Maanantai 23.7.2018

”Kuin joku olisi pissinyt päälle” – murskaluku kirvelee SDP:ssä ”kiistatta”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2017 11:42
  • Kuva: Lasse Lehtinen / Uusi Suomi
    Kuva
|

SDP:ssä on puitu puolueen kannatuksen gallup-romahdusta. Puolueen kannatus laski Ylen gallupissa peräti 2,6 prosenttiyksikköä 15,9 prosenttiin, jolla pääsi neljännelle sijalle.

Vihreät keräsi historiallisen luvun ja kiilasi toiseksi keskustan ohi 17,6 prosentin kannatuksella. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että huonosti menee.

–Gallup-tulos on SDP:n osalta kiistatta huono. Se, että puolueen kannatus tippuu järjestään kesällä, ei selitä tulosta eikä yksittäisillä tekijöillä kannata spekuloida. Kävimme aiheesta aamun puoluehallituksessa syväluotaavan ja rakentavan keskustelun, Rönnholm kirjoittaa Facebookissa.

–Tässä ajassa ja demokratian tilassa uskottava politiikka perustuu taktiikan sijaan ideologiaan. Arvoilla on merkitystä. Ja me uskomme omiimme. Puoluekokouksessa tehtyjen päätösten ja kuntavaalien tuloksen perusteella lähdimme valmistelemaan omaa vaihtoehtoa ja suurta sosialidemokraattista visiota tulevaisuuden Suomesta. Ratkaisut eivät synny hetkessä tai yksittäisillä toimilla. Työmme jatkuu.

Entisen valtiovarainministerin Jutta Urpilaisen talouspoliittisena erityisavustajana aiemmin toiminut Ville Kopra niin ikään kuulostaa todella pettyneeltä.

– Gallupeja katsoessa tuli sellainen olo kuin joku olisi pissinyt päälle, nykyään viestintätoimisto Milttonin pääekonomistina työskentelevä Kopra kirjoittaa Twitterissä.

Kansanedustaja Sanna Marin puolestaan toteaa Twitterissä, että koko vastmmiston kannatuslasku oli yllätys. Hän myöntää, että SDP:llä on kova työ edessään luottamuksen vahvistamiseksi.

 

 

Lue myös:

Jymyjytky Ylen gallupissa: Vihreät kiilasi toiseksi suurimmaksi ohi keskustan ja SDP:n

Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Muukkonen

Tämä itseasiassa tiivistää aikalailla koko homman. Kun eilen kuunteli A-Studiota, jossa Marin ilmoitti haluavansa vieläkin verottaa enemmän, on ihme, ettei kannatus ole tuotakin matalampi. Vaikka Rönnholm sanoo, että luottavat arvoihin, niin olisiko sittenkin niin, että se arvopohja on juuri se, missä kaikki jämähtyneisyys. Kun kuuntelee esimerkiksi presidenttiehdokasehdokkaiden näkemyksiä, niin heidän mielestään pitäisi palata Tarja Halosen kauteen: mitään omaa uutta ei tarjota ja ainoa asia, on haikailla menneitä. Vastaava vähän näkyy Rinteen puheissa. Hyvä esimerkki siitä, että demareihin/ay-liikkeeseen ollaan lähinnä **** näkyi myös veturimiesten lakossa, joka ei purrut enää alkuunkaan: ihmiset keksivät itselleen ratkaisut ja ne, jotka kommentoivat, pitivät asiaa kiusantekona. On ollut jännittävää huomata kuinka nykypäivän eteenpäin katsovassa maailmassa on vielä näinkin konservatiivisia voimia.

Marja-Liisa Kalkela

Ja niin kauan kunnes äänestäjät ymmärtää ettei yksi SDP -6 muuta puoluetta päätä mistään.
-Ei mikään muukaan puolue tai kansanedustaja.
Tarvitaan aina hallituspuolueiden kaikki eduskuntaryhmät päätöksen taakse .(enemmistö jota on aina hallituspuolueet)
-87 lähtien on porvaripuolueet ollut enemmistö.Vasemmistoa vain kaksi puoluetta sdp,vas.
-03 lähtien on kepu,kok hallitukset jossa aina on ollut porvarit enemmistönä niin -03 kepu,rkp 63-53 sdp
kuin -11 porv.puol.69-vasem.56
Hyvinkö on mennyt?

Timo Tuovinen

No demarit teki virheen jo sillon kun Jutta Urpilainen vaan jatkoi ja jatkoi vaalitappiosta toiseen puolueen johdossa, pelleili vakuuksineen jne.. Ei sitä demari kusetusta tulla varmaan koskaan korjaamaan. Siin mentiin jo niin yli ettei se unohdu. Tuskin tulee unohtumaan nyt snivalko perskeitenkään kusetus, sen aika näyttää. Vaikka suomessa poliittinen muisti on lyhyt, niin kyl riittävän pitkään jatkunut hoopoilu ja törkeys jää mieliin.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
pelleili vakuuksineen jne
Kerros miksi valtioneuvoston tiedotteessa J.Kataisen ja O.Rehnin kuvalla kerrotaan että vakuudet vaati Kiviniemen virkamieshallituksen VM Katainen 20.5-11? Uusi hallitus 22.6-11
Miksi US kertoi jo -10 että ko.hallituksessa Katainen vaati vakuuksia jo Islannin tukipaketteihin?
Idean äitihän oli kok "Havuja pr."
Kreikan ym. vipit sopi Vanhanen -09 . EU-valtio Suomen puolesta yhdessä IMF ja rahaliittoon kuuluvien EU-maiden kanssa.
Ei siis sdp.Ja tuon sopimuksen hyväksyi Kiviniemen hallituspuolueet-10.
Vai miksiköhän Ps T.Soinikin niin sulavasti maksoi Kreikan III-tukipaketin 86 mrd. Vaikka kepun kanssa vastusti-12 oppositiosta Kreikan II-tukipakettia 56 mrd.
Komissaarihan oli Kepun O.Rehn ja aina pääministeri sopii lainat hallituspuolueiden valtakirjalla.Ei VM ellei hallitus ole hänelle valtakirjaa antanut siihen.
Valtakirjan Kiviniemen-hallitukselta VM Katainen sai sopia Islannin lainan-10.

Marja-Liisa Penttinen

Nyky demarit haluaa kymmen kertaistaa partalasten ottamisen suomeen,veronmaksajien rahoilla täysihoitoon,kaikilla herkuilla! Samaan aikaan suomen kansaa kepitetään rankalla kädellä,kauanko annamme nykymenon jatkua! Suomi ei voi olla koko maailman sosiaalitoimisto,"hevonenkin tietää, koska kuorma on liian raskas vetää"! Suomi tarvitsee uuden puolueen joka ajaa suomen/suomalaisten etuja,nyky puolueet/edustajat ovat unohtaneet tehtävänsä!

Pekka Hovatov

Olen samaa mieltä. Yli 40-vuotiaan näköisten "lapsien" hoivaaminen ja hyysääminen Suomessa ja heidän jatkuva "tuontinsa" Suomeen on liian kallista kantasuomalaisten maksettavaksi. Jos sama raha mikä heti irtosi viime vuonnakin "pakolaisten" asioiden hoitoon olisi joskus käytetty kantasuomalaisten asioiden ja olosuhteiden parantamiseen, niin meillä ei olisi ruokajonoja, köyhyyttä ja asunnottomia, mutta ei, ulkopuolisille löytyy "diskorahaa taikaseinästä" loputtomiin, mutta kantasuomalainen saa "vittuilut", jos kehtaa pyytää apua todelliseen tarpeeseen. Meidän eduskunnan voisi ulkoistaa vaikka Irakiin, Afganistaniin tai vaikka Syyriaan, koska meidän poliitikkoja kiinnostaa enemmän edellämainittujen "partalapsien" hyvinvointi kuin kantasuomalaisten(=niiden jotka maksavat veroja) hyvinvointi. Onneksi vaalit on tulossa. Ensin presientin vaalit, joissa nykyinen laitetaan vaihtoon ja jatkoa seuraa....

Marja-Liisa Kalkela

Ei Risikko eikä Sipilä ole demareita.
Eikä sdp ole ollut vuosikausiin Sisäministerin eikä Sos ja terv.ministerin ministerin salkkua.
Tainnut mennä ministerien tehtävät sekaisin?
Hallituskin oli sdp viimeeksi -99-03
eikä vas,sdp yht.nyt 48-158 muut , mitään päätetä edes pakolaisista tai mistään muustakaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #14

Kannataa myös seurata mitä UV,vihr,Ps lupaa .Sillä kokoomus näillä näkymin tulee määräämään tanssiaskeleet seuraavassa hallituksessa.
Kuten Kepu määrää nyt .Ehtohan hallitukseen pääsystä -15 oli ota tai jätä Kiky-sopimus ja leikkaukset. Kok ja Ps otti.

Tapio Mäkeläinen

Enpä sitten tiedä missä suhteessa Vihreät eroaa muusta vasemmistosta . Samanlaista holhousta ja bessewisserismiä ja eikös osa ollut ex stalinisteja. Ihannevaltio kuoli pois ja oli etsittävä uusi koti . Kommunismia pahempaa saastuttajaa ei ole ollut mutta äkkiä kääntyi takki Hassilla ja muilla. Nyt oletetusta ilmastomuutoksesta on saatu uusi ismi .

Teijo Myllylä

Miks sdp kannatus olisi noussut. Ei mitään avauksia tai järki ehdotuksia etennpäinmenost. Totuushan on että eläkeläispuolueen väki vähenee luonnolisen poistuman kautta. Ay pomot on kontallaan, demareita siis, se huomattiin myös kentällä kun kikyä sorvattiin. Syksyn palkkaneuvottelut ei duunarin kannalta hyvältä näytä, jos lakki pidetään edelleen kourassa. Kiinteistö ja kunnallisverot näyttävät kiipeävän sotesotkun rahoitustarpeen myötä jatkossakin. 3 miljardiikos se lisäys nyt oli....tarkka laskelma on Sipilän yäpöydän laatikossa, mutta avain on hukkunnu.