Maanantai 23.7.2018

Poliisi julkaisi hätkähdyttävän kuvan Hausjärveltä: ”Tässä syy miksi varauduimme vaarallisiin henkilöihin”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.8.2017 14:30
Päivitetty: 
18.8.2017 14:55
  • Kuva: Hämeen poliisi
    Kuva
    Poliisi julkaisi Twitterissä oheisen kuvan aseista, jotka löydettiin takaa-ajettujen, epäiltyjen rikollisten autosta.

Hämeen poliisilaitos on selventänyt, miksi se varoitti torstaina yleisöä mahdollisesti vaarallisista asuntomurtautujista.

– Tässä syy, miksi poliisi varautui eilen vaarallisten henkilöiden kiinniottoon Hausjärvellä, poliisi toteaa Twitterissä julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kuvassa näkyy kasa ampuma-aseita, kiväärejä, jotka löytyivät poliisin takaa-ajamien epäiltyjen rikollisten autosta. Juttu jatkuu Twitter-upotuksen jälkeen.

Hämeen poliisi julkaisi perjantaina tapauksesta myös tiedotteen. Sen mukaan poliisi otti torstaina iltapäivällä Hausjärvellä kiinni kaksi ulkomaalaista miestä ja yhden ulkomaalaisen naisen, joita epäillään tällä hetkellä ainakin kymmenestä asuntomurrosta.

Ennen kiinniottoa poliisi joutui ajamaan epäiltyjä takaa sekä autolla että jalan. Seurue oli liikkeellä ulkomaisessa rekisterissä olevalla ajoneuvolla, jonka tuntomerkit sopivat Nastolassa 16. elokuuta tehtyyn asuntomurtoon. Kun poliisi yritti pysäyttää autoa tarkastusta varten, kolmikko lähti pakenemaan. Hausjärvellä poliisi tavoitti auton, ja miehet pakenivat jalkaisin metsään. Nainen otettiin kiinni autosta.

Poliisi tarkasti auton ja löysi sieltä useita ampuma-aseita, minkä vuoksi poliisi varautui tilanteessa vaarallisten henkilöiden kiinniottoon, tiedotteessa selvennetään. Miehet saatiin myöhemmin kiinni maastosta poliisikoiran avulla.

Rikoskomisario Jari Kiiskinen Hämeen poliisista kertoo Uudelle Suomelle, että aseet ovat hänen tulkintansa mukaan metsästysaseita. Niiden alkuperästä ei toistaiseksi ole tietoa, mutta epäiltyjen kuulustelut on aloitettu.

Lue myös: Suuri poliisioperaatio Hausjärvellä – yleisöä varoitettiin kahdesta miehestä

Lue muita juttuja:

Kenraaleilta poikkeuksellinen ulostulo Trumpin puheiden jälkeen: ”Vastoin kaikkea, mitä olemme puolustaneet vuodesta 1775”

Terrafamen pomo laskutti valtion omistajayhtiötä 180 000 eurolla – ”Ostimme ylimääräistä työaikaa”

Nyt ryöpytetään Antti Rinnettä – Kansanedustaja: ”Politiikan taivaalle nousisi vaikka puutarhatuoli, mutta SDP ei nouse”

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli: