Sunnuntai 27.5.2018

Trumpin neuvostoihin iski jäsenkato – lakkauttaa nyt molemmat ”painostamisen” sijaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2017 08:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lopettaa sekä tuotannollisen teollisuuden neuvostonsa että Strategy and Policy -fooruminsa. Arkistokuva.
|

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lopettaa kaksi neuvonantajaneuvostoaan, joihin on iskenyt jäsenkato Trumpin äärioikeistokommenttien jälkeen.

Trump lopettaa sekä tuotannollisen teollisuuden neuvostonsa että Strategy and Policy -fooruminsa. Trumpin neuvostoista on viime aikoina irtisanoutunut joukko yritysjohtajia vastalauseena presidentin politiikalle ja julkisille kannanotoille.

Trump kertoi neuvostojen hajottamisesta Twitterissä. Viimeisimmät yritysjohtajien irtisanoutumiset tapahtuivat sen jälkeen, kun Trump ei selkeästi tuominnut äärioikeistolaisten ryhmien väkivaltaiseksi yltynyttä mielenosoitusta Virginian osavaltion Charlottesvillessa. Lauantaina yksi äärioikeiston mielenosoitusta vastustanut nainen kuoli, kun hänen päältään ajettiin autolla.

–Sen sijaan että painostaisin tuotannollisen teollisuuden neuvoston ja Strategy and Policy -foorumin bisnesväkeä, lopetan molemmat. Kiitos kaikille! Trump twiittasi.

Alkuviikosta lääkejätti Merckin pääjohtaja Kenneth Frazier, urheiluvaatteita ja välineitä valmistavan Under Armourin toimitusjohtaja Kevin Plank sekä puolijohteita valmistavan Intelin toimitusjohtaja Brian Krzanich ilmoittivat eroavansa presidentin perustamasta tuotannollisen teollisuuden neuvostosta.

Aiemmin Trumpin päätös vetää Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta sai Tesla-pomo Elon Muskin jättämään paikkansa molemmista neuvostoista. Valkoisen talon pöydistä ovat aiemmin kaikonneet myös Uberin ex-johtaja Travis Kalanick ja Disneyn Bob Iger.

Lähde: Talouselämä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jouni Borgman

Ideologisessa mielessä Trump ei noilta globalisaatioon intomielisesti suhtautuvien jättiyritysten johtajilta neuvoja kaipaa, mutta käytännössä haluttiin kompromissien kautta saada niiltäkin tukea ja ymmärrystä Trumpin pyrkimyksille tuoda työpaikkoja takaisin USA:han. On omituista, että toimitusjohtajat, jotka eivät epäröi irtisanoa amerikkalaisia työntekijöitään laumoittain kortistoon, vuodattavat krokotiilinkyyneleitä Charlottesville tapauksen vuoksi. Tekopyhyys on jälleen kerran huipussaan.