Maanantai 23.7.2018

IL: 3 vuoden pankkivirka Lontoossa on Timo Soinin peukalon alla – päätös voi tulla pian

Jaa artikkeli:
Luotu: 
16.8.2017 10:25
  • Kuva: Laura Kotila / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Hallitustrio Juha Sipilä, Timo Soini ja Petteri Orpo jakoivat Suomelle jyvitetyt virat hallitusneuvotteluissa, kertoo Iltalehti.
|
Hallituspuolueet ovat sopineet Timo Soinin (st.) päätettäväksi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) johtokunnan paikan Lontoossa, kertoo Iltalehti. Virka on kolmivuotinen ja nykyisen johtajan Johannes Koskisen (sd.) virka on päättymässä ensi vuoden syyskuussa. Koskinen on tuolloin 63-vuotias.
 
Soini voi joutua tekemään päätöksensä nimityksestä jo lähiviikkoina.
 
Huhut Soinin uran jatkumisesta päivänpolitiikan ulkopuolella käynnistyivät viime viikonloppuna, kun perussuomalainen Järvenpään kaupunginvaltuutettu, Helsingin yliopiston Renvall-instituutin yliopistolehtori Arto Luukkanen kertoi ”sitkeästä” huhusta, jonka mukaan Soini olisi eroamassa hallituksesta ensi kesänä ja siirtymässä EU-virkaan Brysseliin. 
 
Soini itse kumosi myöhemmin huhun STT:lle ja Lännen medialle ”agenttitarinana”.
 
Suomi jakaa EBDR:n johtajan ja johtokunnan varajäsenen tuolin yhdessä Norjan ja Latvian kanssa. Ensi kaudella Suomen nyt pitämä johtajan paikka vaihtuu varajäsenen tuoliin. Varajäsenen vuosipalkka on vuoden 2015 tilinpäätöksen mukaan ollut enintään 168 000 puntaa. Palkkiosta kerätään vaihtelevan tasoista ”sisäistä veroa”.
 
Nimitysoikeudesta sovittiin Iltalehden mukaan hallitusneuvotteluissa. Kokoomus sai pitää Euroopan investointipankin varapääjohtajan paikan, johon nyt siirtyi Alexander Stubb Helsingin pormestariksi valitun Jan Vapaavuoren tilalle. Keskustalle taas on tulossa Euroopan tilintarkastustuomioistuimen kuusivuotinen virka, jossa nykyisin toimii kokoomuksen entinen puheenjohtaja Ville Itälä. Se vapautuu jo ensi talvena ja seuraajaksi on kaavailtu keskustan entistä puheenjohtajaa Mari Kiviniemeä.
 
Lue myös:

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

"Kateellisia"..?
Ei ole kateudesta kyse kun kritisoidaan Soinia, etkä sinä ole ikinä seurannut mitä ko äijä on uransa koko ajan sanonut eu:sta?
Kaikki sekin oli pelkkää sontaa kuten kaikki mitä soini nykyäänkin sanoo.

Irja Röntynen

Jussi Pistol: Ainakin Soini on johdonmukainen, jos tuo Lontooseen siirtyminen toteutuu. Eikös Brexit ole jo silloin toteutunut Britanniassa? Tai lähes!
Pakko tässä on ihmetellä tätä hallituksen haukkumista. Entä jos meillä ei olisi hallitusta, vaan Putin? Venäjällähän hallituksella ei ole todellista valtaa! 81 v.

Mikko Toivonen

Ehkä luen juttuja eri tavalla kuin muut, sillä minusta artikkelissa kirjoitetaan että päätös tuon paikan uudesta henkilöstä on Soinin tehtävä. Siinä ei nimenomaan lue että Soini valitsisi itsensä. Eihän sellaistakaan mahdollisuutta toki voi pois sulkea

Jari Ikonen

Mitenkähän Sipilänkin mahtipontisesti julistama käsitys ettei tunnista poliittisia virkanimityksiä olevankaan, HAHHAH HAA. Niin ja tässähän tietysti noudatetaan kahdeksatta käskyä "Älä anna väärää todistusta.." ts. älä valehtele.

Mitä Soiniin tulee niin mikähän on hänen pätevyytensä pankinjohtajaksi, kun luulisi että siihen vaaditaan talousalan koulutus? Hänhän on yhteiskuntatieteiden "maisterisjätkä". Ilmeisesti viimeistään hallituksen puudeliministeriys pätevöittää kaikenlaiseen.

Jorma Nordlin

Poliitikot pankeissa "johtajina" :-D

Käytännössä ei minkäänlaista osaamista yritysjohtamisesta, eikä toimialaosaamista. Noi tehtyjä kokoustyöpaikkoja joissa ei tehdä oikeasti muuta työtä kuin ollaan paikalla ja edustetaan.