Sunnuntai 27.5.2018

”Maahanmuuttajia tarvitaan paljon lisää” – Jussi Halla-aho huolestui Vapaavuoren puheista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.8.2017 12:31
Päivitetty: 
15.8.2017 12:52
  • Kuva: Alma Talent / Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja kertoo puolueensa olevan huolestunut suurkaupunkien väestökehityksestä.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, Helsingin kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-aho vastustaa Helsingin pormestarin Jan Vapaavuoren (kok.) puheita maahanmuuttajista. Vapaavuori on sanonut, että Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia työvoimaksi.

Vapaavuori kommentoi asiaa Talouselämän haastattelussa. Hänen perusteli kommenttiaan sillä, että Helsingissä maahanmuuttajia ja kansainvälisyyttä on vähemmän kuin esimerkiksi Tukholmassa, joihin Helsinkiä on pormestarin mielestä ”luontevaa verrata”.

– On yleisessä tiedossa, millaisia vakavia kielteisiä seurauksia kehitysmaista saapuneilla maahanmuuttajilla on ollut Tukholman ja monien muiden eurooppalaisten kaupunkien turvallisuudelle ja taloudelle. Vaikka Suomessa määrät ovat historiallisista syistä johtuen pienempiä, maahanmuuttajaväestön syrjäytyminen ja ghettoutuminen sekä tästä seuraava asuinalueiden ja koulujen eriytymiskehitys ovat jo vuosia olleet Helsingin polttavimpia ongelmia, Halla-aho sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Vapaavuori kadehtii Tukholmaa: ”Helsinki tarvitsee paljon lisää maahanmuuttajia”

Halla-ahon mukaan kehitysmaista humanitaarisin perustein tulleiden ihmisten ”kotoutumisaste on Suomessa yhtä heikko kuin kaikkialla muuallakin Länsi-Euroopassa”. Hän viittaa tutkimuksiin, joiden mukaan ”suurin osa ei vuosikymmentenkään aikana saavuta suomalaista tulotasoa, ja merkittävä osa on koko elämänsä ajan tuista riippuvainen”. (Tutkimustietoa muun muassa Tilastokeskuksen sekä VATT:n sivuilla.)

– Maahanmuutto kehitysmaista ei lisää Helsingin elinvoimaa tai vetovoimaa vaan heikentää turvallisuutta, vaikeuttaa entisestään asuntotilannetta ja kuormittaa kaupungin taloutta sekä sosiaali- ja terveyspalveluja, Halla-aho sanoo.

– Kuvaavaa onkin, että pormestari Vapaavuori vaatii samaan hengenvetoon lisää maahanmuuttoa ja lisää valtion tukea maahanmuuttajien kotouttamiseen.

Pormestari Vapaavuori ei Talouselämän haastattelussa eritellyt, millaisia maahanmuuttajia hän tarkoitti, mutta hänen mukaansa maahanmuuttajia tarvitaan töihin pääkaupunkiseudulle. Samalla Vapaavuori korosti, että maahanmuuttajien työllistymiseen ja kotoutumiseen on panostettava etenkin juuri suurkaupungeissa.

Vapaavuori vastusti näyttävästi suurmoskeijahanketta pormestarikampanjassaan. Halla-aho huomauttaa, että näin hän markkinoi itseään vaihtoehtona moskeijamyönteisille vihreille.

– Haitallisen maahanmuuton puolestapuhujana Vapaavuori näyttää jälleen löytäneen yhteisen sävelen vihreiden ja vasemmiston kanssa.

Perussuomalaiset on Halla-ahon mukaan hyvin huolissaan Helsingin ja muiden suurkaupunkien väestökehityksestä ja sen kielteisistä seurauksista kaupunkilaisille.

– Helsingin tulee mielestämme noudattaa sellaista väestö-, asunto- ja sosiaalipolitiikkaa, joka ei houkuttele kaupungin kannalta kielteistä muuttoliikettä. Helsingin on oltava turvallinen kaupunki, jossa tavallisilla työssäkäyvillä ihmisillä on varaa asua ja jossa lapset voidaan turvallisin mielin lähettää lähikouluunsa.

Lue myös:

Uusi vaihtoehto kuittaakin lähes 100 000 €/kk – nyt palkataan työntekijöitä

Finnairin lentäjillekin napsahtamassa 34000€:n suurbonus? – ”Syvä pettymys” matkustamohenkilökunnassa

Grönlannissa tapahtuu jotain todella outoa: Jään ja lumen maa palaa

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Lisääntynyt laillinen suoraan työpaikkaan tulo työnantajan vastuulla ja määräaikaisella työluvalla eli ns. hallittu maahan tulo on aivan paikallaan ja hyödyttää kaikkia.

Sosiaalinen maahantulo ja ns. pakolais maahantulo on kuitenkin tapahduttava ainoastaa kiintiöiden pohjalta ja lähtö leirillä valmiiksi tarkastettuna ja vastaanotto kulttuuriin mahdollisimman hyvin sopeutuvaksi arvioituna.

Eli maahanmuuttoa on muutettava koko EU tasolla sellaiseksi että tulijat tulevat ainoastaan laillisin tavoin ja suoraan työelämään tai muuhun hyväksyttävään lailliseen elämään jolloin kaikki kotoutus tarve katoaa kun missään maassa ei koskaan yksikään laillisesti tullut ole kotouttamista tarvinnut vaan sen hoitaa henkilö itse ja työnantaja avustaa sen minkä tarvitsee.

Halla-ahon ajatus on siis hyvin kapeakatseinen ja hyötynäkökohdat torjuva. Suvakkien näkökohdat taas kokonaisuudessaan realiteettien ulkopuolella ja puhtaaseen tunne elämään perustuvia vailla järjen hiventäkään.

Minä olen puolestani aina ehdottanut maailmalla hyväksi todettujen mallien soveltamista sopivin osin EU maahantuloon. Tällöin olen käyttänyt maahantulon järjestämisen esimerkkeinä: Uusi Seelanti, Australia, Singapore, GCC maat, USA. Kanada. Niiden malleista voidaan laatia EU sopivat säännöt joiden ydinkohta on laillinen maahantulo ja rajojen sulkeminen laittomalta maahantulolta jollaista muun muassa taloudellinen "pakolaisuus" on.

Juha Mustonen

Samaa mieltä sillä erotuksella, että mun mielestä kotouttamisen palvelut pitäisi olla myös työperäisten maahanmuuttajien käytettävissä ja vielä sillä tavalla, että he ovat etusijalla kaikissa kielikursseissa tai vastaavissa, koska eivät he niillä kursseilla huvikseen istu. Eräs tuttu DI maahanmuuttaja oli päivän työttömänä sen takia, ettei päässyt kielikurssille jollei ole työtön työnhakija.

Juha Mustonen

Oon samaa mieltä sun kanssa Mikko koskien myös tuota sun aikaisempaa kirjoitusta. Olen kiinnittänyt myös huomiota tohon ettei Halla-aho puhu mitään työperäisten maahanmuuttajien hyödyistä tai niiden lisäämisestä.

Jack London

Idiootit tuovat seitsemännen vuosisadalle sisäsiittoisia loiselukoita maahan. Kaivavat omia hautojaan. Ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti.

Marja-Liisa Kalkela

Aika ikävästi sanottu.
Oletko yhtään tietoinen mikä on ennuste väestönkasvusta tulevaisudessa? Entä syntyvyys nyt? Taitaa jäädä eläkkeet saamatta tulevaisuudessa kun tekijät loppuu. Samoin sosiaaliturva kun verotuloja ei tule palkoista riittävästi.
Ainahan voi A la USA tapaan se tehdä ja rikastuttaa vakuutusyhtiöiden osakeenomistajia. Eläkesäästöt ja vakuutus terveyspalveluita varten.

Harri Savolainen

Samaa mieltä kommentin epäasiallisuudesta.
Tulevaisuuden eläkkeenmaksajista sen verran, että kokemusten perusteella muiden kuin aidosti työperäisten maahanmuuttajien näyttää olevan kovin vaikea työllistyä siten, että heistä tulisi nettoveronmaksajia missään vaiheessa työurallaan. Sosiaaliturva ei sillä parane, että sen käyttäjät lisääntyvät. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että osa niistä rahoista, joita pitäisi käyttää tulevaisuudessa eläkkeiden maksuun, meneekin muiden kuin eläkeläisten ylläpitämiseen.
Tekijät meiltä eivät lopu, vaan varat, joilla tekijöille maksettaisiin.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #21

Julkaistu: 30.10.2015

Nuorten osuus väestöstä uhkaa yhä pienentyä
Tilastokeskuksen tuoreimman väestöennusteen mukaan Suomessa olisi vuonna 2030 alle 15-vuotiaita henkilöitä 882 000. Viimeksi Suomessa on ollut alle 15-vuotiaita näin vähän vuonna 1894.
-Vielä 1980-luvun alussa joka viides suomalainen oli alle 15-vuotias. Ennusteen mukaan alle 15-vuotiaiden osuus väestöstä pienenisi 14 prosenttiin vuoteen 2060 mennessä.
- Suurin syy nuorten määrän vähenemiseen on riittämättömällä tasolla oleva syntyvyys.
tilastokeskus-17

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #26

Tilastojen valossa ainakaan somalilaisista turvapaikanhakijoista perheenyhdistämisineen ei työvoimapulan paikkaajiksi ole.
Kohta 30 v. On epäonnistuneesti kotoutettu suurin osa työttömiksi ja ko.väestöryhmän naiset synnyttävät Afrikassa km 6.7 lasta ja suomessakaan tuo jälkikasvu tuskin muutamaan jää
Sosiaalituet ja lapsilisämenot kasvaa eikä jälkikasvukaan työmarkkinoilla juurikaan loista .
On ilmeisesti poliittisesti epäkorrektia kysyä paljonko tässä kaikesta on tullut vain nettomenoja johtuen suvakeiden rasismifobiasta.
Irakilaisten ja afgaanien työllisyysaste lienee samaa luokkaa.
Somalit oli tässä esimerkkinä vain siksi että vain heistä on pitkäaikaista tilastoitua faktatietoa saatavilla.
Pitäisi reilusti myöntää että Suomikin tarvitsee erilliset
Vierastyöläismarkkinat joka on usein
alipalkattua riistoa ja että turviksista tuskin on epäonnistuneen kotouttamisen vuoksi työvoimapulan paikkaajiksi.
Poliittisesti tätá ei saa sanoa ääneen.

Mikko Toivonen

Hannu! Näitä subjektiivisesti oikeita havaintoja ja artikkeleita niistä on verraten helppo poimia ja niiden subjektiivisella avulla yrittää manipuloida itsensä ja muut uskomaan että jotain on aina väärin ja perusteiltaan väärin.

Mutta esitäpä oikeisiin havaintoihin oikeat ratkaisumallit kuten minä olen systemaattisesti tehnyt, niin sitten vasta huomaat minkälaiseen muutosvastaisuuteen törmäät.

Mikko Toivonen
Vastaus kommenttiin #23

Lisään vielä, että nuo linkkiesi valtioiden johtajat ovat antaneet lausuntonsa systeemeistä joita he ovat olleet itse luomassa ja jotka ovat mahdollistaneet hallitsemattoman maahantulon ja samalla tuon ghettoutumisen.
Käyttämistäni esimerkki maista voidaan erehdyksettä todistaa että massiivinenkaan maahanmuutto ei aiheuta noiden tyyppistä ongelmistoa jos maahantulo tapahtuu laillisesti ja on hallinnon kontrollissa.

Tämän havaitsemiseksi tarvitsee vain olla itse käynyt läpi maahantuloprosessit ja väliaikaiset työluvat noissa maissa ja sitten vielä asua itse niiden vuokra lähiöissä monta kymmentä vuotta yhteensä kuten itse olen tehny

Tätä kokemusta ei ole Vapaavuorella, ei Halla-aholla, ei Suvakki apulaiskaupunginjohtajilla, ei ollut noilla valtionjohtajilla ja veikkaan ettei sinullakaan, mutta minulla on!

Pekka Hovatov

Kaikki kulut mitä yhteiskunnalle on syntynyt ja tulee tulevaisuudessa syntymään maahanmuutosta, laittomista maassaolijoista yleensä tulisi periä täysimääräisinä Kokoomuspuolueen jäseniltä ulosoton uhalla. Vapaavuori ja kumppanit olisivat näin itse vastuussa aiheuttamistaan kustannuksista yhteiskunnalle, eivät muut veronmaksajat.

Pekka Määttä

Halla-aho kärjistää, mutta ilmeisesti on kannatuksen vuoksi pakko. Vapaavuori tarkoitti maahanmuuttajia työvoimaksi ihan selkeällä suomen kielellä. Ei pakolaisia pelkästään, joista osasta heistäkin on tullut kelpo työvoimaa ja yrittäjiä Suomeen. Suomen ikärakenne on niin huolestuttava, että jos rakenne ei muutu, niin eläkkeitä ja palveluja tullaan leikkaamaan tulevaisuudessa. Tätä ei vaan moni osaa tai halua ymmärtää.

Kimmo Tallqvist

Vieläkin lähes aina menee puurot ja vellit sekaisin mamu keskustelussa.
Päättäjien ja toimittajien tulisi selkeästi rajata Mistä maahanmuutosta he kulloinkin puhuvat.
Työperäinen maahanmuutto tuo suomelle nettoveronmaksajia ja parantaa parhaimmillaan vientiyritysten kilpailukykyä kielitaitoisilla ammatilaisilla kun taas pahimmillaan tuo alikoulutettua työvoimaa matalapalkka-aloille polkemaan palkkoja ja työehtoja.
Saksassa turkkilaiset on jo vuosikymmenet tehneet paskaduunit orjaliksoilla.
Kehitysmaiden humanitaariset maahamuuttajat taas tuovat kokonaisuutena yleensä vain nettomenoja ja ruotsissa on jo toisen sukupolven syrjäytyneitä sosiaalielätettäviä joista ei työvoimaksi ja eläkkeiden maksajiksi ole.
Avioliiton kautta tulee myös uusia mamuja ja usein he ovat työperäisten muuttajien kanssa hyvin työllistyviä työelämään koska puolison kautta kotoutuminen onnistuu yleensä hyvin.
Pitäisi siis puhua hyöty- ja haittamaahanmuutosta
Maahanmuuttoryhmät eritellen.
Turviksista saamme nykypolitiikalla pelkästään jatkuvan menoerän.

Olli-Pekka Jalovaara

Työperäinen maahanmuuttohan toimii eikä sitä ole varmaan kukaan esittänyt poistettavaksi. Ei se ole edes ymmärtääkseni ollut keskustelunaihe.

Työpaikka auki ja kyllähän sitä saa hakea mistä päin tahansa maailmaa. Jos ulkomaalainen saa työpaikan niin eihän siinä mitään. Hänestä tulee veronmaksaja ja rahantuottaja palveluille. Eikai Jussi Halla-Aho ole koskaan tätä toimivaa mallia kyseenalaistanut.

Kaarle Akkanen

Pitäisikö kiinnittää huomiota myös laatuun? Kansantalous ei kestä näitä "sossun" asiakkaiden lisäystä loputtomiin! Mistä varat näiden elättämiseen? Lisää velkaa vai hyvinvoinnin nykytason leikkauksista? Kakku on sama tai pienempi, mutta jakajia useampi. Mahdoton yhtälö?

Oiva Luosujarvi

Olen itse ollut maahanmuuttajana ulkomailla vuosia. Oli olemassa voimassa oleva passi ja viisumit aina kunnossa.
Maahanmuuttajana ollessani oli itse maksettava oman elämisensä kulut 100 % ja siihen kuului asuminen, ruoka, terveydenhuolto, vaatteet, huvit ja harrastukset.
Oli myös tiedossa, jos ei noudata sen valtion lakeja, niin äkkiä tulee karkoitus tai vankilatuomio maassa, jossa elinkautinen tarkoittaa vankeutta kuolemaan asti.

Aviovaimoni on nyt maahanmuuttaja Suomessa. Hänellä on kielitaitoa, ammatti ja työkokemusta.
Perheperusteinen oleskelulupa ja myöhemmin voi hakea pysyvää oleskelulupaa ja tai Suomen kansalaisuutta, jos läpäisee kaikki testit.

Jos Maahanmuuttaja on kielitaitoinen ja oppii nopeasti puhumaan ja kirjoittamaan Suomea. Omaa ammatin ja saa hankittua työpaikan, jossa noudattaa Suomen lakeja.
Saa työllään hankittua oman elannon ja maksaa veroja tuloistaan Suomeen.
Kannatan maahanmuuttoa siinä tapauksessa.

Jos on pakolainen tai turvapaikanhakija, niin se ei ole maahanmuuttaja. Asian voi tarkistaa sanakirjoista, jos ei usko muuten.
Pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ei pidä kutsua maahanmuuttajiksi, koska se loukkaa oikeita maahanmuuttajia.
esim. Nokian toimitusjohtaja on kotoisin intiasta ja on maahanmuuttaja.
irakilainen tai afrikkalainen turvapaikanhakija ei ole maahanmuuttaja.
Toinen maksaa isoista tuloistaan verot Suomeen ja toinen saa isot tulot varovaroista Suomessa, joten toinen on hyödyllinen Suomelle ja toinen ei ole.

Suomen pitäisi ottaa mallia aasian valtioista, joissa on paljon maahanmuuttajia asumassa, kuten thaimaassa, kiinassa, filippiineillä, vietnamissa...
Mutta maahanmuuttajat joutuvat maksamaan itse elämisensä kaikki kulut ja pitämään passinsa ja viisuminsa voimassa tai tulee karkoitus.
Turvapaikanhakijoita tai pakolaisia kohdellaan hieman eri tavalla kuin Suomessa ja siellä tyyli on sellainen, ettei ole vetovoimatekijöitä, joiden vuoksi tullaan elintasoturisteiksi hakemalla turvapaikkaa.

Jan-Gösta Grönholm

Työtä tekemään tarvitaan lisää väkeä.Jos työttömistä ei löydy tekijöitä on maahanmuutonkin kautta tuleva myös tervetullut.Tämä ei tarkoita erityisesti vain pakolaisia mutta niistäkin voi olla hyötyä kun ns roskatyöt ei yleensä kiinnosta suomalaisia.Ne oikeat suhteet pitäisi viranomaiset arvioida.

Tapio Mäkeläinen

Ilman maahanmuuttoa Suomen nuppiluku laskisi.
Hallaholla on tämä yksi mantra , jossa hän ja uskovaisensa roikkuvat kuin hukkuvat oljenkorressa.
Missä ne mamut ovat.? Mä en etäläisessä Espoosssa ole nähnyt montakaan enkä täällä Hämeessä jossa just tultiin tuulastamasta.
Ihan tehty kaupungilegenda. Jos nyppii niin muuttakaa sinne missä ei näy kuin kaltaisianne.
Voi että kun toi PS ja uuvatit häipyis hevon ..

Jaakko Paasonen

Mäkeläinen,mistä luulet pSn kannatuksen johtuvan? Veikkaanpa ,että toivomuksesi " hevon vi#usta" ei toteudu, koska kaikki muut puolueet,ja ,myös mainitsemasi uuvatit,kannattavat tätä nykyistä ,jopa presidentti Sauli niinistön, ja siniuuvatti Timo Soinin hyväksymää holtitonta rajat auki EU politiikkaa.
PerusSuomalaiset eivät sitä tee.

Timo Hietanen

Päättäjät voisivat satsata Suomen kansalaisiin, jotka osaavat jo kielen ja tavat.
Syntyvyys lähtisi satavarmasti nousuun, jos nuoria ja perheitä tuettaisiin roimilla
verohelpotuksilla tai jopa kertaluontoisilla rahapallkkioilla / uusi kansalainen.
Tämä islamilaisten maiden matujen haaliminen lemmikeiksi omiin ympyröihinsä
tänne vääräuskoisten pariin ei voi olla mikään jatkuva ja kestävä ratkaisu työvoima-
pulaan. Kaikki maahanmuuttoon liittyvät tuet ja vetovoimatekijät pitää lakkauttaa.