ennestään. Ja mieluusti nämä lähtevätkin paremmille apajille. Ja se ihana kansainvälisyys pk-seudulla lisääntyy - työllisyys ei, ja asuntopula senkun pahenee.

Eipä sitten tuokaan pormestari osaa erottaa syitä ja seurauksia. Työperäistä maahanmuuttoa ei vastusteta, eikä sitä että suomalainen tuo ulkomaalaisen puolisonsa Suomeen. Tai suomalaisia paluumuuttajia. Tai kansainvälisyyttä. Mutta olettaisin, että useimmat suomalaiset arvostavat enemmän laatua kuin määrää.

Asumisen kalleudesta pk-seudulla kannattaakin olla huolissaan, mutta sille myös pitäisi tehdä jotain. Rakennusala kun on muuallakin kuin Suomessa se korruptoituneinen , ollut jo vuosikymmenien ajan. Siinä on niin isot rahat kyseessä ja niin isot pojat hääräämässä, että poliitikot eivät uskalla puuttua. Vanhemmilla ehkä muistissa Polarit, Puolimatkat jne.

Vapaavuoren takinkääntö oli nopea vaan ei upea.

Mikko Toivonen

"Vapaavuoren takinkääntö oli nopea vaan ei upea."

On muistettava, että Vapaavuorta manipuloi täyspäiväisesti ainakin 3 naispuolista kaikki pakolaiset tänne apulaismestaria. Yhdestä en ole aivan varma, siksi mainitsen vain 3.

Noista kolmesta lisäksi ainakin 2 vastustaa kaikin keinoin yleishyödyllistä vuokra asuntotuotantoa sillä tavalla kuin sitä tarvitaan, eli lähiö mittakaavassa.

Vuokra asuntojen tuotannosta päävastuussa täytyy olla kaupungin ja valtion koska kaupungilla on maat ja kaavoitusoikeus sekä julkinen rahoitus ja operointi mahdollisuus ja valtiolla sekä maata että kaikki rahoitus ja sääntökeinot käytettävissään.

Jos sitä edullisen asuntokannan oppia olisi haettu Ruotsia kauempaa niin osattaisiin myös käyttää yleishyödyllisiä asuntosäätiöitä osan vuokra asuntokannasta tuottamioseen ja ylläpitoon.

Asia olisi täysin hoidettavissa jos poliittinen halu olisi ja edes alkeellinen pyrkimys tasapuolisuuteen pienryhmien etujen varjelemisesta.

Kaikki tämä puuttuu nyt esimerkiksi Helsingin kaupungilta ja Valtiolta ainakin tämänkin hallituksen aikana.

On täysin käsittämätöntä että väitetään olevansa markkinatalouden puolueita mutta ei tehdä vähäisintäkään elettä korjatakseen markkinatalouden ja liiketoiminnan suurinta yksittäistä ja täysin itse luotua ongelmaa, edullisten vuokra asuntojen saatavuutta mikä mahdollistaisi myös matalammalla palkalla palkkaamisen ja ennen kaikkea työn perässä joustavan muuttamisen sinne missä työtä syntyy.

Irina Gagarin

Helsinki ei tarvitse runsaasti lisää maahanmuuttajia, vaikka Vapaavuori näin väittää. Helsinki tarvitsee lisää tuottavaa työtä tekeviä veronmaksajia, joita viime aikoina Suomeen tuodusta porukasta löytyy valitettavan vähän.

Jukka Lampinen

Vapaavuori tekee jo työtä Niinistön valinnan eteen, muut puolueet on jo takertuneet maahanmuutto asiaan.
Ja Kokoomus tietenkin kääntää takkinsa ja alkaa esiintymään maahanmuuton tukijana.

Helsingin kaavoitus ongelmiin on selkeä syy, jos rakennetaan enemmän asuntoja niin kiinteistöjen ja maan arvo laskee.
Jokainen asunnon omistaja menettää kymmeniätuhansia euroja, Helsingin kaupunki itse menettää miljardeja.
Liiketiloja ja asuntoja omistavat yritykset satoja miljoonia.
Kaavoitusta on hallinut aina suvereenisti Kokoomus.

Kari Aaltonen

Kokoomus ja Vapaavuori on rakentamassa Suomea, missä omat nuoret ja varsinkin tytöt saavat pelätätä liikkuessaan kadulla ja jopa päiväsaikaan heitä häiritään ja roikutaan hihassa ehdotellen mitä ihmeellisimpiä asiota. Mielestäni Kokoomus ja Keskusta ovat vastuussa näistä ahdistelu rikoksista.

Esko Kotilainen

Kyllä Vapaavuoren kannattaisi laatia nopeasti kansainvälinen mainos afrikkalaisiin lehtiin,ja miksei myös tv mainonta olisi hyväksi.
Haetaan,mukavia pirteitä nopsajalkaisia,käsistään käteviä nuorukaisia ilahduttamaan Helsingin elämää.
Valtio maksaa palkan,asunto-ja ruokaetu,sekä eläke.Myös koko suku on tervetullut.
Työ on joustavaa,eikä sidottu aikamääriin,kaikkille kulttuurin mukaista toimintaa.
Eiköhän niitä sitten ala tulemaan.

Jarkko Palmgren

Miksi Vapaavuori haluaa kadehtia Tukholmaa? Onko Vapaavuorella kenties pikkukylä-ahdistus? Olisi kannattanut hakeutua New Yorkin tai Lontoon pormestariksi. Jos ulkomailla olemisen mukavuus on juuri urbaanissa atmosfäärissä ja etnisissä ravintoloissa, voi sitä matkustaa helposti aistimaan , tuomatta sitä tänne Suomeen.

Kadehtimalla Malesian pääkaupungin Kuala Lumpurin pormestaria väen tiheyden suhteen , saisi Helsingin maa-alueille yhden miljoonan verran lisää ihmisiä. Jos Espoo ja Vantaa ovat Vapaavuoren vinkkelistä esikaupunkeja ,niin kyllä kait monta miljoonaa saisi mahtumaan.

Havaintoja , myöhempää seurantaa ja toimintaa avustamaan:

1. Jutun täytyy olla aivopieru?

2.Miksi juuri vain maahanmuuttajia?

3. Onko kaupungin mahdollisimman suuri väkiluku kaiken toiminnan premissi tai pääoletus?

4. Onko kaupungin väestön etnisellä taustalla mitään merkitystä? Vai lukumääräkö vain ratkaisee?

5.Pitäisikö maahanmuutajien etnisen taustan mukaan tehdä valintaa?

6. Pitäisikö koulutustason mukaan tehdä valintaa?

7. Pitäisikö sukupuolen suhteen tehdä valintaa?

8. Pitäisikö vastavuoroon vaikka Filippiineiltä, muualta Kauko-Idästä ottaa pelkkiä naisia maahanmuuttajina vaikka nyt 30 000 kpl parin vuoden aikana?

9. Miksi heidät pitäsi sijoittaa vain Helsinkiin? Kaupunkiin muuttavien naisten myötä juuri syntyvyys laskee. Onko nouseva väkiluku ainoa oikea tie ,kun markkinat eivät muuten kasva? Juuri tuossa on äärikonservatiivien sokea piste.

10. Onko Vapaavuorelle olemassa muuta Suomea kuin Helsinki?

11. Uskooko Vapaavuori edelleen , että voi olla semmoinen satu, kuin halpa asuntotuotanto?

12. Helsingin asuntotuotannolla ja rakennustyöpaikoilla pidetään Viron valtiota ja Tallinkkia myös Suomen valtion antamien kuljetustukien kautta pystyssä.

13.Rakennustöiden kiristyvien turva- ja laatuvaatimusten , sekä EU -kaverieden siunaamien direktiivien takia ei tule halpaa asuntotuotantoa ikinä, niissä ei kukaan haluaisi edes asua.

14. Halvat asunnot romahduttaisivat osan kokoomuslaisten ( asuntoa ainoana elämän mittaisena ikuisuuslainana maksavien) asuntojen hinnat.

15.Asuntojen arvonnousua odottavat ja toivovat, luulevat , että kuolinkäärinliinoissa on taskut ja rahat saa mukaan " tuonpuoleiseen", nimittäin asuntoa vaihtaessa , se seuraavakin on taas edelleen yhä enempi kalliimpi!

16.Asuntotuotannon lisäys kiinnostaa kenties Vapaavuoren grynderituttuja? ja vaikutusvaltaisia ystäviä?

17. Asuntotuotannon lisäys helsinkiin on kuin hölmöläisten peitonjatkamis -tarina.

Jarkko Palmgren

18. kohta jäi laittamatta...

-Mitähän mieltä kokoomuslaiset asuntosijoittajat ovat "halpahintaisten" ja yleensäkin merkittävästä nopeasta asuntotuotannosta Helsinkiin?

-Sehän tarkoittaa, että markkinat menevät sekaisin, jo ostettujen vuokra-asuntojen hinnat romahtavat, ja vuokratasot pyrkivät laskemaan.

-Kukaan monien vuokra-asuntojen omistaja- sijoittaja ei toivo markkinoiden häiriintyvän. Sijoitetun pääoman tuotot laskevat.

- Mutta eipä näihin kysymyksiin vastauksia saa, eräänlainen poliittinen populismi vaivaa kaikkia poliitikkoja. Bittiavaruuteen häviää huutajan ääni korvessa nykyään.

Mika Jahkola

Sana "maahanmuuttaja" tarkoittaa monen mielessä kehitysmaan kurjista oloista lähtenyttä ihmistä, joka hakee turvapaikkaa päästäkseen osalliseksi isäntämäaan anteliaasta sosiaaliturvasta.

En usko, että Vapaavuorikaan tällaisia toivoo lisää, vaan työperäisiä maahanmuuttajia, joilla on jokin ammattitaito ja jotka ovat saaneet työpaikan Suomesta ja muuttavat sitten tänne asumaan ja tekemään töitä.

Hullua tässä on, että Suomeen pääsee kuka vain ilmoittautumalla turvapaikanhakijaksi mutta pätevien ammattilaisten työluvan käsittely voi olla yhtä tuskaa. Olen itse entisessä elämässäni nähnyt läheltä, millainen paperisota piti käydä ennen kuin EU:n ulkopuolinen tohtoritason ihminen saatiin meille töihin ja asumaan.

Juha Lapveteläinen

Saadaanko Helsingistä kansainvälisempi kaupunki EU:n ulkopuolelta tulevan ammattitaidottoman maahanmuuttojonotuksen myötä, vai olisiko jonkinlainen vaurauden merkki tai peräti kansallinen rikkaus edes joskus sen aidon kotimaisen puolukan, mustikan, metsämansikan, tai ehkä jopa sen vadelmainenkin muistaminen siellä jossain Suomen puskissa, joka on kesän aikana hitaasti kehittynyt kypsyen, ja jonka voi lopulta sitten noukkia jotta siitä saisi myös sitä hilloa?

Itseasiassa kyselin vähän samankaltaisia merkillisiä kysymyksiä ensimmäisen kerran toisaalla jo 2000- luvun alussa Rotterdamissa eräältä alkuperäiseltä Hollantilaiselta mieshenkilöltä, joka oli minulle täysin tuntematon kaveri. Hän kertoi minulle asuvansa monien muiden alkuperäiskansalaisen ohella yhdessä niistä monista suurkaupungin ympärillä olevassa pikkukaupungissa, ja peräti hyvästä syystä johtuen.

"Rotterdamin keskustassa ei voi asua juuri tämän rehottavan pelon sekä rikollisuuden johdosta, jonka aiheuttaja hänen mielestään oli juuri tämä 90% maahanmuuttajaväestö siitä muutamasta kokonaisesta miljoonasta kansainvälisestä suurkaupunkilaisesta kaupungin alueella", suurin osa tuli alunperin tietysti euroopan unionin valtioiden ulkopuolelta, he kaikki olivat lähinnä afrikkalaisia.

Ei ole tänä päivänä myöskään vielä kirkossa kuulutettu, että monet tanskalaiset pitäisivät suuria maahanmuuttajalukuja ns. "positiivisina" asioina tanskan valtion tai puhumattakaan Kööpenhaminan kaupungin osalta, pikemmin monien mielestä asia on täysin päinvastoin. Kuulin erään tanskalaisen yrittäjämieshenkilön kertovan jo reilu kymmenen vuotta sitten, että jos "tanskalaiset- muslimiterroristit" iskevät suunnitellusti Kööpenhaminassa johonkin alkuperäiskansalaisten paljon käyttämään ja tunnettuun "rakennukseen tai kohteeseen", missä yleensä perheelliset liikkuvat, niin se on varma asia että seuraavan 48 tunnin aikana ei Kööpenhaminasta enää muslimimaahanmuuttajia jostain syystä löydy entiseen malliin alkuperäiskansalaisten hyvän tahdon sekä tahdikkuuden puutteen loppumisen vuoksi.

Aina ei välttämättä maahanmuutto siis ole sinällänsä ainoastaan se mukava ja hyvä asia, ensinnäkin se vie työpaikkoja alkuperäiskansalaisilta alentaen samalla luonnollisesti myös yritysten palkkakustannuksia, syy on aina se sama ja yksinkertaisen varma asia. Maahanmuuttajaväestö tekee samat palkalliset työt halvemmalla kuin se kalliisti yhteiskunnan verorahoilla jo kerran turhaan koulutettu alkuperäisväestö.

Onko tämä sitten se tulevaisuuden positiivinen skenaario ja uusi suunta Suomalaisessa sinivalkoisessa tulevaisuudessa? Talouskasvu on Suomessa hiljalleen se ns. ykkösuutinen ja kovin tosiasia, mutta kuka siitä sitten todellisuudessa hyötyy ja kuka ei, ja minkälaisella hinnalla tämä orastavan pieni talouskasvu sitten saadaan ylipäätään aikaiseksi?

Kuulin tässä nimittäin muutama päivä sitten erään mielenkiintoisen kommentin suomalaisesta rakennustyömaasta pääkaupunkiseudulla? Rakennustyömaiden työntekijöistä ei tänä päivänä ole enää suomalaisia kuin suurin piirtein se 10% ammattitaitoisesta ja osaavasta työvoimasta. Eestiläisiä on 40%, puolalaisia 30%, ja muut (ukraina, bulgaria, ja luoja tietää mistä ne loput..) 20% ovat?

Tilanne alkaa siis erehdyttävän tutulla tavalla muistuttaa ainakin osittain sen suomalaisen ammattitaitoisen työttömän osalta sitä eurooppalaista Rotterdamin maahanmuuttolinjaa 2000- luvun alun mukaisesti, näitä käskyjä ei ole kuitenkaan vielä Brysselistä käsin toimitettu eteenpäin virallisin EU- kirjein postin välityksellä joko postilaatikkoon toimitettuna, tai sitten siitä kerrostaloasunnon luukusta sisään suoraan sille pölyiselle eteisen lattiamatolle, ammattitaitoista mutta työtöntä suomalaista rakennustyömiestä arvostaen.

Henri Järvi

Vapaavuori, tuo pääoman juoksupoika ajaa liberaalikapitalismin asiaa jossa osingonmaksukyky on ykkösasia. Sille alttarille ollaan kansallisvaltiotkin uhraamassa. Pääoma tarvitsee lisää halpisorjia jotta osakkeenomistaja pysyy tyytyväisenä, tuo uusi rälssi. Entäpä jos käykin niin että entinen katutappelija Vapaavuori kohtaakin loppunsa jonkun kaipaamansa maahanmuuttaja katutappelijan toimesta, sillä jengejähän niistä maahanmuuttavista kehkeytyy kun pääoma on imenyt elämän edellytykset ympäriltä.