Sunnuntai 27.5.2018

Nyt ryöpytetään Antti Rinnettä julkisesti – Kansanedustaja lehdelle: ”Politiikan taivaalle olisi pitänyt nousta vaikka puutarhatuoli, mutta SDP ei nouse”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 14:28
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n Antti Rinteeltä vaaditaan selvitystä puolueen heikosta kannatustilanteesta.
Kritiikki SDP:n puheenjohtajaa Antti Rinnettä kohtaan voimistuu, kun puolue menetti Ylen puoluekannatusmittauksessa suurimman oppositiopuolueen aseman vihreille.
 
SDP:n lahtelaiskansanedustaja Mika Kari vaatii puoluejohdolta selvitystä tilanteesta alueensa päälehdessä, Etelä-Suomen Sanomissa.
 
– Tällaisena aikana olisi politiikan taivaalle pitänyt nousta vaikka puutarhatuoli, mutta SDP:n kannatus ei vaan nouse. Selityksen saa antaa puoluejohto.
 
– SDP ei ole johtonsa osalta pystynyt vakuuttamaan äänestäjiään siitä, että puolue olisi varteenotettavin pääministeripuolue, toteaa Kari ja lisää, että ”puheenjohtajasta keskusteleminen ei voi demokraattisessa yhteiskunnassa olla poissuljettu vaihtoehto”.
 
Myös Helsingin vastavalittu apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) väläyttää Helsingin Sanomain haastattelussa ylimääräisen puoluekokouksen mahdollisuutta, mikäli tappioputkea ei saada katkaistua. Rinne valittiin kolmivuotiselle jatkokaudelle helmikuussa.
 
– Nyt meidän täytyy päättää, miten edetä. Kaikkia vaihtoehtoja pitää tietysti miettiä. Jos kurssi ei muutu, sitten myös puoluejohdon asema pitää arvioida uudestaan, sanoo Razmyar.
 
SDP:n kannatus putosi Ylen elokuun puoluekannatusmittauksessa 2,6 prosenttia 15,9 prosenttiin. SDP:n entinen puheenjohtaja, kansanedustaja Eero Heinäluoma arvioi Maaseudun tulevaisuus -lehden kolumnissa, että ”jotain on pahasti vialla”.
 
Heinäluoma ei pohdi puheenjohtajan vaihtamista, vaan arvioi, että puolueen tulisi kääntää katseensa Ruotsiin, Norjaan ja Britanniaan, missä työväenpuolueet ovat menestyneet.
 
–Kun johtava oppositiopuolue ja Suomen poliittisen elämän toinen suuri kansanliike tippuu alle 16 prosentin kannatuksessa, on jotain pahasti vialla, Heinäluoma toteaa.
 
Romahdus vihreiden taakse synnyttänee keskusteluja puolueen eduskuntaryhmän kesäpäivillä ensi viikolla sekä järjestöpäivillä ja puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä syyskuun alussa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teijo Myllylä

Puolue on täynnä pyrkyreitä, joiden tärkein fokus on oman uran luominen. Vanhusten ja eläkeläisten puolue. Menneen talven lumia. Mooses Lipponen jo näytti että vain johto on tässä puolueessa tärkeä. Ihmiset on unohdettu. Varsinkin duunarit. Kikykin taas näytti että pallo on hukassa.