Sunnuntai 27.5.2018

Tätä Suomen media ei huomannut: Nato-pomolta isot kehut Sauli Niinistön aloitteelle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2017 17:38
Päivitetty: 
17.8.2017 17:44
  • Kuva: ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KRE/ EPA / All Over Press
    Kuva
    Sauli Niinistö ja Vladimir Putinin Kultarannan tapaamisessa kesällä 2016, jolloin Niinistö esitti tutkalaitteettomien lentojen kieltämistä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloite Itämeren lentoturvallisuuden parantamisesta sai taannoin suurta huomiota suomalaisessa mediassa, mutta myös Venäjällä. Sen sijaan kotimaiselta medialta jäi kesällä 2017 valtaosin huomaamatta, että Niinistön aloite on yhä arvossaan sotilasliitto Natossa.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg otti Suomen toimet toistuvasti esiin Nato-Venäjä-neuvoston jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan heinäkuussa. Stoltenberg kertoi, että kokouksessa käytiin läpi Itämeren lentoturvallisuutta eli muun muassa Venäjän tutkalaitteettomia lentoja. Hän halusi korostaa asiassa tapahtunutta edistystä.

– Asia nostettiin esiin viime vuonna Nato-Venäjä-neuvostossa ja sen jälkeen Suomelta tuli aloite isännöidä ja järjestää asiantuntijaryhmä. Puhuin asiasta myös monesti Suomen presidentin kanssa. Ja nyt meillä on asiantuntijaryhmä, jossa Nato ja Venäjä sekä Ruotsin ja Suomen kaltaiset maat työskentelevät yhdessä ja tekevät hyvää työtä, Stoltenberg kehui.

– Tämä alleviivaa Venäjän ja Naton välisen keskustelun tärkeyttä, mutta myös muiden asiaan liittyvien maiden kuten Suomen ja Ruotsin mukanaoloa.

Kokoomuksen nettilehti Verkkouutiset kertoi Stoltenbergin kehuista jo tuoreeltaan heinäkuussa.

Venäjän ”pimeät” lennot ilman transpondereita eli tutkalaitteita ovat herättäneet huolta etenkin Baltian maissa. Presidentti Niinistö otti asian esille tavatessaan Venäjän Vladimir Putinia kesällä 2016 ja ehdotti tällaisten lentojen kieltämistä. Putin ilmoitti Venäjän välittömän tuen ehdotukselle ja kutsui myöhemmin Nato-maat ja Suomen sekä Ruotsin pohtimaan lentoturvallisuutta niin sanotun Niinistön aloitteen innoittamana. Suomi isännöi asiantuntijakokousta alkuvuodesta 2017.

Tänään torstaina ilmeni, että presidentti Niinistö on kutsuttu Yhdysvaltoihin tapaamaan maan presidentti Donald Trumpia. Asiantuntijat uskovat, että muun muassa Niinistön Venäjä-tietous voi olla kutsun syynä. Lue lisää: Niinistö tapaa Trumpin – ”Äärettömän tärkeää, Venäjällä ehkä vaikutusta”

LUE MYÖS:

Sauli Niinistöltä uusi avaus Vladimir Putinille – ”Ilman transpondereita ei lennetä”

Vladimir Putinin vastaus: ”Suostumme Suomen tasavallan presidentin ehdotukseen heti”

Sauli Niinistön ehdotus etenee Venäjällä – Nato-maat koolle, riskilentojen kielto ”Venäjän prioriteetti”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Lampinen

Juu, on tosiaankin mielenkiintoista, että Niinistö aiheiset artikkelit ei kiinnosta ketään, miksi??
Siksi että ne on väkisin väännettyjä tyhjänpäiväisiä.
Niinkuin olen todennutkin Niinistö on tyhjä kuori, hänellä ei ole mielipiteitä, eikä mitään päämäärää, ei aatteita.
Niinistö on niin onnistuneesti luikerrellut pois kaikista kannanotoista ja vastuusta, että tästä tyhjäpäisestä teflon miehestä ei voi olla mitään mieltä.
Kokoomus yrittää epätoivoisesti kehittää artikkeleita Niinistöstä, mutta mitään kerrottavaa ei ole.
Mutta vaikka mitään kerrottavaa ei ole, niin silti kaikki on "äärettömän tärkeää ja merkittävää".

Niinistöllä ei voi olla mitään Venäjä tietoutta, sillä uhoava ääliö ei mitään kuule.
Eikä luimisteleva, sulkeutunut ja uhoava Niinistö.
Voi luoda luottamuksellista suhdetta, yhteenkään valtio päämieheen.
Niinistön neuvottelu tulokset on aina nollia, silä eihän Niinistöllä ole tavoitteita.

Niinistö ja Venäjä, ovat ehdottaneet että transpontereiden käyttö pitäisi tehdä pakolliseksi, NATO on ilmoittanut vastustavansa hanketta.
Eikä asia ole senjälkeen edennyt yhtään.
Naton vastustusko, tässä äärettömän tärkeässä asiassa asiassa on äärettömän tärkeää.

Mikko Virtanen

Just joo... Kyllä on ollut jo moneen otteeseen puhetta ja kirjoittelua Suomen aivopesuvaltamedioissa jo viime vuonna. Putinin silloisen vierailun heinäkuun 2016 aikana ja sen jälkeen, pitkin vuotta. Tää nyt on taas tätä Salen mainoskampanjaa vaaleja vasten. Ei näytä oikein enää innostavan kansaa edes kommentoimaan.