Maanantai 23.7.2018

”Putinin märkä uni” suututti Laura Huhtasaaren: ”EU:n arvostelijat leimataan”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 13:38
Päivitetty: 
18.8.2017 13:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Laura Huhtasaaren mielestä EU:sta eroaminen ei veisi Suomea samaan joukkoon Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa.
|

Perussuomalaisten todennäköinen presidenttiehdokas Laura Huhtasaari katsoo, että Euroopan unioni on Suomessa perinyt Neuvostoliiton aseman ”olla arvostelun yläpuolella”.

Huhtasaari vastaa Puheenvuoron blogissaan Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen, jonka mukaan ”Suomen ero EU:sta olisi Putinin märkä uni”. Pääkirjoituksessa korostetaan yhteistyön tärkeyttä pienelle maalle ja korostetaan EU:n roolia myös puolustuspoliittisena yhteisönä. Kirjoituksessa arvioidaan, että Huhtasaaren ajama EU-ero veisi Suomen samaan joukkioon Ukrainan ja Valko-Venäjän kanssa. Molemmat Venäjän reunusmaat ovat EU:n ja Naton ulkopuolella, toinen valtioliitossa Venäjän kanssa ja toinen osin Venäjän miehittämä.

Huhtasaari katsoo, että HS:n toimittajan mielestä EU-kritiikki ”on automaattisesti Putinin tukemista”. Tätä Huhtasaari ei hyväksy.

– Hän [HS:n toimittaja] ottaa esiin joulukuussa 2014 Venäjällä hyväksytyn sotilasdoktriinin ja turvallisuusstrategian ja antaa ikään kuin ymmärtää, että Suomi joutuisi automaattisesti samaan asemaan kuin Ukraina tai Valko-Venäjä, jos emme olisi enää EU:n jäsen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, koska Suomella on erilaiset taloudelliset ja poliittiset suhteet Venäjän kanssa kuin Venäjän lähiulkomailla. Suomi ei ole Venäjän lähiulkomaa. Venäjän lähiulkomaa on venäläinen poliittinen termi, jolla tarkoitetaan Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen syntyneitä valtioita, Huhtasaari kirjoittaa.

– Toki Venäjän kanssa pitää olla tarkka, aina. Suomella on oltava niin vahva puolustus, että tänne hyökkäämisen kynnys nousee hyvin korkeaksi.

Huhtasaaren mukaan Venäjällä pelottelu ei saa johtaa siihen, että Suomi ajautuu EU:ssa ajopuun asemaan.

– EU haluaa pyyhkiä pois valtioiden rajat ja muut esteet, jotka jakavat Euroopan suvereeneihin valtioihin. EU haluaa keskusjohtoisen hallinnon, jossa valta on harvojen käsissä. Suomalaisten asia ja suomalaismielisyys ovat täällä eurososialismin suurimmat vastustajat, ja siksi näistä hyveistä yritetään tehdä paheita, Huhtasaari väittää.

– Maailman vapain media, joksi Suomen mediaa kutsutaan, pönkittää EU:ta ja lyttää sen arvostelijat. Sosialismissa sananvapaus koskee vain samaa mieltä olevia. Eri mieltä olevat leimataan yhteiskunnan viholliseksi.

Huhtasaaren mukaan EU edistää ja kiihdyttää globalisaatiota sekä on paikallisen päätöksenteon vastakohta.

– Pelkkään EU:n takertumalla emme kykene turvaamaan suomalaisten turvallisuutta ja kriittisiä etuja, Huhtasaari kirjoittaa.

Lue myös:

Presidenttiehdokas Huhtasaari aloitti kovin puhein: ”EU on ongelma”

Laura Huhtasaari: ”Toivottavasti Trump purkaa Venäjä-pakotteet”

Näkökulma: Halla-aho/Huhtasaari vs. Haavisto? Presidenttikisa toiselle kierrokselle

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Markku Marttila

Huhtasaaren esittämä EU-kritiikki samoin kuin Väyrysen ja lukuisten muiden esittämä euro-kritiikki ovat erittäin tervetulleita keskusteluavauksia.

Suomeen tuntuu edelleen mahtuvan vain yksi hyväksytty EU/euro-totuus: syvälle ytimiin maksoi mitä maksoi. Ja paljonhan se on jo maksanutkin.

Timo-Pekka Mustakallio

Laura Huhtasaari kuuluu presidenttikisan kärpässarjaan... mikä onkin hyvä asia. Ei siis niin suurta väliä mitä hän kulloinkin keksii lausua.

Sen sijaan on totta, että EU-puolestapuhujat ovat valinneet epäviisaasti unionin monista vakavista ongelmista vaikenemisen - ongelmista, jotka eivät katoa kunhan ne kielletään, vaan jotka kiehuvat ja johtavat ennen pitkää koko huteran EU-konstruktion sortumiseen. On kuin Juncker-maksiimi "jos totuutta ei voi kertoa, on valehdeltava" olisi vallannut koko räpiköivän eurokraattijoukon, ja se eläisi todellisuuspakoisessa rinnakkaisulottuvuudessa: reaalimaailmassa EU-kuolemanspiraali sen sijaan jatkuu kohti vääjäämätöntä kurjaa loppuansa. Pienen Suomen pitäisi siksi pohtia pohtimasta päästyään miten me aiomme pärjätä jos ja kun "läntinen järjestys" muuttuu avoimeksi kaaokseksi.

Jos wanha wiisas Warren Buffett muuttaa omaisuuttaan käteiseksi rahaksi (KL 18.8.), hän on jo siirtynyt pahoista aavistuksistaan tekoihin. Pitäisiköhän Suomenkin?

Pasi Anttila

En mä näe mitään kritiikkiä edustaja Huhtasaaren kirjoituksessa, siis mitään konkreettisa. Vain hokemia kuinka Eu on suomelle huono, ei mitään esimerkkiä eikä mitään vaihtoehtoa. Miten Suomi Eu:n ulkopuolella järjestää kauppapolitiikan, kaikki ne sadat sopimukset ja jokaisen valtion kanssa erikseen. Miten järjestetään ulkosuhteet.

Huhtasaari puhuu paljon suvereniteetista, itsemääräämisoikeudesta. Pitääkö meidän lisäksi irtaantua Wto:sta, Yk:sta Nato rauhankumppanuudesta, pohjoismaissesta yhteistyöstä, Pariisin ilmastosopimuksesta ym. koska nämä kaventaa Suomen itsemääräämisoikeutta.

Miten me järjestämme puolustuksen että se on uskottava. Paljon kysymyksiä mutta edustaja Huhtasaarelta ei saa mihinkään vastausta.

Ei globaalissa maailmassa missä ongelmat ja ratkaisut ovat koko maailmaa koskevia ole mahdollista täydelliseen itsenäisyyteen ei edes mahtimaa Yhdysvalloilla. Sen tulee kyllä herra Trumpkin huomaamaan.